Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 10:00

2η γιορτή πατάτας στα Δουνέικα - Γίνεται θεσμός…

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με ένα τρικούβερτο γλέντι διασκέδασαν κάτοικοι και επισκέπτες των Δουνεϊκών στη 2η γιορτή πατάτας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Η ποιοτική παραγωγή πατάτας στα Δουνέικα δεν μπορεί να μην έχει την τιμητική της και όταν το καλό προϊόν μαγειρεύεται σωστά και συνοδεύει άλλα εκλεκτά εδέσματα όπως η αγαπημένη γουρουνοπούλα, μαζί με οινοπνεύματα… τότε γιορτάζουμε…

Εκατοντάδες έδωσαν το παρόν το χώρο του δημοτικού σχολείου όπου οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να υποδεχθούν και να ικανοποιήσουν το κοινό που τους τίμησε.

Το μουσικό πρόγραμμα, ο Σωτήρης Κόκκορης με το κλαρίνο του “έβαλε φωτιά” στο πανηγύρι, μαζί με την Γιώτα Κόκκορη, ο Σωτήρης Κούνας, η Ειρήνη Λαγούδη και ο Πάνος Βαβίλης.

Η γιορτή της πατάτας δυναμώνει και γίνεται θεσμός, επειδή πολύ απλά ο κόσμος την θέλει…

giorti patatas 2

giorti patatas 3

giorti patatas 4

giorti patatas 5

giorti patatas 6

giorti patatas 7

giorti patatas 8

giorti patatas 9

giorti patatas 10Και η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα στη Γιορτή Πατάτας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 22:30

Σχετικά Άρθρα

  • Δουνέικα: Πλιάτσικο για παλιοσίδερα σε παλιό ελαιοτριβείο (photos)
    Δουνέικα: Πλιάτσικο για παλιοσίδερα σε παλιό ελαιοτριβείο

    Ένα παλιό ελαιοτριβείο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκτός λειτουργίας στα Δουνέικα, μπήκε στο στόχαστρο κυνηγών μετάλλων που βρήκαν εκεί άφθονο υλικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο ιδιοκτήτης του παλιού ελαιοτριβείου, εντόπισε την παραβίαση σε πόρτα του κτιρίου την περασμένη Πέμπτη, όπου οι δράστες πιθανότατα με λοστό κατάφεραν να παροαβιάσουν μεταλλική πόρτα για να μπουν μέσα και να αρχίσουν το πλιάτσικο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες “σήκωσαν” 200 ανοξείδωτες λαμαρίνες, δέκα ηλεκτρικά μοτέρ, έναν σιδερένιο πάγκο και δύο ποδήλατα.

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως τα κλοπιμαία μεταπωλήθηκαν σε κάποιο έμπορο μετάλλων.

    Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα πλιάτσικου σε εγκαταλελειμένα κτίρια που είχαν βιομηχανική ή βιοτεχνική χρήση, πληθαίνουν αφού για κάποιους κάθε είδους μέταλλα, σε μεγάλες ποσότητες πολλές φορές, αποτελούν μικρούς θησαυρούς για επιτήδειους που αναζητούν εύκολους τρόπους να κερδίσουν χρήματα…

    dounaiika elaio 1

    dounaiika elaio 2

  • Δουναίικα: Πυρετός εργασιών για την αυριανή “Γιορτή της Πατάτας”
    Δουναίικα: Πυρετός εργασιών για την αυριανή “Γιορτή της Πατάτας”

    Μια ημέρα έμεινε πριν την αυριανή Γιορτή της Πατάτας που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναιίκων “Αγ. Γεώργιος” στον προαύλιο χώρο του σχολείου του χωριού.

    Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι η αντίστοιχη γιορτή, στόχος του συλλόγου είναι πλέον να εξελιχθεί σε θεσμό και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, αφού η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο φαίνεται ότι είναι μεγάλη.

    Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρης Αχαμνός μιλώντας στο ilialive.gr εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και για την φετινή αποδοχή της εκδήλωσης από τον κόσμο, τονίζοντας παράλληλα πως θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πανηγύρι, με ζωντανή μουσική, άφθονο ποτό και φαγητό, από το οποίο φυσικά δεν θα λείπει η περιβόητη πατάτα των Δουναιίκων.

    giorti douneika proet 3

    «Βρισκόμαστε εδώ στον προαύλιο χώρο του σχολείου Δουναιίκων όπου για 2η συνεχόμενη χρονιά θα γίνει η Γιορτή της Πατάτας.

    Πέρυσι έγινε με μεγάλη επιτυχία ύστερα από 30-35 περίπου χρόνια για πρώτη φορά, θα γίνει μεγάλο πανηγύρι στο χωριό και ευελπιστούμε και φέτος να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Έχουμε την υποστήριξη του δήμου Ήλιδας αλλά και πολλών χορηγών από το χωριό μας που αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το έργο.

    Φέτος η πατάτα μας θα είναι απλωμένη στα τραπέζια μαγειρεμένη στο φούρνο, δωρεάν από τον σύλλογο, θα έχουμε γουρουνοπούλα, ποτά μπύρες, κέφι, μια ωραία ορχήστρα, με τον Σωτήρη Κόκορη στο κλαρίνο και την Γιώτα Κόκορη, τον Πάνο Βαβίλη και τον Σωτήρη Δούνια με την Ειρήνη Λαγούδη. Ευελπιστούμε να περάσουμε όλοι όμορφα.

    Καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί και φέτος στο κάλεσμα του συλλόγου μας και να γεμίσει πάλι το σχολείο όπως και πέρσι, να περάσουμε όμορφα, να διασκεδάσουμε και γιατί όχι να γίνει θεσμός αυτή η γιορτή πατάτας».

    giorti douneika proet 2

  • Αγ. Μαρίνα Δουνείκων: Άνδρας έχασε τις αισθήσεις του στη θάλασσα - Κατέληξε στο δρόμο για το νοσοκομείο
    Αγ. Μαρίνα Δουνείκων: Άνδρας έχασε τις αισθήσεις του στη θάλασσα - Κατέληξε στο δρόμο για το νοσοκομείο

    Ένας άντρας κατέληξε κατά τη μεταφορά του στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, το πρωί της Τετάρτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άντρας απολάμβανε το μπάνιο του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Δουνέικα, όταν έχασε τις αισθήσεις του.

    Το γεγονός έγινε αντιληπτό από άλλους λουόμενους και το ναυαγοσώστη που έσπευσε για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

    Παράλληλα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Νεότερη ενημέρωση

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες νεκρός είναι ένας 82χρονος από την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο 82χρονος βρισκόταν στην παραλία μαζί με την σύζυγό του και φίλους, όταν εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του να επιπλέει. Ο ναυαγοσώστης τόσο με ΚΑΡΠΑ όσο και με απινειδωτή προσπάθησε να τον επαναφέρει αλλά δεν υπήρχε αντίδραση από τον οργανισμό του ηλικιωμένου.

  • Δουνέικα Αμαλιάδας: Τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο
    Δουναίικα Αμαλιάδας: Τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο

    Τον προστάτη του χωριού τους, τίμησαν την περασμένη Δευτέρα οι κάτοικοι των Δουνεϊκων στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναιϊκων “Ο Άγιος Γεώργιος”.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Κυριακή του Πάσχα με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον φερώνυμο ιερό ναό χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου Β’. Μετά τον Εσπερινό παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του χωριού από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου.

    Την Δευτέρα μετά την Θεία Λειτουργία οι κάτοικοι παρακολούθησαν τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγ. Γεωργίου συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών. Στη συνέχεια συμμετείχαν στην αναβίωση του εθίμου της Κουλούρας , ενώ ο Λαογραφικός Σύλλογος Αμαλιάδας “Έλισσα” παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

    Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κ.α.

    Douneika ag.Georgios 11

    Douneika ag.Georgios 14

    Douneika ag.Georgios 15

    Douneika ag.Georgios 16

    Douneika ag.Georgios 13

    Douneika ag.Georgios 6

    Douneika ag.Georgios 7

    Douneika ag.Georgios 8

    Douneika ag.Georgios 10

    Douneika ag.Georgios 4

    Douneika ag.Georgios 5

    Douneika ag.Georgios 9

    Douneika ag.Georgios 2

    Douneika ag.Georgios 3

    Douneika ag.Georgios 12

  • Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουνεΐκων “O Άγιος Γεώργιος”
    Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουνεΐκων “O Άγιος Γεώργιος”

    Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δουνεΐκων “O Άγιος Γεώργιος” το απόγευμα του Σαββάτου.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο καφενείο της πλατείας του χωριού με αφορμή την κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης Φιλάρετος συνεπικουρούμενος από τον ιερέα του ναού π. Κωνσταντίνο Βισβάρδη.

    Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακοπούλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός , εκπρόσωπος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας Θεώνη Γεωργοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανάσιος Δούνιας κ.α

    Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

    pita douneika 1

    pita douneika 2

    pita douneika 3

    pita douneika 4

    pita douneika 6

  • Δουνέικα: Μπουρίνι κατέστρεψε στάβλο - Ζημιές χιλιάδων ευρώ
    Δουνέικα: Μπουρίνι κατέστρεψε στάβλο - Ζημιές χιλιάδων ευρώ

    Διάσπαρτες ζημιές σε πολλά σημεία του παραλιακού μετώπου έχει προκαλέσει η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων… Σε περιπτώσεις όπως αυτή του Πύργου και της Μούτελης, όπως διαβάσατε στα ρεπορτάζ του ilialive.gr οι ζημιές είναι μεγάλες και εκτεταμένες.

    Στα Δουνέικα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, η μανία του καιρού προκάλεσε ζημιές στον στάβλο του Μιλτιάδη Φλεβοτόμου.

    Οι εικόνες αποτυπώνουν μόνο ένα μέρος της ζημιάς. Στην ουσία τα προβλήματα για τον κτηνοτρόφο είναι πολύ μεγαλύτερα.

    Ο χώρος που φυλούσε τις ζωοτροφές για το κοπάδι του, το σανό και τα μηχανήματα υπέστη μεγάλη ζημιά και “ξεσκεπάστηκε”. Πλέον και ενώ ο χειμώνας είναι μπροστά, επιβάλλεται να αποκαταστήσει τις ζημιές που αγγίζουν το ποσοστό του 80% της μονάδας του.

    Douneika Stavlos 2

    Douneika Stavlos 3

    Douneika Stavlos 4

    Douneika Stavlos 5

    Douneika Stavlos 6

    Douneika Stavlos 7

    Douneika Stavlos 8

    Douneika Stavlos 9

  • Δουνέικα: Σοβαρό τροχαίο - Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Ένας τραυματίας
    Δουνέικα: Σοβαρό τροχαίο - Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Ένας τραυματίας

    Ένας άντρας τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη το πρωί των Χριστουγέννων στην επαρχιακή οδό που οδηγεί από το Λατίφι στα Δουνέικα.

    Ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη από γέφυρα μέσα σε λαγκαδιά.

    Το τροχαίο συνέβη περίπου στις δέκα το πρωί και ο ίδιος κάλεσε σε βοήθεια το ΕΚΑΒ, δίνοντας όμως αρχικά λάθος θέση.

    Από την επιμονή των διασωστών του ΕΚΑΒ και την αναζήτηση, κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο και να απεγκλωβίσουν μαζί με τους πυροσβέστες της Π.Υ. Αμαλιάδας τον τραυματία για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

    Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και για την Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας, που διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος.

    troxaio douneika2

    troxaio douneika3

    troxaio douneika4

    troxaio douneika5

    troxaio douneika6

  • Πύργος: Ανάγκη για αίμα για τον 17χρονο τραυματία τροχαίου
    Πύργος: Ανάγκη για αίμα για τραυματία τροχαίου

    Έκκληση για αίμα απευθύνουν τα μέλη της οικογένειας αλλά και αρκετοί φίλοι για τον 17χρονο Γιώργο Γιαννέλη, που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Πέμπτης στην ΕΟ. Πατρών - Πύργου, στο ύψος των Δουνεϊκών.

    Η ανάγκη που υπάρχει αφορά πέντε φιάλες αίματος, ωστόσο η προσφορά περισσότερων μονάδων είναι πάντα αναγκαία για το σταθμό αιμοδοσίας.

    Όσοι λοιπόν μπορούν να αιμοδοτήσουν μπορούν να απευθυνθούν στο νοσοκομείο αναφέροντας τα στοιχεία του ασθενούς Γιώργου Γιαννέλη.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο