Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 17:02

Ελληνική Αστυνομία: Δύο προκηρύξεις για 950 άτομα - Οι θέσεις, τα προσόντα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δύο προκηρύξεις για την κατάταξη ιδιωτών σπουδαστών στην Ελληνική Αστυνομία και για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Διαγωνισμό για την κατάταξη ιδιωτών σπουδαστών στην Ελληνική Αστυνομία, προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσίευση προκήρυξης για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023:

  • Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε οχτακόσιους πενήντα (850) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε εξήντα (60).
  • Οι Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατατάσσονται στο 1ο, 2ο, και 4ο επιστημονικό πεδίο του άρθρου 4Α του Ν.4186/2013.

Επισημαίνεται ότι, το σύνολο των ως άνω επιτυχόντων θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη με ένα κλικ εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, για κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή Δόκιμοι Αστυφύλακες, έχουν άνδρες και γυναίκες, Έλληνες πολίτες ή ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία. Οι ομογενείς που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία, αποκτούν αυτοδίκαια την Ελληνική Ιθαγένεια από την κατάταξή τους.

Οι υποψήφιοι/ες, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

1. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή όσοι/ες γεννήθηκαν από 01-01-1998 και μεταγενέστερα.

2. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της Χώρας (π.χ. απολυτήριο λυκείου ή ισότιμο τίτλος).

3. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστωμένη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τησωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών του Στρατού Ξηράς (Κατεύθυνση Όπλων), κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 17), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

4. Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

5. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

6. Να έχουν ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες, αμφότεροι/ες χωρίς υποδήματα.

Προκήρυξη μόνο για αστυνομικούς

Παράλληλα, σύμφωνα με την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών (Ανθυπαστυνόμων, Αρχιφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αστυφυλάκων) στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προβλέπεται:

Ο αριθμός αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

1. Αστυνομικοί (Ανθυπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αστυφύλακες) που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023 - 2024 σε σαράντα (40).

Από τον αριθμό αυτό:

α. Ποσοστό 10%, ήτοι τέσσερις (4) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους τα προηγούμενα δύο (2) έτη (2021 & 2022), χωρίς νέα γραπτή εξέταση. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται:

  • Σε ποσοστό 40%, ήτοι δύο (2) θέσεις, στους υποψήφιους/ες του έτους 2021 που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις, Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.
  • Σε ποσοστό 60%, ήτοι δύο (2) θέσεις, στους υποψήφιους/ες, του έτους 2022, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

β. Ποσοστό 90%, ήτοι τριάντα έξι (36) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους/ες που θα
συμμετέχουν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2023.

  • Ειδικά για τις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του έτους 2023, όπως έχει ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου 2023 με ένα (1) ενιαίο σύστημα εισαγωγής.

2. Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του Ν. 1481/1984 (Φ.Ε.Κ./Α΄/152), όπως ισχύει, «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψηφίους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη με ένα κλικ εδώ.

3. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης
παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών της παρ. 2 καλύπτεται από τους υποψήφιους/ες επιλαχόντες/ούσες της γενικής κατηγορίας (σειράς). [παρ. 4, άρθρο 1, υπ΄ αριθ. 6000/2/275-α΄ από 23/01/2023 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ./Β΄/312/25-01-2023)]

4. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4, του άρθρου 1, της υπό στοιχείο (14) Κ.Υ.Α., ορίζεται ότι: «Όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν σημειώσει στην αίτηση συμμετοχής ότι υπάγονται σε ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι κ.λπ.), κρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρχικά με τη γενική κατηγορία (σειρά) και εφόσον δε συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στην οικεία Σχολή, κρίνονται με την αντίστοιχη ειδική κατηγορία».

5. Αναλυτικότερα ο αριθμός των εισακτέων αστυνομικών (ανδρών - γυναικών) στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας κατανέμεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4.

6. Σημειώνεται ότι δεν προκύπτουν καθ΄ υπέρβαση θέσεις σε υποψηφίους που θα
συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καθ΄ όσον η διάταξη του άρθρου 13Α του Ν. 4186/2013 όπως ισχύει, δεν εφαρμόζεται στις Αστυνομικές Σχολές. [παρ. 6, άρθρο 1, υπ΄ αριθ. 6000/2/275-α΄ από 23/01/2023 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ./Β΄/312/25-01-2023)]

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 11:20

Σχετικά Άρθρα

  • Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα - Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές
    K. Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές

    Για το «θρίλερ» που καταγράφεται σε Αχαΐα και Ηλεία, με τους μυστηριώδεις θανάτους βρεφών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

    «Είναι πολύ λεπτή η υπόθεση και επειδή έχουν ακουστεί διάφορα στα μέσα αυτές τις μέρες, εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Αρχικά να πούμε ότι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους, σε δύο θανάτους των δικών της παιδιών. Μιλάω για μια συγκεκριμένη κοπέλα η οποία έχει κάνει και δηλώσεις στα μέσα, γι’ αυτό και την αναφέρω. Όπως και στον τελευταίο θάνατο που είχαμε τον Αύγουστο του 2024, ενός ακόμη βρέφους που φαίνεται ότι υπήρχε παρουσία αυτής της γυναίκας και πάλι στον χώρο. Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

    Ακολούθως πρόσθεσε «υπάρχουν πέντε θάνατοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει τα Μέσα. Για τους οποίους όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά.

    »Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
    Άρα η εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη όμως και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

    «Ουσιαστικά τα Μέσα συνδέουν τον θάνατο πέντε παιδιών με την παρουσία αυτής της γυναίκας. Προανακριτική όμως η παρουσία αυτής της γυναίκας υπάρχει μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Τα δύο δικά της παιδιά και σε ένα παιδί ενός οικείου της προσώπου, αυτό που πρόσεχε. Ουσιαστικά μιλάμε για το τελευταίο βρέφος το οποίο βέβαια το έχει αποδεχθεί και η ίδια προανακριτικά, ότι βρισκόταν μαζί με το παιδί, έχει καταθέσει κανονικά στην αστυνομία και αυτή και η μητέρα του παιδιού.
    Έχουν γίνει όλες οι προανακριτικές ενέργειες που προβλέπονται όταν ένα παιδί φεύγει ξαφνικά από τη ζωή».

    Για το αν αυτή η γυναίκα πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα στην Αμαλιάδα για να καταθέσει ξανά η κ. Δημογλίδου είπε «Θέλει ουσιαστικά να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει και στην αρχική της κατάθεση. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται εφόσον ένας πολίτης επιθυμεί να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση που ο φάκελος δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς περιμένουμε απαντήσεις τοξικολογίας των εξετάσεων».

    «Σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις και στο προανακριτική υλικό που έχει παραδοθεί από την αστυνομία δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου και δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» επεσήμανε η κ. Δημογλίδου.

    Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού όταν υπάρχει κάποια καταγγελία είτε για κακοποίηση είτε για παραμέληση της εποπτείας ενός παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει τον τοπικό Αστυνομικό διευθυντή άμεσα και γίνονται ενέργειες για να δούμε αν ένα παιδί κακοποιείται, υπάρχει περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, αν παραμελείται από την οικογένεια και φυσικά με τη σειρά της Αστυνομία ενημερώνει αρμόδιους φορείς, κοινωνικούς λειτουργούς, εισαγγελέα Ανηλίκων[…] Δεν γνωρίζω αν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της συγκεκριμένης οικογένειας. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όμως από το ιστορικό του παιδιού».

    «Φυσικά και όταν ένα βρέφος φεύγει ξαφνικά από τη ζωή, υπάρχει πάντα η υπόνοια κάποιας εγκληματικής ενέργειας.
    Όμως, όταν η ιατροδικαστική εξέταση είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, πόσο μάλλον σε κάποιες από τις πέντε περιπτώσεις που σας ανέφερα, υπήρχαν ξεκάθαρες απαντήσεις από την ιατροδικαστή ότι υπήρχαν προβλήματα υγείας σε κάποια από τα βρέφη. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση που έχασαν τη ζωή τους αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε εκεί αποκλείει και η αστυνομία την εγκληματική ενέργεια, όταν δεν υπάρχουν και ενδείξεις ιατροδικαστικές» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

    Πηγή: ertnews.gr

  • Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της Δυτ. Ελλάδας
    Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της Δυτ. Ελλάδας

    Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων.

    Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

    Μέσα από το ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια.

    Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2024), διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου από αστυνομικούς, σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

    Επισημαίνεται ότι, ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

    Επιπλέον, τα σχολικά συγκροτήματα θα επιτηρούνται από εποχούμενες περιπολίες και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

    Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται και έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.

    Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

    astun sxoleia enm uliko 2

    astun sxoleia enm uliko 3

    astun sxoleia enm uliko 4

    astun sxoleia enm uliko 5

    astun sxoleia enm uliko 6

    astun sxoleia enm uliko 7

    astun sxoleia enm uliko 8

    astun sxoleia enm uliko 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το χρονοδιάγραμμα των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ: Χιλιάδες θέσεις εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα
    Το χρονοδιάγραμμα των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ: Χιλιάδες θέσεις εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα

    Θέσεις για άτομα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

    Ο προγραμματισμός του ΑΣΕΠ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

    - Προκήρυξη για την πλήρωση χιλίων εξακοσίων (1.600) περίπου θέσεων για ένταξη σε Προκήρυξη ΑΜΕΑ σε φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με τις υπ΄ αρ. 50/4.11.2021, 31/27.09.2022 και 26/31.10.2023 Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα. Αναμονή συμφωνίας από το σύνολο των φορέων και αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο.

    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ:

    Προκήρυξη για την πλήρωση περίπου χιλίων εκατό (1.100) θέσεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με τις υπ΄ αρ. 50/4.11.2021, 31/27.09.2022 και 26/31.10.2023 Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΥΕ.

    - Προκήρυξη για την πλήρωση περίπου δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με τις υπ΄ αρ. 50/4.11.2021, 31/27.09.2022 και 26/31.10.2023 Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

    ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ:

    - Η Προκήρυξη για την πλήρωση εκατόν εξήντα δύο (162) θέσεων στο ΕΑΠ σύμφωνα με τις υπ΄ αρ. 50/4.11.2021, 31/27.09.2022 Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων των ετών 2022, 2023. Προηγείται η αποστολή στους φορείς για συμφωνία.

    Πηγή: Αlfavita.gr

  • Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τον επεισοδιακό γάμο στον Πύργο - Έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή
    Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τον επεισοδιακό γάμο στον Πύργο - Έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή

    Σχετικά με τα αναφερόμενα σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή, τα οποία αφορούσαν επεισόδιο κατά τη διάρκεια γάμου στον Πύργο Ηλείας και το οποίο αναπαράγεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Η αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά για επεισόδιο μεταξύ παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Πύργου Ηλείας.

    Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος και να διερευνήσουν το περιστατικό, ωστόσο, κατά την άφιξή τους, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν κατήγγειλε περιστατικό βίας ή κάποιο άλλο αδίκημα.

    Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και με τη λήξη της εκδήλωσης οδήγησαν το ζεύγος στην τοπική αστυνομική Αρχή.

    Ακολούθησε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη συλλογή προανακριτικού υλικού από το αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

    Το σχετικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διακριβωθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

    Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των θυμάτων.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/rawpixel.com

  • Ημερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: «Μαζί για την Ασφάλεια-πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας» στο Πολεμικό Μουσείο
    Ημερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: «Μαζί για την Ασφάλεια- πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας» στο Πολεμικό Μουσείο

    Παρέστησαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα

    Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα «Αμφιθέατρο» του Πολεμικού Μουσείου, ημερίδα με θέμα: «Μαζί για την Ασφάλεια: Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Νεανικής Παραβατικότητας».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης ,η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος τόνισε τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα, κοινωνικές τάξεις ή οικονομικό status.

    Αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου, και επεσήμανε τη σημασία της οικογένειας και του σχολείου στην αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών. «Η παραβατικότητα των ανηλίκων αποτελεί σύγχρονη ασθένεια που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθεσε δε ότι «Ως συντεταγμένη Πολιτεία, ήδη αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα συγκροτημένα και πολυεπίπεδα, ενώ γίνεται και μια στοχευμένη προσπάθεια από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων είναι πολύ ψηλά στη κυβερνητική μας ατζέντα και αποτελεί προτεραιότητα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Εφαρμόζεται ήδη ένα πολύ στοχευμένο σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης με εντατικές περιπολίες νεαρών, κυρίως, αστυνομικών, σε πλατείες και σημεία όπου συχνά υπάρχει συγκέντρωση ανηλίκων, ώστε να μπορούν να παρέχουν άμεσα, εφόσον χρειαστεί.

    Ήδη λειτουργεί η πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, το 10201, για να μπορεί ο κάθε ένας να καταγγείλει ανώνυμα στην υπηρεσία ανηλίκων οποιαδήποτε περιστατικό παραβατικότητας και να υπάρχει, βέβαια, και άμεση αστυνομική επέμβαση».

    Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, υπογράμμισε την πολυσύνθετη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία καθημερινά όσον αφορά τη νεανική παραβατικότητα. Επεσήμανε την ανησυχητική τάση καταγραφής και προβολής βίαιων συμπεριφορών στο διαδίκτυο από ανηλίκους, σημειώνοντας ότι τέτοια φαινόμενα προέρχονται πλέον από παιδιά κάθε οικογένειας, σπάζοντας το στερεότυπο του παρελθόντος που ήθελε να ανήκουν σε «διαλυμένες οικογένειες». Τόνισε δε, την ανάγκη για μια πιο εντατική και συγκροτημένη προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου, προσεγγίζοντας τα προβλήματα της νεολαίας με ευαισθησία και υπευθυνότητα.

    Ο κ. Αρχηγός είπε χαρακτηριστικά: «Δημιουργούμε το πλαίσιο και για άλλες δράσεις προκειμένου να χτυπήσουμε στη ρίζα αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και είμαι βέβαιος ότι με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα δούμε σύντομα ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα. Επεμβαίνουμε με υπευθυνότητα και δείχνουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε μια άκρως επικίνδυνη συνθήκη της εποχής μας με αποκλειστικό σκοπό τελικά κανένας ανήλικος να μη νιώθει μόνος, ευάλωτος και απροστάτευτος».

    Η ημερίδα περιλάμβανε εισηγήσεις από εξέχοντες ομιλητές που ανέπτυξαν θεματικές ενότητες σχετικές με την πρόληψη και διαχείριση της νεανικής παραβατικότητας.

    Από την Ελληνική Αστυνομία τις αντίστοιχες θεματικές ανέπτυξαν η Αστυνόμος Β’ Μπαβιόλη Γεωργία, της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Αστυνομικός Διευθυντής Πατρονούδη Γεωργία, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και η Δρ. Κωστάκου Κωνσταντίνα, Αστυνόμος Α’ και Ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

    Ακολούθησαν στοχευμένες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κας Κοπελάκη Αικατερίνης, Προϊσταμένη του Τμήματος Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της Κοινωνικής Λειτουργού και Επιμελήτριας Ανηλίκων κας Κοσκινιάδου Τάνιας.

    Τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε η Δρ. Ρέντζη Αργυρώ, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

    Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις όπως η τηλεφωνική γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών παραβατικότητας ανηλίκων, η ψηφιακή πλατφόρμα “Stop Bullying” του Υπουργείου Παιδείας για καταγγελίες περιστατικών εκφοβισμού στα σχολεία, καθώς και η δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για άμεση ειδοποίηση της Αστυνομίας σε περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών ανηλίκων.

    Η εκδήλωση έκλεισε με την κοινή δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια στην καταπολέμηση της νεανικής παραβατικότητας, με στόχο την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και προστατευμένης κοινωνίας για τα παιδιά μας.

    Στην ημερίδα παρέστησαν Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης και των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής, Διευθυντές Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Φορέων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΛΑΣ: Αυτομάτως σε διαθεσιμότητα οι ένστολοι που θα ελέγχονται για παραπτώματα
    Αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΛΑΣ: Αυτομάτως σε διαθεσιμότητα οι ένστολοι που θα ελέγχονται για παραπτώματα

    Δυστυχώς, χρειάστηκε να δολοφονηθεί η 28χρονη Κυριακή έξω από αστυνομικό τμήμα για να αλλάξει το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ -μετά από 16 χρόνια...

    Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισαν την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου για τους αστυνομικούς που είναι αντιμέτωποι με διάφορα αδικήματα.

    Βασική αλλαγή η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των αστυνομικών που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα, όπως μεταδίδει στο OPEN ο Γιάννης Ρήγος.

    Τι ισχύει ως σήμερα για όσους αστυνομικούς ελέγχονται για αδικήματα

    Μέχρι σήμερα, ένας αστυνομικός που ελεγχόταν για πειθαρχικά αδικήματα συνέχιζε να υπηρετεί κανονικά στην υπηρεσία του ή σε άλλη υπηρεσία, αλλά ήταν μέσα στο σώμα της ΕΛΑΣ.

    Στην περίπτωση της Κυριακής, ο σκοπός που ήταν έξω από το ΑΤ και είδε την άγρια δολοφονία χωρίς να αντιδράσει και ο τηλεφωνητής που της είπε πως το περιπολικό «δεν είναι ταξί», αν και μετακινήθηκαν παραμένουν στην ΕΛΑΣ.

    Για αυτόν τον λόγο, αυστηροποιείται η διαδικασία και όσοι ελέγχονται για αδικήματα θα βρίσκονται εκτός σώματος.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί το νέο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
    Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί το νέο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων

    40.638- έλεγχοι και -500- συλλήψεις ανηλίκων σε όλη τη χώρα το τελευταίο δίμηνο

    Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ως προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων. Από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024 υλοποιείται μία δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων.

    Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.

    Στις περιπτώσεις που εκδηλώθηκαν περιστατικά βίας και παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις. Η δράση ήπιας αστυνόμευσης έχει αποτιμηθεί θετικά από τους ανηλίκους και τους γονείς, οι οποίοι πλησιάζουν τους αστυνομικούς, συνομιλούν μαζί τους και ενημερώνονται για ζητήματα που τους απασχολούν.

    Ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη Χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από -13.500- αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει:

    • -40.638- ελέγχους ανηλίκων,
    • -1.418- προσαγωγές και
    • συλλήψεις -500- ανηλίκων μεταξύ των οποίων -50- για ναρκωτικές ουσίες, -40- για κλοπές-διαρρήξεις, -19- για κατοχή όπλων και -13- για σωματικές βλάβες.

    Ειδικότερα, στην Αττική πραγματοποιήθηκαν -8.078- έλεγχοι, έγιναν -135- προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, -2.345- έλεγχοι και -7- προσαγωγές ανηλίκων.

    Στο πλαίσιο αποτίμησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Ελληνική Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία, στα οποία εκδηλώνεται συνεχής και αυξανόμενης παραβατικότητα, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων.

    Παράλληλα, υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών.

    Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια -1.250- διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά -101.969- άτομα καθώς και -86- συναντήσεις με Δήμους, Μ.Κ.Ο. αθλητικούς ομίλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και λοιπούς Φορείς.

    Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο. Κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί για το παιδί του όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού.

    astun anilikoi 4

    astun anilikoi 1

    astun anilikoi 3

    astun anilikoi 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κύκλωμα μαστροπείας: «Τα μέλη είναι διακριτούς ρόλους - Έταζαν χλιδάτη ζωή»
    Κύκλωμα μαστροπείας: «Τα μέλη είναι διακριτούς ρόλους - Έταζαν χλιδάτη ζωή»

    Προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί είναι ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων μαστροπείας αλλά και οι «μετακινήσεις» από το ένα κύκλωμα στο άλλο.

    Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φαίνεται πως κυκλώματα λειτούργησαν σαν «συγκοινωνούντα δοχεία».

    Σε μία μαραθώνια διαδικασία με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στη φυλακή η 25χρονη που φαίνεται να είναι η πρωταγωνίστρια του κυκλώματος και η οποία εκμεταλλευόταν ανήλικα κορίτσια, ενώ οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι, οι οποίοι δήλωσαν αθώοι στις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών είναι και ο tattoo artist.

    «Τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους»

    Ο αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση.

    «Έχει γίνει μεγάλη επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η οποία εξάρθρωσε ένα κύκλωμα μαστροπείας. Συνελήφθησαν οι υπαίτιοι και έχουμε τις πρώτες προφυλακίσεις. Η έρευνα συνεχίζεται για να δούμε πόσα μέλη συμμετείχαν και με ποιον τρόπο. Τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους. Υπήρχε άτομο που έκανε την στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων, άτομο που κανόνιζε τα ραντεβού, τα χρήματα και τις μεταφορές», είπε αρχικά.

    «Η πορνεία και η μαστροπεία είναι μια παράνομη δραστηριότητα που έχει θύτες και θύματα, και πολλές φορές ανήλικα θύματα. Όλο αυτό ξεκίνησε από την καταγγελία μία αδερφή θύματος που είδε μήνυμα στο κινητό της ανήλικης με την 25χρονη που κανόνιζαν για χρήματα. Τους έταζαν μία χλιδάτη ζωή», συμπλήρωσε ο κ. Ρήγας.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο