Ξεκινά από σήμερα η εξόφληση των παραγωγών που παρέδωσαν το προϊόν της Κορινθιακής Σταφίδας στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Η αρχική τιμή που θα πληρωθεί η σταφίδα είναι στο 1,5 ευρώ το κιλό και πρόκειται να πληρωθούν συνολικά 650 τόνοι.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος “Από αύριο (σ.σ. σήμερα) η Ομάδα Παραγωγών θα κάνει εξόφληση της Κορινθιακή σταφίδας. Για τους παραγωγούς που έφεραν σταφίδα στην οργάνωση μας το 2020. Είναι γύρω στους 650 τόνους που θα πληρώσουμε με εξόφληση 1,50. Από εκεί και πέρα στο πόσο θα καθαρίσει η σταφίδα αυτό θα το δούμε τους αμέσως επόμενους μήνες. Επίσης έχουμε πάρει κωδικούς και έχουμε ανοίξει το σύστημα για να καταχωρήσουμε την λήψη της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας”.
Ο κ. Βαλιανάτος μίλησε και για τα κηπευτικά όπου δήλωσε ότι “… φτιάχνεται ο φάκελος προκειμένου να πάει στο υπουργείο, για να δούμε αν θα δώσει τελικά στο νομό Ηλείας κάποια ενίσχυση για την ζημιά που πάθαμε με τον κορονοϊό, εμείς ζητάμε από τους παραγωγούς να φέρουν τα τιμολόγια που πούλησαν σε χαμηλές τιμές το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να φτιαχτεί ο φάκελος. Εάν δεν φέρουν τιμολόγια δεν φτιάχνεται ο φάκελος. Σε ό,τι αφορά τα καρπούζια εμείς το έχουμε πει από την αρχή. Η θέση της ομάδας παραγωγών είναι ότι όσοι αδικήθηκαν πρέπει να αποζημιωθούν. Αυτή είναι πάγια θέση. Όλοι όσοι έπαθαν ζημιά να αποζημιωθούν. Εμείς είμαστε εδώ και από εκεί και πέρα θα δούμε την απάντηση του υπουργείου και τι μπορούμε να κάνουμε”.
Τέλος ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στάθηκε και στην εικόνα της φετινής παραγωγής βιομηχανικής τομάτας. “Πήγε καλά, εμείς ως οργάνωση συμπληρώσαμε το 100% των συμβάσεων, πήγαμε 40.000 τόνους στα δύο εργοστάσια και ήδη τα δύο εργοστάσια έχουν αρχίσει και εξοφλούν. Ο Ιούλιος έχει εξοφληθεί, στις 10 Νοεμβρίου περιμένουμε να εξοφληθεί ο Αύγουστος και στις 15 ο Σεπτέμβριος. Ήτανε μία καλή χρονιά και πιστεύουμε ότι θα είναι και του χρόνου. Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που λέμε σαν ομάδα παραγωγών είναι ότι η τιμή είναι χαμηλή. Πρέπει τα εργοστάσια να δουν τι μπορούν να κάνουν έτσι ώστε να δώσουν μία αύξηση προκειμένου να καλλιεργήσει ο κόσμος, διαφορετικά βλέπω πολλούς παραγωγούς να σταματάνε”.