Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 18:43

Πύργος: Νέα πυρκαγιά στις όχθες του Αλφειού, κοντά στο Ποτόκι (photos)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στις όχθες του ποταμού Αλφειού, στο τμήμα ανάμεσα στις περιοχές Μούτελη και Ποτόκι.

Στην περιοχή επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι.

Καίγονται κυρίως καλαμιώνες και χαμηλή βλάστηση.

alfeios purk potoki 2

alfeios purk potoki 3

alfeios purk potoki 4

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 19:21

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα
    Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα

    Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 28 Πυροσβέστες

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

    Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεσινίου.

    Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 28 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος
    Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/10) σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην Κηφισιά, με την Πυροσβεστική να προχωρά στον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου που διέμενε στο σπίτι.

    Το διαμέρισμα στο οποίο ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην Ικάρου. Ο ηλικιωμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

    Στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια
    Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια

    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Λάμιας στη Μανωλάδα και έθεσε σε κινητοποίηση τις δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών.

    Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας Αντιπύραρχο Θοδωρή Λεβέντη.

    Fotia Lamia 2

  • Μανωλάδα: Πυρκαγιά σε ξερόχορτα κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία
    Μανωλάδα: Πυρκαγιά σε ξερόχορτα κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

    Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη μια το μεσημέρι στην περιοχή του Μπρινιά στη Μανωλάδα Βουπρασίας στην Ηλεία.

    Η φωτιά έλαβε διαστάσεις καίγοντας εκτάσεις με ξερά χόρτα χωρίς να απειλεί θερμοκήπια ή κατοικημένη περιοχή.

    Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών με επικεφαλής το διοικητή Αντιπύραρχο Θεόδωρο Λεβέντη

    Fotia Mprinia 2

    Fotia Mprinia 3

  • Φωτιά στην Κορινθία: 48ωρη προθεσμία στον αντιδήμαρχο που κατηγορείται για εμπρησμό
    Φωτιά στην Κορινθία: 48ωρη προθεσμία στον αντιδήμαρχο που κατηγορείται για εμπρησμό

    Στον 70χρονο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας ασκήθηκε δίωξη για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κορινθία στις 39 Σεπτεμβρίου.

    Προθεσμία 48 ωρών για να παράσχει εξηγήσεις στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, σχετικά με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κορινθία στις 29 Σεπτεμβρίου, ζήτησε και πήρε ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στον νούμερο ένα ύποπτο για τον πύρινο εφιάλτη που προκλήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην Κορινθία, την Τετάρτη (9/10) ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό.

    Ο αρμόδιος εισαγγελέας μελέτησε τα στοιχεία που του διαβίβασαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και έκρινε υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης εναντίον του 70χρονου αντιδημάρχου, ο οποίος είναι μάλιστα αρμόδιος για θέματα πολιτικής Προστασίας.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε παραδεχτεί στις Αρχές την πράξη του, το κάπνισμα των μελισσιών του, και γι’ αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με την έναρξη της φωτιάς.

    Πάντως αρχικά και για περίπου δύο ημέρες αρνείτο ότι έχει προχωρήσει σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσών). Μάλιστα, στις Αρχές έφτασε η πληροφορία ότι λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς το είχε εκμυστηρευτεί σε μάρτυρα και έτσι, ύστερα από μεθοδική εξέτασή του από τα στελέχη της ΔΑΕΕ, το ομολόγησε.

    Πώς ξέσπασε η φωτιά στην Κορινθία

    Την ώρα που κάπνιζε τα μελίσσια του επικρατούσε άπνοια, ωστόσο, από την αυτοψία της Πυροσβεστικής, στον χώρο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, παρότι αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυψέλες ήταν κοντά σε δέντρα, δεν υπήρχε το απαιτούμενο νερό σε κοντινή απόσταση (για περίπτωση ανάγκης) και δεν είχε γίνει η απαραίτητη αποψίλωση στον ευρύτερο χώρο.

    Η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση 180 μέτρων από το σημείο όπου κάπνιζε τα μελίσσια του ο 70χρονος. Ο ίδιος ήταν αυτός που ενημέρωσε την Πυροσβεστική, περίπου στις 10:50 το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου. Φέρεται, ωστόσο, να αποχώρησε από το σημείο, καθώς πήρε το όχημά του και να έφυγε (γεγονός που προκάλεσε εντύπωση).

    Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση της φωτιάς, πέρασε από το σημείο έναρξης με το όχημά του, αναφέροντας όμως ότι δεν είχε καμία σχέση με τον πύρινο εφιάλτη που ακολούθησε.

    Τα στελέχη της ΔΑΕΕ έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τον αντιδήμαρχο για όλους τους προαναφερθέντες παρακάτω λόγους. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει παρουσία άλλου ατόμου, ή άλλου οχήματος στο χώρο. Επίσης, στο σημείο δεν υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ, ή άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ κατά την αυτοψία δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν εμπρησμό.

    Τι υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος για τη φωτιά

    Ο αντιδήμαρχος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς και ότι ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές για την έναρξή της, προκειμένου να λάβει χώρα η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων.

    Ως προς το πρόστιμο που του επιβλήθηκε γιατί κάπνιζε τα μελίσσια του, φέρεται να διατείνεται πως στο Ξυλόκαστρο υπήρχε την ημέρα εκείνη κατηγορία κινδύνου 3 και όχι κατηγορία κινδύνου 4, όπως ήταν στην Κόρινθο. Έτσι, θα υποστηρίξει ότι επιτρέπονταν οι ενέργειές του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική
    Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική

    Αναστάτωση στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και στην Ώλενα.

    Η φωτιά όπως αποδείχθηκε είχε ξεκινήσει από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε χωράφι και δεν χρειάστηκε τελικά μεγάλος αριθμός δυνάμεων για την κατάσβεσή της.

  • Γεράκι - Κρυονέρι - Χάβαρι: Κάηκαν 645 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης - Τι έδειξε ο Copernicus
    Γεράκι - Κρυονέρι - Χάβαρι: Κάηκαν 645 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης - Τι έδειξε ο Copernicus

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Συνολικά 644,4 στρέμματα (64,4 εκτάρια) καμένης έκτασης, αποτύπωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Copernicus στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Γεράκι και έφτασε έως το Χάβαρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η συνολική έκταση που επηρεάστηκε από το γεγονός αγγίζει τα 2000 στρέμματα.

    Ο χάρτης του Copernicus, είναι αποκαλυπτικός ως προς την πορεία της πυρκαγιάς, αλλά και τις κηλιδώσεις που έκαναν τη μεγάλη ζημιά.

    Η πυρκαγιά από την αποτύπωση φαίνεται πως έχει ξεκινήσει από δασική έκταση και εκεί η φωτιά έχει “περπατήσει” σε συμπαγές τμήμα. Έπειτα περνά σε ετερογενείς γεωργικές εκτάσεις και επηρεάζει και μόνιμες καλλιέργειες, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς του Copernicus.

    Fotia Geraki Copernicus2

    Η “ασυνέχεια” που έχει η πυρκαγιά - σύμφωνα πάντα με την αποτύπωση του χάρτη, φανερώνει τη “ζημιά” που έκαναν οι ριπές των ανέμων, μεταφέροντας τη φωτιά σε μεγάλη απόσταση.

    Βέβαια η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη αν οι άνεμοι δεν παρουσίαζαν μείωση στην ένταση τους.

    Συνεχίζεται το έργο των πυροσβεστών

    Στο πεδίο παραμένουν σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ολοκληρώνοντας το “καθάρισμα” της περιοχής από μικροεστίες ή και “κρυφές” φλόγες που μπορεί να καίνε ακόμα μέσα στο ριζικό σύστημα δέντρων. Η βροχή που έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο