Το επίπεδο των φιλοξενουμένων ήταν πολύ υψηλό με ιδιοκτήτες εστιατορίου με 1 αστέρι Michelin, μια αλυσίδα delicatessen καθώς και ακριβά εστιατόρια και κάβες λιανικής.
Οι Γερμανοί sommelier είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες περιοχές της Πελοποννήσου όπως η Αχαΐα, η Νεμέα και η Μαντινεία. Γεύτηκαν όμως και άλλα κρασιά από σχεδόν όλη την Πελοπόννησο και από μερικές ιδιαίτερες ποικιλίες, καθώς και παλαιωμένα λευκά και ερυθρά κρασιά. Οι φιλοξενούμενοι Γερμανοί sommelier είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ναό του Νέμειου Δία και να δουν το μουσείο και το στάδιο της Νεμέας.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν για όλους τους φιλοξενούμενους sommelier ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν την Πελοπόννησο και όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν ξανά με τις οικογένειες τους, αλλά και σε επαγγελματικά ταξίδια.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενίσχυσε την διοργάνωση του ταξιδιού αυτού και το ΔΣ της ΕΝΟΑΠ την ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της.
Το ΔΣ της ΕΝΟΑΠ υποσχέθηκε κάθε χρονιά να προσκαλεί υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι να γνωρίζουν έτσι την Πελοπόννησο και να την προβάλλουν στους κύκλους τους.
Η ΕΝΟΑΠ, με πάνω από 70 ενεργά μέλη, αποτελεί την μεγαλύτερη περιφερειακή ένωση κρασιού της Ελλάδας, ενώ αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% της οινοπαραγωγής της Πελοποννήσου. Επίσης οι εξαγωγές των μελών της αποτελούν σχεδόν το 50% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών κρασιού.
(Δελτίο Τύπου)