Επιχειρηματικότητα

Bayer: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης και υποστήριξης καινοτομίας στον τομέα της Γεωργίας

Bayer: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης και υποστήριξης καινοτομίας στον τομέα της Γεωργίας

Στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα χρηματοδότησης και υποστήριξης Grants4 της Bayer AG, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα Grants4Traits που δημιουργήθηκε το 2015, προσφέρει οικονομική και επιστημονική υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των αλληλουχιών-στόχων γονιδιωματικής τροποποίησης, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλότερης απόδοσης και ασφάλειας στις καλλιέργειες, καθώς αυξάνεται η αντίσταση από ζιζάνια, έντομα, ασθένειες και δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες.

«Οι πλατφόρμες μας στην Έρευνα και Ανάπτυξη ενισχύονται από το μοντέλο μας στην ανοικτή καινοτομία», δήλωσε η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Βayer Ελλάς κα Σόνια Μουσαβερέ «Το Grants4Traits αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης, παρέχοντας σε εξωτερικούς ερευνητές τους πόρους για να αναπτύξουν λύσεις για τον έλεγχο των υφιστάμενων απειλών στη γεωργία και να προετοιμαστούν επαρκώς για νέες».

«Στην Bayer, μια διεπιστημονική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης επικεντρώνεται αποκλειστικά σε λύσεις βιολογικής προέλευσης - αλλά αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε μόνοι μας για αυτό και αναζητούμε και άλλους συμμάχους σε αυτό το μακρύ ερευνητικό ταξίδι», συμπλήρωσε η κα Μουσαβερέ. «Μας ενδιαφέρει σημαντικά η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου μας σε προϊόντα φυτοπροστασίας, ενίσχυση που θα προκύψει μέσα από τη δημιουργία συνεργειών με καινοτόμους συνεργάτες, κάτι που άλλωστε αποτελεί και έναν από τους λόγους για τους οποίους δημιουργήσαμε το Grants4Biologicals».

Η Bayer αναζητά νέες προσεγγίσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις σε τέσσερις κατηγορίες και συγκεκριμένα στην βελτίωση της σοδειάς, στον έλεγχο εντόμων και ασθενειών, στον έλεγχο ζιζανίων και στις τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής.

Στον τομέα των χρηματοδοτήσεων υπάρχουν δύο τύποι, ανάλογα με την προσέγγιση, τα παρεχόμενα επιστημονικά δεδομένα και την ωριμότητα της εκάστοτε πρότασης. Το πρόγραμμα Support παρέχει χρηματοδότηση που κυμαίνεται από 2.000 έως 10.000 ευρώ και αφορά σε προτάσεις που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο ενώ το πρόγραμμα Focus παρέχει χρηματοδότηση που κυμαίνεται από 10.000 έως 50.000 ευρώ και αφορά τόσο σε προχωρημένες έρευνες όσο και σε επαληθευμένες λύσεις. Το μέγεθος της κάθε χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τις προδιαγραφές του εκάστοτε στόχου και την φάση ανάπτυξης και επικύρωσης.

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδιωκόμενες λύσεις των προγραμμάτων, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τους κανόνες υποβολής είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες https://grants4traits.bayer.com/home και https://www.grants4biologicals.bayer.com/home.

Εκτός από την Γεωργία η Bayer παρέχει ευκαιρίες χρηματοδότησης και υποστήριξης της καινοτομίας και στους υπόλοιπους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας αυτών του Φαρμάκου και της Υγείας των Καταναλωτών. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο https://innovate.bayer.com.

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup