Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 13:30

Ο.Π. Αμαλιάδας: Πιστοποιημένη για τα ψεκαστικά μηχανήματα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τη δυνατότητα να πιστοποιήσει τα ψεκαστικά μηχανήματα των αγροτών έχει τα τελευταία χρόνια η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της Χρήστος Βαλιανάτος επισήμανε τη δυνατότητα αυτή που υπάρχει και ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν.

“Η Ομάδα Παραγωγών είναι πιστοποιημένη, για την πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων. Ήδη είχανε κάνει οι παραγωγοί το 2017, είναι τριετία και τώρα αυτή τη στιγμή τελειώνει η προθεσμία. Οι παραγωγοί πρέπει να πάρουν τηλέφωνο στην ομάδα παραγωγών, να κλείσουν ραντεβού έτσι ώστε να πιστοποιήσουν τα ψεκαστικά τους και να μην έχουν πρόβλημα για το μέλλον.

Όσοι παραγωγοί είχαν πιστοποίηση μέσω της ομάδας παραγωγών, εμείς θα αναλάβουμε την διαδικασία, όσοι ήταν εκτός και δεν τους είχαμε πιστοποιήσει και θέλουν να κάνουν τώρα πιστοποίηση, να μας φέρουν το προηγούμενο πιστοποιητικό των τριών ετών. Εμείς ζητάμε από τους παραγωγούς να μην το αφήσουν για την τελευταία στιγμή και να κάνουν την πιστοποίηση των ψεκαστικών γιατί αυτό θα τους χρειαστεί στην πορεία.

Η προθεσμία λήγει ανά τρία χρόνια, αυτό θα τους το ζητούν και στο ΟΣΔΕ και πρέπει να είναι πιστοποιημένα όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα. Είναι εντολή της Ευρωπαΐκής Ένωσης και από κει και πέρα πρέπει οι παραγωγοί να δουν τι μπορούν να κάνουν” σημείωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 01:40

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της βιομηχανικής τομάτας παρά τον παρατεταμένο καύσωνα
    Ηλεία: Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της βιομηχανικής τομάτας παρά τον παρατεταμένο καύσωνα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τη φετινή τους λειτουργία τα δύο εργοστάσια επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία, όπως έκανε γνωστό στο ilialive.gr και στο Gaia365.gr ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος.

    Παρά τις προκλήσεις, η χρονιά κλείνει με θετικό απολογισμό, καθώς η παραγωγή ήταν αυξημένη κατά περίπου 10.000 τόνους σε σχέση με το 2023, φτάνοντας συνολικά τους 100.000 με 110.000 τόνους.

    Ωστόσο, παρόλο που η ποιότητα της βιομηχανικής τομάτας κρίνεται καλή, οι παραγωγοί υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την περιοχή, με την ανάγκη για διαχείριση του υδάτινου δυναμικού να είναι πλέον επιτακτική.

    Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα ο κ. Βαλιανάτος τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει σε ενέργειες που θα εξασφαλίσουν νερό για όλες τις καλλιέργειες της περιοχής, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «Χωρίς επαρκές νερό, η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Ηλείας».

    Αποζημιώσεις και τιμές σε τομάτα και σταφίδα

    Ο κ. Βαλιανάτος επεσήμανε ακόμα ότι το 2023 η αποζημίωση για τη βιομηχανική τομάτα ήταν μόλις 0,77€, ενώ η τιμή της τομάτας κυμαίνεται στο 1,40€.

    Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον ΕΛΓΑ να αναπροσαρμόσει τις αποζημιώσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τιμές της αγοράς.

    Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση όπως πρόσθεσε ο κ. Βαλιανάτος και στην παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας, όπου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών καταγράφηκε ζημιά σε ποσοστό 60-70% με την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης πορισμάτων για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες σταφιδοπαραγωγούς να κρίνεται αναγκαία για την συνέχιση της καλλιέργειας.

    Στήριξη της αγροτικής παραγωγής

    Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας αναφέρθηκε στο πλαφόν των 150 κιλών ανά στρέμμα που απαιτείται για την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης, προτείνοντας τη μείωσή του, προκειμένου να μην χάσουν οι παραγωγοί την επιδότηση.

    Τέλος, υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για άμεση αποζημίωση τόσο για τη βιομηχανική τομάτα όσο και για την κορινθιακή σταφίδα, τονίζοντας ότι τα πορίσματα πρέπει να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο αγροτικός κόσμος τόσο για την βιομηχανική τομάτα όσο και για την κορινθιακή σταφίδα.

  • Ηλεία: Ολοκληρώνεται η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας - Προβληματισμένοι οι παραγωγοί από τις ζημιές σε βιομηχανική τομάτα και κορινθιακή σταφίδα
    Ηλεία: Ολοκληρώνεται η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας - Προβληματισμένοι οι παραγωγοί από τις ζημιές σε βιομηχανική τομάτα και κορινθιακή σταφίδα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας στα δύο εργοστάσια της Ηλείας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος. Οι παραγωγοί στη συνέχεια θα είναι σε θέση να γνωρίζουν το κέρδος που θα έχουν αποκομίσει από τη φετινή παραγωγή καθώς παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι αγρότες της περιοχής συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες τόσο στην βιομηχανική τομάτα όσο και στην κορινθιακή σταφίδα.

    Εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες

    Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση σημαντικών ζημιών, με το ποσοστό των απωλειών να ξεπερνά το 50% σύμφωνα με τον κ. Βαλιανάτο, κυρίως στις καλλιέργειες κορινθιακής σταφίδας. Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία στους παραγωγούς, οι οποίοι βλέπουν τις προσπάθειές τους να καταστρέφονται, ενώ παράλληλα ανησυχούν για το κατά πόσο οι αποζημιώσεις θα μπορέσουν να καλύψουν τις πραγματικές απώλειες.

    Συνάντηση με τον ΕΛΓΑ

    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη αυτή κατάσταση, ο κ. Βαλιανάτος και αντιπροσωπεία της Ομάδας Παραγωγών, σκοπεύουν να επισκεφθούν τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Πατρών το προσεχές διάστημα. Στόχος της συνάντησης θα είναι να συζητηθούν τα ζητήματα των αποζημιώσεων για τους πληττόμενους παραγωγούς, καθώς είναι πλέον αναγκαία η άμεση στήριξή τους από την πολιτεία. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερή στοιχεία για τις ζημιές και να ζητήσει την παρέμβαση του ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρξει δίκαιη αποζημίωση για τους αγρότες καθώς το μέλλον της φετινής παραγωγής, παραμένει αβέβαιο και πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποζημιώσεις που θα διατεθούν στους παραγωγούς για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο ilialive.gr και στο gaia365.gr ο κ. Βαλιανάτος, η στήριξη του ΕΛΓΑ κρίνεται καθοριστική για να μπορέσουν οι αγρότες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.

    Valianatos4

    «Η βιομηχανική τομάτα συνεχίζεται, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η παράδοση και από τα δύο εργοστάσια. Από εκεί και ύστερα θα κάνουμε απολογισμό, να δούμε πόσους τόνους πήγαμε και τι κέρδος έχει ο παραγωγός. Αλλά αυτό που θα κυνηγήσουμε όπως και για την Κορινθιακή σταφίδα είναι οι ζημιές που έπαθε ο νομός Ηλείας. Έχουμε μεγάλες απώλειες ειδικά στην σταφίδα της τάξεως του 50 – 60%. Εμείς με το τέλος των παραδόσεων θα επισκεφτούμε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Πατρών να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τις ζημιές που έπαθαν τόσο οι τοματοπαραγωγοί όσο και οι σταφιδοπαραγωγοί. Σταφίδα παραλαμβάνουμε εδώ και ένα μήνα, ακόμα όμως δεν έχουμε συγκεντρώσει ούτε το 50%. Από ό,τι βλέπουμε όμως από αυτά που φέρνουν οι παραγωγοί υπάρχει μεγάλη ζημιά. Στο 50 με 60% οι παραγωγοί δεν τρύγησαν. Πρέπει ο ΕΛΓΑ να το δει αυτό και να προχωρήσει σε αποζημιώσεις.

    Φυσικά εάν δεν βγάλουν καλά και δίκαια πορίσματα θα αντιδράσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τους παραγωγούς ακάλυπτους»

  • Ηλεία: “Λαβωμένη” από τον καύσωνα η φετινή παραγωγή της Κορινθιακής σταφίδας – Καλή η ποιότητα αλλά λιγοστός ο καρπός
    Ηλεία: “Λαβωμένη” από τον καύσωνα η φετινή παραγωγή της Κορινθιακής σταφίδας – Καλή η ποιότητα αλλά λιγοστός ο καρπός

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με τους παραγωγούς να μετρούν τις πληγές τους από τον παρατεταμένο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας ύστερα από πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, συνάντηση των σταφιδοπαραγωγών όπου συζητήθηκαν όλα όσα αφορούν τη νέα εσοδεία της σταφίδας.

    Όπως έκανε γνωστό στο ilialive.gr και στο Gaia365.gr ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος, η φετινή παραγωγή είναι πολύ ποιοτική ωστόσο όμως οι ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα του καρπού.

    «Συζητήσαμε για τη νέα σοδειά που περιμένουμε. Επίσης ετοιμάζουμε τις αποθήκες μας, που θα ανοίξουν περίπου στις 15 Αυγούστου. Φέτος η ποιότητα της σταφίδας είναι πάρα πολύ καλή, η ποσότητα είναι μειωμένη εξαιτίας του καύσωνα. Όλα αυτά τα συζητάμε με τους σταφιδοπαραγωγούς, θα προγραμματίσουμε ένα ταξίδι στον ΕΛΓΑ Πάτρας, καθώς εμείς επιμένουμε στην άμεση αποζημίωση των παραγωγών που έπαθαν ζημιά από τον καύσωνα.

    Πήγαμε και στην Παναιγιάλειο Ένωση, όπου έχουμε υπογράψει σύμβαση, βλέπουμε ότι φέτος θα έχουμε μια καλή τιμή για την σταφίδα, μακάρι να πάει έτσι γιατί τα τελευταία χρόνια ο κόσμος μαρτύρησε, ήταν ήρωες οι παραγωγοί γιατί καλλιεργούσαν κάτω του κόστους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιανάτος.

    Συζήτηση έγινε και με τους ελαιοπαραγωγούς για το πρόγραμμα ΕΟΦ.

    Ζημιές και στη βιομηχανική τομάτα από τον καύσωνα

    Επιπλέον ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών αναφερόμενος βιομηχανική τομάτα, επεσήμανε πως «…συνεχίζεται και από τα δυο εργοστάσια αλλά κι εκεί έχουμε μεγάλες ζημιές από τον καύσωνα.

    Επιμένουμε να έρθουν γρήγορα τα πορίσματα και για την τομάτα και για την σταφίδα» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βαλιανάτος, υπενθυμίζοντας στην κεντρική εξουσία πως «… και ο νομός Ηλείας ανήκει στην Ελλάδα».

    Omada Paragogon 2

    Omada Paragogon 3

  • Ηλεία: Η χαμηλή ροή του νερού “απειλεί” την παραγωγή της βιομηχανική τομάτας εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών
    Ηλεία: Η χαμηλή ροή του νερού “απειλεί” την παραγωγή της βιομηχανική τομάτας εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Ενώ τα συμφωνητικά με τα εργοστάσια βιομηχανικής τομάτας στο νομό έχουν ήδη υπογραφεί, το πρόβλημα του νερού δημιουργεί πονοκέφαλο στους τοματοπαραγωγούς, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες απαιτούν έντονο πότισμα για την σωστή ανάπτυξη του προϊόντος αλλά στο διάστημα αυτό η ροή του νερού είναι ιδιαίτερα μειωμένη.

    Το γεγονός αυτό όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος φαίνεται ότι αποτελεί και το μοναδικό πρόβλημα στους κόλπους των παραγωγών καθώς μέχρι αυτή την στιγμή το προϊόν φαίνεται να εξελίσσεται εξαιρετικά χωρίς να έχει προσβληθεί από ασθένειες.

    valianatos intro

    «Με την βιομηχανική τομάτα αυτή την στιγμή πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχουν ασθένειες αλλά από εκεί και πέρα αυτό που μας επηρεάζει είναι το θέμα του νερού. Το νερό έχει χαμηλή ροή και αυτό επηρεάζει πολύ το προϊόν διότι μέχρι και τις 15-20 Ιουλίου χρειάζεται πολύ νερό. Εμείς είμαστε κοντά στους αγρότες και προσπαθούμε να μην κοπεί το νερό έτσι ώστε να φτάσουμε στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου και να κυλήσουν όλα ομαλά. Εύχομαι αυτό να επιτευχθεί για το συμφέρον των τοματοπαραγωγών.

    Με τα εργοστάσια έχουμε προχωρήσει στα συμφωνητικά, από εκεί και πέρα από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε και με τα παιδιά που θα ασχοληθούν με τα γραφειοκρατικά και πιστεύω ότι μέχρι τις 15-20 Ιουλίου θα ανοίξουν τα εργοστάσια» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Βαλιανάτος.

  • Χρ. Βαλιανάτος σε Κων. Τσιάρα : «Καλή επιτυχία κ. υπουργέ στα νέα σας καθήκοντα αλλά μην ξεχάσετε την Ηλεία»
    Χρ. Βαλιανάτος σε Κων. Τσιάρα : «Καλή επιτυχία κ. υπουργέ στα νέα σας καθήκοντα αλλά μην ξεχάσετε την Ηλεία»

    Με μια επιστολή προς το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Τσιάρα, θέλησε να ευχηθεί για τα νέα του καθήκοντα και για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, θέτοντας παράλληλα προ των ευθυνών του τον κ. Τσιάρα, αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλεία στον αγροτικό τομέα.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βαλιανάτος στην επιστολή του, το 70 % του εισοδήματος της Ηλείας προέρχεται από τους αγρότες, γεγονός για το οποίο πρέπει να έχει γνώση ο νέος υπουργός, για την ορθή λήψη των αποφάσεών του.

    Αναφερόμενος ενδεικτικά, σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νομού, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, προέβη επιγραμματικά στα εξής:

    • ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ
    • Κόστος παραγωγής
    • Οργάνωση και ενδυνάμωση των Ομάδων Παραγωγών
    • Σωστή λειτουργία των ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ
    • Εκκαθαρίσεις συνεταιριστικών οργανώσεων
    • Αποζημιώσεις παρελθόντων ετών

    Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Βαλιανάτος εκφράζει την πρόθεσή του στο νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Τσιάρα, να τον ενημερώσει λεπτομερώς για όλα αυτά τα προβλήματα σε μια συνάντηση δια ζώσης.

  • Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές - Και πάλι πρόεδρος ο Χ. Βαλιανάτος
    Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές - Και πάλι πρόεδρος ο Χ. Βαλιανάτος

    Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν χθες, οι αρχαιρεσίες στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, για την εκλογή νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

    Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια περίοδο στην διάρκεια της οποίας οι παραγωγοί βρίσκονται συνεχώς στα χωράφια τους, το ενδιαφέρον που επέδειξαν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

    Το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει την έως τώρα προσπάθεια του προέδρου Χρήστου Βαλιανάτου , ο οποίος και για την επόμενη τετραετία θα ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας ενώ όπως σημείωσε μιλώντας στο ilialive.gr και στο Gaia365.gr «… συνεχίζουμε για το συμφέρον των αγροτών, θα είμαστε μπροστά στα προβλήματά τους για τα επόμενα 4 χρόνια. Σε αυτό οι αγρότες θέλω να είναι σίγουροι».

    Αντιπρόεδρος του Δ.Σ εξελέγη ο Σωτήρης Κακαλέτρης, γραμματέας ο Γιώργος Αχαμνός, ταμίας ο Θανάσης Ανδριόπουλος και μέλος του ΔΣ ο Παναγιώτης Νάνος.

    Σε ό,τι αφορά την σύσταση του Εποπτικού Συμβουλίου, πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Λαγκαδινός, αναπληρωτής ο Αντώνης Παπαδόπουλος και μέλος ο Ηλίας Βλασσόπουλος, με την θητεία των οργάνων είναι τετραετής.

  • Ηλεία: Ξεκίνησε η παραγωγή της βιομηχανικής τομάτας - Ανάλογες με τις περσινές οι συμφωνίες με τα εργοστάσια
    Ηλεία: Ξεκίνησε η παραγωγή της βιομηχανικής τομάτας – Ανάλογες με τις περσινές οι συμφωνίες με τα εργοστάσια

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η νέα παραγωγή της βιομηχανικής τομάτας έχει ήδη ξεκινήσει, με τους τοματοπαραγωγούς μέχρι αυτή την ώρα να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία.

    Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος στο ilialive.gr και στο GAIA365.gr, οι πρώτες υπογραφές έχουν ήδη μπει με το εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ, ενώ άμεσα αναμένεται και η νέα συμφωνία με το εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ.

    Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες του προϊόντος που θα κλιθούν να παραδώσουν οι παραγωγοί φέτος αλλά και την τιμή, δεν έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη χρονιά.

    «Οι αγρότες αυτή την στιγμή βρίσκονται στα χωράφια, καλλιεργούν την βιομηχανική τομάτα και με την βοήθεια του καιρού που είναι ομαλός, θα πάμε καλά.

    Εμείς έχουμε ήδη υπογράψει με το εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ 30.000 τόνους, αναμένεται να υπογράψουμε εντός των ημερών και με τη ΜΙΝΕΡΒΑ και θα είμαστε κάπου στις 40.000.

    Είμαστε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρσι όπως επίσης και σε ό,τι αφορά στις τιμές.

    Από εκεί και πέρα εκείνο που πρέπει να δούμε είναι οι καιρικές συνθήκες. Ο Απρίλιος και ο Μάιος θα είναι δύσκολοι μήνες. Πιστεύω ότι θα πάνε καλά οι καιρικές συνθήκες, για να πάει καλά και η βιομηχανική ντομάτα. Οι γεωπόνοι και η Υπηρεσία είναι μαζί με τους αγρότες» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Βαλιανάτος.

  • Χ. Βαλιανάτος για το πρόγραμμα ΟΕΦ ελαιολάδου : “Χρήσιμο πρόγραμμα αλλά πρέπει οι παραγωγοί να περάσουν το λάδι τους από την Ομάδα”
    Χ. Βαλιανάτος για το πρόγραμμα ΟΕΦ ελαιολάδου : “Χρήσιμο πρόγραμμα αλλά πρέπει οι παραγωγοί να περάσουν το λάδι τους από την Ομάδα”

    Κάλεσμα προς όλους τους ελαιοπαραγωγούς προκειμένου να σπεύσουν και να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος μέσω του ilialive.gr και του GAIA365.gr.

    Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιανάτος «Μετά την γενική συνέλευση που κάναμε την περασμένη εβδομάδα, έχουμε δώσει μια προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, θα πάει και λίγο αργότερα, να υπογράψουν οι ελαιοπαραγωγοί την επιβεβαίωση εγγραφής στην Ομάδα Παραγωγών. Περιμένουμε τους ελαιοπαραγωγούς έτσι ώστε όταν βγει η νέα υπουργική απόφαση να υποβάλουμε καινούριο πρόγραμμα 24-27.

    Μιλάμε για 598 μέλη. Μέχρι στιγμής είμαστε στο 50% αλλά μέχρι την Παρασκευή περιμένουμε το σύνολο των ελαιοπαραγωγών».

    Όπως επεσήμανε ο κ. Βαλιανάτος αυτή διαδικασία για τους ελαιοπαραγωγούς είναι πολύ σημαντική καθώς θα κερδίσουν πάγια μηχανήματα μέσα από το πρόγραμμα ΟΕΦ ελαιολάδου.

    «Το πρόγραμμα αυτό επιδοτεί μέχρι 90% , είναι ένα σωστό πρόγραμμα αλλά έχει και υποχρεώσεις των ελαιοπαραγωγών. Να περάσουν το λάδι μέσα από την Ομάδα.

    Καλούμε λοιπόν και τους υπόλοιπους να έρθουν και να υποβάλλουμε το πρόγραμμα μόλις βγει η υπουργική απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιανάτος.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch