Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 16:53

ΕΦΑ Ηλείας: Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού στον Ναό Επικουρίου Απόλλωνα Βασσών Φιγαλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Προκήρυξη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στον Ναό Επικουρίου Απόλλωνα Βασσών Φιγαλείας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας εξέδωσε την Δευτέρα 05/04/2021 Προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στις ειδικότητες:

  • ΠΕ Οικονομικού με εμπειρία στην οικονομική διαχείριση έργων χρηματοδοτούμενων από προγράμματα της Ε.Ε.
  • ΠΕ Πολιτικός μηχανικός με εξειδίκευση σε έργα αποκατάστασης και ανάδειξης μνημείων Προϊστορικών Κλασικών χρόνων (αποδεδειγμένη εμπειρία)
  • ΥΕ Λιθοξόοι- Εξειδικευμένοι Εργάτες με εξειδίκευση σε αναστηλωτικές εργασίες – 3 άτομα

με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου «Αποκατάσταση Βορειοτέρων Τμημάτων Μακρών Πτερών Ναού Επικουρίου Απόλλωνα Βασσών» της πράξης «Αποκατάσταση – Ανάδειξη Ναού Επικούριου Απόλλωνα Βασσών, Φάση Γ’» για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, και με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο [email protected], είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ- Τ.Κ.27065 -ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – υπόψη γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας: 2624022529), εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόμβο (ιστοσελίδα) της εφαρμογής ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠ.ΠΟ.Α. (http://www.culture.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 6 έως 12 Απριλίου 2021).

Δείτε εδώ την Προκήρυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 20:25

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΦΑ Ηλείας: Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Δράσεις σε Χλεμούτσι - Αρχαία Ολυμπία - Ήλιδα
    ΕΦΑ Ηλείας: Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Δράσεις σε Χλεμούτσι - Αρχαία Ολυμπία - Ήλιδα

    Με μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για το έτος 2024 έχει τίτλο «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά» υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

    «Έλληνες, Φράγκοι, Βενετοί και Οθωμανοί στο κάστρο Χλεμούτσι»

    Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ., Κάστρο Χλεμούτσι:
    Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Κάστρου Χλεμούτσι, η οποία εστιάζει στη συνάντηση Ελλήνων, Φράγκων, Βενετών και Οθωμανών και στον τρόπο που αυτή επηρέασε τόσο τη μορφή του μνημείου όσο και τον τρόπο ζωής σε αυτό. Η περιήγηση προβάλλει τις διαδρομές και τα δίκτυα επαφών ντόπιων και «κατακτητών», αλλά και τους δεσμούς που δημιουργούσε -και ενδεχομένως ακόμη δημιουργεί- η πολιτισμική όσμωση όλων, εύληπτα ορατή στη σημερινή εικόνα του χώρου. Η δράση αφορά σε κοινό ενηλίκων ή μαθητές. Η είσοδος για τους συμμετέχοντες στη δράση είναι ελεύθερη.
    Υπεύθυνος δράσης: Αθανασία Ράλλη.
    Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων (26240 23753). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    «Ολυμπία και Ολυμπιακοί Αγώνες: συνεκτικός κρίκος των ανθρώπων όλης της γης από την αρχαιότητα έως σήμερα»

    Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, Αρχαία Ολυμπία

    Βιωματικό εργαστήριο στην Αρχαία Ολυμπία σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας.
    Υπεύθυνες δράσης: Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, Ρούλα Λεβεντούρη Σταυρούλα Γιαννούλη.

    «Ήλιδα, η πόλη των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας»

    Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10.00π.μ., Αρχαιολογικός Χώρος Ήλιδας

    Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Ήλιδας που εστιάζει στην παρουσίαση της σχέσης της πρωτεύουσας πόλης του ηλειακού κράτους με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας για διάστημα μεγαλύτερο των χιλίων χρόνων και το αντίκτυπο που αυτή είχε στην ιστορική εξέλιξη και την μορφή της. Η δράση προβάλλει τον τρόπο που οι Αγώνες διαμόρφωναν διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους του γνωστού τότε κόσμου καθώς αυτοί συνέρρεαν στην πόλη των Αγώνων για να συμμετάσχουν σε αυτούς ως αθλητές, συνοδοί, έμποροι, θεατές ή προσκυνητές μεταβάλλοντάς την σε κοσμοπολίτικο κέντρο και χώρο συνάντησης πολιτισμών. Η δράση αφορά σε κοινό ενηλίκων.
    Υπεύθυνος δράσης: Τώνια Μουρτζίνη.

    Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων (26240 23753). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    days2

  • ΕΦΑ Ηλείας: Εκλογές Εφορευτικών Επιτροπών
    ΕΦΑ Ηλείας: Εκλογές Εφορευτικών Επιτροπών

    Την επόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας στην Αρχαία Ολυμπία, δημόσια κλήρωση για την
ανάδειξη των δύο τριμελών Εφορευτικών Επιτροπών, μίας για τους μονίμους και
μίας για τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους. Οι εφορευτικές επιτροπές θα διευθύνουν στην ΕΦΑ Ηλείας την ψηφοφορία για την εκλογή των εκπροσώπων των υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ.

    Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα κληρωθούν από τους εγγεγραμμένους στους
οριστικούς πίνακες Εκλογέων μονίμων και με σχέση ΙΔΑΧ υπαλλήλων, για τη διεξαγωγή
εκλογών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠ.ΠΟ
εξαιρουμένων των υπαλλήλων της ΥΕ . Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που επιθυμούν να παραστούν στην κλήρωση, θα πρέπει να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

  • Ηλεία: Θα γυριστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ για το Σαμικό, τις "Θερμοπύλες της Πελοποννήσου"
    Ηλεία: Θα γυριστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ για το Σαμικό, τις

    Για λογαριασμό του επιστημονικού ιδρύματος Gerda Henkel

    Κινηματογραφικά γυρίσματα των ανασκαφών στη θέση «Κλειδί» στο Κάτω Σαμικό, καθώς και σε πολλά ακόμη σημεία της Ηλείας ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, για τη δημιουργία του ιστορικού-εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ «Thermopylae of the Peloponnese», θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο η εταιρεία παραγωγής Peter Prestel Film Production GmbH & Co KG για λογαριασμό του επιστημονικού ιδρύματος Gerda Henkel της Γερμανίας.

    Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο πλαίσια του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Από το διάστημα 7-15/9 θα γίνουν επίσης κινηματογραφικές και αεροκινηματογραφικές λήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας, στην Ακρόπολη του Κ. Σαμικού, στην περιοχή του Καϊάφα, στους αρχαιολογικούς χώρους και θέσεις στο Λέπρεο και τη Μάκιστο, στο πλαίσιο σύνδεσης με την αρχαίο πόλη του Σαμικού.

    Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει επιστημονικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα έχει επτά επεισόδια και θα προβληθεί στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Gerda Henkel.

  • Σε διεθνές συνέδριο στο Σικάγο, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ανασκαφών στο αρχαίο Γυμνάσιο Ολυμπίας
    Σε διεθνές συνέδριο στο Σικάγο, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ανασκαφών στο αρχαίο Γυμνάσιο Ολυμπίας

    Στην ετήσια συνάντηση που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, στο Σικάγο, με θεματική την «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των στόχων της Ατζέντας 2030, για τη βιώσιμη ανάπτυξη» συμμετείχε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρ Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, ως μέλος επιστημονικής ομάδας που εκπροσώπησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Σκοπός της θεματικής ήταν να παρουσιαστούν σημαντικά έργα προστασίας, συντήρησης, αναστήλωσης και διαμόρφωσης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, που πραγματοποιούνται από το ΥΠ.ΠΟ, σε όλη την Ελλάδα και χρηματοδοτούνται από επιχειρησιακά ευρωπαϊκά προγράμματα και εθνικούς πόρους. Ο βασικός στόχος είναι η διατήρηση των μνημείων ως δημόσιο αγαθό και η προστασία των χαρακτηριστικών αξιών τους, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

    Η Ολυμπία επελέγη να είναι ο ένας από τους τέσσερις εμβληματικούς χώρους του οποίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των έργων προστασίας και ανάδειξης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης στη συνάντηση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής 2024. Οι άλλοι τρείς χώροι και μνημεία ήταν κατά σειρά το μνημείο της Επισκοπής Σικίνου, ρωμαϊκό ηρώο του 3ου αι. π.Χ. που μετατράπηκε σε βυζαντινή εκκλησία, οι εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης του ρωμαϊκού θεάτρου της Νικόπολης, και οι εργασίες αποκατάστασης και επιστημονικής τεκμηρίωσης στο αρχαϊκό και ρωμαϊκό Τελεστήριο του Ιερού των Καβείρων στη Λήμνο.

    Η ανακοίνωση της Προϊσταμένης της Εφορείας Ηλείας, Δρ Ερωφίλης Κόλια αφορούσε στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ολυμπίας. Παρουσιάστηκαν τα πορίσματα της μελέτης των διαστάσεων και της κάτοψης ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία ενός Χώρου του Καταλόγου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης, ενώ έγινε αναφορά στα σημαντικά στοιχεία για την ιστορία της Αρχαίας Ολυμπίας κατά την ύστερη αρχαιότητα, τα οποία ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφικές εργασίες. Το έργο της αποκάλυψης και ανάδειξης του Γυμνασίου που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2023 σε συνδυασμό με και με άλλα έργα ανάδειξης μνημείων που εκτελούνται από το ΥΠ.ΠΟ. στην Ολυμπία, συμβάλλουν στη βελτίωση της αναγνωσιμότητας του Ιερού από το ευρύ κοινό και συγχρόνως επεκτείνουν τα όρια του προσβάσιμου στους επισκέπτες χώρου.

    chicago 2024 1

    Η Υπουργός Πολιτισμού χαιρέτισε τις εργασίες του Συνεδρίου και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Πολιτική μας προτεραιότητα είναι η εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις. Αποτελεί στρατηγική μας να προβάλλονται στο διεθνές κοινό, συντονισμένα και συστηματικά, τα ολοκληρωμένα έργα προστασίας, συντήρησης, αποκατάστασης, ανάδειξης των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μας…. Φέτος, στο Σικάγο, παράλληλα, με την παρουσίαση των έργων σε τέσσερεις επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, προβλήθηκε ο θεσμός «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ο οποίος έχει ως στόχο του να παρουσιάζεται η σύγχρονη ελληνική πολιτιστική δημιουργία με παραστάσεις που δημιουργούνται για συγκεκριμένους μνημειακούς χώρους…Ευχαριστώ τα στελέχη που εκπροσώπησαν άριστα την Ελλάδα και το ΥΠΠΟ».

    Πηγή: ΕΦΑ Ηλείας

  • Πανελλαδικές 2024: Οι 7 οδηγίες της προκήρυξης για τις Στρατιωτικές Σχολές
    Πανελλαδικές 2024: Οι 7 οδηγίες της προκήρυξης για τις Στρατιωτικές Σχολές
    Πανελλαδικές 2024: Οδηγίες από την εγγραφή του υποψηφίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (Οδηγία 1) μέχρι και τη διενέργεια των αθλητικών δοκιμασιών

    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών, ακαδημαϊκού έτους 2024-25, δημοσιεύτηκε πριν λίγες ώρες για όλες τις Στρατιωτικές Σχολές και μπορείτε να την κατεβάσετε από τον σύνδεσμο: ΓΕΕΘΑ/prokirixi

    Το Αlfavita.gr εν όψει των Πανελλαδικών - Πανελληνίων Εξετάσεων του 2024 δημοσιεύει έναν σημαντικό Οδηγό επτά (7) βημάτων για τις Στρατιωτικές Σχολές που έχει συντάξει ο Γεώργιος Μανιάτης, Μαθηματικός, Υπεύθυνος Σπουδών.

    Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

    Ακολουθεί ένας Οδηγός 7 Βασικών Ενεργειών – Βημάτων, ο οποίος συνοψίζει όλα όσα πρέπει να κάνει ένας μαθητής, ώστε να δηλώσει την υποψηφιότητά του και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ), όπως περιγράφονται στις 53 σελίδες της σχετικής προκήρυξης. Ας δούμε, λοιπόν, όλες τις οδηγίες από την εγγραφή του υποψηφίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (Οδηγία 1) μέχρι και τη διενέργεια των αθλητικών δοκιμασιών (Οδηγία 7).

    1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

    H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr. Ο/Η υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

    2. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

    Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Δικαιολογητικών γίνεται από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 24:00. Μπορείτε να δείτε, βήμα προς βήμα, τι πρέπει να κάνετε για την εγγραφή και την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης στο παρακάτω βίντεο από το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Your Career: https://www.youtube.com/watch?v=2eGuRIcwr1k

    3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    Έλληνες/ίδες με Ελληνική Ιθαγένεια:

    α. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση υποψηφίου (Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ»).

    β. Δελτίο υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ»), που θα προσκομιστεί στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα των υγειονομικών εξετάσεων (Δεν μεταφορτώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση).

    [Οι εξετάσεις-γνωματεύσεις επισυνάπτονται στο Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης, το οποίο ο υποψήφιος εκτυπώνει από το περιβάλλον της αίτησης υποψηφίου και είναι εσώκλειστες σε φάκελο στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.]

    γ. Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού και συνημμένη υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ») υπογεγραμμένα από τον/την υποψήφιο/α, που θα προσκομιστούν στο εξεταστικό κέντρο σε εσώκλειστο φάκελο την πρώτη ημέρα των υγειονομικών εξετάσεων στην υγειονομική επιτροπή των ΠΚΕ (δεν μεταφορτώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση).

    [Το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού και η συνημμένη υπεύθυνη δήλωση θα υπογράφονται από τον γονέα ή κηδεμόνα του υποψηφίου, για την περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ανήλικος, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία υποβολής όπως παραπάνω.]

    δ. Πιστοποιητικό γέννησης (τελευταίου τριμήνου) ή ιθαγένειας ή οποιοδήποτε πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδεται από Δημόσια Αρχή και αποδεικνύει την ιθαγένεια. Υφίσταται η δυνατότητα άντλησης των ανωτέρω πιστοποιητικών μέσω χρήσης των υπηρεσιών που παρέχονται από τη Διαδικτυακή Πύλη του Δημοσίου «gov.gr».

    ε. Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) (όλων των τμημάτων της) πρέπει επιπλέον, υποχρεωτικά να υποβάλουν πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, που θα βεβαιώνει τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας.

    [Αρχικά, οι υποψήφιοι καταθέτουν ευκρινές φωτοαντίγραφο του πτυχίου τους, ανεπικύρωτο και αμετάφραστο αν πρόκειται για ξενόγλωσσο. Επισημαίνεται ότι κατά την κατάταξή τους, οι κάτοχοι ξενόγλωσσου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας θα πρέπει να φέρουν το πτυχίο τους νόμιμα επικυρωμένο και μεταφρασμένο.]

    4. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    Οι υποψήφιοι/ες έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ») και τις παρακάτω εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες θα επαναληφθούν εντός του 1ου δεκαπενθημέρου κατάταξης, με μέριμνα των Σχολών, για όσους επιτύχουν και εισαχθούν σε αυτές:

    α. Γενική αίματος, ουρία, σάκχαρο, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες, αιμοσφαιρίνη και γενική ούρων με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

    β. Ακτινογραφία θώρακα FACE με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

    γ. Ηλεκτροκαρδιογράφημα με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Δ.Ι. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας), στην οποία να αναφέρεται ότι δύναται να συμμετάσχουν σε αθλητικές δοκιμασίες.

    δ. Οφθαλμολογική εξέταση με καταγραφή της οπτικής οξύτητας, του βαθμού διαθλαστικής ανωμαλίας εκάστου οφθαλμού, την ύπαρξη ή μη δυσχρωματοψίας και την ύπαρξη νοσήματος ή πάθησης με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

    ε. Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση και ακοόγραμμα με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

    στ. Γυναικολογική εξέταση (μόνο για υποψήφιες) με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας), ως ΠΔ 11/2014.

    Οι εξετάσεις-γνωματεύσεις επισυνάπτονται στο Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ»), το οποίο ο υποψήφιος εκτυπώνει από το περιβάλλον της αίτησης υποψηφίου, είναι εσώκλειστες σε φάκελο (στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου) και προσκομίζονται από τον ίδιο τον/την υποψήφιο-α στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου που είναι αρμόδιο για το εξεταστικό κέντρο κατά την πρώτη ημέρα των Υγειονομικών εξετάσεων. Οι εξετάσεις-γνωματεύσεις μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Δ.Ι. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν γίνει από 29 Ιανουαρίου 2024 και μεταγενέστερα και να έχουν ευκρινή ημερομηνία και σφραγίδα ιατρού. (ΠΡΟΣΟΧΗ: μη προσκόμιση ΟΛΩΝ των παραπάνω εξετάσεων κατά την πρώτη ημέρα αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τη συνέχεια των ΠΚΕ). Λοιπές, επιπλέον και επαναληπτικές εξετάσεις, κατά την κρίση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, καθώς και μετρήσεις των σωματομετρικών στοιχείων γίνονται στο αρμόδιο ανά εξεταστικό κέντρο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    5. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ)

    Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ και ΑΣΣΥ, προσερχόμενοι την πρώτη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας τους για τις ΠΚΕ, γίνονται δεκτοί/ές, έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο, την αστυνομική τους ταυτότητα, το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ»), το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ») την εναρκτήριο ημέρα των υγειονομικών εξετάσεων.

    6. ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες διενεργούνται από επιτροπή ψυχομετρικών δοκιμασιών για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και περιλαμβάνει:

    α. Διερεύνηση χαρακτηριστικών προσωπικότητας.

    β. Διερεύνηση γνωστικών ικανοτήτων.

    γ. Δομημένη ατομική συνέντευξη επαγγελματικής καταλληλότητας.

    7. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα αγωνίσματα και τα κατώτερα/ανώτερα (κατά περίπτωση) όρια επίδοσης κατά αγώνισμα και Σχολή, που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος (ανεξάρτητα φύλου) για να κριθεί κατάλληλος:

    Α/Α

    ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

    ΣΣΕ/Όπλα,ΣΝΔ, ΣΙ/Ιπτάμενοι, ΣΜΥ/Όπλα

    ΣΣΕ/Σώματα, ΣΙ/Μηχανικοί-Ελεγκτές Αεράμυνας-Μετεωρολόγοι-Έρευνας/Πληροφορικής-Διοικητικών-Εφοδιαστίκων, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΜΥ/Σώματα, ΣΜΥΝ, ΣΜΥΑ

    1.

    Δρόμος 100 μ. έως:

    16"

    17"

    2.

    Δρόμος 1000 μ. έως:

    4΄και 20"

    4΄ και 30"

    3.

    Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον

    1,05 μ.

    1,00 μ.

    4.

    Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον:

    3,60 μ.

    3,60 μ.

    5.

    Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) (Μέσος όρος ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι) τουλάχιστον:

    4,50 μ.

    4,40 μ.

    6.

    Ελεύθερη κολύμβηση 50 μέτρων (μόνο για τη ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ, ΣΜΥΝ) Έως:

    2'

    - Οι υποψήφιοι/ες έχουν δικαίωμα για τα αγωνίσματα των δρόμων μίας (1) προσπάθειας και για τα άλματα και τις ρίψεις τριών (3) προσπαθειών.

    - Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου/ας ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους/ες.

    - Οι υποψήφιοι/ες για να επιτύχουν στις αθλητικές δοκιμασίες, συνιστάται να έχουν προετοιμασθεί εκ των προτέρων κατάλληλα.

    - Υποψήφιος/α που θα αποτυγχάνει να επιτύχει το όριο σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες, δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται και στις υπόλοιπες.

    Πηγή: alfavita.gr

  • Διοικητές Νοσοκομείων: Προ των πυλών η προκήρυξη - Οι πιέσεις των «γαλάζιων» στελεχών και οι επιτροπές του ΑΣΕΠ
    Διοικητές Νοσοκομείων: Προ των πυλών η προκήρυξη - Οι πιέσεις των «γαλάζιων» στελεχών και οι επιτροπές του ΑΣΕΠ

    Περιθώριο μέχρι τέλος του χρόνου έχει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να εκδώσει την προκήρυξη για τους διοικητές νοσοκομείων με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει από το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Η προκήρυξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας αλλά και για τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες 15 ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

    Εκατοντάδες στελέχη της αγοράς υγείας είναι σε αναμονή εδώ και καιρό και περιμένουν να δουν τις αλλαγές που έκανε στην προκήρυξη ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες υψηλόβαθμες πήγες έχει τροποποιήσει δύο βασικά σημεία σε σχέση με τα όσα προβλέπει ο νόμος Κεραμέως. Γι αυτό άλλωστε και καταγράφεται καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης.

    Ο υπουργός Υγείας φαίνεται ότι έχει τροποποιήσει τον χρόνο εμπειρίας που θα πρέπει να είναι σε συνάφεια με την προκηρυσσόμενη θέση (ήταν 5 έτη και αναμένεται να γίνει 3 έτη), καθώς και τη συνάφεια του πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού που επίσης ένα από τα τρία θα πρέπει να σχετίζεται είτε με την Υγεία είτε με τη διοίκηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσθέσει και οικονομικές και κοινωνικές σπουδές.

    Γκρίνιες από «γαλάζια» στελέχη

    Πάντως ειδικά τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται γκρίνιες από «γαλάζια» στελέχη τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προς το υπουργείο Υγείας λένε αξιόπιστες πηγές του ethnos.gr.

    Πρόκειται για στελέχη που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία του τεστ δεξιοτήτων από το οποίο θα πρέπει να περάσουν μέσω ΑΣΕΠ για να καταλάβουν μία θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

    Τα επιχειρήματα που φέρνουν σχετίζονται κυρίως με το ότι οι ίδιοι «έβαλαν πλάτη» εν μέσω πανδημίας για να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία, ενώ τώρα η κυβέρνηση τους υποβάλει σε γραπτές εξετάσεις, με συνέπεια να είναι αμφίβολη η επαναπρόσληψή τους.

    Έτοιμο το ΑΣΕΠ με 8 επιτροπές ελέγχου

    Στο μεταξύ στο ΑΣΕΠ είναι ήδη έτοιμες όλες οι διαδικασίες αλλά και το τεστ δεξιοτήτων στο οποίο θα υποβληθούν οι υποψήφιοι. Να υπενθυμιστεί ότι πρώτα θα εκδοθεί η προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ ενώ σχεδόν ταυτόχρονα θα ακολουθήσει αυτή για τους Διοικητές Νοσοκομείων.

    Άλλωστε οι Διοικητές των ΥΠΕ θα συμμετέχουν στις επιτροπές αξιολόγησης για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

    Με βάση τον νέο νόμο Κεραμέως, στο ΑΣΕΠ έχουν δημιουργηθεί 8 επιτροπές λένε έγκυρες πηγές του ethnos.gr, οι οποίες θα ελέγχουν ταυτόχρονα όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αλλά και τα τεστ στα οποία θα υποβληθούν ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρχει καθυστέρηση στους διορισμούς.

    Στόχος είναι άλλωστε τους πρώτους μήνες του 2024 να έχουν αναλάβει καθήκοντα όλα τα στελέχη στις ΥΠΕ αλλά και τα νοσοκομεία. Από τα νέα πρόσωπα άλλωστε και από το πότε αυτά θα διοριστούν, θα εξαρτηθούν και οι αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σκοπεύει αμέσως μετά τον διορισμό τους, να αλλάξει το σύστημα εφημεριών στο ΕΣΥ.

    Πηγή: ethnos,gr

  • ΑΣΕΠ: Αυτή είναι η επόμενη προκήρυξη που βγαίνει, πού θα γίνουν 750 μόνιμες προσλήψεις
    ΑΣΕΠ: Αυτή είναι η επόμενη προκήρυξη που βγαίνει, πού θα γίνουν 750 μόνιμες προσλήψεις
    Το προσεχές διάστημα αναμένεται να σταλεί από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό τυπογραφείο η προκήρυξη για 750 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία.

    Στην προκήρυξη θα προσληφθούν υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

    Ο αριθμός των θέσεων αναμένεται να φτάσει τις 750, ενώ οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι βοηθός νοσηλευτή, νοσοκόμοι, επιμελητές ασθενών, μάγειρες και άλλες ειδικότητες.

    Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ που μίλησαν στο Dnews, αυτές τις ημέρες αναμένεται η τελική συμφωνία για την κατάρτιση και την τελική επιλογή των θέσεων εργασίας.

    Η κυβέρνηση, όπως είχε δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί να ενισχύσει τον κλάδο της Υγείας και έτσι αναμένεται ακόμη μία προκήρυξη που θα αφορά 850 θέσεις σε νοσοκομεία, μέσω της οποίας θα προσληφθούν απόφοιτοι της Πανεπιστημιακής και της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

    Τέλος επισημαίνεται στη συγκεκριμένη προκήρυξη θα ζητείται επιστημονικό προσωπικό, και, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι και διοικητικό προσωπικό.

    Πηγή: dnews.gr

  • Aναστήλωση τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης του Ναού Επικουρίου Απόλλωνα
    Aναστήλωση τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης του Ναού Επικουρίου Απόλλωνα

    Εντός του πλαισίου της σε εξέλιξη φάσης του έργου αποκατάστασης του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, που έχει τίτλο «Αποκατάσταση βορειότερων τμημάτων μακρών πτερών ναού Επικούριου Απόλλωνα Βασσών» και εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, πραγματοποιήθηκαν προσφάτως εργασίες αναστήλωσης στο μνημείο τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης.

    Πιο συγκεκριμένα, βάσει μελέτης του Υπεύθυνου του έργου, κου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, Δρα Πολιτικού Μηχανικού, Προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας, και της επί σειρά ετών αρχιτέκτονα του έργου, κας Βασιλικής Σαββατιανού, στις αρχές της δεκαετίας του 2010 τεκμηριώθηκε ότι εννέα αρκετά μεγάλα θραύσματα λίθων επιστυλίου που ήταν διάσπαρτα στον αρχαιολογικό χώρο προέρχονται από τρεις, εκ των έξι ελλειπόντων λίθων του βόρειου επιστυλίου. Σε συνέχεια της μελέτης, κατά την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης της ακεραιότητας των λίθων αυτών, και πολύ προσφάτως έλαβε χώρα η ανάταξή τους στο μνημείο.

    Μάλιστα σύμφωνα με νεώτερη σχετική μελέτη του κου Κ. Παπαδόπουλου που η οποία εστιάζει στις οικοδομικές περιπέτειες της βόρειας όψης του μνημείου, είναι πλέον γνωστό ότι ένας εκ των εν λόγω τριών λίθων είχε καταρρεύσει περί τον 13ο ή τον 14ο μ.Χ. αιώνα, πιθανώς μαζί με ολίγους άλλους ως συνέπεια ενός ισχυρού σεισμού, ενώ οι άλλοι δύο λίθοι ανετράπησαν το καλοκαίρι του 1812, από τους τότε ανασκαφείς του αρχαίου ναού, για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο να καταπέσουν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

    Συνεπώς, με τις πρόσφατες εργασίες επέστρεψαν στη πρόσοψη του μνημείου τρία σημαντικά αρχιτεκτονικά μέλη του, ύστερα από περίπου επτά αιώνες το ένα και περίπου δύο αιώνες τα άλλα δύο, ανεβάζοντας σε επτά τους επί του μνημείου διατηρούμενους λίθους του βόρειου επιστυλίου. Επίσης, αποκαταστάθηκε η συνέχεια της προαναφερθείσας δομικής ενότητας του μνημείου για πρώτη φορά μετά το 1812.

    Οι εργασίες αναστήλωσης των τριών λίθων επιστυλίου υλοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του κου Κ. Παπαδόπουλου, από τους λιθοξόους του έργου αποκατάστασης του μνημείου των Βασσών, επικεφαλής των οποίων ήταν οι Κωνσταντίνος Μικέλης και Χρήστος Λώλος. Για τη διαμόρφωση/λάξευση των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών στα συμπληρωματικά τεμάχια των εν λόγω λίθων εργάσθηκαν οι Γεώργιος Γιαννόπουλος και Μιχάλης Μιχαλακόπουλος, ενώ σε συναφείς εργασίες συμμετείχαν οι Γρηγόρης Βηλαράς, Χρήστος Πολύδωρος, Φώτης Λαμπρόπουλος και Ανδρέας Τζανετόπουλος. Την φωτογραφική αποτύπωση των εργασιών (και με χρήση drone) πραγματοποίησαν οι Ειρήνη Κουμπούρα, αρχαιολόγος, και Ευάγγελος Βασιλόπουλος, τοπογράφος.

    Πηγή: ΕΦΑ Ηλείας

    epikour anastil2

    epikour anastil3

    epikour anastil4

    epikour anastil5

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch