Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 08:14

Πράσινο Ταμείο: Υποβολή προτάσεων από Δήμου Πύργου & Ήλιδας ύψους 570.000 €

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ζητούν χρηματοδότηση για πυροπροστασία σε κατοικημένες περιοχές

Τις προτάσεις και τα τεχνικά δελτία κατέθεσαν πρόσφατα και οι Δήμοι Πύργου και Ήλιδας για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών με περιαστικά δάση, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2024», συνολικού προϋπολογισμού άνω των 570.000 ευρώ.

Η πρόταση του Δήμου Πύργου, συνολικού προϋπολογισμού 396,407,13 ευρώ στην διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ των οικισμών του Δήμου και την εφαρμογή παρεμβάσεων σε οικισμούς και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Πύργου, Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης ) ώστε να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή θα ανακάμψουν την πυρκαγιά στις κατοικημένες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, υλοτομία δέντρων και θάμνων, μεταφορά και στοίβαξη προϊόντων δασικής βιομάζας και κατεργασία εδάφους στους παρακάτω οικισμούς: Αγία Άννα, Λατζόι, Πεύκη Κλινδιά, Κουτσοχέρα, Αλφειούσα, Επιτάλιου, Λαστέικα, Αμπελώνας, Αγ. Γεώργιος, Πράσινο, Αλσύλλιο Πυργί Αγ. Ηλία, Μονή Φραγκαπηδήματος, Κατάκολο, καθώς και καθαρισμούς, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις στους οικισμούς: Σπιάντζα-Σαρακίνα-Λέτρινα-Κυανή Ακτή.
Οι δράσεις θα γίνουν σε συνολική έκταση 381,57 στρέμματα.

Στις Δ.Ε. Αμαλιάδας και Πηνείας

Η μελέτη του Δήμου Ήλιδας αφορά την ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Δ.Ε. Αμαλιάδας προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και της Δ.Ε. Πηνείας με 100.000 ευρώ.
Στην Δ.Ε. Αμαλιάδας, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα γίνουν στα όρια των οικισμών Ανάληψη, Κρυονέρι, Χάβαρι, ,Περιστέρι, Αστεραίικα, Παλαιολάνθη ,Άγιος Ηλίας, Δάφνη και Κολοκυθά.

Στην Δ.Ε. Πηνείας, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα γίνουν στα όρια των οικισμών Πρινάρι, Βάλμη, Απιδούλα, Βελανίδι, Πρόδρομος, Μαζαράκι, Σκλίβα, Οινόη,Άγναντα, Αγραπιδοχώρι, Ανθώνα, Καλό Παιδί, Γαβρακια, Λάττα, Κοτρώνα και Ρουπακιά.

Όλοι οι παραπάνω οικισμοί βρίσκονται κοντά σε δάσος η δασική έκταση, υπάρχει ιστορικό εκδήλωσης πυρκαγιών, αρκετή καύσιμη ύλη και υπάρχουσα βλάστηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 09:12

Σχετικά Άρθρα

  • Ένα «ροζ ποτάμι» αγάπης και αλληλεγγύης κατέκλυσε την Αμαλιάδα – Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού»
    Ένα «ροζ ποτάμι» αγάπης και αλληλεγγύης κατέκλυσε την Αμαλιάδα – Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού»

    Με μία μεγάλη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά, ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο καρκίνο του μαστού και στην προώθηση του μηνύματος της διαρκούς πρόληψης.

    Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος δήλωσε «παρών» στις δράσεις που διεξάγονται σε όλη τη χώρα το μήνα Οκτώβριο, διοργανώνοντας μια μεγάλη «ροζ» παρέλαση στην Αμαλιάδα, γνωστότερη ως «Pink In The City».

    Το «ροζ ποτάμι» ξεχύθηκε με μπαλόνια ανά χείρας και τα γνωστά ροζ μπλουζάκια του συλλόγου «Άλμα Ζωής», από την πλατεία Ανεμομύλου και από εκεί στους κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας, με κατάληξη την πλατεία Αγίου Αθανασίου όπου στήθηκε και η μεγάλη γιορτή αγάπης.

    Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για την ανάγκη της διαρκούς πρόληψης, η οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- σώζει ζωές.

    Για την επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», το Δίκτυο Μαιών Νομού Ηλείας, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, αλλά και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας.

    Την ίδια στιγμή, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου που έχει οριστεί παγκοσμίως ως η ημέρα που θυμίζει σε όλους τη μάχη απέναντι στον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Ήλιδας φωταγώγησε τον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας σε «ροζ» χρώματα.

    Amaliada Karkinos 2

    Amaliada Karkinos 3

    Amaliada Karkinos 4

    Amaliada Karkinos 5

    Amaliada Karkinos 6

    Amaliada Karkinos 7

    Amaliada Karkinos 8

    Amaliada Karkinos 9

    Amaliada Karkinos 10

  • Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού
    Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

    Με μια λιτή αλλά γεμάτη μηνύματα ευαισθησίας εκδήλωση, ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Κοινότητα της πόλης, διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού το πρωί του Σαββάτου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και του Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ασθένειας, στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, ένα καλαίσθητο κιόσκι με ενημερωτικό υλικό και το καθιερωμένο ροζ κορδελάκι να δίνεται στις κυρίες που σταμάτησαν να ενημερωθούν.

    Η εξαιρετική ομάδα των επιστημόνων, Μαρία Αγαλιανού, Κωνσταντίνα Μπόκιου (Ιατροί-Ακτινοδιαγνώστριες) και Ελένη Βασιλοπούλου (Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού), ενημέρωσαν για τις αιτίες του καρκίνου του μαστού, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ομιλίες τους στην καθοριστική συμβολή της πρόληψης. Αναφέρθηκαν στα βήματα προόδου που έχει κάνει η επιστήμη της ιατρικής και προέτρεψαν όλες τις γυναίκες να προβαίνουν έγκαιρα στις απαιτούμενες εξετάσεις.

    Το μήνυμα της πρόληψης έστειλε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό κάθε συνδημότη και πως χρέος όλων είναι να αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

    Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε περίπατος επί των οδών Ερμού-Γερμανού-Πατρών και Μανωλοπούλου με ροζ μπαλόνια και ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους δημότες.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο ιατρός Νίκος Σπηλιόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ Έλενα Μπαγιώργου, και δεκάδες άλλες γυναίκες.

    Ekdilosi Karkinos 2

    Ekdilosi Karkinos 3

    Ekdilosi Karkinos 4

    Ekdilosi Karkinos 5

  • Έκθεση με σπάνια κειμήλια του συλλέκτη Γρηγόρη Μελά παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Δήμος Ήλιδας
    Έκθεση με σπάνια κειμήλια του συλλέκτη Γρηγόρη Μελά παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Δήμος Ήλιδας

    Την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2024»

    Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών «ΠΕΛΟΠΑΣ» διοργανώνουν έκθεση – αφιέρωμα στο Έπος του 40’, με αφορμή της Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κειμήλια του 1940 – 1941, από την προσωπική συλλογή του συλλέκτη κ. Γρηγόρη Μελά, στην οποία περιλαμβάνονται σπάνια εκθέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

    Η έκθεση – αφιέρωμα που προσφέρεται αφιλοκερδώς, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2024, στο ισόγειο της ιστορικής οικείας Μπελογιάννη, στο κέντρο της Αμαλιάδας, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 18:30 το απόγευμα.

    Τα μοναδικού ενδιαφέροντος αυθεντικά αντικείμενα – κειμήλια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν από κοντά οι πολίτες την ιστορική αξία του Έπους του 40’ και μέσα από τα σπάνια εκθέματα, να συμμετέχουν στις τιμητικές εκδηλώσεις για τους ήρωες των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

    ilida 28i ekthesi keim 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με, σχολικές γιορτές, απαγγελίες ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων από μαθητές στο Μνημείο Ηρώων, ξεκίνησαν στην πόλη της Αμαλιάδας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις για το Έπος του 40’.

    Ο Δήμος Ήλιδας διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο την κεντρική εκδήλωση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες να παρατάσσονται στο Μνημείο Ηρώων, όπου τη μικρή γιορτή επιμελήθηκαν από κοινού το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Εκτός από τα ποιήματα με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940 και το Έπος των Ελλήνων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα από το αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Αθανασόπουλο, τους εκπροσώπους των δύο σχολείων εκ μέρους της Α’/βάθμιας και της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας και της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καραπιπέρης.

    ilida 28i sxol sftef 2

    ilida 28i sxol sftef 3

    ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

    Νωρίτερα, ο εκπαιδευτικός κόσμος του Δήμου Ήλιδας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο κάθε σχολείο ξεχωριστά.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Άκη Χουζούρη βρέθηκαν στην γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.

    Την εκδήλωση του σχολείου τίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ η διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα Άννα Γεωργακοπούλου παρέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά τη σχολική χρονιά 2023 – 2024.

    ilida 28i sxol sftef 4

    ilida 28i sxol sftef 5

    ilida 28i sxol sftef 6

    ilida 28i sxol sftef 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν
    Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν

    Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι εισηγήσεις των εκτιμητών για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 14 δήμους και 36 ζώνες, στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δικαίωση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί το 2023 επί των αρχικών αξιών.

    Αυτή η διαδικασία αφορά 36 ζώνες οι οποίες αφορούν τους δήμους: Αγίων Αναργύρων Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Λέρου.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι δημοτικές Αρχές αυτών των περιοχών είχαν υποβάλει ένσταση, θεωρώντας ότι οι αντικειμενικές αξίες που είχαν οριστεί ήταν σημαντικά μεγαλύτερες από τις πραγματικές και αυτό οδηγούσε σε αδικίες και σε επιβαρύνσεις.

    Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες «φωνές» στην αγορά ακινήτων που υποστηρίζουν πως οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης και θα έπρεπε να καταργηθούν.

    Ποιοι θέλουν την κατάργηση τους

    Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον τρόπο εκτίμησης ενός ακινήτου και η ανάγκη κατάργησης των αντικειμενικών αξιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 25ης Prodexpo.

    Συντονίζοντας τη σχετική συζήτηση, η Άννα Νάζου, Ορκωτή Εκτιμήτρια και Επικεφαλής της NAI RealAct Ltd, υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθούν οι παράλογες αντικειμενικές αξίες και το φορολογικό σύστημα να μην μπερδεύεται με την αξία του ακινήτου.

    «Η αξία του ακινήτου είναι μία», είπε η κυρία Νάζου.

    Με την άποψη αυτή συμφώνησε η Αντιγόνη Δούναβη, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι με τις αντικειμενικές αξίες δεν υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη.

    «Η λύση είναι σε κάθε αγοραπωλησία να υπάρχει εκτίμηση και να αποτυπώνει τη στιγμή. Πρέπει να οδηγηθούμε εκεί», ανέφερε η κυρία Δούναβη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πιστοποιημένοι εκτιμητές.

    Αντίθετα, ο Πάνος Χαραλαμπόπουλος, MRICS REV, CEO, Solum, PY Gloval, Advisory Board RICS Greece, τόνισε πως οι αντικειμενικές αξίες είναι εξαιρετικές στη λογική τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η τιμή ζώνης.

    Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την πορεία των τιμών των ακινήτων, ο κ. Χαραλαμπόπουλος είπε πως η αγορά των οικιστικών ακινήτων ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχει πολλούς λόγους για να συνεχίσει να ανεβαίνει, όπως τα υψηλά κόστη κατασκευής, ο ΝΟΚ, τα πολλά εγκλωβισμένα ακίνητα σε servicers, τα κλειστά ακίνητα, η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση και τα προγράμματα «Σπίτι μου».

    «Δεν υπάρχει λόγος να μειωθούν οι τιμές τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Χριστοδουλόπουλος: Ζητά εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από την συγχώνευση σε έναν ενιαίο φορέα Δυτ. Ελλάδας
    Χριστοδουλόπουλος: Εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από την συγχώνευση σε έναν ενιαίο φορέα Δυτ. Ελλάδας

    Την εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από την συγχώνευση σε έναν ενιαίο φορέα Δυτικής Ελλάδας ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Λίγο πριν το Ελληνικό κοινοβούλιο προχωρήσει στην επικύρωση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο προβλέπεται η συγχώνευση των ΦοΔΣΑ Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας σε έναν ενιαίο φορέα για τη Δυτική Ελλάδα με έδρα την Πάτρα, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σε μια ύστατη προσπάθεια ως πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας και εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων».

    Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος μετέφερε την κοινή απόφαση των 19 δημοτικών συμβουλίων και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι δήμοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο και στην υπό ψήφιση συγχώνευση. Μάλιστα, εντός της αίθουσας της βουλής, υπήρχαν και άλλοι φορείς, οι οποίοι μίλησαν για το δίκαιο αίτημα της Ηλείας για εξαίρεση στο «παρών» νομοσχέδιο.

    xristod fodsa vouli 2

    Όπως επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ήλιδας, «Συμφωνώ απόλυτα και μας καλύπτουν πλήρως οι τοποθετήσεις επί του νέου νομοσχεδίου, του εισηγητή της ΚΕΔΕ για το θέμα και πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Δημάρχου Χανίων και προέδρου του Δικτύου ΦοΔΣΑ Παναγιώτη Σημανδηράκη. Σχετικά με τη συγχώνευση των φορέων των τριών Νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας σε έναν ενιαίο ΦοΔΣΑ Δυτικής Ελλάδας, το νομοσχέδιο είναι άδικο και ελλειμματικό. Ο δικός μας φορέας στην Ηλεία λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, δίπλα στην Αμαλιάδα, ένα πρότυπο και σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Ο δρόμος για να φτάσουμε σε αυτή τη μονάδα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, περιμένουμε πλέον τη μετατροπή της από ΜΕΑ σε Μονάδα Ανακύκλωσης, προκειμένου να μειώσουμε κι άλλο το υπόλειμμα από 39% που είναι σήμερα σε 10%. Αυτό το καταφέραμε εξ ολοκλήρου και μόνοι μας οι δήμοι της Ηλείας».

    Ο κύριος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αφού εξέφρασε πλήρη αντίθεση και την έντονη δυσαρέσκειά του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι άλλοι δύο νομοί είναι πολύ πίσω σε σχέση με αυτή τη μονάδα και τη λειτουργία της. Για το λόγο αυτό ζητάμε την εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από το νομοσχέδιο, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας που για ανάλογους λόγους έχουν -σε πρώτο στάδιο- εξαιρεθεί. Σε αυτό συμφωνούν οι 7 δήμου της Ηλείας, οι 19 Δήμοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΚΕΔΕ, το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και μια σειρά από φορείς των τριών Νομών με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους. Ζητούμε την εξαίρεση για μία μεταβατική περίοδο έως ότου και οι άλλοι δύο νομοί της Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσουν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Ηλεία. Δεν μπορούμε να τιμωρούμαστε εμείς, που άλλες περιοχές και Νομοί έχουν ακόμα ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ. Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις, όμως όχι σε μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν αντί να λύνουν προβλήματα. Για το νομοσχέδιο δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και ακολουθήθηκε μια οριζόντια λύση για όλους. Δεν υπήρξε καν κάποια εμπεριστατωμένη μελέτη, με αποτέλεσμα να μην έχουν απαντηθεί ακόμα σημαντικά ερωτήματα, όπως «πόσα θα πληρώνουμε εμείς στην Ηλεία τα σκουπίδια που διαθέτουμε σύγχρονη μονάδα και πόσο Δήμοι που χρησιμοποιούν ακόμα στην Περιφέρειά μας ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι».

    xristod fodsa vouli 3

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε την εξαίρεση της Ηλείας από το νομοσχέδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα λύσουμε τα προβλήματα άλλων περιοχών. Εμείς καταφέραμε και ήμασταν πρωτοπόροι στη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού κατασκευάσαμε τέταρτοι στη χώρα το δικό μας εργοστάσιο».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου
    Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου

    Πρασινίζει η πόλη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με στόχο να προστεθεί στην πόλη περισσότερο πράσινο και χρώμα, η Υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις επί της οδού Μανωλοπούλου και φυτεύσεις καλλωπιστικών λουλουδιών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενόψει και του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, με ειδικό μηχάνημα καθαρίστηκε το σιντριβάνι, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε σημεία της πλατείας κα του Επαρχείου.

    Kalopismoi 2

    Με 15 δέντρα φωτίνιες, από ύψος της Κοκκίνου έως τη συμβολή της Μανωλοπούλου με την Ερμού «πρασινίζει» η κεντρικής οδός της πόλης, σε σημεία που είτε δεν υπήρχαν καθόλου δέντρα είτε είχαν ξεραθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Απαιτείται μια χρονική διαδικασία αντικατάστασης των ξερών δέντρων. Πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο διάστημα για να μπορέσει να απομακρυνθεί, από το περιορισμένο για φύτευση σημείο, η ρίζα του δέντρου και να τοποθετηθεί το καινούργιο» εξηγεί στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Βασίλης Φάμελος, ο οποίος με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Πρασίνου Νίκο Ντοχά επέβλεπαν τις εργασίες. «Θα συνεχίσουμε με φυτεύσεις δέντρων στη Μανωλοπούλου μέχρι και το ύψος του παλιού Νοσοκομείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης που υπάρχουν κενά».

    Kalopismoi 3

    Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα φυτευτούν ιτιές στο χώρο του Επαρχείου με την επιλογή του συγκεκριμένου δέντρου να κρίνεται στην ιδιότητα του μη φυλλοβόλου ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα με πτώσεις κλαδιών, όπως και γαζίες που θα προσθέσουν χρώμα στο χώρο. Καλλωπιστικά φυτά έχουν τοποθετηθεί σε παρτέρια της κεντρικής πλατείας, καθώς και την πλατεία Ιατρίδη και Κύπρου ενώ λουλούδια έχουν δοθεί και σε πολλές κοινότητες του Δήμου.

  • Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή
    Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή

    Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Πύργου, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

    Τελευταίο απόκτημα μία νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή, η χρήση της οποίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες καθαρισμού των δημόσιων χώρων, ο οποίος θα γίνει ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

    Το καθημερινό καινοτόμο εργαλείο έχει πανεύκολο χειρισμό, ιδανικό για ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ ο οδοκαθαριστής κάνει πολύ πιο εύκολα, καθαρά και αποτελεσματικά την εργασία του.

    Επίσης η αυτοκινούμενη σκούπα έχει μηδενικούς ρύπους, είναι αθόρυβη, ενώ η φόρτιση μπαταριών γίνεται από κοινή πρίζα μέσω ενσωματωμένου φορτιστή και έχει αυτονομία λειτουργίας 12 εως 16 ώρες.

    Παράλληλα ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το σύστημα ψεκασμού με ειδικό απολυμαντικό – αποσμητικό για δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι οι ακαθαρσίες ζώων.

    dimos purgou skoupa 2

    dimos purgou skoupa 3

    dimos purgou skoupa 4

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο