Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 11:00

Δουναίικα: Πυρετός εργασιών για την αυριανή “Γιορτή της Πατάτας”

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μια ημέρα έμεινε πριν την αυριανή Γιορτή της Πατάτας που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναιίκων “Αγ. Γεώργιος” στον προαύλιο χώρο του σχολείου του χωριού.

Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι η αντίστοιχη γιορτή, στόχος του συλλόγου είναι πλέον να εξελιχθεί σε θεσμό και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, αφού η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο φαίνεται ότι είναι μεγάλη.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρης Αχαμνός μιλώντας στο ilialive.gr εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και για την φετινή αποδοχή της εκδήλωσης από τον κόσμο, τονίζοντας παράλληλα πως θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πανηγύρι, με ζωντανή μουσική, άφθονο ποτό και φαγητό, από το οποίο φυσικά δεν θα λείπει η περιβόητη πατάτα των Δουναιίκων.

giorti douneika proet 3

«Βρισκόμαστε εδώ στον προαύλιο χώρο του σχολείου Δουναιίκων όπου για 2η συνεχόμενη χρονιά θα γίνει η Γιορτή της Πατάτας.

Πέρυσι έγινε με μεγάλη επιτυχία ύστερα από 30-35 περίπου χρόνια για πρώτη φορά, θα γίνει μεγάλο πανηγύρι στο χωριό και ευελπιστούμε και φέτος να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Έχουμε την υποστήριξη του δήμου Ήλιδας αλλά και πολλών χορηγών από το χωριό μας που αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το έργο.

Φέτος η πατάτα μας θα είναι απλωμένη στα τραπέζια μαγειρεμένη στο φούρνο, δωρεάν από τον σύλλογο, θα έχουμε γουρουνοπούλα, ποτά μπύρες, κέφι, μια ωραία ορχήστρα, με τον Σωτήρη Κόκορη στο κλαρίνο και την Γιώτα Κόκορη, τον Πάνο Βαβίλη και τον Σωτήρη Δούνια με την Ειρήνη Λαγούδη. Ευελπιστούμε να περάσουμε όλοι όμορφα.

Καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί και φέτος στο κάλεσμα του συλλόγου μας και να γεμίσει πάλι το σχολείο όπως και πέρσι, να περάσουμε όμορφα, να διασκεδάσουμε και γιατί όχι να γίνει θεσμός αυτή η γιορτή πατάτας».

giorti douneika proet 2

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 20:20

Σχετικά Άρθρα

  • 2η γιορτή πατάτας στα Δουνέικα - Γίνεται θεσμός…
    2η γιορτή πατάτας στα Δουνέικα - Γίνεται θεσμός…

    Με ένα τρικούβερτο γλέντι διασκέδασαν κάτοικοι και επισκέπτες των Δουνεϊκών στη 2η γιορτή πατάτας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

    Η ποιοτική παραγωγή πατάτας στα Δουνέικα δεν μπορεί να μην έχει την τιμητική της και όταν το καλό προϊόν μαγειρεύεται σωστά και συνοδεύει άλλα εκλεκτά εδέσματα όπως η αγαπημένη γουρουνοπούλα, μαζί με οινοπνεύματα… τότε γιορτάζουμε…

    Εκατοντάδες έδωσαν το παρόν το χώρο του δημοτικού σχολείου όπου οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να υποδεχθούν και να ικανοποιήσουν το κοινό που τους τίμησε.

    Το μουσικό πρόγραμμα, ο Σωτήρης Κόκκορης με το κλαρίνο του “έβαλε φωτιά” στο πανηγύρι, μαζί με την Γιώτα Κόκκορη, ο Σωτήρης Κούνας, η Ειρήνη Λαγούδη και ο Πάνος Βαβίλης.

    Η γιορτή της πατάτας δυναμώνει και γίνεται θεσμός, επειδή πολύ απλά ο κόσμος την θέλει…

    giorti patatas 2

    giorti patatas 3

    giorti patatas 4

    giorti patatas 5

    giorti patatas 6

    giorti patatas 7

    giorti patatas 8

    giorti patatas 9

    giorti patatas 10Και η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα στη Γιορτή Πατάτας

  • Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουνεΐκων “O Άγιος Γεώργιος”
    Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουνεΐκων “O Άγιος Γεώργιος”

    Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δουνεΐκων “O Άγιος Γεώργιος” το απόγευμα του Σαββάτου.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο καφενείο της πλατείας του χωριού με αφορμή την κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης Φιλάρετος συνεπικουρούμενος από τον ιερέα του ναού π. Κωνσταντίνο Βισβάρδη.

    Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακοπούλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός , εκπρόσωπος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας Θεώνη Γεωργοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανάσιος Δούνιας κ.α

    Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

    pita douneika 1

    pita douneika 2

    pita douneika 3

    pita douneika 4

    pita douneika 6

  • Συνάντηση Κοροβέση με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος» κ. Σ. Αχαμνό
    Συνάντηση Κοροβέση με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος» κ. Σ. Αχαμνό

    Συνάντηση Κοροβέση με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος» κ. Σωτήριο Αχαμνό για δράσεις Πολιτισμού και θέματα ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικό προορισμό.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου σχετικά με το σχεδιασμό των δράσεων από πλευράς Περιφέρειας, ενώ δεσμεύτηκε για συνεργασία και βοήθεια στις δράσεις του Συλλόγου. Βασικός σκοπός της Περιφερειακής Αρχής αποτελεί η ενίσχυση των παραδόσεων του τόπου μας μέσα από το έργο των συλλόγων της περιοχής όπου διατηρούν ζωντανό το πνεύμα των εθίμων μας.

    Korovesis axamnos2

    Τέλος οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους ώστε να σχεδιάσουν δράσεις του συλλόγου όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα του συλλόγου.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο