Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 13:41

Ν. Φιγαλεία: Σκοτάδι... στο τούνελ για την πώληση του γάλακτος

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Νέα συνάντηση κτηνοτρόφων σήμερα στο Δημαρχείο Φιγαλείας

Ούτε αυτή τη φορά βγήκε αποτέλεσμα στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Φιγαλείας την περασμένη Τετάρτη με σκοπό να συζητηθεί το σοβαρό θέμα της πώλησης του γάλακτος της περιοχής και οι τιμές αυτού σε διάφορες εταιρίες.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν περίπου 40 παραγωγοί γάλακτος από το Δραγώγι, τη Λυνίσταινα, τη Νέα Φιγαλεία, τα Πετράλωνα, το Κρυονέρι, του Τριάντα και τη Φασκομηλιά ωστόσο δεν εμφανίστηκε η εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά, άγνωστο για ποιους λόγους.

Η παραγωγή γάλακτος στη Νέα Φιγαλεία εκτιμάται στους 300-400 τόνους γάλα ετησίως ωστόσο δεν είναι λίγες οι εταιρίες που αν και έγινε σε πρώτη φάση συζήτηση αρνήθηκαν να αγοράσουν το γάλα της περιοχής.

Από τη πλευρά της η Δημοτική Αρχή κάλεσε τους κτηνοτρόφους να είναι ενωμένοι ώστε να ''κερδίσουν'' σύντομα μια από τις εταιρίες που θα δείξουν εκ νέου ενδιαφέρον και επεσήμανε πως οι γαλακτοβιομηχανίες είναι δύσκολος αντίπαλος και θέλει καθαρές κουβέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέα συνάντηση ορίστηκε για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 12 το πρωί στο Δημαρχείο Φιγαλείας και καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι να είναι παρών σε συζήτηση με ενδιαφερόμενη εταιρία γάλακτος.

Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 17:59

Σχετικά Άρθρα

  • Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Παλαιότερο Βυζαντινό Μνημείο της Ηλείας
    Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Παλαιότερο Βυζαντινό Μνημείο της Ηλείας

    Την Κοίμηση της Θεοτόκου γιόρτασαν χθες δεκάδες πιστοί που επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας ή Μοναστήρι Παναγίας Βόγαλης Ζούρτσας όπως είναι ιστορικά καταγεγραμμένο.

    Πιστοί από πολλές περιπχές της νότιας Ηλείας, της Μεσσηνίας, μόνιμοι κάτοικοι καθώς και ετεροδημότες βρέθηκαν στην Ι.Μ αποδίδοντας σεβασμό στη μεγαλοπρέπεια του ιστορικού αυτού μνημείου.

    Πρόκειται για το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας και ενός εκ των παλαιοτέρων της Ελλάδος με έτος κτήσης το 975μχ.

    Στον εσπερινό, επίσης παρουσία πολλών πιστών, πραγματοποιήθηκε και μεγάλη αρτοκλασία.

    Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

    Vogali2

    Vogali3

  • Ν. Φιγαλεία: Κρίσιμο το πρώτο 24ωρο για τον 9χρονο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
    Ν. Φιγαλεία: Κρίσιμο το πρώτο 24ωρο για τον 9χρονο που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

    Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” νοσηλεύεται ο 9χρονος από την περιοχή της Νέας Φιγαλείας που διαγνώστηκε και μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο 9χρονος διανύει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο όπως το χαρακτηρίζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Ο μαθητής, επέστρεψε τη Δευτέρα στο σχολείο του στο δημοτικό της Ν. Φιγαλείας, μετά τις διακοπές των εορτών, αλλά αισθάνθηκε κάποια στιγμή αδιαθεσία και πονοκέφαλο. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς του για να τον πάρουν σπίτι και την επόμενη ημέρα δεν πήγε σχολείο. Οι γονείς του ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου πως το παιδί τους είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα, προκειμένου να ληφθούν μέτρα και να ενημερωθούν και οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών.

    Ο Δήμος Ζαχάρως ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του κινήθηκαν τάχιστα μόλις ενημερώθηκαν για το γεγονός. Ο χώρος του σχολείου θα απολυμανθεί το πρωί της Τετάρτης ώστε οι μαθητές να μπορούν να επιστρέψουν σε ασφαλείας περιβάλλον την Πέμπτη. Παράλληλα καθοδηγήθηκαν οι γονείς και οι μαθητές στο Κ.Υ. Ζαχάρως προκειμένου να λάβουν ενημέρωση για το τι θα κάνουν προληπτικά. “Έχουμε κινητοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σωστά την κατάσταση για την ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας και παρακολουθούμε και την κατάσταση του μαθητή με τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση” σχολίασε ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος.

    Μιλώντας στο ilialive.gr ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως Προκόπης Παπαζαφείρης, τόνισε ότι “… εμείς ενημερωθήκαμε από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας για το περιστατικό, και άμεσα με τον Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Μητρόπουλο συντονίσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες., όσον αφορά την ενημέρωση και την πρόληψη. Επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαμε με τον κ. Μητρόπουλο, αντιδημάρχους και άλλους φορείς, για προληπτικούς λόγους να κλείσει το σχολείο και να γίνει απολύμανση. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών που είχαν στενή επαφή με το παιδί που νόσησε ώστε να λάβουν τα παιδιά προληπτική αγωγή. Επιπλέον ενημερώθηκαν οι γονείς όλων των παιδιών ώστε να είναι σε επαγρύπνηση για τυχόν συμπτώματα. Βέβαια το μικρόβιο δεν είναι τόσο μεταδοτικό και δεν είναι εύκολη η διασπορά δια αέρος”.

    Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Καρατζάς, σημείωσε σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ότι “… εμφανίστηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας στην 4η τάξη του δημοτικού σχολείου της Νέας Φιγαλείας. Σε αγαστή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, τη διεύθυνση του σχολείου και τον Δήμο Ζαχάρως, δώσαμε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των γονέων στο Κέντρο Υγείας, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς. Πράξαμε ότι προβλέπεται στο πλαίσιο της μαθητικής προστασίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
    Η σχολική μονάδα έκλεισε προληπτικά για απολύμανση και από αύριο (Πέμπτη) θα λειτουργήσει κανονικά”…

  • Οι κεντρικές ομιλίες του Κώστα Μητρόπουλου σε Φιγαλεία και Ζαχάρω
    Οι κεντρικές ομιλίες του Κώστα Μητρόπουλου σε Φιγαλεία και Ζαχάρω

    mitropoulos omilies xaxaro fig

  • Σε εξέλιξη έργο αγροτικής οδοποιίας στο δρόμο Ν. Φιγαλεία - Αγία Άννα του Δήμου Ζαχάρως
    Σε εξέλιξη έργο αγροτικής οδοποιίας στο δρόμο Ν. Φιγαλεία - Αγία Άννα του Δήμου Ζαχάρως

    Στην τελευταία φάση εργασιών βρίσκεται η κατασκευή του δρόμου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, από τη Ν. Φιγαλεία προς τη Λεμονιά και τον ποταμό Νέδα. Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησε, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, αυτοψία στην περιοχή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτιστικής Προστασίας Χρήστο Βλάχο, τον Προϊστάμενο Πάνο Μιχόπουλο και την Πολιτική Μηχανικό Κωνσταντίνα Γαλάνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών της κατασκευής του δρόμου.

    Το σημαντικό αυτό έργο αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 504.000€, πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του φετινού καλοκαιριού. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου θα «λύσει» τα χέρια των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στα κτήματα και τις καλλιέργειές τους.

    Ο Δήμαρχος κ. Αλεξανδρόπουλος επεσήμανε τη σημαντικότητα του έργου για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής τονίζοντας πως σκοπός της δημοτικής αρχής είναι, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και προς αυτή την κατεύθυνση οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν, όπου κρίνεται αναγκαίο.

    Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος ανέφερε πως «όταν αναλάβαμε το 2019, ως δημοτική αρχή, για το συγκεκριμένο έργο δεν υπήρχαν ούτε φάκελοι. Ξεκινήσαμε άμεσα τις διαδικασίες από την αρχή με την εκ νέου δημοπράτηση του έργου. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου αποτελεί εξαρχής προσωπική δέσμευσή μου προς του δημότες της τοπικής κοινότητας της Ν. Φιγαλείας. Επίσης, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ακόμα τρία μείζονος σημασίας έργα αγροτικής οδοποιίας, τα οποία αφορούν τις εξής περιοχές: 1)Ράχη προς Πρασιδάκι, 2)Άγιος Διονύσιος προς Παλιόκαστρο, 3)Φασκομηλιά προς Μετόχι και 4)γέφυρα Μητσιρή προς Σπαρτιά».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ζαχάρως: Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Ν. Φιγαλείας για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου
    Δήμος Ζαχάρως: Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Ν. Φιγαλείας για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου

    Στο Δημαρχείο N. Φιγαλείας έλαβε χώρα την Τετάρτη 5 Ιουλίου, η ετήσια πλέον, ενημερωτική συνάντηση για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου στη περιοχή. Με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας, Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστου Βλάχου προσκλήθηκαν οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Φιγαλείας καθώς και οι πρόεδροι των Δ.Κ Λεπρέου, Λυνίσταινας και Δραγωγίου, οικισμών που γειτνιάζουν με τη περιοχή της Δ.Ε Φιγαλείας. Επίσης προσκλήθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων – συλλόγων – σωματείων της Ν. Φιγαλείας, εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, καθώς και της Δασικής Υπηρεσίας.

    Το «παρών» έδωσαν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανθυποπυραγός Ανδρέας Αρτζανίδης (Προϊστάμενος ΠΚ Κρεστένων), Ανθυποπυραγός Κώστας Δρακόπουλος (Αναπλ. Προϊστάμενος ΠΚ Κρεστένων) καθώς και ο Πυροσβέστης ΕΘ.ΠΣ Θάνος Χουλιάρας (ΔΙ.ΣΥ ΠΚ Ολυμπίας), αναλύοντας στους παρευρισκόμενους τα σχέδια εκτάκτων αναγκών των περιοχών της Νέδας και του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς και τα σχέδια δράσης και οργανωμένης απομάκρυνσης κατοίκων σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς σε οικισμούς. Επίσης, έγινε αναφορά από τον κ. Χουλιάρα στην παρουσία, για πρώτη φορά, ξένων πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος αλληλό-υποστήριξης στον τομέα της πολιτικής προστασίας. (*Pre-positioning project)

    zaxaro figal antip 2

    Από τη πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα, σχετικά με την πολιτική προστασία που αναμένεται να υλοποιηθούν στη περιοχή, όπως διάνοιξη και βελτίωση δρόμων, την κατάσταση των δεξαμενών και κρουνών όλων των οικισμών, ενώ επίσης έκανε λόγο για αναβάθμιση των χώρων φιλοξενίας των πυροσβεστών ΠΣ στη Ν. Φιγαλεία (νέα πυροφυλάκια, στέγαστρα).

    Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη συνολική εικόνα της πολιτικής προστασίας στο δήμο και επεσήμανε τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσεχθούν ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω.

    (Δελτίο Τύπου)
  • Δράση ενημέρωσης για το σχολικό εκφοβισμό από την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιγαλείας
    Δράση ενημέρωσης για το σχολικό εκφοβισμό από την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιγαλείας

    Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιγαλείας, από την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων και το Κέντρο Κοινότητας* Δήμου Ζαχάρως υπό τις Κοινωνικές Λειτουργούς Μαρία Καστρινού και Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αντίστοιχης συνάντησης που έγινε τον προηγούμενο μήνα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Φιγαλείας.

    Οι ειδικοί συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου για τον σχολικό εκφοβισμό, τις μορφές που μπορεί να λάβει, τις συνέπειες που επιφέρει, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Η συμμετοχή των παιδιών στη συζήτηση ήταν άψογη παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Στο τέλος, δόθηκε χρόνος στους μαθητές να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να ανοίξουν συζήτηση για διάφορα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που έχουν παρατηρήσει.

    *Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το bullying στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Φιγαλείας από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως
    Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το bullying στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Φιγαλείας από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως

    Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying) με τίτλο «Μιλώντας για την πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού» πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Φιγαλείας, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών, από την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό, κ. Έλενα Στρουμπάκου και κ. Μαρία Καστρινού, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως και την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων.

    Κατά την εκδήλωση οι ειδικοί δέχτηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές, έλυσαν απορίες και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στόχος της παρέμβασης ήταν να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να κατανοήσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, να εντοπίσουν τις μορφές που μπορεί να λάβει, να αντιληφθούν τις αρνητικές συνέπειες για θύτες και θύματα και να συζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

    *Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

    (Δελτίο Τύπου)
  • Στις προτεραιότητες του Δήμου Ζαχάρως η ανάπλαση της πλατείας της Ν. Φιγαλείας
    Στις προτεραιότητες του Δήμου Ζαχάρως η ανάπλαση της πλατείας της Ν. Φιγαλείας

    Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Ζαχάρως βρίσκεται η ανάπλαση της πλατείας της Ν. Φιγαλείας, που θα αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής. Η πλατεία οριοθετείται ανατολικά από το χώρο του ναού του Αγίου Νικολάου και δυτικά από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού προς Πετράλωνα με τον κεντρικό δημοτικό δρόμο. Η μελέτη αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενιαίου χώρου, συμπεριλαμβανομένης της μικρής πλατείας αλλά και νέων χώρων που θα δημιουργηθούν από την κατεδάφιση όμορων κτιρίων. Συγκεκριμένα προτείνεται:

    • η ανακατασκευή και κάλυψη των επιφανειών των οδοστρωμάτων, που σήμερα συντίθενται από κακής ποιότητας ασφαλτοτάπητα,
    • η διαμόρφωση του υπάρχοντος μικρού πλατώματος μπροστά από το δημοτικό κτήριο ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά υπαίθριου καθιστικού και
    • η ανακαίνιση της υπάρχουσας γειτονικής πλατείας.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος δήλωσε: «Η ανάπλαση της πλατείας και των δρόμων σε συνδυασμό με την τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού θα αλλάξουν την εικόνα του κέντρου της Ν. Φιγαλείας. Θα δοθεί στη χρήση των κατοίκων μια σύγχρονη ενιαία έκταση συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch