Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 12:18

ΔΑΟΚ Ηλείας: Ξεκινά δολωματικός ψεκασμός στην Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινά δολωματικός ψεκασμός στην παρακάτω Τοπική Κοινότητα:

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ομάδα 8η

:

Νέα Φιγαλεία

Το εντομοκτόνο σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το FORZA 10 CS with Zeon Technology (δραστική ουσία: lambda-cyhalothrin) σε συνδυασμό με την ελκυστική ουσία ENTOMELA 50 SL.

Επισημαίνουμε ότι:

  1. Το πρόγραμμα ψεκασμών με τις ημερομηνίες ψεκασμών, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
  2. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
  3. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
  4. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
  5. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
  6. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται.
  7. Κατά τον ψεκασμό διασπείρονται 300 cm3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης, στα μισά δέντρα του λιοστασίου κανονικής πυκνότητας.

Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 10:41

Σχετικά Άρθρα

  • Ποιοι παραγωγοί ελιάς δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν εισφορά δακοκτονίας
    Ποιοι παραγωγοί ελιάς δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν εισφορά δακοκτονίας

    Οι περιοχές ανά περιφέρεια στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα και δαπάνη του δημοσίου, ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, κατά το ελαιοκομικό έτος 2024-2025, κοινοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

    Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2024 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας.

    Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Φορολογικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ/ΚΕΦΟΔΕ/ΕΛΚΕ) κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή, ενώ αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από τον βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για την μη είσπραξη από αυτόν εισφοράς δακοκτονίας.

    Η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2023-2024

    Επίσης, οι ελαιοκαλλιεργητές ελαιώνων, οι οποίοι κατ΄ αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2024 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης, δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2024. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Φορολογικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ./ΚΕΦΟΔΕ/ΕΛΚΕ) κατάσταση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης.

    Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη εγκύκλιο της ΑΑΔΕ γνωστοποιήθηκε η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2023-2024.

    Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις περιοχές ΕΔΩ

    Πηγή: In.gr

  • Ξεκινούν ψεκασμοί δακοκτονίας στην ΠΕ Ηλείας
    Ξεκινούν ψεκασμοί δακοκτονίας στην ΠΕ Ηλείας

    Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Ηλείας, ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2024, ξεκινά δολωματικός ψεκασμός από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024. Με προϋπόθεση τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

    Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024

    Τομέας 14ος : Λυγιά, Βαρθολομιό, Μάχου, Δήμητρα & Καλύβια Μυρτουντίων

    Τομέας 15ος : Κορυφή

    Τομέας 16ος : Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναργο, Πράσινο, Φωναϊτικα, Ελαιώνας, Άγιοι

    Απόστολοι & Βροχίτσα

    Τομέας 18ος : Κρυονέρι, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο & Πλάτανος

    Τομέας 19ος : Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Πίσσα, Λιναριά, Πεύκες, Μουριά, Κάμενα, Λούβρο, Βασιλάκι, Ξηρόκαμπος & Άσπρα Σπίτια

    Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024

    Τομέας 17ος : Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Αμπελώνας, Κολύρι & Πύργος

    Επισημαίνεται ότι:

    • Το αναλυτικό πρόγραμμα των ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των αναδόχων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
    • Οι ελαιοπαραγωγοί υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
    • Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
    • Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
    • Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
    • Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
    • Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, ώστε να αποφευχθεί πιθανός ανεπιθύμητος ψεκασμός.
    • Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300m3 ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.

    Να σημειωθεί ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

    Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό οι παραγωγοί να μεριμνήσουν για την παρακολούθηση του δολωματικού ψεκασμού στα λιοστάσια τους, από τα συνεργεία ψεκασμού του Προγράμματος Δακοκτονίας, για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών, και να γνωστοποιούν στην Υπηρεσία οπουδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψη τους.

    Τοπικές Κοινότητες:

    Εντομοκτόνο

    Χρόνος αναμονής

    Λυγιά, Βαρθολομιό, Μάχου, Δήμητρα & Καλύβια Μυρτουντίων

    EXIREL BAIT 10 SE

    7 μέρες

    Κορυφή

    SUCCESS 0.24 CB

    14 μέρες

    Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναργο, Πράσινο,

    Φωναϊτικα, Ελαιώνας, Άγιοι Απόστολοι & Βροχίτσα

    FORZA 10 CS

    with Zeon technology

    7 μέρες

    Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Αμπελώνας, Κολύρι &

    Πύργος

    SUCCESS 0.24 CB

    14 μέρες

    Κρυονέρι, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο & Πλάτανος

    FORZA 10 CS

    with Zeon technology

    7 μέρες

    Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Πίσσα, Λιναριά, Πεύκες, Μουριά, Κάμενα, Λούβρο, Βασιλάκι, Ξηρόκαμπος & Άσπρα Σπίτια

    FORZA 10 CS

    with Zeon technology

    &

    SUCCESS 0.24 CB

    7 μέρες

    14 μέρες

    Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας τηλ. 26213 60170, 163.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024: Μια πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Νέα Φιγαλεία
    Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024: Μια πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Νέα Φιγαλεία
    Σε μια υπέροχη δράση προχώρησαν τη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας/Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού 2024.
    Στο χώρο του σχολείου φιλοξενήθηκαν δύο αθλητές από δυο διαφορετικούς χώρους. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Παγκρατίου Αθλήματος Κωνσταντίνα Καζά από την Αρκαδία και ο Μαραθωνοδρόμος Χαράλαμπος Γιούλης από τη Μεσσηνία. Οι δυο αθλητές προσκλήθηκαν από το σύλλογο Νέων και το σύλλογο διδασκόντων της σχολικής μονάδας για να δώσουν το παρών και να αναφερθούν ο καθένας στο δικό του άθλημα.
    Την αρχή έκανε ο Χαράλαμπος Γιούλης, Μαραθωνοδρόμος και αθλητής αποστάσεων τα τελευταία χρόνια, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη του τρεξίματος για την υγεία ενός ανθρώπου, τις αξίας της φιλίας που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό, την ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου κατά την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις επιβραβεύσεις στους πρώτους νικητές αλλά και τις αξίες του ‘’Ευ Αγωνίζεσθε’’.
    Ακολούθησε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του Παγκράτιου Αθλήματος Κωνσταντίνα Καζά, αρχαίας πολεμικής τέχνης και μητέρας όλων των πολεμικών τεχνών. Μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του αθλήματος και την άμεση σχέση με την περιοχή της Αρχαίας Φιγαλείας και του Λεπρέου λόγω των Ολυμπιονικών στους αρχαίους αγώνες Αρραχίων και Αντίοχο. Αναφέρθηκε στο σήμερα και την εξέλιξη του αθλήματος καθώς και την αξία του σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, σε συνεργασία με τον Προπονητή της Δημήτρη Κανελλόπουλο έδειξε στους μαθητές μερικές εντυπωσιακές τεχνικές της πολεμικής τέχνης του Παγκρατίου.
    Παρών στην δράση έδωσαν εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο κος Φώτης Αλεξανδρόπουλος (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση), ο κος Νίκος Κουτσόπουλος (Εντεταλμένος Σύμβουλος Δ.Ε Φιγαλείας), η κα Έφη Γεωργακοπούλου (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου), εκ μέρους του Συλλόγου Νέων ο κος Θάνος Χουλιάρας (Αντιπρόεδρος και Αθλητής Αποστάσεων), η κα Χαρίκλεια Παπανδρέου (Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας) καθώς και οι δάσκαλοι του σχολείου ενώ επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κα Μαρία Τσίτουρα (Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Γορτυνίας ‘’ΑΕΤΟΙ’’), σύλλογος στον οποίο ανήκει η αθλήτρια Κωνσταντίνα Καζά.
    Η δράση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών και δώρων μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων καθώς και κεράσματος από τοπικά προϊόντα προσφορά γονέων και των φορέων της δράσης.
    panel athlit figalia 2
    panel athlit figalia 3
    panel athlit figalia 5
    panel athlit figalia 4
    panel athlit figalia 8
    panel athlit figalia 6
    panel athlit figalia 7
    (Δελτίο Τύπου)
  • ΔΑΟΚ Ηλείας: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής αμπελοοινικής περιόδου 2024- 2025
    ΔΑΟΚ Ηλείας: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής αμπελοοινικής περιόδου 2024- 2025

    Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Ηλείας ανακοινώνεται ότι η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2024-2025 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr) έως την 15η Δεκεμβρίου 2024.

    Για την υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων ισχύουν τα εξής:

    1) Όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων καταγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο με οινοποιήσιμες ποικιλίες και νόμιμο δικαίωμα φύτευσης, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.

    Διευκρινίζεται ότι στους υπόχρεους υποβολής της δήλωσης συγκομιδής περιλαμβάνονται οι κάτωθι:

    α) οι οινοποιοί που είναι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων και οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής και εν συνεχεία δήλωση παραγωγής και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία οίνου. Στην περίπτωση αυτή στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» συμπληρώνεται η ένδειξη «ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΛΟΥΝΤΑ»

    β) οι αμπελουργοί/παραγωγοί οίνου που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή τους επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος. Οι εν λόγω αμπελουργοί θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής και εν συνεχεία δήλωση παραγωγής.

    γ) οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου ή μέλη οργάνωσης παραγωγών αμπελοοινικού τομέα και παραδίδουν το σύνολο ή μέρος της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο ή στο οινοποιείο στο οποίο παραδίδει η εν λόγω οργάνωση παραγωγών. Αυτοί μόνο έχουν δικαίωμα παρασκευής οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση για οικογενειακή κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώνεται στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» η ένδειξη «ΙΔΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ»

    2) Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής και παραγωγής αποκλειστικά και μόνο οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης τους είναι έως 1 στρέμμα, το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή. Σε αυτή την περίπτωση όσοι θέλουν να υποβάλλουν συμπληρώνουν στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» την ένδειξη «ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ» και το ανώτερο όριο παραγωγής είναι τα 1.700 κιλά σταφυλιών.

    3) Oι αμπελουργοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής στις περιπτώσεις όπου:

    α) υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων ή και άλλων μεμονωμένων περιπτώσεων καταστροφής και να επιλέξουν το αντίστοιχο πεδίο (π.χ αναδιάρθρωση, ζημιά από παγετό, χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα, ανωτέρα βία, οικονομικοί λόγοι).

    Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω δηλώσεις θα διασταυρωθούν με τις δηλώσεις και αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

    β) κατέχουν νέους αμπελώνες που δεν είναι ακόμη παραγωγικοί.

    4) Οι αμπελουργοί δύναται να οδηγήσουν συγκεκριμένη ποσότητα σταφυλιών για απόσταξη

    συμπληρώνοντας στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» την ένδειξη «ΑΠΟΣΤΑΞΗ»

    5) Για να ισχύει η υποβολή της δήλωσης συγκομιδής θα πρέπει στην ηλεκτρονική εφαρμογή να έχει γίνει «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία. Μόνο μετά την οριστικοποίηση της εν λόγω δήλωσης είναι δυνατή η εκτύπωση αυτής.

    Σε περίπτωση που ο παραγωγός διαπιστώσει λάθος στη δήλωση συγκομιδής που έχει υποβάλει και οριστικοποιήσει, έχει την δυνατότητα να ζητήσει τη διόρθωση της δήλωσής του από την Δ.Α.Ο. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η κατάθεση αίτησης τροποποίησης και η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών-παραστατικών στην Δ.Α.Ο., η οποία οφείλει να εξετάσει τα προσκομισθέντα και να προβεί στις απαιτούμενες διορθώσεις.

    Σας εφιστούμε την προσοχή ότι η υποβολή των δηλώσεων παραγωγής είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις υποβληθείσες δηλώσεις συγκομιδής και ως εκ τούτου τυχόν λάθη ή παραλείψεις στη συμπλήρωση των δηλώσεων συγκομιδής θα δημιουργήσουν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων παραγωγής.

    6) Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 48 του Καν. (ΕΕ) 2017/273 στις παρακάτω περιπτώσεις δύνανται να προκύψουν κυρώσεις που έχουν τη μορφή χρηματικού προστίμου και επιβάλλονται σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία:

    α) περιπτώσεις όπου δεν έχει υποβληθεί η δήλωση συγκομιδής από τον υπόχρεο, εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας.

    ΠΙΝΑΚΑΣ

    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ

    ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

    (ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ) ΠΡΟΣΤΙΜΟ

    1- 10 200 €

    10,1 - 30 500 €

    30,1 - 50 1.000 €

    50,1 - 100 2.000 €

    άνω των 100 5.000 €

    β) περιπτώσεις υπέρβασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης συγκομιδής κατά 15 εργάσιμες ημέρες το μέγιστο.

    ΠΙΝΑΚΑΣ

    ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ

    ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΟΜΙΣΘΕΙΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ

    ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ (Καθυστέρηση από 1 έως 15 εργ. ημέρες)

    (ΚΙΛΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ )

    έως 1.000 100 €

    από 1.000,1 έως 10.000 500€

    από 10.000.1 έως 50.000 700 €

    από 50.001 έως 100.000 1.000 €

    άνω των 100.000 1.500 €

    7) Επιπρόσθετα τα αμπελοτεμάχια για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις συγκομιδής καθώς και στις περιπτώσεις που τα σταφύλια δεν προορίζονται για παραγωγή οίνου αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, πρώιμη συγκομιδή, πρόγραμμα επενδύσεων των οινοποιητικών επιχειρήσεων).

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ελαιόλαδο: Πώς θα υπολογίσετε τη φετινή εισφορά δακοκτονίας
    Ελαιόλαδο: Πώς θα υπολογίσετε τη φετινή εισφορά δακοκτονίας

    Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ καθορίστηκε η τιμή ελαιολάδου για το ελαιοκομικό έτους 2024-2025, με την οποία θα εφαρμοστούν οι διατάξεις της εισφοράς δακοκτονίας

    Σε ποσοστό 2% επί της αξίας ελιολάδου, που παράγεται ορίζεται η εισφορά δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2024-25.

    Επίσης, με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, η οποία απευθύνεται σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην παραγωγή βρώσιμου ελαιολάδου, πώλησης ελαιών και στην καταπολέμηση του δάκου, γνωστοποιείται η κατώτατη τιμή αναφοράς του ελαιολάδου για το ελαιοκομικό έτος 2024-2025 επί της οποίας υπολογίζεται η εισφορά δακοκτονίας.

    Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ απευθύνεται σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην παραγωγή βρώσιμου ελαιολάδου, πώλησης ελαιών και στην καταπολέμηση του δάκου

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο η εισφορά δακοκτονίας ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της αξίας λαδιού που παράγεται. Αυτή υπολογίζεται στη μικρότερη τιμή συγκέντρωσης μεταξύ εκείνων που καθορίζονται για τις ποιότητες των βρώσιμων λαδιών κατά το χρόνο της παραγωγής, δηλαδή την τιμή (παρέμβασης) για το κοινό Παρθένο Ελαιόλαδο οξύτητας 2% – 3,3%.

    Με τις ίδιες διατάξεις η εισφορά δακοκτονίας στις πωλούμενες χονδρικά από τους παραγωγούς ή τους εντολοδόχους αυτών ελιές, ορίζεται όπως και πριν σε ποσοστό 2% επί της τιμολογιακής αξίας πώλησής τους.

    Η κατώτατη τιμή ελαιολάδου

    Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, «η κατώτατη τιμή αναφοράς για τη χορήγηση ενίσχυσης για ιδιωτική αποθεματοποίηση για την κατηγορία ελαιολάδου Λαμπάντε (lampante) με ελεύθερη οξύτητα δύο βαθμών, για το ελαιοκομικό έτος 2024-2025, θα είναι 1.524 ευρώ/τόνο, η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς δακοκτονίας του λαδιού».

    Στο ανωτέρω ποσό αναλογεί ανά κιλό, εισφορά δακοκτονίας 1,524 x 2% = 0,030 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό των 1.524 ευρώ /τόνο, μειώνεται κατά 36,70 ευρώ/τόνο για κάθε επιπλέον βαθμό οξύτητας.

    Πηγή: In.gr

  • ΔΑΟΚ Ηλείας: Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών στις 25/09
    ΔΑΟΚ Ηλείας: Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών στις 25/09

    Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2024, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών ξεκινά δολωματικός ψεκασμός στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

    Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024

    Τομέας 14ος

    :

    Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι

    Τομέας 15ος

    :

    Δουνέικα

    Τομέας 16ος

    :

    Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο,

    Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα, Άγιος Ιωάννης

    Τομέας 21ος

    :

    Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι & Ταξιάρχες

    Επισημαίνουμε ότι:

    1. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των αναδόχων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
    2. Οι ελαιοπαραγωγοί υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
    3. Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
    4. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
    5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
    6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
    7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, ώστε να αποφευχθεί πιθανός ανεπιθύμητος ψεκασμός.
    8. Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300m3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.

    Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

    Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό οι παραγωγοί να μεριμνήσουν για την παρακολούθηση του δολωματικού ψεκασμού στα λιοστάσια τους, από τα συνεργεία ψεκασμού του Προγράμματος Δακοκτονίας, για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών, και να γνωστοποιούν στην Υπηρεσία οπουδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψη τους.

    Στην περίπτωση που ελαιοπαραγωγοί προβούν σε πρώιμη συγκομιδή, σας γνωρίζουμε τα εντομοκτόνα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν σ’ αυτόν τον δολωματικό ψεκασμό και το χρόνο αναμονής τους (δηλαδή το χρονικό διάστημα από την τελευταία επέμβαση μέχρι τη συγκομιδή):

    Τοπικές Κοινότητες:

    Εντομοκτόνο

    Χρόνος αναμονής

    Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι

    EXIREL BAIT 10 SE

    7 μέρες

    Δουνέικα

    SUCCESS 0.24 CB

    14 μέρες

    Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο, Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα, Άγιος Ιωάννης

    FORZA 10 CS with Zeon technology

    7 μέρες

    Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι & Ταξιάρχες

    FORZA 10 CS with Zeon technology

    7 μέρες

    Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας τηλ. 26213 60170, 163.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νέα Φιγαλεία: Μάγεψε το κοινό η έκθεση ζωγραφικής των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
    Νέα Φιγαλεία: Μάγεψε το κοινό η έκθεση ζωγραφικής των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 η Εικαστική Έκθεση με τίτλο: ‘’Η ΤΕΧΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ’’ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας με τη συμμετοχή των νεαρών φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Βασιλείου Κορκολή και Γεωργίου Μπινιώρη οι οποίοι κατάγονται από τη περιοχή της Λυνίσταινας και Νέας Φιγαλείας αντίστοιχα.
    Κατά την 1η μέρα λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια αυτής σε μια λιτή εκδήλωση με αρκετό κόσμο δίπλα στον εκθεσιακό χώρο. Κεντρικός Ομιλητής ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος Κωνσταντίνος Σμυρνής ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό των νεαρών καλλιτεχνών, με εισηγητή της εκδήλωσης τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κο Θάνο Χουλιάρα ο οποίος έκανε λόγω για τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων στη περιοχή. Τη κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος Κωνσταντίνος Σμυρνής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών κα Παναγιώτα Παπαγιώργου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας κα Άννα Πιτσινή μαζί με τους δυο καλλιτέχνες.
    Κατά την 2η μέρα υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά ενώ συνεχίστηκε η μεγάλη προσέλευση του κόσμου.
    Κατά την 3η μέρα υλοποιήθηκε και πάλι για δεύτερη φορά βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά μετά από απαίτηση γονέων και παιδιών ενώ η έκθεση ολοκληρώθηκε με εξίσου μεγάλη προσέλευση κόσμου.
    Στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν:
    - Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Νέας Φιγαλείας Παναγιώτης Πάλλας
    - Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δ.Ε Φιγαλείας Νίκος Κουτσόπουλος
    - Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών Παναγιώτα Παπαγιώργου
    - Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας Άννα Πιτσινή
    - Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων Θανάσης Θεοχάρης
    - Εκπρόσωποι των Δ.Σ του Αθλητικού Ομίλου Νέας Φιγαλείας ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φασκομηλιας
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετραλώνων
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυνίσταινας
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Φιγαλέων ‘’ΦΙΓΑΛΟΣ’’
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας
    - Η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Φιγαλείας Μαρία Γιαννίκου
    - Ο υπεύθυνος της Αίθουσας Τέχνης Επικούριος Απόλλων Γιάννης Μπέσκος
    - Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Χριστίνα Παπαλάμπρου
    - Ο Εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Νικος Παπαγιώργος
    Την έκθεση στήριξαν και υποστήριξαν χορηγικά και αξίζουν αναφοράς και ευχαριστηρίων οι κάτωθι:
    - SUPER MARKET ΤΕΡΖΗΣ
    - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ
    - ΜΠΕΝΑΚΗΣ CAFE
    - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
    - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ILIALIVE.GR
    Θερμά ευχαριστούμε το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Τερζή για την αμεσότητα και υποστήριξη που επέδειξε στα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και την παραχώρηση του δημοτικού κτηρίου επί της Κεντρικής Πλατείας.
    Επίσης θερμά ευχαριστούμε την κα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου για την εθελοντική εργασία και τον καθαρισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων κατά την έναρξη και ολοκλήρωση της έκθεσης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΔΑΟΚ Ηλείας: 2ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Π.Ε. Ηλείας
    ΔΑΟΚ Ηλείας: 2ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Π.Ε. Ηλείας

    H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Ηλείας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

    1.

    Στόχοι

    1.1

    Η ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για την αποτελεσματική φυτοπροστασία σε πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

    1.2

    Η ενημέρωση αφορά στο διάστημα μέχρι το άνοιγμα του 50% των καψών και αποσκοπεί στην οργάνωση της αυτοάμυνας των καλλιεργειών.

    1.3

    Ο βαμβακοπαραγωγός πρέπει να παρακολουθεί τακτικά την καλλιέργειά του έτσι ώστε να εφαρμόζει τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές φυτοπροστασίας.

    2.

    Διαπιστώσεις

    2.1

    Οι βαμβακοκαλλιέργειες στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στο στάδιο της πλήρης καρπόδεσης.

    Σε μερικές βαμβακοκαλλιέργειες ξεκίνησε το άνοιγμα των καψών.

    2.2

    Παρατηρήθηκαν απορρίψεις των ανώτερων νεαρών καρποφόρων οργάνων (καψών), από την καταπόνηση των καλλιεργειών από τις κλιματικές συνθήκες.

    2.3

    Στις φερομονικές παγίδες διαπιστώνονται συλλήψεις πεταλούδων πράσινου και ρόδινου σκουληκιού, όμως στους επιτόπιους ελέγχους και στις δειγματοληψίες που διενεργούνται παρατηρείται πολύ μικρή προσβολή.

    Εκτιμάται, από τα διαθέσιμα στοιχεία, τις επικρατούσες κλιματικές συνθήκες και την βλαστική κατάσταση των καλλιεργειών, ότι η γενεά του Σεπτεμβρίου δεν έχει τις προϋποθέσεις να προκαλέσει προβλήματα.

    Στη θέση επιθεώρησης στο Ανεμοχώρι διαπιστώθηκε υψηλός πληθυσμός τζιτζικιών (ιασσίδες).


    3.

    Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές

    3.1

    Οι βαμβακοπαραγωγοί να επιθεωρούν τις καλλιέργειες τους (κάθε 3-4 μέρες) διασχίζοντας διαγώνια το χωράφι και να εξετάζουν 100 φυτά σε διάφορα σημεία της διαγώνιου προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν εντομολογικές προσβολές.

    3.2

    Η γενεά του Σεπτεμβρίου του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού δεν εμφανίζει μεγάλη επικινδυνότητα, διότι τα καρποφόρα όργανα του βαμβακιού έχουν ωριμάσει. Την τρέχουσα περίοδο τα καρποφόρα όργανα της κορυφής είναι δεκτικά στην προσβολή, και συνήθως από αυτά δεν αναμένουμε να πάρουμε παραγωγή. Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζονται οι πιο όψιμες καλλιέργειες.

    3.3

    Να αποφεύγονται πρακτικές που προωθούν την οψίμιση της καλλιέργειας και συστήνεται η εφαρμογή φυτοδιεγερτών για την προαγωγή της καρποφόρας βλάστησης, σε μειωμένης ανάπτυξης καλλιέργειες.

    3.4

    Να αποφεύγονται οι «προληπτικοί» ψεκασμοί.

    Τα όρια επέμβασης στο στάδιο καρποφορίας που βρίσκονται οι καλλιέργειες, είναι:

    για το πράσινο σκουλήκι:

    συνιστάται να προβαίνετε σε ψεκασμό μόνο όταν διαπιστωθούν 4 νεαρές προνύμφες [1ου και 2ου σταδίου, μήκους μέχρι (1) εκατοστό] κ.μ.ο. ανά 100 φυτά ή μία (1) νεαρή προνύμφη κ.μ.ο. στα φυτά γραμμής μήκους ενάμιση (1,5) μέτρου.

    για το ρόδινο σκουλήκι:

    συνιστάται να προβαίνετε σε ψεκασμό μόνο όταν διαπιστωθούν στο εσωτερικό νεαρών καψών ηλικίας 2 εβδομάδων, προνύμφες ρόδινου σε ποσοστό 5 - 8% στις 100 κάψες.

    4.

    Φυτοπροστατευτικά προϊόντα

    4.1

    Οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα και να τηρούν ημερολόγιο καταγραφών χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

    Στην περίπτωση ψεκασμών απαιτείται η εναλλαγή των εντομοκτόνων σκευασμάτων διαφορετικού μηχανισμού δράσης, για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.

    Οι βαμβακοπαραγωγοί οφείλουν να προειδοποιούν τους μελισσοκόμους πριν τον ψεκασμό και η επέμβαση να γίνεται τις απογευματινές ώρες όπου δεν δραστηριοποιούνται οι μέλισσες.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο