Ασημένιο βραβείο ποιότητας απέσπασε το «Το Λιοστάσι μου» του ελαιοπαραγωγού κ. Τάκη Θανόπουλου, από την Κορυφή Ηλείας, σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας.
Στον International olive oil competition, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Λονδίνου από τις 15-18 Ιουνίου, βραβεύτηκε για την ποιότητα του ως εξαιρετικά παρθένο ελαιολάδο.
Στην δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό, «Το Λιοστάσι μου», κατάφερε να αποσπάσει το ασημένιο βραβείο ποιότητας.
Να υπενθυμίσουμε πως για το 2021 είναι η δεύτερη του διάκριση, αφού και στον Dubai olive oil competition, που πραγματοποιήθηκε στο Dubai, είχε διακριθεί και εκεί με ασημένιο βραβείο.
Σε επικοινωνία με τον Ηλείο ελαιοπαραγωγό από την Κορυφή, κ. Τάκη Θανόπουλο, δήλωσε τα εξής:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Καταφέραμε να βραβευτούμε στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
«Το Λιοστάσι μου» συναγωνίστηκε με πάνω από 900 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, με παραγωγούς από χώρες με υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία και αυτό κάνει την διάκριση τόσο σημαντική για εμάς, παρά τις μη ευνοϊκές συνθήκες της φετινής χρονιάς.
Θα ήθελα όμως να αφιερώσω τη συγκεκριμένη διάκριση σε δύο δικούς μου ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας και η απώλεια τους μου στοίχησε πολύ. Συγκεκριμένα στον Θανόπουλο Σπύρο και τον Μόσχοβο Απόστολο, που η επάρατη νόσος μας τους στέρησε τόσο νωρίς».