Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 17:02

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα πρόσληψης 5.000 ανέργων με έμφαση στις γυναίκες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ξεκινούν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

Από σήμερα, Δευτέρα, 11 Απριλίου 2020 και ώρα 13:00 στον ΟΑΕΔ γίνονται δεκτές οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 466,5 € μηνιαία (5.598 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 559,8 € μηνιαία (6.717,6 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606,45 € μηνιαία (7.277,4 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653,1 € μηνιαία (7.837,2 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 699,75 € μηνιαία (8.397 € ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Πηγή: Alfavita.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 12:19

Σχετικά Άρθρα

  • Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι κενές θέσεις εργασίας μέσα σε έναν χρόνο
    Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι κενές θέσεις εργασίας μέσα σε έναν χρόνο

    Το συμπέρασμα προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ στην τελευταία τρίμηνη έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής

    Στις 53.814 ανήλθαν οι κενές θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αυξημένος κατά 54,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

    Οι περισσότερες κενές θέσεις συναντώνται στον κλάδο του Τουρισμού (16,4%), στο Δημόσιο Τομέα (Δημόσια Διοίκηση, Άμυνα και Κοινωνική Ασφάλιση) (14,6%) και στις Διοικητικές και Υποστηρικτικές Δραστηριότητες (13,7%).

    Οι κενές θέσεις εργασίας

    Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία περιλαμβάνει η τελευταία τρίμηνη έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής. Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν στο άμεσο μέλλον, δηλαδή αυτές που θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών. Εξαιρούνται ο πρωτογενής τομέας και οι δραστηριότητες των νοικοκυριών.

    Σύμφωνα με την έκθεση, ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των κενών θέσεων εργασίας, παρά το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό που υποδηλώνει το επίπεδο της ανεργίας, καταδεικνύει την αναντιστοιχία ζητούμενων και προσφερόμενων δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας.

    Η αναντιστοιχία αυτή αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης της πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2024 από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).

    Η έρευνα

    Τα βασικά ευρήματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.600 επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, μπορούν να συνοψισθούν στα εξής:

    Νέες θέσεις λόγω ανάπτυξης: Οι περισσότερες επιχειρήσεις (52,4%) αναζητούν προσωπικό για να καλύψουν τακτικές ανάγκες τους λόγω ανάπτυξης (είτε από την αύξηση των πωλήσεων είτε από την επέκτασή τους χάρη στην έγκριση χρηματοδοτήσεων) παρά για την κάλυψη προσωρινών/εποχικών αναγκών.

    Δυσκολία εύρεσης κατάλληλου εργατικού δυναμικού: Το 76,7% των επιχειρήσεων της έρευνας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εύρεση κατάλληλου προσωπικού, με κύριους παράγοντες την απουσία κατάλληλων δεξιοτήτων ή προϋπηρεσίας και την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους.

    Η ζήτηση επικεντρώνεται σε νέους εργαζόμενους: Οι περισσότερες επιχειρήσεις εστιάζουν στην πρόσληψη προσωπικού με μικρή προϋπηρεσία (έως πέντε έτη), πιστοποιημένων γνώσεων (κατάρτιση, εξειδίκευση, εκπαίδευση), ανεξαρτήτως φύλου και προσφέρουν μισθό έως 1.500 ευρώ. Η ζήτηση δεν επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεξιοτήτων: οι περισσότερες επιχειρήσεις (43,4%) αναζητούν επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης με τη αναζήτηση ανειδίκευτων εργατών να ακολουθεί (26,6%).

    Κίνητρα για νέους εργαζόμενους: Το 52% των επιχειρήσεων αναφέρουν την απόκτηση εμπειρίας και το χτίσιμο του βιογραφικού ως το βασικότερο προσφερόμενο κίνητρο για να γίνουν ελκυστικές στην προσέλκυση προσωπικού. Το 44,5% των επιχειρήσεων θεωρεί τις αυξημένες απολαβές ως το επόμενο πιο βασικό κίνητρο.

    Επαναπατρισμός νέων εργαζομένων: Το 14,9% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι έχει προσλάβει άτομα που επαναπατρίστηκαν κατά την τελευταία τριετία, δείχνοντας μία μικρή τάση για σταδιακή επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό.

    Ο ρόλος της εκπαίδευσης και των μισθών: Το 56,7% των επιχειρήσεων εκτιμούν ότι χρειάζεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη σύνδεση εκπαιδευτικών φορέων και επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι παρεμβάσεις τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και οικονομικής φύσεως αναμένεται να βελτιώσουν το πλαίσιο απασχόλησης.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • ΑΣΕΠ: «Ανοίγουν» 617 θέσεις εργασίας κατηγορίας ΤΕ - Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται
    ΑΣΕΠ: «Ανοίγουν» 617 θέσεις εργασίας κατηγορίας ΤΕ - Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

    Τα δικαιολογητικά τους θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα του ΑΣΕΠ, προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων της Προκήρυξης 2Κ/2024 της Ανεξάρτητης Αρχής.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για απαραίτητο βήμα, ώστε να καλυφθούν, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 617 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.) Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

    Κλικ εδώ για των πίνακα των υποψηφίων:

    Υποψήφιοι ΑΣΕΠ

    Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα της παρούσας ανακοίνωσης, οι οποίοι, ανά κλάδο/ειδικότητα, προηγούνται στους πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική τους αίτηση στοιχεία, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη.

    Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών (Β΄ Στάδιο) αρχίζει στις 8 Οκτωβρίου 2024 ημέρα Τρίτη ώρα 8:00 και λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2024 ημέρα Δευτέρα ώρα 14:00.

    Κλικ εδώ για τις οδηγίες υποβολής δικαιολογητικών:

    Οδηγίες για τα δικαιολογητικά

    Τονίζεται ότι, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα της παρούσας Ανακοίνωσης και οι οποίοι δεν θα αποστείλουν στο ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα αποκλειστούν από την περαιτέρω διαδικασία.

    Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική σύσταση του υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων, οι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στα έξι επιδοτούμενα προγράμματα της ΔΥΠΑ
    Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στα έξι επιδοτούμενα προγράμματα της ΔΥΠΑ

    Συνολικά 6 προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, υλοποιούνται αυτό το διάστημα από την ΔΥΠΑ.

    Πρόκειται για προγράμματα που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση.

    Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις:

    1. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 25.000 ανέργων 18-29 ετών, διάρκειας 7 μηνών, με 100% επιδότηση. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας μηνιαία αποζημίωση (κατώτατος μισθός με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας) και παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
    2. Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, κ.λπ.. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12-24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
    3. Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
    4. Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ μηνιαία για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
    5. Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως Άτομα με Αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, άτομα που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα απεξάρτησης, αποφυλακισμένα άτομα, διεμφυλικά πρόσωπα, θύματα εμπορίας ανθρώπων, κ.λπ.. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
    6. Πρόγραμμα απασχόλησης 7.500 ανέργων ηλικίας 25-45 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 100% του μισθού και των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών για 6 μήνες, δηλαδή 6.132 ευρώ και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 4.906 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
    Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

    Η διαδικασία συμμετοχής για τις επιχειρήσεις είναι απλή:

    1. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω gov.gr (κλικ εδώ)
    2. Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τον αριθμό των θέσεων, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα
    3. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις
    4. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης
    5. Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και κάνει πρόσληψη.

    Επιπλέον, η ΔΥΠΑ υλοποιεί ειδικά προγράμματα απασχόλησης για τους πρώην εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και για απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

    Πηγή: Cnn.gr

  • «Έρχονται» 1.592 θέσεις εργασίας μόνο για άτομα με αναπηρία 50% και άνω
    «Έρχονται» 1.592 θέσεις εργασίας μόνο για άτομα με αναπηρία 50% και άνω

    Προκήρυξη «6Κ/2024» με 1.592 θέσεις μόνο για άτομα με αναπηρία 50% και άνω απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.

    Πρόκειται για προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση συνολικά 1.592 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%

    Αξίζει να σηεμιωθεί πως στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (ηλεκτρονική) πρέπει να αναγράφονται με προσοχή και σωστά οι κωδικοί των θέσεων, των τίτλων σπουδών, των πρόσθετων προσόντων και της εντοπιότητας, δεδομένου ότι η επεξεργασία της αίτησης γίνεται μηχανογραφικά.

    • Δείτε εδώ αναλυτικά τις θέσεις της ως άνω Προκήρυξης:

    Προκήρυξη ΑΣΕΠ - ΑμεΑ

    Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 4765/2021, στην παρούσα προκήρυξη δεν εφαρμόζεται το άρθρο 13 του ίδιου νόμου και, συνεπώς, δεν προβλέπονται θέσεις για τις λοιπές «ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ».

    Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΑΣΕΠ: Πολλαπλάσιος αριθμός αιτήσεων από τις θέσεις εργασίας - 12.807 αιτήσεις για 138 θέσεις
    ΑΣΕΠ: Πολλαπλάσιος αριθμός αιτήσεων από τις θέσεις εργασίας - 12.807 αιτήσεις για 138 θέσεις

    Πολλαπλάσιος αριθμός αιτήσεων υπεβλήθη σε σύγκριση με τις θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν στην προκήρυξη 5Κ/2024 του ΑΣΕΠ.

    Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως: «Γνωστοποιείται ότι, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 5Κ/2024 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 36/20.08.2024/τ. Α.Σ.Ε.Π. & 40/30.08.2024/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 138 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στην Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στην Επιθεώρηση Εργασίας (πρώην ΣΕΠΕ, Ανεξάρτητη Αρχή), στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Επιμελητήριο Λέσβου, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021, όπως ισχύει υποβλήθηκαν συνολικά 12.807 αιτήσεις».

    Επίσης, αναφέρει πως: «Γνωστοποιείται ότι, στο πλαίσιο της 1ΓΒ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 30/18.07.2024/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση 82 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) μόνιμου και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου από επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β΄ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου, σύμφωνα με τα άρθρα 8 έως 25 του ν. 4765/2021 (Α΄6),υποβλήθηκαν συνολικά 341 αιτήσεις».

    Πηγή: cnn.gr

  • ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη για 1.592 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ
    ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη για 1.592 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ

    Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη για δημοσίευση η 6Κ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση συνολικά 1.592 θέσεων εργασίας για ΑΜΕΑ.

    Οι θέσεις εργασίας φορούν μόνιμο προσωπικό και προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου.

    Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021.

    Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί με τις θέσεις εργασίας:

    ΑΣΕΠ

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 6% οι άνεργοι τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023
    ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 6% οι άνεργοι τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023

    Μείον 6% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023 είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ.

    Σε 843.542 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τον Αύγουστο του 2024, καταγράφοντας μείωση κατά -54.001 άτομα (-6%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους Αύγουστο του 2023 και μείωση κατά -5.060 άτομα (-0,6%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο του 2024.

    ΔΥΠΑ: Το 46,3% των ανέργων είναι εγγεγραμμένα 12 ή περισσότερους μήνες

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της ΔΥΠΑ, από το σύνολο των 843.542 ατόμων, 453.306 άτομα (ποσοστό 53,7%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 390.236 (ποσοστό 46,3%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    Οι άνδρες ανήλθαν σε 263.599 άτομα (ποσοστό 31,2%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 579.943 άτομα (ποσοστό 68,8%).

    Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών, ο οποίος ανήλθε σε 277.787 άτομα (ποσοστό 32,9%).

    Το εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων, ο οποίος ανήλθε σε 377.714 άτομα (ποσοστό 44,8%).

    Μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, ο οποίος ανήλθε σε 303.543 άτομα (ποσοστό 36%) και 168.369 άτομα (ποσοστό 20%) αντίστοιχα.

    Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, τον Αύγουστο του 2024, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα), ανήλθε σε 176.931 άτομα, από τα οποία οι 170.571 (ποσοστό 96,4%) είναι κοινοί άνεργοι και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων και οι 6.360 (ποσοστό 3,6%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

    Ειδικότερα, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων, τον Αύγουστο του 2024, ανήλθε σε 176.931 άτομα, εμφανίζοντας αύξηση κατά 32.511 άτομα (22,5%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους Αύγουστο του 2023 και αύξηση κατά 37.807 άτομα (27,2%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο του 2024.

    Οι άνδρες ανήλθαν σε 54.586 (ποσοστό 30,9%) και οι γυναίκες σε 122.345 (ποσοστό 69,1%).

    Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, 132.917 (ποσοστό 75,1%) είναι κοινοί, 1.760 (ποσοστό 1%) είναι οικοδόμοι, 6.360 (ποσοστό 3,6%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 1.072 (ποσοστό 0,6%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά).

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Προθεσμία έως την Τετάρτη για το «Women in Tech» - Ψηφιακές δεξιότητες σε άνεργες γυναίκες
    Προθεσμία έως την Τετάρτη για το «Women in Tech» - Ψηφιακές δεξιότητες σε άνεργες γυναίκες

    Ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Women in Tech». Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59

    Πρόκειται για τον 2ο κύκλο του προγράμματος με θεματική την «Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Επαγγελματική Ανέλιξη», συνολικής διάρκειας 100 ωρών, για 500 άνεργες γυναίκες.

    Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΔΥΠΑ – HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και την μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

    Συγκεκριμένα, θα ωφεληθούν 500 άνεργες γυναίκες 25-50 ετών, απόφοιτες δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτου ειδικότητας, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (κλικ εδώ).

    Το πρόγραμμα αφορά την παροχή κατάρτισης στις θεματικές ενότητες:

    • Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και
    • Soft Skills.

    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι ωφελούμενες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία, στατιστική ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων, στη λήψη αποφάσεων, στην κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης, των εφαρμογών και των επιπτώσεών της στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, στην ενίσχυση των επικοινωνιακών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης πλατφόρμας εκπαίδευσης, ενώ με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

    Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης “Women in tech”.

    Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό email στις ωφελούμενες σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης.

    Η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις συμπράξεις συνεργασίας με παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας, με έμφαση σε ψηφιακές δεξιότητες μεγάλης ζήτησης στην αγορά εργασίας. Η νέα δράση δίνει έμφαση στην πρόσβαση των άνεργων γυναικών στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους σε ειδικότητες με προοπτική.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο