Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 12:38

Τα Διεθνή Φαρμακεία των Γάλλων στην κοινότητα Μέλισσας

Γράφτηκε από την
Ad Slot
Με ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη υποδέχτηκαμε και φέτος τους Γάλλους φαρμακοποιούς στην κοινότητα μας.
Μια δράση αγάπης και προσφοράς που λαμβάνει χώρα για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Με πολλή χαρά δεχθήκαμε την ευγενική προσφορά του αναλώσιμου ιατρικού υλικού πρώτης βοήθειας και πραγματικά νιώθω χαρά, ευγνωμοσύνη και ανακούφιση όταν μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάποιες ανάγκες υγείας των συνανθρώπων μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα απλά.
Το υλικό αυτό περιλαμβάνει γάζες, επιθέματα για τραυματισμό και κάψιμο, αντισηπτικά, φυσιολογικό ορό, αμαξίδια αναπηρίας, δεκανίκια και άλλα.
Όλα αυτά είναι στη διάθεση των κατοίκων της κοινότητας Μέλισσας, καθώς και άλλων συνανθρώπων μας από την ευρύτερη περιοχή, όπως άλλωστε τα προσφέραμε και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε και φέτος!
Ευχαριστώ θερμά τους Γάλλους επιστήμονες για την σπουδαία προσφορά τους και την εμπιστοσύνη τους στην κοινότητά μας και σε εμένα προσωπικά!
Η πράξη τους ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους συνανθρώπους μας που μπορούν να προσφέρουν, έστω και ένα απλό Depon, διότι κάποιοι δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε και αυτό.
melisa koin farmakop 2
melisa koin farmakop 3
melisa koin farmakop 4
(Δελτίο Τύπου)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 10:48

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Επιτυχημένη εκδήλωση Προληπτικού ελέγχου στην Κοινότητα Μέλισσας
    Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Επιτυχημένη εκδήλωση Προληπτικού ελέγχου στην Κοινότητα Μέλισσας
    Με μεγάλη συμμετοχή γυναικών όχι μόνο απο την Μέλισσα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού και καρκίνο του δέρματος Μελάνωμα , από διακεκριμένους επιστήμονες του ιατρικού κλάδου.
    Ο Δρ.Γρηγόρης Κυριάκου Ογκολόγος γενικός χειρουργός και ο Κώστας Τσαούσης Δερματολόγος Αφροδισιολόγος με σεβασμό και αγάπη στον συνάνθρωπο εξέτασαν δεκάδες πολίτες γυναίκες και άνδρες που συμμετείχαν στη δράση.
    Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Κοινότητας Μέλισσας Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου επισήμανε " Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω ολόψυχα για την πολύτιμη προσφορά τους τους Επιστήμονες με τους οποίους συνδιοργάνωσαμε τον προληπτικό έλεγχο. Πολλά ευχαριστώ στον Προεδρο του ιατρικού συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση για την άριστη συνεργασία!
    Επίσης να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα για την στήριξη και τη συνεργασία.
    Κυρίως όμως να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμμετείχαν.
    Η συμμετοχή τους, μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη να διοργανώσουμε και άλλες δράσεις φροντίδας υγείας και όχι μόνο!".
    Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής εκδήλωσης η Πρόεδρος κ. Λυκοκανέλλου προσέφερε ένα αναμνηστικό καλλιτέχνημα στον Πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση για την πολύτιμη προσφορά του.
    dimso andr mel mel 2
    dimso andr mel mel 3
    dimso andr mel mel 4
    (Δελτίο Τύπου)
  • Απολογούνται οι 4 νεαροί που ξυλοκόπησαν Γάλλο τουρίστα στο Ρέθυμνο - Βίντεο σοκ από το αιματηρό επεισόδιο
    Απολογούνται οι 4 νεαροί που ξυλοκόπησαν Γάλλο τουρίστα στο Ρέθυμνο - Βίντεο σοκ από το αιματηρό επεισόδιο

    Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης (4/9) οι τέσσερις νεαροί οι οποίοι ξυλοκόπησαν 36χρονο Γάλλο τουρίστα έξω από μπαρ στο Ρέθυμνο στην Κρήτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους αναμένεται να υποστηρίξουν ότι δεν ήθελαν να του κάνουν κακό, αλλά πάνω στην ένταση η κατάσταση ξέφυγε.

    Η συμπλοκή

    Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) όταν ο δεύτερος σκούντηξε ένα άτομο, μέσα σε ένα μπαρ στο Ρέθυμνο. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και ο ξυλοδαρμός του 36χρονου. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 20 έως 24 ετών και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε ένα μαχαίρι και μια γκλίτσα. Ο άνδρας είχε υποστεί σοβαρά τραύματα από τα χτυπήματα που του κατάφεραν οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, καθώς και για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

    Το σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο

    Ο 36χρονος Γάλλος με την παρέα του έφυγαν από το μαγαζί όπου διασκέδαζαν, κρατώντας στα χέρια τους ένα μπουκάλι κρασί, που δεν είχαν καταναλώσει και το οποίο αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους. Οι τέσσερις νεαροί μετά από έναν έντονο διάλογο που είχε ένας από αυτούς με τον Γάλλο τουρίστα, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα.

    Μάλιστα, ένας από τους νεαρούς φέρεται να του άρπαξε το μπουκάλι, να το έσπασε και να χτύπησε με αυτό στο κεφάλι τον 36χρονο Γάλλο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κατρίνης: «Αυτό που λείπει από τον προϋπολογισμό είναι η ανθρωπιά»
    Κατρίνης: «Αυτό που λείπει από τον προϋπολογισμό είναι η ανθρωπιά»

    Για προϋπολογισμό από τον οποίο λείπει η ανθρωπιά κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, σημειώνοντας επιπλέον ότι ο προϋπολογισμός πάσχει στα πεδία της αξιοπιστίας και της ευθύνης, ενώ δεν δίνει λύσεις σε προβλήματα που «καίνε» τους συμπολίτες μας, όπως το τεράστιο ιδιωτικό χρέος και η ακρίβεια, για τα οποία το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων.

    Όπως ανέφερε, η απάντηση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι η χώρα μας είναι η 4η πιο ακριβή στην Ευρώπη στη χονδρεμπορική αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι τα «χρωματιστά» τιμολόγια, με σκοπό να κρύψει τη «γκρίζα» ρύθμιση που συνδέει τις διακυμάνσεις στους λογαριασμούς, με τη χονδρική αγορά. Επιπλέον, δεν δίνει καμία εξήγηση στους πολίτες που ρωτούν πώς είναι δυνατόν, ενώ έχει πέσει ο γενικός πληθωρισμός κι ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι παίρνει μέτρα, να είναι σήμερα η Ελλάδα πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό τροφίμων με 9%, ενώ η αύξηση των ειδών διατροφής σωρευτικά ξεπερνάει το 31,5% από το 2020 μέχρι σήμερα.

    Σε σχέση με την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως έκαναν με επιτυχία άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισήμανε ότι αυτό γίνεται επειδή επιλέγει να εισπράττει φόρους κυρίως από την άδικη έμμεση φορολογία, που έχει φτάσει να αποτελεί το 60% των φορολογικών εσόδων και να πλήττει τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιφυλάσσει μια σειρά από μεγάλες φοροαπαλλαγές για τους λίγους και εύπορους εισοδηματικά πολίτες. Επιπλέον, όπως τόνισε, με την επιβολή του οριζόντιου κεφαλικού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες η κυβέρνηση ομολογεί πως αδυνατεί να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, παρότι ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις έλεγε ότι η κυβέρνηση διαθέτει την τεχνογνωσία και την αυτοπεποίθηση να το κάνει.

    Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενεργοποίησε την κρυφή της ατζέντα, που απέκρυψε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια εθνική οικονομία χωρίς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υλοποιώντας κατευθύνσεις της Έκθεσης Πισαρίδη.

    Χαρακτήρισε μύθο της κυβέρνησης ότι τα έσοδα που θα πάρει από τον κεφαλικό φόρο των επαγγελματιών θα πάνε στην υγεία, αφού ουσιαστικά θα πάνε για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των νοσοκομείων, που αυξήθηκαν κατά 664 εκατομμύρια σε εννέα μήνες, τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταρρέει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με γιατρούς εξουθενωμένους που εκπέμπουν σήμα κινδύνου και βεβαίως με νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία, που δεν έχουν γιατρούς.

    Σε σχέση με την πολιτική στον πρωτογενή τομέα, ο Ηλείος βουλευτής άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι αγρότες μας, αντιμετωπίζουν σημαντικές αυξήσεις, ζημιές που δεν πληρώνονται ή πληρώνονται πετσοκομμένες και με μεγάλη καθυστέρηση αλλά και υψηλά χρέη που απειλούν ιδιοκτησίες αγροτών και κτηνοτρόφων».

    Ο Μιχάλης Κατρίνης απέρριψε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για θετικό πρόσημο στην οικονομία, αφού οι άμεσες ξένες επενδύσεις είναι μειωμένες το 2023 κατά 40%, το εμπορικό έλλειμμα είναι 26 δις, ενώ οι εξαγωγές θα κλείσουν με αρνητικό πρόσημο και πρόσθεσε: «Στην απονομή της δικαιοσύνης είμαστε στην 14η κατάταξη της παγκόσμιας τράπεζας, στην ελευθερία του Τύπου είμαστε τελευταίοι στην ΕΕ, στην ανθρώπινη ελευθερία η Ελλάδα είναι προτελευταία και μόνο πάνω από την Ουγγαρία. Το 78% των επιχειρηματιών θεωρούν τη διαφθορά σοβαρό εμπόδιο. Ο Ευρωπαϊκός Ελεγκτικός Μηχανισμός αναφέρει ότι το 40% των έργων δίνονται με απευθείας αναθέσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Για ποια λοιπόν μεγάλα επιτεύγματα μιλά η κυβέρνηση; Για αυτά που κανείς δεν πιστεύει;»

  • Άνδρας κατάφερε να επιβιώσει για 16 ώρες παγιδευμένος μέσα στο βυθισμένο σκάφος του - Δείτε βίντεο από τη διάσωσή του
    Άνδρας κατάφερε να επιβιώσει για 16 ώρες παγιδευμένος μέσα στο βυθισμένο σκάφος του - Δείτε βίντεο από τη διάσωσή του

    Δραματικές ώρες βίωσε 62χρονος Γάλλος ο οποίος επί 16 ώρες βρισκόταν στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα μέσα στο βυθισμένο σκάφος του, το οποίο είχε αναποδογυρίσει. Για να κρατηθεί στη ζωή χρησιμοποιώντας μια φυσαλίδα αέρα για να παίρνει οξυγόνο. Το σκάφος Γάλλου άνδρα που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Λισαβόνας στην Πορτογαλία, φαίνεται πως αναποδογύρισε και βυθίστηκε κοντά νησιά Σισάργκας, βορειοδυτικά της Γαλικίας.

    Η ισπανική ακτοφυλακή που έλαβε σήμα κινδύνου βρήκε αναποδογυρισμένο το σκάφος. Ένας δύτης σύρθηκε στο κύτος του πλοίου για να αναζητήσει σημεία ζωής και ο άνδρας απάντησε χτυπώντας από μέσα. Η θάλασσα ωστόσο ήταν ταραγμένη και ο ήλιος είχε δύσει, έτσι η ομάδα διάσωσης προσάρτησε πλευστικά μπαλόνια στο σκάφος για να το εμποδίσει να βυθιστεί και περίμενε μέχρι το πρωί.

    «Ήταν αδύνατη η επιβίωσή του» σύμφωνα με την ακτοφυλακή, αλλά ο ναυαγός την επόμενη ημέρα έδωσε σήματα ζωής στους δύτες που ξαναγύρισαν στο σημείο, καθώς κατάφερε να επιζήσει 16 ώρες παγιδευμένος κάτω από νερό. Τον βρήκαν να φοράει στολή επιβίωσης neoprene και βυθισμένο στο νερό μέχρι τα γόνατά του. Κατάφερε να βρει κενό αέρος μέσα στο βυθισμένο σκάφος και έτσι επιβίωσε.

    Στη συνέχεια, ο άνδρας πήδηξε στο παγωμένο νερό και κολύμπησε κάτω από τη βάρκα προς την επιφάνεια της θάλασσας.

    Σε ένα tweet, η Ισπανική Εταιρεία Ναυτικής Ασφάλειας και Διάσωσης ανέφερε: «Κάθε ζωή που σώζουμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας».

    Ο Vicente Cobelo, μέλος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της ακτοφυλακής, είπε ότι ο 62χρονος μπήκε στο νερό «με δική του πρωτοβουλία» όμως, πρόσθεσε δύτες τον βοήθησαν να βγει έξω καθώς του ήταν δύσκολο να βγει από τη στολή του. Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ελέγχους.

    “Cada vida salvada es nuestra mayor recompensa”

    Así fue el rescate realizado ayer por Salvamento Marítimo al tripulante del velero francés JEANNE SOLO SAILOR que estaba quilla al sol a 14 millas NNW de Islas Sisargas. pic.twitter.com/gqobWTSoWc

    — SALVAMENTO MARÍTIMO (@salvamentogob) August 3, 2022

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Γάλλοι συλλέγουν στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στο Τσερνίχιβ
    Πόλεμος στην Ουκρανία: Γάλλοι συλλέγουν στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στο Τσερνίχιβ

    Η περιοχή του Τσερνίχιβ έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές - Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί εγκλημάτων πολέμου

    Ειδικοί από τη Γαλλία βοηθούν Ουκρανούς συναδέλφους τους να συγκεντρώσουν στοιχεία για πιθανά ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην περιοχή του Τσερνίχιβ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε χθες η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας.
    Οι ειδικοί των γαλλικών αρχών, μεταξύ των οποίων άνθρωποι που ειδικεύονται σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), στη βαλλιστική και σε όπλα μαζικής καταστροφής, συλλέγουν στοιχεία σε σημεία που έχουν καταστραφεί λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. Οι αξιωματούχοι αυτοί αντικατέστησαν την ομάδα ειδικών που έφθασαν στα μέσα Απριλίου για να διαπιστώσουν τι συνέβη στην Μπούτσα, όπου η σφαγή αμάχων προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.
    «Σε λίγο θα έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από τότε που (Γάλλοι ειδικοί) βρίσκονται μαζί μας ‘επί του πεδίου’», ανέφερε η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα στον λογαριασμό της στο Facebook.
    «Εργάζονται στην περιοχή του Τσερνίχιβ και κάνουν έρευνες σε τοποθεσίες που καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς», έγραψε η ίδια. «Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να τιμωρηθούν και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα μαζί για να γίνει αυτό».
    Η περιοχή του Τσερνίχιβ έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία ερευνά επίσης πιθανά εγκλήματα πολέμου από Ρώσους στρατιώτες στο Τσερνίχιβ κατά τη διάρκεια της κατοχής τους τον Μάρτιο.

    Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί εγκλημάτων πολέμου σε αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-EPA-STR
  • Μητσοτάκης σε Γάλλους βιομήχανους: Απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση
    Μητσοτάκης σε Γάλλους βιομήχανους: Απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση

    «Το μήνυμα που λάβατε, ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει, είναι η αλήθεια» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στους Γάλλους βιομήχανους.

    Στην ξεχωριστή σχέση Ελλάδας-Γαλλίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Κίνησης Γαλλικών Επιχειρήσεων (Mouvement des Entreprises de France - MEDEF), του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών της Γαλλίας. Τους παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το τρέχον πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που καθιστά τη χώρα έναν ανταγωνιστικό επενδυτικό προορισμό.

    «Η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας είναι ξεχωριστή. Είναι ξεχωριστή σε πολιτικό επίπεδο. Όπως γνωρίζετε, υπέγραψα με τον Πρόεδρο Μακρόν μια συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης πέρυσι στο Παρίσι, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη γεωπολιτική παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Με τον Πρόεδρο Μακρόν διατηρώ μια πολύ προσωπική και στενή σχέση. Είναι ο πιο δημοφιλής ξένος ηγέτης στην Ελλάδα και θα έλεγα ότι η Γαλλία είναι ίσως η πιο δημοφιλής χώρα από όλες στην Ελλάδα, κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε είτε να επεκτείνετε την παρουσία σας είτε να δραστηριοποιηθείτε πιο ενεργά στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Το μήνυμα που λάβατε, ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει, είναι η αλήθεια. Αυτό δείχνει εμφανώς η συνολική απόδοση των μακροοικονομικών δεικτών, αλλά είναι επίσης και η αίσθηση που εισπράττεις όταν ταξιδεύεις απλά σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Εντυπωσιασμένοι με τον αέρα αλλαγής» που πνέει στην Ελλάδα, δήλωσαν οι Γάλλοι επιχειρηματίες, επισημαίνοντας ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον επιστρέφει στη χώρα, ως αποτέλεσμα της δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης.

    «Αν κοιτάξετε τον αριθμό των ξένων εταιρειών, όχι μόνο γαλλικών, που επενδύουν στην Ελλάδα, είναι πράγματι αξιοσημείωτο πόσο γρήγορα επιτεύχθηκε αυτή η αλλαγή. Και αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι ότι οι ξένες εταιρείες δεν επενδύουν μόνο σε τομείς όπου η Ελλάδα είχε ένα παραδοσιακό συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως ο τουρισμός και ενδεχομένως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εξετάζουν επίσης τους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, της υλικοτεχνικής υποστήριξης (logistics), της εκπαίδευσης, της υγείας, αποδίδοντας αξία στο γεγονός ότι αυτή η χώρα διαθέτει πολύ υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το τρέχον πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που καθιστά τη χώρα έναν ανταγωνιστικό επενδυτικό προορισμό.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα το πρόβλημα του κόστους της ενέργειας κι επανέλαβε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πρόσφατα θεσπίσαμε ένα πολύ δυναμικό και ουσιαστικό πακέτο ώστε να μειωθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας. Αλλά περιμένω επίσης η Ευρώπη να συντονίσει τις ενέργειές μας και να κατανοήσει ότι πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση. Το κάναμε πέρυσι με το Ταμείο Ανάκαμψης και το πακέτο NextGenerationEU. Νομίζω ότι χρειάζεται να το κάνουμε ξανά για την ενέργεια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των γαλλικών επιχειρήσεων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται και την εμπιστοσύνη τους στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα, βιωσιμότητα και στο αναπτυξιακό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας.

    Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι μερικών από τις μεγαλύτερες γαλλικές επιχειρήσεις, με επικεφαλής τον πρόεδρο του MEDEF Geoffroy Roux de Bézieux. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του συνδέσμου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της L' Oreal, Jean-Paul Agon, καθώς και στελέχη που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, τις Airbus, Bollore, Bouygues Batiment International, Egis, Fives, Galileo Global, Idemia, Iveco France, Louis Dreyfus Armateurs Group, Naval Group, Ratp Development, Safran, Saur International, Sulo, Thales και Vinci Concessions.

    Εκ μέρους του ΣΕΒ μετείχαν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γιώργος Ξηρογιάννης και ο Ευθύμιος Βιδάλης, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Στη συνάντηση ήταν παρών επίσης ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Με μεγάλη επιτυχία ο δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος στην Κοινότητα Μέλισσας
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Με μεγάλη επιτυχία ο δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος στην Κοινότητα Μέλισσας

    Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, στην Κοινότητα Μέλισσας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η δράση του δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου σε δεκάδες πολίτες.

    Η δράση διοργανώθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο – Ιατρείο Μέλισσας, με πρωτοβουλία της Πρόεδρου της Κοινότητας Μέλισσας κας Αλεξάνδρας Λυκοκανέλλου, από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με την ευγενική χορηγία της Abbott.

    Ο έλεγχος περιελάμβανε ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπέρηχο καρδιάς και μέτρηση αρτηριακής πίεσης.

    melisa kard elegxos 2

    melisa kard elegxos 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μεσσηνία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας Γάλλων από τροχόσπιτο στο Αρχοντικό Αβίας
    Μεσσηνία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας Γάλλων από τροχόσπιτο στο Αρχοντικό Αβίας

    Επιχείρηση απεγκλωβισμού μίας οικογένειας Γάλλων με 3 ανήλικα παιδιά στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Αρχοντικό Αβίας με την σημαντική συνδρομή της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

    Ήταν γύρω στις 8:45 μ.μ., όταν οι εθελοντές της ΟΑΚ κλήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για παροχή βοήθειας προς την 5μελή οικογένεια από τη Γαλλία.

    Το τροχόσπιτό τους ακινητοποιήθηκε κατά την προσπάθεια αναστροφής σε δρόμο στο Αρχοντικό και οι δύο γονείς στο άκουσμα των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων τρομοκρατήθηκαν και αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112.

    Στην επιχείρηση εκ μέρους της ΟΑΚ συνέδραμαν 6 εθελοντές με 3 οχήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι για την ολοκλήρωση του απεγκλωβισμού κρίθηκε αναγκαία η κοπή ενός δένδρου.

    Ο απεγκλωβισμός ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

    Πηγή: Eleftheriaonline.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο