Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 13:39

Αλιεία: Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 604.511,79 ευρώ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Λίστα με όλους τους δικαιούχους

Την ένταξη επιπλέον 329 αλιέων, οι οποίοι είχαν καταθέσει ενστάσεις, στο καθεστώς αποζημιώσεων για το διαφυγόν εισόδημά τους και για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς η οποία προκλήθηκε από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, προβλέπει τροποποιητική απόφαση.

Δείτε την απόφαση με όλους τους δικαιούχους ΕΔΩ

Ειδικότερα, μετά την εξέταση των ενστάσεων και την επιδίκαση αποζημιώσεως στους αλιείς, τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση και η δαπάνη αυξήθηκε κατά 604.511,79 ευρώ με το συνολικό πόσο που θα δοθεί να ανέρχεται στα 44.215.546,64 ευρώ.

Αίτημα επαλήθευσης

Προς διευκόλυνση των δικαιούχων και συντόμευσης των χρόνων υλοποίησης της Δράσης 2, του Μέτρου 3.4.3, οι αιτήσεις χρηματοδότησης που τυγχάνουν θετικής αξιολόγησης και ένταξης ως αντίστοιχες Πράξεις, θεωρούνται ταυτόχρονα ότι είναι και αιτήσεις πληρωμής, επομένως δεν απαιτείται η υποβολή ξεχωριστής αίτησης πληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων.

Ως ημερομηνία αιτήματος πληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων, θεωρείται η ημερομηνία διαβίβασης της απόφασης ένταξης των πράξεων στην αρμόδια Μονάδα της ΕΥΔ ΠΑΛΥΘ για την εκτέλεση της πληρωμής της πράξης σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή: In.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 11:24

Σχετικά Άρθρα

  • Χρηματοδότηση έως 17.000 για νέες επιχειρήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
    Χρηματοδότηση έως 17.000 για νέες επιχειρήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Θέμα ημερών είναι πλέον να ανακοινωθούν οι πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, που στόχο έχει την στήριξη της επιχειρηματικότητας των ανέργων, με χρηματοδότηση που φτάνει τις 17.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου, το πρόγραμμα θα πριμοδοτήσει περίπου 5.800 ωφελούμενους 30 ως 59 ετών, με 17.000 ευρώ για να ιδρύσουν την επιχείρηση τους.

    Η καταβολή του ποσού της επιχορήγησης θα γίνει σε τρεις δόσεις και στόχο έχει να δώσει χρηματοδοτικά «εργαλεία» στους ανέργους που θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση.

    Σημειώνεται οτι για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται και σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

    Έρχεται νέο πρόγραμμα και για υφιστάμενες ΜμΕ

    Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

    Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί μέχρι και το 50% των επενδυτικών σχεδίων, δηλαδή έως 200.000 ευρώ και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, με γνώμονα την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου, οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν εγκριθεί πάνω από 48.500 νέα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

    Το 40% του δανείου είναι άτοκο και το 60% έχει επιδοτούμενο επιτόκιο. Παράλληλα, ξανανοίγει το δανειοδοτικό ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ με 100 εκατ. ευρώ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Δημιουργείται κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων
    Δημιουργείται κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων

    Τη δημιουργία κεντρικού μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

    Πρέπει «να ξέρουμε ποιος παίρνει τι, γιατί το παίρνει» τόνισε και εξήγησε πως αυτή την στιγμή «δεν υπάρχει ένα κεντρικό μητρώο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια συνολική εποπτεία».

    Παράλληλα, ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα Χριστούγεννα.

    Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα επιδόματα πρέπει να πηγαίνουν σε αυτούς που πράγματι τα έχουν ανάγκη και «γι' αυτό και το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής αναθεώρησε τα επιδόματα».

    «Ο προϋπολογισμός είναι περίπου ο ίδιος κατά τι μεγαλύτερος, αλλά τα επιδόματα πηγαίνουν πια σε αυτούς που είναι περισσότερο φτωχοί, σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και όχι σε εκείνους που έχουν δικά τους αυξημένα περιουσιακά στοιχεία» είπε.

    Παράλληλα, πρόσθεσε πως το υπουργείο Εργασίας επίσης είναι σε φάση αναθεώρησης του επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό και «θα έρθουμε και εμείς να κάνουμε ένα κεντρικό μητρώο επιδομάτων, όπως είναι στη Μεγάλη Βρετανία», προκειμένου να υπάρχει μια εποπτεία συνολική και για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και για τα επιδόματα του υπουργείου Εργασίας.

    Οι αυξήσεις εσόδων είναι συνδεδεμένες με την ανάπτυξη

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι αυξήσεις των εσόδων είναι απολύτως συνδεδεμένες με την ανάπτυξη από τη μια πλευρά και από την άλλη τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, χάρη στις συστηματικές προσπάθειες που κάνουμε.

    Αν εξαιρέσετε το τέλος της κλιματικής αλλαγής και το τέλος κρουαζιέρας που βασικά αφορούν στους τουρίστες τα οποία επιβλήθηκαν, κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει κάνει μόνο μειώσεις φόρων, έχει κάνει πάνω από 60 μειώσεις φόρων.

    Βεβαίως υπάρχουν περισσότερα έσοδα στον προϋπολογισμό, διότι αυξάνεται ο τζίρος στην αγορά. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε παραπάνω τουρισμό. Φαντάζομαι κανένας δεν το αμφισβητεί. Και ταυτόχρονα με διάφορες κινήσεις της κυβέρνησης, όπως είναι η σύνδεση με τις ταμειακές μηχανές, έχουμε παραπάνω έσοδα.

    Αυτοί που τα λένε αυτά και προσπαθούν να κάνουν μια σύγχυση ανάμεσα στα παραπάνω έσοδα και στους παραπάνω φόρους. Να μας πουν ποιοι είναι οι φόροι που αυξήθηκαν, επαναλαμβάνω, με την εξαίρεση αυτών των δύο».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Η Ανομβρία “στέγνωσε” τις ελιές και στη Μάνη – Στο 80% η ζημιά – Δε θα μαζέψουμε φέτος λένε οι παραγωγοί
    Η Ανομβρία “στέγνωσε” τις ελιές και στη Μάνη – Στο 80% η ζημιά – Δε θα μαζέψουμε φέτος λένε οι παραγωγοί

    Στο 70 με 80% ανέρχεται η ζημιά που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη ανομβρία στις ελιές και την περιοχή της κοινότητας Δολών του δήμου δυτικής Μάνης.

    Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Φάσσος αν δεν υπάρξει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .

    Δείτε το ρεπορτάζ του Μεσόγειος TV:

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν 100 έως 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια
    Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν 100 έως 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

    Ποιες είναι οι πέντε κατηγορίες δικαιούχων που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα

    Πριν από τα Χριστούγεννα, περίπου 1.900.000 πολίτες θα πληρωθούν τα χρήματα για την επιταγή ακρίβειας. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν την επιταγή ακρίβειας χωρίς να χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση.

    Το έκτακτο επίδομα που θα κυμαίνεται από 100 μέχρι 200 ευρώ, θα δοθεί τα Χριστούγεννα στους δικαιούχους ως βοήθημα.

    Επιταγή ακρίβειας: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

    Οι πέντε κατηγορίες δικαιούχων, που θα λάβουν το βοήθημα λίγο πριν τα Χριστούγεννα είναι οι εξής:

    • Οι 700.000 συνταξιούχοι με προσωπική διnewsbomb.grαφορά θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100 – 200 ευρώ ως εξής:
    • Οι 767.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού.
    • Οι 220.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ και οι δικαιούχοι του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
    • Οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.
    • Οι 205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

    Πηγή :newsbomb.gr

  • Αυξημένες αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους τα ζώα των οποίων επλήγησαν από πανώλη κι ευλογιά
    Αυξημένες αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους τα ζώα των οποίων επλήγησαν από πανώλη κι ευλογιά

    Κώστας Τσιάρας: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει 100% την αντικατάσταση των ζώων που θανατώθηκαν - Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της κτηνοτροφίας

    Δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ (Τεύχος B’ 5788/17.10.2024) η ΚΥΑ των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα και Αναπληρωτή Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, για τις οικονομικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων.

    Η νέα ΚΥΑ προβλέπει αυξημένα ποσά ως αποζημιώσεις για τα ζώα που θανατώθηκαν σε εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για την αντιμετώπιση των ζωονόσων πανώλης μικρών μηρυκαστικών και ευλογιάς των προβάτων.

    Ενδεικτικά προβλέπονται τα εξής:

    Α.Για πρόβατα και αίγες με επίσημα γενεαλογικά πιστοποιητικά καθαροαιμίας:

    • Πρόβατα ή αίγες από 6 μηνών και 1 ημέρα έως 3 ετών μέχρι διακόσια πενήντα (250,00) ευρώ,
    • Κριοί ή τράγοι αναπαραγωγής ηλικίας 6 μηνών έως 3 ετών μέχρι πεντακόσια (500,00) ευρώ,

    Β. Για πρόβατα και αίγες κοινών ή ημίαιμων φυλών:

    • Πρόβατα ή αίγες από 6 μηνών και 1 ημέρα έως 3 ετών μέχρι διακόσια είκοσι (220) ευρώ
    • Κριοί ή τράγοι αναπαραγωγής ηλικίας 6 μηνών έως 3 ετών μέχρι τριακόσια είκοσι (320,00) ευρώ.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

    «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πανώλη και την ευλογιά. Αυξήσαμε τις τιμές αποζημιώσεων στις κύριες κατηγορίες, συμβάλλαμε με τους κτηνιάτρους του υπουργείου, των εποπτευομένων φορέων και των Περιφερειών, στον κλινικό έλεγχο των ζώων στις μονάδες που βρίσκονται εντός των ζωνών προστασίας κι επιτήρησης και προγραμματίζουμε την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο θα προβλέπει τη χρηματοδότηση κατά 100% της αντικατάστασης του απωλεσθέντος ζωικού κεφαλαίου.

    Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κτηνιάτρους και το προσωπικό που συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει με τις επιστημονικές του γνώσεις για τον περιορισμό και την εκρίζωση από τη χώρα μας των δύο ζωονόσων, καθώς και τους Έλληνες κτηνοτρόφους για την άψογη συνεργασία τους με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και να ανακοινώσω ότι ζήτησα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να καταθέσουν προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακιστούν περαιτέρω οι υφιστάμενοι μηχανισμοί, με στόχο να αποτρέψουμε την επανάληψη ανάλογων φαινομένων.

    Το ΥΠΑΑΤ και οι υπηρεσίες του, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ύστερα από σχετική οδηγία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στάθηκαν και στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενος κτηνοτρόφους, είτε συνδράμοντας στη διενέργεια των επιχειρήσεων, είτε διασφαλίζοντας γενναίες αποζημιώσεις για τη στήριξή τους

    Πιστεύουμε ότι η κτηνοτροφία είναι ένας κλάδος του πρωτογενούς τομέα που μπορεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στην εθνική οικονομία και για το λόγο αυτό την στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

    Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα, σε εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων περιορισμού και εκρίζωσης των δύο ζωονόσων έχουν θανατωθεί, λόγω της πανώλης περίπου 38.000 ζώα και λόγω της ευλογιάς των προβάτων περίπου 14.000.

    Ειδικότερα για την πανώλη, μετά το πέρας 30 ημερών από το τελευταίο κρούσμα, έχουν αρθεί τα μέτρα στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης σε 11 από τις 13 περιοχές που είχε εκδηλωθεί (εκκρεμούν περιοχές της Λάρισας και της Κορίνθου). Παράλληλα, συστήνεται και ξεκινά η λειτουργία ομάδας εργασίας απαρτιζόμενη από ανεξάρτητους ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες με στόχο την κατάθεση έκθεσης στο Υπουργείο όπου θα αναφέρεται πώς εισήλθε η νόσος στη χώρα και πού οφείλεται η εξάπλωσή της.

    Τέλος, υπάρχει συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών προκειμένου να αποστείλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις λίστες των δικαιούχων κτηνοτρόφων, οι εκμεταλλεύσεις των οποίων επλήγησαν από την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών και την ευλογιά των προβάτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των αποζημιώσεων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κάστανο: Σε αναβρασμό οι παραγωγοί – Έμειναν εκτός αποζημιώσεων Daniel στη Μελιβοία Αγιάς
    Κάστανο: Σε αναβρασμό οι παραγωγοί – Έμειναν εκτός αποζημιώσεων Daniel στη Μελιβοία Αγιάς

    Σύσκεψη διοργανώνουν οι παραγωγοί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου προκειμένου να συντονίσουν τα βήματά τους για τα προβλήματα στο κάστανο

    Σε αναβρασμό βρίσκονται οι παραγωγοί στην Μελιβοία Αγιάς Λάρισας, των οποίων η παραγωγή στο κάστανο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον Daniel και παρόλα αυτά έμειναν εκτός αποζημιώσεων.

    Το κάστανο αποτελεί βασική καλλιέργεια του τόπου μας, αφού 16,5 χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς και περίπου 2,5 χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας στην κοινότητα Αμπελακίων απασχολούν εκατοντάδες αγρότες, που αποδίδουν το 40% της συνολικής παραγωγής κάστανου της χώρας.

    Η παραγωγή του κάστανου έχει υποστεί σημαντική μείωση λόγω των ασθενειών της σφήκας και της φαιάς σήψης που εμφανίστηκαν στην περιοχή πριν τρία χρόνια περίπου με αποτέλεσμα την συρρίκνωση παραγωγής και της οικονομίας της περιοχής. Την φετινή χρονιά, η πτώση της παραγωγής αγγίζει το 70% σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά.

    Οι περσινές καταστροφικές πλημμύρες του Daniel προξένησαν μεγάλη ζημιά στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων στον Δήμο Αγιάς, ανάμεσα σε αυτές στην παραγωγή κάστανου

    Προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μελιβοίας, Καρίτσας, Αγιάς, Ποταμιάς, Σκήτης και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Μελιβοίας, Καρίτσας και Αμπελακίων, καλούν τους καστανοπαραγωγούς να συμμετέχουν στην σύσκεψη που διοργανώνουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 το βράδυ στην Μελιβοία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

    «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας ξεκινώντας άμεσα», τονίζουν.

    Εκτός αποζημιώσεων έμεινε το κάστανο

    Όπως επισημαίνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί, οι περσινές καταστροφικές πλημμύρες του Daniel προξένησαν μεγάλη ζημιά στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων στον Δήμο Αγιάς, ανάμεσα σε αυτές στην παραγωγή κάστανου.

    «Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των παραγωγών του Δήμου Αγιάς, στις οποίες είχαν μαζική συμμετοχή και οι καστανοπαραγωγοί, αναγνωρίστηκε η αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους και μέσω De minimis θα δοθούν κάποια χρήματα για αποζημίωση», σημειώνουν, τονίζοντας όμως πως από αυτή την απόφαση, καταβολής αποζημιώσεων από τον Daniel, εξαιρέθηκαν εντελώς άδικα και αυθαίρετα οι καστανοπαραγωγοί.

    «Έχουμε δηλαδή τον παραλογισμό, σε έναν Δήμο που χαρακτηρίζεται πλημμυρόπληκτος να μην παίρνουν αποζημίωση οι καστανοπαραγωγοί ενώ είχαν ζημιά όπως και οι μηλοπαραγωγοί, αλλά να δίνεται αποζημίωση – και πολύ σωστά αφού υπήρχε απώλεια παραγωγής – για το ίδιο προϊόν, το κάστανο, στην περιοχή του Πηλίου», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση χωρίζει τους αγρότες σε δυο κατηγορίες, και είναι κατάφωρη αδικία σε βάρος των καστανοπαραγωγών του Δήμου Αγιάς και των Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών που είχαν απώλεια παραγωγής, απώλεια εισοδήματος και δεν θα πάρουν καμιά αποζημίωση».

    Οι καστανοπαραγωγοί προειδοποιούν ότι «αυτή η αδικία και ο παραλογισμός δεν θα περάσουν, δεν θα το ανεχτούμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας για το δίκιο και την επιβίωσή μας».

    Διεκδικούν άμεσα να ενταχθεί και να αποζημιωθεί το κάστανο στην περιοχή για τις ζημιές από το Daniel και να σταματήσει ο διαχωρισμός σε βάρος των καστανοπαραγωγών της περιοχής.

    Πηγή: In.gr
  • Μεσσηνία: Αποζημιώσεις σε ελαιοπαραγωγή για ζημιές από ανομβρία και καύσωνες ζητούν οι αγρότες
    Μεσσηνία: Αποζημιώσεις σε ελαιοπαραγωγή για ζημιές από ανομβρία και καύσωνες ζητούν οι αγρότες

    «Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί τα ελαιόδεντρα σε όλο τον Νομό από την παρατεταμένη ανομβρία και τους καύσωνες του καλοκαιριού. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται λόγος ακόμη και για ζημιά που φτάνει στο 100% της παραγωγής. Με την ζημιά να γίνεται μεγαλύτερη και να επεκτείνεται όσο συνεχίζεται η ανομβρία και η ζεστή.

    Απαιτούμε να γίνει άμεσα καταγραφή της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν στο 100% και άμεσα οι παραγωγοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    Δήθεν υποσχέσεις από τοπικούς φορείς, δήμους και βουλευτές, δεν μας ξεγελούν, τα ίδια ακούσαμε και την περσινή χρονιά με την ακαρπία και δεν έχουμε δει τίποτα απολύτως. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να δίνει χωρίς καμία καθυστέρηση δισεκατομμύρια ευρώ σε βιομήχανους, εφοπλιστές, κλινικάρχες, αεροπορικές εταιρείες και τους αγρότες να τους αγνοεί επιδεικτικά.

    Και ακόμη χειρότερο είναι ότι όλη αυτή η καταστροφή της ξηρασίας έρχεται να προστεθεί στα οξυμένα προβλήματα του υψηλού κόστους παράγωγης, των ανοιχτών τιμών, της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας και στις ελλείπεις υποδομές άρδευσης.

    Με περίσσιο θράσος το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ στέλνουν ραβασάκια όπου ζητούν επιστροφή χρημάτων από την επιδότηση λόγω «λάθους». Τη στιγμή που με την καινούρια ΚΑΠ έχουν μειώσει τις επιδοτήσεις ακόμα και 50%, μας μιλάνε για «λάθη» και ζητούν πίσω χρήματα που οι αγρότες περιμένουν πως και πως για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Δεν αποδεχόμαστε τίποτα, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε τίποτα για προβλήματα και λάθη που δεν ευθυνόμαστε!

    Αν δεν αναπληρωθεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών με ευθύνη της κυβέρνησης η ύπαιθρος θα καταρρεύσει οικονομικά και η ελαιοκαλλιέργεια μπορεί να εγκαταλειφθεί μαζικά.

    Έχουμε τη δύναμη μέσα από τον αγώνα μας να επιβάλουμε στην κυβέρνηση να μας σεβαστεί και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας ώστε να παραμείνουμε στον τόπο μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη την Τρίτη 22-10-2024 στις 11 το πρωί.

    Διεκδικούμε:

    • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω της ζημιάς από την ξηρασία στην ελαιοκαλλιέργεια που δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.
    • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες τους, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου.
    • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ,ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
    • Μείωση του κόστους παραγωγήςμε αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του xρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
    • Κατώτατες εγγυημένες τιμέςπου θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση».

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι οι δικαιούχοι για δωρεάν ενοίκιο και απαλλαγή φόρου
    Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι οι δικαιούχοι για δωρεάν ενοίκιο και απαλλαγή φόρου

    Ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ηλικίας 25-39 ετών, αποτελεί το πρόγραμμα «Κάλυψη» με το οποίο περίπου 2.500 θα μπορέσουν να βρουν σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια.

    Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που στόχο έχουν να δώσουν λύση στο δημογραφικό και στεγαστικό πρόβλημα και λειτουργεί με την μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών από το κράτος και την διάθεσή τους σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να τα εκμισθώνουν για τρία έτη, ενώ η καταβολή του μισθώματος θα γίνεται με κρατικά κονδύλια, τα οποία καλύπτουν επίσης τις δαπάνες για επισκευές των ακινήτων πριν την εκμίσθωσή τους.

    Υπενθυμίζεται πως οι κατοικίες που θα μισθωθούν για την στέγαση των νέων, σε 57 Δήμους όλης της χώρας, είναι εκείνες που διατέθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία», εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα και υποβάλουν σχετική αίτηση.

    Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και μεταφοράς των λογαριασμών ΔΕΚΟ.
    Τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

    Σε αυτή τη φάση, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα είναι ανοιχτή για την Λάρισσα και οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής.

    Μέσα από αυτό, οι ιδιοκτήτες εκτός από το εγγυημένο μίσθωμα, το οποίο θα είναι ανάλογο με το ενοίκιο που εισέπρατταν μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» συν τον πληθωρισμό του 2022, θα καλυφθούν για την επισκευή φθορών κατά τη διάρκεια της χρήση του ακινήτου καθώς και με αποζημίωση στη λήξη της μίσθωσης για την αποκατάσταση του ακινήτου από τυχόν φθορές.

    Πώς θα κάνετε αίτηση

    Η υποβολή της αίτησης θα μπορεί να οριστικοποιηθεί έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και πρέπει να συνοδεύεται από:

    1. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, ότι το ακίνητο πληροί τα ως άνω κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα. Ο οικείος Δήμος δύναται δια μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών του να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την μίσθωση των ακινήτων.
    2. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον Φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

    Εάν κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μιας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των ακινήτων.

    Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων (Ίωνος Δραγούμη 3, Λάρισα) ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο mail: [email protected] ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού ταχυμεταφοράς.

    Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση της αίτησης και την τήρηση των όρων της παρούσας.

    Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Τα ακίνητα του προγράμματος «Κάλυψη» διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.

    Στο πρόγραμμα εντάσσονται, με επιπλέον μοριοδότηση, δικαιούχοι του Ελάχιστοι Εγγυημένου Εισοδήματος:

    • πολύτεκνες οικογένειες,

    • τρίτεκνες οικογένειες,

    • άτομα με αναπηρία άνω του 67%,

    • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,

    • μονογονεϊκές οικογένειες,

    • οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά,

    • άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ,

    • γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φιλοξενούνται σε ξενώνες με ή χωρίς παιδιά)

    • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,

    • άτομα ή οικογένειες που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

    Αν μια οικογένεια συγκεντρώνει περισσότερα από ένα κριτήρια, τα μόρια αθροίζονται (εκτός από τα κριτήρια για πολύτεκνους / τρίτεκνους / οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά).

    Δείτε το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ εδώ:

    ΚΑΛΥΨΗ

    Πώς γίνεται η επιλογή

    Μετά την κατάταξη των νοικοκυριών σε λίστα προτεραιότητας με βάση τα μόρια που συγκεντρώνουν, οι Δήμοι θα καλέσουν τους ωφελούμενους να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών αυτές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την προτίμησή του ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο.

    Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση.

    Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας.

    Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ό,τι αφορά την καταβολή του μισθώματος.

    Στο συμβόλαιο ορίζεται ρητά ότι η καταβολή του ενοικίου βαρύνει τον Δήμο ή νομικό πρόσωπο του Δήμου.

    Το ενοίκιο καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη, ενώ είναι δυνατή η προκαταβολή σε μία δόση των μισθωμάτων του α’ εξαμήνου της μίσθωσης.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο