Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 16:43

Βασιλόπουλος: Τιμή και σεβασμός στην ηρωίδα αγρότισσα…    

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Το θεμέλιο του αγροδιατροφικού τομέα στην Περιφέρειά μας είναι η αγρότισσα γι αυτό και χρειάζεται να στηριχθεί, να επιμορφωθεί, να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις της εποχής» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος κατά την διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών στην Αθήνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των τριών γυναικών που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά ήταν και η Αννέτα Γεωργουλοπούλου με καταγωγή από τα Τριπόταμα ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής της έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Ηλεία. Κτηνοτρόφος αλλά και λάτρης της λαϊκής μας παράδοσης όπως τόνισε στην εκδήλωση πέρασαν πάρα πολλά χρόνια για να αναγνωρίσει η Πολιτεία, για να μπορεί η Ελληνίδα γυναίκα να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργήσει ακόμα και από μόνη της οικογένεια. «Το τραγούδι και ο χορός είναι η ζωντάνια και η παράδοσή μας» είπε συγκινημένη στην εκδήλωση και τραγούδησε a capella τρία δημοτικά τραγούδια, εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 18:34

Σχετικά Άρθρα

  • Ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τον Δήμαρχο Πύργου Στ. Καννή   
    Ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τον Δήμαρχο Πύργου Στ. Καννή   

    Συστήματα πυρανίχνευσης σε Κορυφή και Κατάκολο

    Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή στο δημαρχείο είχε ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με αντικείμενο της ιδιαίτερα παραγωγικής συζήτησης την συνεργασία για ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού με κατεύθυνση την απλούστευση των διαδικασιών, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι Περιφέρειες θα μπορούν να ψηφιοποιήσουν το σύνολο των Υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης με τους πολίτες να μπορούν πλέον να βλέπουν τα ραντεβού τους με την συνεργασία του των στελεχών στις υπηρεσίες. Στην συζήτηση έγινε επίσης αναφορά για την διαδικασία χωροθέτησης συστημάτων πυρανίχνευσης στη Δυτική Ελλάδα κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, όπου στον δήμο Πύργου έχουν επιλεγεί να τοποθετηθούν στην ιερά μονή Παναγίτσας στο Κατάκολο και στους πύργους ΟΤΕ στην Κορυφή.

    Τα συστήματα πυρανίχνευσης διαθέτουν κάμερες εμβέλειας έως 10χλμ. και θερμικές κάμερες, προειδοποιώντας έγκαιρα για την ύπαρξη εστίας φωτιάς, δίνοντας το σήμα κινδύνου με ηχητικά, οπτικά και άλλα μέσα στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας. ‘Όπως τόνισε ο κ Βασιλόπουλος ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης» ανέρχεται περίπου σε 5,5εκ. ευρώ. Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνεργασία με τον κ Καννή που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με τη συμμετοχή του  Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλου, εκδήλωση για την εγκληματικότητα στον Πύργο
    Με τη συμμετοχή του  Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλου, εκδήλωση για την εγκληματικότητα στον Πύργο

    «Σύγχρονες Μάστιγες – Εγκλήματα, Βία, διαπροσωπικές σχέσεις, κοινωνικά αίτια και προεκτάσεις» ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στον Πύργο, ο Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας.

    Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με τη συμμετοχή δύο διακεκριμένων ομιλητών, του ιδιωτικού ερευνητή, Γιώργου Τσούκαλη και του δημοσιογράφου, Πάνου Σόμπολου.

    vasilo ekdil eglimatik 2

    Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανησυχητική έξαρση του εγκλήματος στη χώρα μας, γεγονός το οποίο όπως είπε: «είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και οι αριθμοί που είναι αμείλικτοι και προκύπτουν από τα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. , καθιστώντας αναγκαία την ανάληψη δράσεων από όλους τους φορείς και ιδίως από την πλευρά της Πολιτείας..»

    Ο κ.Βασιλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να επισημάνω για μία ακόμα φορά την ανάγκη συνεργασίας, της συντονισμένης και εξειδικευμένης δράσης όλων των αρμοδίων φορέων, της κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Όλοι μαζί, μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα προστασίας γύρω από τα παιδιά, αλλά και τους πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Μια ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία, μπορεί να γίνει αρωγός στις προσπάθειες της πολιτείας για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»
    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

    Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», επισκέφτηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου, ο Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Εμίρης.

    Ο κ. Βασιλόπουλος, συζήτησε με τον Πρόεδρο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ερευνητικό τους έργο αλλά και για θέματα περαιτέρω ανάπτυξης και στήριξης της έρευνας. Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκε και η κατασκευή του νέου κτιρίου στην Πάτρα, όπου θα φιλοξενεί χώρους διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, χώρους εργαστηρίων και εκπαίδευσης, θα ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες του Ερευνητικού Κέντρου «Aθηνά» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Το «Aθηνά», εδώ και 35 χρόνια προωθεί την έρευνα και καινοτομία και είναι το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στη χώρα, με αποκλειστικό προσανατολισμό τις τεχνολογίες και εφαρμογές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.Διεξάγει έρευνα στον πυρήνα των τεχνολογιών αυτών, καθώς και σε περιοχές όπου οι τεχνολογίες συναντώνται με άλλες επιστήμες ή ανθρώπινες δραστηριότητες.

    Μετά το τέλος της επίσκεψης του κ. Βασιλόπουλου, ο Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε:«Mε μεγάλη χαρά, υποδέχτηκα σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη , με τον οποίο έχουμε συχνά συζητήσει θέματα έρευνας και ανάπτυξης στην Δυτική Ελλάδα. Σήμερα, εστιάσαμε σε ορισμένα έργα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς και στις επόμενες κινήσεις διάχυσης και επικοινωνίας των αποτελεσμάτων μας προς το ευρύ κοινό».

    Ο Αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε τον κ.Εμίρη και εξήρε το έργο που επιτελείται στο Ερευνητικό Κέντρο «Aθηνά», τονίζοντας ότι: «Οι προκλήσεις της εποχής, μέσω των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Ψηφιακών Επιστημών, συνδυάζονται με νέες ευκαιρίες και πρωτοφανείς δυνατότητες ανάπτυξης καινοτόμων έργων, όπως η κατασκευή του νέου κτιρίου στην Πάτρα, που θα ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες του Ερευνητικού Κέντρου «Aθηνά».Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση αλλά και ενίσχυση τόσο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και της οικονομίας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας. Στόχος όλων, πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων αυτών, ώστε οι νέοι επιστήμονες να μένουν και να διαπρέπουν στη χώρα μας.Υπό αυτό το πρίσμα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επενδύει σε αναπτυξιακά έργα όπως η κατασκευή νέου κτιρίου στην Πάτρα που θα ενισχύσει τις δυνατότητες του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ερευνητές να αξιοποιήσουν σύγχρονες υποδομές και πόρους, για να προωθήσουν την καινοτομία και να εμβαθύνουν την ερευνητική τους δραστηριότητα ».

    vasilop athina 2

    vasilop athina 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια για τις πληρωμές μελισσοκόμων του Μέτρου 11, Βιολογικής Γεωργίας
    Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια για τις πληρωμές μελισσοκόμων του Μέτρου 11, Βιολογικής Γεωργίας

    Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο, σχετικά με την «Πληρωμή μελισσοκόμων Δράσεων 11.1.2 και 11.2.2 του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας», απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας.

    Ο κ. Φίλιας στη σχετική επιστολή του καταθέτει την ανησυχία που καταγράφεται σχετικά με την καθυστέρηση στην πληρωμή ορισμένων δικαιούχων μελισσοκόμων της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι οι μελισσοκόμοι οι οποίοι δεν υπέβαλαν Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών για το έτος 2023 δεν έχουν συμπεριληφθεί στις πληρωμές, παρά το γεγονός ότι είναι ενεργοί κάτοχοι μελισσοσμηνών.

    «Από την έναρξη του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου το 2021, η υποχρέωση δήλωσης των κυψελών έχει γίνει ετήσια, ενώ στο παρελθόν ίσχυε για διετία. Είναι γνωστό πως ορισμένοι από τους μελισσοκόμους, ιδιαίτερα όσοι διαμένουν σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, δεν έλαβαν την απαραίτητη ενημέρωση για την αλλαγή στη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην υποβάλουν τη δήλωσή τους για το έτος 2023. Παρά τη μη υποβολή, αυτό δεν υποδηλώνει διακοπή της μελισσοκομικής τους δραστηριότητας, αλλά πιθανή αδυναμία πρόσβασης στην κατάλληλη πληροφόρηση» εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης και αφού επισημαίνει τη σημασία της μελισσοκομίας για την αγροτική οικονομία της περιοχής, ζητά από τον κ Στρατάκο να εξετάσει τη δυνατότητα παράτασης ή ευνοϊκής ρύθμισης για τους δικαιούχους, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές του προγράμματος.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση του  Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Κρατικής Αρωγής,  Π. Καμπούρη
    Συνάντηση του  Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Κρατικής Αρωγής,  Π. Καμπούρη

    Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

    Ο κ. Βασιλόπουλος μετέφερε στον κ. Καμπούρη την αγωνία των πυρόπληκτων κατοίκων στην Δυτική Ελλάδα για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις και τα εν γένει προβλήματα που παρουσιάζονται για την πλήρη αποκατάσταση σπιτιών- αγροικιών καθώς και για την επιβίωση αγροτών και κτηνοτρόφων που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται.

    «Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες αιτημάτων από συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα , πυρκαγιές και πλημμύρες για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Δεν δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις την στιγμή που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ανταποκριθεί στην αποστολή των στοιχείων που ζητήθηκαν» τόνισε ο κ Βασιλόπουλος.

    Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον κ Βασιλόπουλο ότι το υπουργείο ελέγχει όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και μετά τις προκαταβολές που έχουν δοθεί καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποζημιώσει πλήρως τους πληττόμενους από φυσικά φαινόμενα πολίτες στην Δυτική Ελλάδα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νέο πρόγραμμα άρδευσης στη Ζώνη Πηνειού Ηλείας
    Νέο πρόγραμμα άρδευσης στη Ζώνη Πηνειού Ηλείας

    Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Φίλια, το νέο πρόγραμμα άρδευσης στα αρδευτικά δίκτυα Ζώνης Πηνειού Ηλείας έχει ως εξής:

    1. Εφαρμογή παροχής στη κεντρική διώρυγα μεταφοράς αρδευτικού νερού, από το φράγμα Πηνειού Ηλείας, 17 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο (17 m3/sec), για τη λειτουργία του συνόλου των δικτύων (ανοικτών και κλειστών), από την Τρίτη 01/10/2024 και ώρα 07:00 π.μ., έως την Πέμπτη 03/10/2024 και ώρα 07:00 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί διακοπή παροχέτευσης έως την έκδοση νέας απόφασης.

    2. Ο Γ.Ο.Ε.Β. υποχρεούται στην τήρηση του παραπάνω προγράμματος άρδευσης στα δίκτυα Ζώνης Πηνειού Ηλείας.

    3. Ο Γ.Ο.Ε.Β. θα πρέπει να συστήσει στα υδρονομικά του όργανα την στενότερη παρακολούθηση της αρδευτικής διώρυγας, τη ρύθμιση των οργάνων και την καλύτερη διανομή ύδατος, έτσι ώστε κανένας υπερχειλιστής να μην λειτουργήσει άνευ λόγου και να μην υπάρχουν απώλειες αρδευτικού νερού.

    4. Οι Τ.Ο.Ε.Β Πηνειού Ηλείας υποχρεούνται στην απόλυτη εφαρμογή των κανονισμών άρδευσης. Οι υδρονομείς και οι φύλακες έργων, θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τη σωστή και ορθολογική άρδευση, εκ μέρους των παραγωγών και να παρεμβαίνουν άμεσα.

    5. Οι αρδευτές των δικτύων Πηνειού Ηλείας οφείλουν να συμμορφωθούν με τους αρδευτικούς κανονισμούς των Οργανισμών και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για ορθολογική χρήση νερού σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τη πρόληψη ζημιών από υπερχείλιση ή διήθηση σε παρακείμενα κτήματα και δρόμους, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υδρονομικών οργάνων του Οργανισμού.

    Η εν λόγω απόφαση θα επικαιροποιείται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τα αποθέματα νερού, καθώς και την τήρηση των ανωτέρω από τους εμπλεκόμενους.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες - Ανακοινώθηκε η ημέρα πληρωμής
    Επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες - Ανακοινώθηκε η ημέρα πληρωμής

    Έφτασε η ώρα της πληρωμής για το επίδομα 1000 και 700 ευρώ του ΟΠΕΚΑ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες.

    Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, θα πληρωθεί το επίδομα του ΟΠΕΚΑ των 1.000 και 700 ευρώ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες.

    Το επίδομα αφορά, τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Παροχής Οικονομικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας και πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΑ, το βοήθημα ανέρχεται σε 700 ευρώ για τρίτεκνες και 1.000 ευρώ για πολύτεκνες μητέρες, και τα ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

    Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί φέτος φτάνει τα 2.018.900 ευρώ και αφορά 2.651 αγρότισσες, εκ των οποίων 544 πολύτεκνες και 2.107 τρίτεκνες.

    Τι ανακοινώθηκε για τρίτεκνες οικογένειες

    Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε προ ημερών, τις νέες παροχές που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

    Οι βασικές εξειδικεύσεις περιλαμβάνουν:

    • Διατήρηση τριτεκνικής ιδιότητας εφ' όρου ζωής: Οι τρίτεκνοι γονείς θα διατηρούν τα σχετικά δικαιώματα εφόρου ζωής, επιλύοντας το πρόβλημα της απώλειας αυτών όταν τα παιδιά συμπληρώνουν τα 18 έτη ή ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.
    • Αυτόματη πιστοποίηση μέσω gov.gr: Η διαδικασία πιστοποίησης της τριτεκνικής ιδιότητας θα γίνεται ηλεκτρονικά και αυτόματα μέσω της πλατφόρμας gov.gr, απλοποιώντας τη διαδικασία για τους δικαιούχους.
    • Αύξηση ποσοστού θέσεων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: Το ποσοστό θέσεων για τρίτεκνους στις προκηρύξεις του Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ αυξάνεται από 12% σε 16%.
    • Φοροαπαλλαγές για νέους γονείς: Νέοι γονείς θα δικαιούνται φοροαπαλλαγές για παροχές έως 12 μήνες από την απόκτηση τέκνου, με το ετήσιο ποσό να ανέρχεται έως 5.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο παιδί, εφόσον δεν υπάρχει μείωση αποδοχών.
    • Πλήρης φοροαπαλλαγή για επιχειρήσεις που παρέχουν βρεφονηπιακά vouchers: Επιπλέον, θεσπίζεται πλήρης φοροαπαλλαγή για επιχειρήσεις που προσφέρουν voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ θα αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις για τη χορήγηση νέων vouchers.

    Οι παροχές αυτές στοχεύουν στη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών και στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες και δικαιώματα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ο Θ. Βασιλόπουλος στην 88η ΔΕΘ
    Ο Θ. Βασιλόπουλος στην 88η ΔΕΘ

    Η ψηφιακή εποχή έχει βάλει σε νέα μονοπάτια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Στις σύγχρονες προκλήσεις και την σημασία των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών στην 88η ΔΕΘ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ξεχωρίζει για μια ακόμα χρονιά με την παρουσία της. Ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος συμμετείχε στις δράσεις που αναπτύχθηκαν τόσο στο περίπτερο της Περιφέρειας όπου προβλήθηκαν προϊόντα που παράγονται στην Ολυμπιακή Γη όσο και στις ενημερωτικού χαρακτήρα ημερίδες για τη νέα ψηφιακή εποχή.

    Σε μια από αυτές που διοργάνωσε το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στο ενιαίο περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας παρουσιάστηκαν πρόσφατα ερευνητικά και τεχνολογικά έργα ενώ έγινε ενημέρωση για προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες. «Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή απαιτεί προσεκτική προσαρμογή, υπάρχει ανάγκη για ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και νέων δεξιοτήτων, στην Περιφέρειά μας έχουμε επικεντρωθεί σε αυτή την κατεύθυνση» επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: « Η διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα που επιβάλλει η νέα ψηφιακή εποχή έχει βάλει σε νέα μονοπάτια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που παραμένει αρωγός σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την αναπτυξιακή κατεύθυνση.»

    vasilop deth 88 2

    vasilop deth 88 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο