Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 11:04

Ενημέρωση αγροτών για την «Κάρτα Αγρότη»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Αρωγός στις προσπάθειες των αγροτών για έξοδο από την εσωστρέφεια και την προσέγγιση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, μέσα από την παροχή ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών λύσεων όπως είναι η «Κάρτα του Αγρότη».

Μετά την Τράπεζα Πειραιώς, την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank προσφέρει κατάλληλα εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει ο αγροτικός τομέας, προκειμένου να πετύχει καλύτερης ποιότητας και υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντα, με μειωμένο κόστος και ορθολογική διαχείριση των κινδύνων για την ίδια την παραγωγή και το περιβάλλον.

Η “Κάρτα του Αγρότη” της Alpha Bank αποτελεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο τραπεζικό προϊόν, με το οποίο Έλληνες αγρότες – δικαιούχοι της Βασικής Ενισχύσεως, αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και απλές διαδικασίες, για την κάλυψη βασικών δαπανών που σχετίζονται με την αγροτική τους εκμετάλλευση.

Η κάρτα είναι ειδικά σχεδιασμένη προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα, αλλά και να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, καθώς η χρήση της παρέχει τη δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων και άμεσης αξιοποιήσεως ευκαιριών που παρουσιάζονται στην αγορά.

Η “Κάρτα του Αγρότη” είναι τεχνολογίας Chip & PIN Contactless και θα έχει λειτουργικότητα χρεωστικής εταιρικής κάρτας πανελλαδικής ισχύος, η οποία θα συνδέεται με πιστωτικό όριο στο λογαριασμό που θα δηλώνεται για την καταβολή της Βασικής Ενισχύσεως.

Με την “Κάρτα του Αγρότη” παρέχονται άμεσα, όπως επισημαίνει η Alpha Bank, οι εξής δυνατότητες:

  • Αγορά αγροεφοδίων και λοιπών ειδών που σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών τους αναγκών (σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κινήσεως ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων), από επιχειρήσεις που διαθέτουν POS οποιασδήποτε τραπέζης.
  • Πληρωμή οφειλών έναντι του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και ∆ημοσίου, εξόφληση δαπανών εκδόσεως και χρήσεως εργοσήμου, καθώς και αιτήσεως αγροτικών ενισχύσεων.
  • Ανάληψη έως ποσοστού 10% επί του εγκεκριμένου ορίου του Τραπεζικού Λογαριασμού.
  • Το πιστωτικό όριο της κάρτας θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της Βασικής Ενισχύσεως που δικαιούται ο αγρότης και δεν θα ενσωματώνονται σε αυτό οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του προς την Τράπεζα. Μετά την εξόφληση, είναι δυνατή η ανανέωση του πιστωτικού ορίου έναντι της Βασικής Ενισχύσεως για το επόμενο έτος.
  • Ασφαλιστική Κάλυψη «Προσωπικού Ατυχήματος» χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική.
  • Προνομιακό επιτόκιο καταθέσεων μέσω του λογαριασμού Όψεως «Alpha Προνομιακός Αγροτών» για την πίστωση των αγροτικών ενισχύσεων και των εσόδων από την πώληση των αγροτικών τους προϊόντων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 11:16

Σχετικά Άρθρα

  • ΤτΕ: Σαρώνουν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα – Τι συμβαίνει με τα περιστατικά απάτης
    ΤτΕ: Σαρώνουν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα – Τι συμβαίνει με τα περιστατικά απάτης

    Οι χρεωστικές διατηρούν την προτοκαθερδία τους ως υποκατάστατα των μετρητών - Σε ποιες συναλλαγές καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά απάτης

    Ραγδαία έχει αυξηθεί η χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τους καταναλωτές με αποτέλεσμα να καταγράφονται συναλλαγές 1,2 δισ. ευρώ περίπου με κάρτες στο α’ εξάμηνο του έτους.
    Οι κάρτες αποτελούν πια το πλέον διαδεδομένο μέσο πληρωμής, ενώ η ασφάλειά τους θεωρείται σχετικώς αυξημένη. Πλην όμως περιστατικά απατών συνεχίζουν να υπάρχουν και καταγράφονται από την χρηματοπιστωτική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
    Στα 11 εκατ. ευρώ προσδιορίζονται οι απάτες που διενεργούνται με κάρτες συναλλαγών σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, έναντι συνολικών συναλλαγών 53 δισ. ευρώ που διενεργήθηκαν το α’ εξάμηνο του 2024.
    Τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα αλλά αν και είναι περιορισμένα σε ποσοστό 0,02% δεν είναι λίγα σε απόλυτο μέγεθος. Σε 196.535 ανέρχονται οι συναλλαγές στις οποίες συμπολίτες μας εξαπατήθηκαν.

    Στα περιστατικά απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών το πρώτο εξάμηνο του 2024 καταγράφηκε μείωση του αριθμού συναλλαγών απάτης κατά 6% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

    Αντίστοιχα, ο δείκτης της αναλογίας του αριθμού των περιστατικών απάτης προς τον αριθμό των συναλλαγών μειώθηκε συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο κατά 7%, και αντιστοιχεί σε 1 συναλλαγή απάτης ανά 6 χιλ. συναλλαγές.

    Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης
    Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης

    Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (12/10) ένας 55χρονος αγρότης, έγγαμος πατέρας δύο παιδιών, στον Αγιο Ισίδωρο στη Ρόδο.

    Ο 55χρονος, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr φέρει τραύμα από καραμπίνα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολη καραμπίνα.

    Προηγουμένως είχε ενημερώσει οικείους του ότι θα πάει στο χωριό για να ηρεμήσει ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Ολες οι μέχρι τώρα ενδείξεις κατατείνουν ότι ο 55χρονος έθεσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

    Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ιαλυσού.

    Πηγή: cnn.gr

  • Λαμία: Με εγκαύματα 63χρονος που προσπαθούσε να σβήσει φωτιά
    Λαμία: Με εγκαύματα 63χρονος που προσπαθούσε να σβήσει φωτιά

    Ένας 63χρονος αγρότης από το χωριό Κομποτάδες μεταφέρεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Λαμίας που του προκλήθηκαν κατά την προσπάθεια του να ελέγξει μία φωτιά που εξερράγη από άγνωστη αιτία στις παρυφές του χωριού, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

    Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν έχουν ελέγξει την φωτιά μαζί με εθελοντές από το χωριό .Η πυρκαγιά έκαψε ένα στρέμμα ελαιοπερίβολο και ξερά χόρτα ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 63χρονος έχει εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΗΠΑ: Αγρότης είναι πεπεισμένος πως εξωγήινοι επιτέθηκαν σε αγελάδα του
    σε Viral
    ΗΠΑ: Αγρότης είναι πεπεισμένος πως εξωγήινοι επιτέθηκαν σε αγελάδα του

    Ένας αγρότης από το Κολοράντο των ΗΠΑ είναι πεπεισμένος πως εξωγήινοι μπορεί να κρύβονται πίσω από μια επίθεση που δέχτηκε η αγελάδα, την οποία ο δράστης κατακρεούργησε.

    Το καλοκαίρι του 2023 στην κοιλάδα Σάντ Λούις του Κολοράντο, ένας κτηνοτρόφος με το όνομα Μάικ Ντουράν ανακάλυψε ότι μία από τις «αγαπημένες του αγελάδες» είχε εξαφανιστεί. Μετά από περαιτέρω έρευνα, βρήκε το ζώο νεκρό να κείτεται δίπλα σε ένα ποτάμι, αναφέρει η Daily Star.

    Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ Weird or What, ο αγρότης εξήγησε τη στιγμή που βρήκε την αγελάδα νεκρή και αυτό που είδε στη συνέχεια, όπως λέει, τον σόκαρε.

    «Ήταν περίεργο - Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με μαχαίρι»

    «Παρατήρησα ότι οι μαστοί της είχαν αφαιρεθεί και η περιοχή του γεννητικών οργάνων είχε επίσης κοπεί. Ήταν περίεργο γιατί δεν υπήρχε αίμα γύρω της και δεν υπήρχαν ίχνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αυτή η παράξενη πράξη κτηνωδίας στην αγελάδα έκανε τον Ντουράν να πιστέψει πως δεν είχε γίνει από κάποιον άνθρωπο. Ισχυρίστηκε ότι τα κοψίματα της αγελάδας του «δεν ήταν κάτι που μπορείς να κάνεις με μαχαίρι».

    «Μοιάζει σαν να έχει κοπεί και καυτηριαστεί ταυτόχρονα, σαν να έχει κοπεί με λέιζερ», είπε. «Πιστεύω ότι δεν είναι κάτι από αυτόν τον κόσμο. Οι άνθρωποι μπορεί να με θεωρήσουν τρελό, αλλά πιστεύω ότι είναι πιθανό να είναι κάτι εξωγήινο», ισχυρίστηκε.

    Πώς φούντωσαν οι θεωρίες συνωμοσίας

    Η ακρωτηριασμένη αγελάδα του Ντουράν δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση και δεν ήταν το πρώτο περιστατικό αυτού του τύπου που αναζωπύρωσε τις θεωρίες περί επιθέσεις εξωγήινων.

    Στις 19 Απριλίου 2023, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάντισον εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον «θάνατο και τον ακρωτηριασμό» έξι βοοειδών. Η είδηση κυκλοφόρησε γρήγορα και επικεντρώθηκε στις πιο περίεργες λεπτομέρειες, όπως το πώς στις αγελάδες αφαιρέθηκε με ακρίβεια η γλώσσα και μέρος της σάρκας των μάγουλών τους, χωρίς εμφανή σημάδια πάλης.

    Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: Freepik

  • Επιδόματα: Ποιες πληρωμές θα γίνονται αποκλειστικά με κάρτα
    Επιδόματα: Ποιες πληρωμές θα γίνονται αποκλειστικά με κάρτα

    Θέμα χρόνου είναι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο για την πληρωμή των επιδομάτων με προπληρωμένη κάρτα και με πλαφόν στο 50% του ποσού για τις τραπεζικές αναλήψεις σε μετρητά.

    Η μεταρρύθμιση στα επιδόματα προβλέπει η πλειονότητα των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα καταβάλλονται, σταδιακά, μέσω προπληρωμένης κάρτας.

    Έτσι, οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 50% του επιδόματός τους σε ηλεκτρονικές πληρωμές και αγορές και να κάνουν ανάληψη του υπόλοιπο 50%.

    Για παράδειγμα, αν το επίδομα του δικαιούχου ανέρχεται σε 700 ευρώ. Με το νέο σύστημα θα μπορεί να κάνει ανάλυψη μετρητών μόνο τα 350 ευρώ και θα μπορεί να καταναλώσει το υπόλοιπο ποσό, με ηλεκτρονικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας την προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα έχει φυσική μορφή.

    Μάλιστα, η πληρωμή των ηλεκτρονικών συναλλαγών και η ανάληψη από το ΑΤΜ θα γίνονται από την ίδια κάρτα.

    Ποια επιδόματα θα πληρώνονται με κάρτα – Ποια εξαιρούνται

    Όπως αναφέρουν πηγές του ΟΠΕΚΑ, η ένταξη των επιδομάτων στο σύστημα προπληρωμένης κάρτας θα γίνει σταδιακά, και θα περιλαμβάνει τα εξής:

    • το τακτικό επίδομα ανεργίας,
    • το επίδομα παιδιού
    • το επίδομα γέννησης
    • το επίδομα αγροτικής εστίας
    • το επίδομα αναδοχής

    Ωστόσο, όπως έχει επισημάνει σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Kωνσταντίνος Ατσαλάκης-Γλούμης, από το σύστημα προπληρωμένης κάρτας θα εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων, όπως:

    • τα αναπηρικά επιδόματα,
    • το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων,
    • το επίδομα ομογενών προσφύγων,
    • το επίδομα στέγασης
    • η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών,
    • τα έξοδα κηδείας σε περίπτωση θανάτου ανασφάλιστου υπερήλικα και
    • το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες.
    Στόχος η εφαρμογή μέσα στο 2024

    Ειδικότερα, στα σχέδια του υπουργείο Οικονομικών και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) είναι να «τρέξει» το νέο σύστημα που θεσμοθετήθηκε με το νέο Ασφαλιστικό, μέσα στο 2024, με στόχο:

    1. την απλοποίηση και ομογενοποίηση της διαδικασίας πληρωμής των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ, μειώνοντας το γραφειοκρατικό και διοικητικό κόστος
    2. την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι οποίες περιορίζουν την φοροαποφυγή και την φοροδιαφυγή, προς όφελος των δημοσίων εσόδων.

    Αξίζει να σημειώσουμε πως ανάλογο σύστημα εφαρμόζεται εδώ και πέντε χρόνια στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) που λαμβάνουν πάνω από 240.000 νοικοκυριά.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Δυτ. Ελλάδα: Γλύτωσε από θαύμα αγρότης - Βρήκε χειροβομβίδα την ώρα που όργωνε
    Δυτ. Ελλάδα: Γλύτωσε από θαύμα αγρότης - Βρήκε χειροβομβίδα την ώρα που όργωνε

    Μια αμυντική χειροβομβίδα Αγγλικού τύπου εντόπισε ο χειριστής τρακτέρ χθες το πρωί στην Μακρυνεία του δήμου Αγρινίου κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών.

    Μετά το τέλος του φρεζαρίσματος στην περιοχή της Γραμματικούς εντόπισε τη χειροβομβίδα και ειδοποίησε την οικεία αστυνομική αρχή.

    Στην συνέχεια κλιμάκιο του στρατού μετέβη στο σημείο και πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη της χειροβομβίδας ,καθώς και σταθμός του ΕΚΑΒ,περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και στελέχη του Ε.Π.Σ Γαβαλούς όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

    Πηγή: Αgriniolike.gr - Tempo24.news

  • Αιτωλοακαρνανία: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 65χρονος αγνοούμενος αγρότης (upd)
    Αιτωλοακαρνανία: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 65χρονος αγνοούμενος αγρότης (upd)

    Ο αγρότης αγνοείτο από το μεσημέρι της Τετάρτης 31/01/2024, οπότε πήγε με το τρακτέρ του για εργασίες, σε περιοχή του Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας.

    Μοιραία κατάληξη στις έρευνες για τον εντοπισμό 65χρονου αγρότη που αγνοείται στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του καταπλακωμένος από το τρακτέρ του.

    Ο άνδρας το μεσημέρι της Τετάρτης 31/01/2024 με το τρακτέρ του για αγροτικές εργασίες στην περιοχή προς Προσήλια και έκτοτε αγνοείται. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη διαδρομή προς Προσήλια, αλλά και στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί στην περιοχή της Χρυσοχεριάς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κινητό τηλέφωνο του αρχικά ήταν σε λειτουργία, ωστόσο αργότερα φαίνεται πως απενεργοποιήθηκε.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Ζάκυνθος: Νεκρός αγρότης που τον καταπλάκωσε το τρακτέρ του στο Τραγάκι
    Ζάκυνθος: Νεκρός αγρότης που τον καταπλάκωσε το τρακτέρ του στο Τραγάκι

    Νεκρός ανασύρθηκε σύμφωνα με πληοροφορίες ο άνδρας που καταπλακώθηκε από γεωργικό μηχάνημα στην περιοχή του Τραγακίου σήμερα το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο άτυχος άνδρας (Δ.Κ., γεννημένος το 1970, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού), εκτελούσε εργασίες σε ελαιώνα, όταν ανατράπηκε το τρακτέρ και τον καταπλάκωσε. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Αστυνομία.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο