Το πρόγραμμα «Feta PDO. Let's get real!», το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ είχε αναστείλει τις δράσεις του εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
Επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, chefs, foodbloggers και όλος ο κόσμος της ευρωπαϊκής γαστρονομίας συναντήθηκαν από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Grand Palais Ephemere του Παρισιού για ένα μοναδικό ταξίδι στη μαγειρική και στη γεύση.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η διακεκριμένη Ελληνίδα chef από το θεσμό γαστρονομίας Gault & Millau της Γαλλίας κα Ντίνα Νικολάου δημιούργησε μαζί με την ομάδα της κατά τη διάρκεια του live cooking show παραδοσιακές συνταγές συνδυασμένες με μοντέρνα δημιουργική κουζίνα, με τη Φέτα ΠΟΠ να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ένα βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας. Η κα Νικολάου παρείχε πληροφορίες, συμβουλές, καθώς και απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τη φέτα.
Οι συνταγές που παρασκευάστηκαν μοιράστηκαν σε ατομικές μερίδες στο πλήθος των συμμετεχόντων, στους οποίους διανεμήθηκαν και δωρεάν δείγματα Φέτας ΠΟΠ.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, ο οποίος τόνισε τη σημασία της προστασίας της Φέτας ΠΟΠ, καθώς και την εντυπωσιακή αύξηση που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές φέτας προς τη Γαλλία τα τελευταία έτη.
Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η σεφ κα Ντίνα Νικολάου, η οποία μίλησε για το μοναδικό τρόπο παρασκευής της Φέτας και ευαισθητοποίησε το γαλλικό κοινό αναφορικά με το γεγονός ότι η Φέτα ΠΟΠ είναι η μόνη αυθεντική φέτα και παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Πηγή: ΝeaPaseges.gr