Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 17:13

Παρατείνεται έως 23/12 ο διαγωνισμός για την αναζήτηση καινοτόμων ιδεών στην Αγροδιατροφή

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AGROINNOECO

Σε παράταση οδήγησε το αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την αναζήτηση προτάσεων και καινοτόμων ιδεών στον τομέα της Αγροδιατροφής, που διεξάγεται στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AGROINNOECO.

Η προθεσμία, που κανονικά έληγε σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, παρατείνεται έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου AGROINNOECO, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους ενδιαφερόμενους να επεξεργαστούν και να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται ταυτόχρονα και στις τέσσερις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο AGROINNOECO, δηλαδή σε Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα (Δυτική Ελλάδα). Το έργο έχει ως συντονιστή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, ενώ από την Δυτική Ελλάδα συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Αχαΐας και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

H πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε υφιστάμενους, όσο και σε δυνητικούς επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα. Οι υφιστάμενοι επιχειρηματίες θα υποστηριχθούν για την ωρίμανση των καινοτόμων ιδεών που θα επεκτείνουν τις τρέχουσες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, ενώ οι δυνητικοί επιχειρηματίες θα υποστηριχθούν για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Σκοπός του έργου AGROINNOECO είναι να αναδειχθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι μέσω μιας διαδικασίας εκπαίδευσης και δικτύωσης θα υποστηριχθούν, προκειμένου να ετοιμάσουν βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα.

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του έργου www.agroinnoeco.eu . Η φόρμα συμμετοχής είναι στα Αγγλικά.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν με βάση πέντε κριτήρια αξιολόγησης τα οποία έχουν ως εξής:

  • H εφαρμοσιμότητα της ιδέας στην περιοχή αναφοράς
  • Ο βαθμός ενσωμάτωσης της ιδέας στον αγροδιατροφικό τομέα
  • Οι δεξιότητες των ατόμων που συμμετέχουν
  • Το επίπεδο καινοτομίας της ιδέας
  • Η επαλήθευση του προβλήματος και της λύσης του (εφικτότητα και βιωσιμότητα της ιδέας)

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ανεξάρτητες επιτροπές εμπειρογνωμόνων που καλύπτουν τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Φορέων, των Νέων Καινοτόμων Επιχειρηματιών, Χρηματοδοτικούς Φορείς/Επενδυτές και εκπροσώπους Επιχειρηματικών Φορέων.

Οι 15 καλύτερες προτάσεις που θα επιλεγούν ανά χώρα θα ενταχθούν δωρεάν στη διαδικασία προ-επώασης (pre-incubation activities) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου και μέσω μιας διαδραστικής εκπαιδευτικής και μαθησιακής εμπειρίας (training – coaching & mentoring) θα υποστηριχθούν για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με υφιστάμενες επιχειρήσεις θερμοκοιτίδων και λοιπούς μέντορες, προκειμένου να δικτυωθούν και να διευρύνουν την καινοτόμα επιχειρηματική τους κουλτούρα.

Τέλος προβλέπεται η παρουσίαση και προώθηση των καινοτόμων επιχειρηματιών ιδεών σε B2B συναντήσεις με δυνητικούς επενδυτές στο πλαίσιο της έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ 2019.

Το έργο AGROINNOECO συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Balkan Med (www.interreg-balkanmed.eu).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2613613651 και 2613613670 και στα emails: [email protected], [email protected].

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 21:25

Σχετικά Άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών στον τομέα της αγροδιατροφής
    Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών στον τομέα της αγροδιατροφής

    Κατατέθηκαν 72 προτάσεις για το έργο AGROINNOECO

    Ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ευρωπαϊκού έργου AGROINNOECO ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον νέων δυνητικών και υφιστάμενων επιχειρηματιών στον τομέα της αγροδιατροφής. Μέσω της πλατφόρμας του έργου υποβλήθηκαν 72 προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν ανά περιοχή εφαρμογής από ανεξάρτητες επιστημονικές επιτροπές.

    Ο διαγωνισμός διεξήχθη ταυτόχρονα στις τέσσερις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο και είναι οι Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα (Δυτική Ελλάδα). Σκοπός του έργου AGROINNOECO είναι να αναδειχθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι μέσω μιας διαδικασίας εκπαίδευσης και δικτύωσης θα υποστηριχθούν, προκειμένου να ετοιμάσουν βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα.

    Το έργο AGROINNOECO συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Balkan Med (www.interreg-balkanmed.eu). Συντονιστής του έργου είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, ενώ από την Δυτική Ελλάδα συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Αχαΐας και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του έργου AGROINNOECO (http://www.agroinnoeco.eu/index.php/the-contest).

    Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τους τοπικούς συντονιστές για την έναρξη της διαδικασίας προ-επώασης. Θα ενταχθούν δωρεάν στη διαδικασία προ-επώασης (pre-incubationactivities) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου και μέσω μιας διαδραστικής εκπαιδευτικής και μαθησιακής εμπειρίας (training - coaching & mentoring) θα υποστηριχθούν για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

    Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με υφιστάμενες επιχειρήσεις θερμοκοιτίδων και λοιπούς μέντορες προκειμένου να δικτυωθούν και να διευρύνουν την καινοτόμα επιχειρηματική τους κουλτούρα.

    Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο AGROINNOECO οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2613613651 και 2613613670 και στα emails: [email protected], [email protected].

  • Παράταση στον Διαγωνισμό AGROINNOECO με έπαθλο 3μηνο pre-incubation

    Ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας AGROINNOECO στον τομέα της Αγροδιατροφής,

    που διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι εταίροι του προγράμματος AGROINNOECO, βρίσκεται σε εξέλιξη

    και η υποβολή αιτήσεων παίρνει παράταση έως τις 23 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 23:59, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες ομάδες να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες!

    Ο διαγωνισμός διεξάγεται στη Δυτική Ελλάδα και απευθύνεται σε νέες ομάδες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους ιδέα μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.agroinnoeco.eu.

    Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητες επιτροπές εμπειρογνωμόνων που καλύπτουν τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Φορέων, των Νέων Καινοτόμων Επιχειρηματιών, Χρηματοδοτικούς Φορείς/ Επενδυτές και εκπροσώπους Επιχειρηματικών Φορέων.

    Τα πέντε κριτήρια αξιολόγησης έχουν ως ακολούθως:

    • · H εφαρμοσιμότητα της ιδέας στην περιοχή αναφοράς
    • · Ο βαθμός ενσωμάτωσης της ιδέας στον αγροδιατροφικό τομέα
    • · Οι δεξιότητες των ατόμων που συμμετέχουν
    • · Το επίπεδο καινοτομίας της ιδέας
    • · Η επαλήθευση του προβλήματος και της λύσης του (εφικτότητα και βιωσιμότητα της ιδέας)

    Οι 15 επικρατέστερες ομάδες θα κερδίσουν συμμετοχή σε ένα δομημένο πρόγραμμα προ-επώασης (pre-incubation) και εξέλιξης της ιδέας τους για 3 μήνες (Ιανουάριος 2019 έως Μάρτιος 2019)

    με στόχο ένα βιώσιμο και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για γρήγορη έξοδο στην αγορά.

    Το δομημένο αυτό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης περιλαμβάνει:

    • · Πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων Study Visits
    • · Πρόγραμμα Mentoring - εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου
    • · Συμμετοχή σε Networking events, Workshops και Meetups
    • · B2B συναντήσεις στην 6η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνολογίας Patras IQ 2019

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Διαγωνισμού:

    www.agroinnoeco.eu

    ενώ μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήματα και διευκρινήσεις σε:

    τηλ.: 2613613651 και 2613613670

    email: [email protected], [email protected]

  • Διαγωνισμός AGROINNOECO με έπαθλο 3μηνο pre-incuba...

    Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι εταίροι του προγράμματος AGROINNOECO είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας AGROINNOECO στον τομέα της Αγροδιατροφής.

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέες ομάδες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους ιδέα μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.agroinnoeco.eu και η προθεσμία συμμετοχής είναι μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 23:59.

    Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολογητών με εμπειρία στον τομέα της Αγροδιατροφής και της επιχειρηματικότητας.

    Οι 15 επικρατέστερες ομάδες θα κερδίσουν συμμετοχή σε ένα δομημένο πρόγραμμα προ-επώασης (pre-incubation) και εξέλιξης της ιδέας τους για 3 μήνες (Ιανουάριος 2019 έως Μάρτιος 2019) με στόχο ένα βιώσιμο και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για γρήγορη έξοδο στην αγορά.

    Το δομημένο αυτό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης περιλαμβάνει:
    • Πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων Study Visits
    • Πρόγραμμα Mentoring - εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου
    • Συμμετοχή σε Networking events, Workshops και Meetups
    • B2B συναντήσεις στην 6η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνολογίας Patras IQ 2019
    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Διαγωνισμού:
    www.agroinnoeco.eu

  • Διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες στον τομέα της Αγροδιατροφής

    Διαγωνισμός για την υποβολή προτάσεων – καινοτόμων ιδεών στον τομέα της Αγροδιατροφής διεξάγεται ταυτόχρονα σε τέσσερις περιφέρειες σε Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα (Δυτική Ελλάδα), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AGROINNOECO. H πρόσκληση και η φόρμα υποβολής συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του έργου AGROINNOECO (www.agroinnoeco.eu).

    Το έργο έχει ως συντονιστή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, ενώ από την Δυτική Ελλάδα συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Αχαΐας και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Σκοπός του έργου AGROINNOECO είναι να αναδειχθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι μέσω μιας διαδικασίας εκπαίδευσης και δικτύωσης θα υποστηριχθούν προκειμένου να ετοιμάσουν βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα.

    Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν με βάση πέντε κριτήρια αξιολόγησης τα οποία έχουν ως εξής:
    • H εφαρμοσιμότητα της ιδέας στην περιοχή αναφοράς
    • Ο βαθμός ενσωμάτωσης της ιδέας στον αγροδιατροφικό τομέα
    • Οι δεξιότητες των ατόμων που συμμετέχουν
    • Το επίπεδο καινοτομίας της ιδέας
    • Η επαλήθευση του προβλήματος και της λύσης του (εφικτότητα και βιωσιμότητα της ιδέας)

    Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ανεξάρτητες επιτροπές εμπειρογνωμόνων που καλύπτουν τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Φορέων, των Νέων Καινοτόμων Επιχειρηματιών, Χρηματοδοτικούς Φορείς/Επενδυτές και εκπροσώπους Επιχειρηματικών Φορέων.

    Οι 15 καλύτερες προτάσεις που θα επιλεγούν ανά χώρα θα ενταχθούν δωρεάν στη διαδικασία προ-επώασης (pre-incubationactivities) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου και μέσω μιας διαδραστικής εκπαιδευτικής και μαθησιακής εμπειρίας (training–coaching&mentoring) θα υποστηριχθούν για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

    Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με υφιστάμενες επιχειρήσεις θερμοκοιτίδων και λοιπούς μέντορες προκειμένου να δικτυωθούν και να διευρύνουν την καινοτόμα επιχειρηματική τους κουλτούρα. Τέλος προβλέπεται η παρουσίαση και προώθηση των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών σε B2B συναντήσεις με δυνητικούς επενδυτές στο πλαίσιο της έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRASIQ 2019.

    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 13η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 23:59.

    Το έργο AGROINNOECO συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος BalkanMed (www.interreg-balkanmed.eu).

  • Διαγωνισμός καινοτομίας στην Αγροδιατροφικό τομέα - AGROINNOECO,

    Η ανάδειξη καινοτόμων ιδεών στον Αγροδιατροφικό τομέα και η υποστήριξή
    τους, για την μετατροπή τους σε επιχειρηματική προσπάθεια, θα
    αποτελέσουν το αντικείμενο διαγωνισμού του έργου AGROINNOECO, που
    παρουσιάστηκε σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη
    17 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στο
    συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

    Οι υποψήφιοι, που θα επιλεγούν από το διαγωνισμό καινοτομίας, θα
    επωφεληθούν μέσα από το μοντέλο της προ-θερμοκοιτίδας, δηλ. ενός
    ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής υποστήριξης με υπηρεσίες
    εκπαίδευσης, mentoring, συμβουλευτικής και δικτύωσης. Το πρόγραμμα θα
    οδηγεί στην κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου για κάθε ωφελούμενο, με
    σκοπό η καινοτόμος ιδέα του, να εξελιχθεί σε βιώσιμη επιχείρηση.

    Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν τις
    προηγούμενες ημέρες, παρουσιάστηκε το έργο AGROINNOECO και οι στόχοι
    του, το μοντέλο της προ-θερμοκοιτίδας, η διαδικασία και οι όροι
    συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό καινοτομίας, καθώς επίσης, καλές
    πρακτικές – επιτυχημένα παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων.

    ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ AGROINNOECO

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας την Τρίτη 16
    Οκτωβρίου, και συντόνισε η καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος
    Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρας) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Ήρα
    Αντωνοπούλου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου,
    καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Ιωάννης Μητρόπουλος, ο οποίος τόνισε
    πως, ο διαγωνισμός απευθύνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους, με καινοτόμες
    ιδέες και με πρωτοποριακές σκέψεις, για να μυηθούν στην καινοτομία και
    την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

    Την γενική παρουσίαση του έργου AGROINNOECO, έκανε και στις δύο
    εκδηλώσεις, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης,
    Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Τζομάκας, ως επικεφαλής εταίρος.
    Στο έργο συμμετέχουν ακόμα ως εταίροι, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό
    Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Τεχνολογικό
    Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
    Βουλγαρίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων και το
    Πανεπιστήμιο Τιράνων.

    Το AGROINNOECO προωθεί την ωρίμανση και ενσωμάτωση της καινοτομίας στον
    αγροδιατροφικό τομέα, μέσα από την δημιουργία ενός Διαπεριφερειακού
    Οικοσυστήματος Καινοτομίας και εντάσσεται στο νέο Επιχειρησιακό
    Πρόγραμμα «Balkan Med» (INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020).

    Ο προϋπολογισμός του έργου, είναι περίπου 900.000 ευρώ και έχει διάρκεια
    υλοποίησης 2 χρόνια. Βασικός στόχος του έργου, είναι η δημιουργία ενός
    μόνιμου μηχανισμού που θα βοηθάει νέες ιδέες στον τομέα της
    Αγροδιατροφής να ωριμάσουν και να εξελιχθούν σε επιχειρήσεις, μέσω ενός
    σταδίου προ-θερμοκοιτίδας.

    Ο φυσικός χώρος της προ-θερμοκοιτίδας, θα είναι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας,
    όπου οι ωφελούμενοι θα εκπαιδευτούν από ειδικούς στον χώρο των
    επιχειρήσεων, θα λάβουν καθοδήγηση για την δημιουργία του
    επιχειρηματικού τους σχεδίου, θα μπορέσουν να δικτυωθούν με επισκέψεις
    σε επιχειρήσεις θερμοκοιτίδων ή σε άλλες start up επιχειρήσεις και με
    μέντορες των επιχειρήσεων και της αγροδιατροφής.

    Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό θα
    είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του έργου http://www.agroinnoeco.eu
    εντός του Νοεμβρίου.

    Η ΠΡΟ-ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ

    Το μοντέλο της προ-θερμοκοιτίδας, περιέγραψε αναλυτικά, ο Παναγιώτης
    Βαφείδης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Πρόκειται για ένα στάδιο
    προ-επώασης της επιχειρηματικής ιδέας, που στόχο έχει να προστατεύσει το
    νέο επιχειρηματία από την ανάληψη ρίσκων, να του παράσχει γνώσεις και
    δεξιότητες και γενικά, ένα ασφαλές περιβάλλον για να εξελίξει την
    επιχειρηματική του ιδέα.

    Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά, στόχος
    των εταίρων είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός με νομική
    οντότητα, ο οποίος με την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, της
    Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να αναδεικνύει την καινοτομία στον τομέα
    της Αγροδιατροφής.

    Και στις δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της
    Εθνικής Τράπεζας. Ο διευθυντής Καταστήματος Τριών Συμμάχων, Γρηγόρης
    Αθανασόπουλος, παρουσίασε το πρόγραμμα NBG Business Seeds για την
    υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Όπως είπε, η Εθνική
    Τράπεζα αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανάδειξης επιχειρηματικών ιδεών που
    μπορούν να μετασχηματίσουν την χώρα μας, σε παραγωγική, εξωστρεφή και
    ανταγωνιστική οικονομία, υλοποιεί εδώ και οκτώ χρόνια ένα ολιστικό
    πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας,
    σε όλες τις φάσεις της, με το NBG Business Seeds.

    Στη συνέχεια, η Χριστίνα Ταβλά, στέλεχος καταστήματος Λεωφόρου Γούναρη
    της Εθνικής Τράπεζας και πρεσβευτής του NBG Business Seeds, παρουσίασε
    τα αποτελέσματα από την 8ετη λειτουργία του προγράμματος, μέσω του
    οποίου έχουν στηριχθεί δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις, 79 νικητές των
    διαγωνισμών έχουν λάβει πάνω από 390.000 ευρώ και η Εθνική Τράπεζα
    συμμετέχει σε 20 start up επιχειρήσεις, είτε στο μετοχικό κεφάλαιο, είτε
    με χρηματοδοτήσεις, με ποσό σχεδόν 5,5 εκατ. Ευρώ.

    Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
    2018, στο συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, απηύθυνε
    χαιρετισμό, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Επιστημονικής Ανάπτυξης Σπύρος
    Συρμακέσης. Μίλησε στους φοιτητές για τον 4ο Διαγωνισμό «Ανοικτοί
    Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Ανοικτό
    Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τους κάλεσε να αξιοποιούν
    κάθε ευκαιρία που βρίσκουν στο δρόμο τους.

    «Ενδεχομένως θα αποτύχετε αλλά, αν δεν προσπαθήσετε δεν θα δείτε ποτέ
    αποτελέσματα. Άλλωστε, οι μεγαλύτερες ιδέες και οι πιο πετυχημένες
    επιχειρήσεις, ξεκίνησαν από τα πιο τρελά όνειρα» τόνισε ο κ. Συρμακέσης.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

    Στο πλαίσιο του διήμερου ενημερωτικών εκδηλώσεων, για το έργο
    AGROINNOECO, έγινε παρουσίαση, κάποιων καλών πρακτικών, από
    επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα, που έχουν υιοθετήσει την
    καινοτομία στη λειτουργία τους.

    Στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, μίλησε ο ιδρυτής της STEVIA
    SWEET FITNESS, Γιάννης Μπουρούνης, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τα
    τεράστια εμπόδια που χρειάστηκε να υπερβεί, μέχρι να υλοποιήσει την ιδέα
    του, για να φτάσει σήμερα να είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας παραγωγός
    στέβιας και ο πρώτος που εισήγαγε στην Ευρώπη τον σπόρο του φυτού από
    την Λατινική Αμερική στις αρχές του 2000. Η εταιρεία βρίσκεται στον
    Αλμυρό Βόλου και παράγει κάθε χρόνο 50 εκατ. φυτά στέβιας, καθώς και
    προϊόντα για κάθε δυνατή χρήση και βιομηχανία.

    Ο Άγγελος Ρέζος, διευθύνων σύμβουλος της Πατρινής εταιρείας REZOS BRANDS
    – SUPER FOODS, παρουσίασε τα προϊόντα ιπποφαούς που παράγει. Μίλησε στο
    κοινό για την μεγάλη προεργασία που χρειάστηκε να κάνει η εταιρεία του,
    για να φτάσει σε ένα τελικό οργανικό προϊόν ανώτερης ποιότητας, το οποίο
    έχει αποσπάσει πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρεία,
    βραβεύθηκε φέτος, για την προσήλωσή της στο προϊόν που παράγει και στον
    καταναλωτή, ανάμεσα σε 640 Ευρωπαϊκά πρότζεκτ.

    Η Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου, συνιδρύτρια της κοινωνικής συνεταιριστικής
    επιχείρησης LIOFYLLO, μετέφερε στο κοινό την εμπειρία της, από το πως
    μια κοινή ευαισθησία που είχαν έξι φίλες για το περιβάλλον, μετατράπηκε
    σε επιχειρηματική ιδέα. Η εταιρεία δημιουργεί από τρίματα φύλλων ελιάς,
    υλικά συσκευασίας για ελαιόλαδο, καθώς και διακοσμητικά και χρηστικά
    αντικείμενα και είδη επίπλωσης.

    Τέλος, η Ευθαλία Χάχαλη, μίλησε για την ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ, και την θέση
    που έχει η καινοτομία στην φιλοσοφία της επιχείρησης. Όπως είπε, η
    Τεντούρα Κάστρο, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της, σύνδεσε το όνομά
    της με την Πάτρα. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την
    ανάπτυξη νέων προϊόντων, έχοντας εντάξει την έρευνα σε βασικό στοιχείο
    της λειτουργίας της. Πολλά από τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία, έχουν
    επιστημονική τεκμηρίωση, ως προς τις ευεργετικές ιδιότητες των
    εκχυλισμάτων που περιέχουν.

    Για περισσότερες πληροφορίες για το event παρακαλούμε απευθυνθείτε στο
    τηλ.: +30.210.339.2500 · 6936-850951 , [email protected] .Για
    περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό και το έργο παρακαλούμε
    απευθυνθείτε στο τηλ.: +30.2610.369.225 · [email protected]

  • Διαγωνισμός Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής του έργου AGROINNOECO
    Την περασμένη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, με θέμα: «Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών του έργου AGROINNOECO στον τομέα της Αγροδιατροφής» από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Την Ημερίδα άνοιξε με την ομιλία του ο κ. Χρήστος Τζομάκας, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος στην παρουσίαση του, τόνισε τον στόχο του έργου, ο οποίος είναι να προσδιορίσει μια μεθοδολογία που θα διευκολύνει τη μεταφορά καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσω της δημιουργίας μιας διαδικασίας και μιας δομής στήριξης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

    Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Βαφείδης, από το Επιμελητήριο Αχαΐας, στην παρουσίαση του ανέπτυξε το μοντέλο της προ-θερμοκοιτίδας του έργου, επισημαίνοντας τον μετέπειτα στόχο του έργου που αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της προ-θερμοκοιτίδας μετά το πέρας του έργου.

    Στη συνέχεια, παρουσίασε η κ. Μαρία Πετροπούλου, εκπρόσωπος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, η οποία αναφέρθηκε με συντομία στη παρουσίαση του Διαγωνισμού καθώς και στις οδηγίες υποβολής συμμετοχής.

    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές για τη προστιθέμενη αξία συμμετοχής στο Διαγωνισμό Καινοτομίας από τον κ. Κωνσταντίνο Μεσιακάρη & την κ. Άρτεμις Αδάμη του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της AgroMist – Organic Vaping StartUp με αντικείμενο την αξιοποίηση αιθέριων ελαίων και φυσικών εκχυλισμάτων στη παραγωγή υγρών αναπλήρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

    Τέλος, ακολούθησε η παρουσίαση των καλών πρακτικών από την εμπειρία της κ. Αναστασίας Σμυρνιώτη, συνιδρυτή και παραγωγό προϊόντων της Misyrlou Soap.
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ