Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 14:06

Κατρίνης: Με την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει η λογική και η ελπίδα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στο 6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Επανέλαβε το σύνθημά που ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας "... η Ηλεία αλλάζει γενιά" και δήλωσε αισιόδοξος για τη διαδικασία.

"Σήμερα με την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει η λογική και η ελπίδα. Μπαίνουν τα θεμέλια για την νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σήμερα με την ψήφο της η Ηλεία αλλάζει γενιά και κοιτάζει μπροστά με αισιοδοξία και προοπτική".

katrinis psif2

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 16:46

Σχετικά Άρθρα

  • Κατρίνης: Θα παραταθούν οι συμβάσεις των ΙΔΟΧ που προσλήφθηκαν στα Δασαρχεία το Σεπτέμβριο και απολύονται στις 31/10;
    Κατρίνης: Θα παραταθούν οι συμβάσεις των ΙΔΟΧ που προσλήφθηκαν στα Δασαρχεία το Σεπτέμβριο και απολύονται στις 31/10;

    Σοβαρά ερωτήματα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της αντιπυρικής προστασίας και της αποκατάστασης των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές, θέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τον τρόπο που έγιναν οι προσλήψεις ΙΔΟΧ στα Δασαρχεία της χώρας για το 2024.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό και την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Μ. Χριστοδουλάκης, τομεάρχης περιβάλλοντος της κοινοβουλευτικής ομάδας, το υπουργείο προχώρησε σε προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ στα Δασαρχεία της χώρας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου, με τους περισσότερους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβάσεις μέσα στο Σεπτέμβριο, που όμως όλες έχουν ως ημερομηνία λήξης την 31η Οκτώβρη.

    Ο Ηλείος βουλευτής θέτει το βασικό ερώτημα αν οι προσλήψεις αυτές έγιναν τελικά για εποχικές ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, οπότε θα έπρεπε να ξεκινούν από την 1η Μαΐου και να διαρκούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου ή για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές (π.χ. πυρκαγιές), οπότε, ανεξάρτητα από την έναρξή τους, δεν θα έπρεπε να έχουν ως ημερομηνία λήξης το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, αλλά το τέλος των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν. Επισημαίνει μάλιστα, ότι στις ανακοινώσεις των προσλήψεων αναφέρεται πως αυτές έγιναν με βάση το άρθρο 36 του ν. 4765/2021, το οποίο ρυθμίζει τα σχετικά με τις προσλήψεις για απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες και ορίζει η διάρκεια αυτών των συμβάσεων μπορεί να έχει διάρκεια έως οχτώ μήνες, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένη εποχή και περίοδο. Θέτει επομένως το ερώτημα στον υπουργό, εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων που προσλήφθηκαν λίγο πριν από την απόλυση τους, επεκτείνοντας τις συμβάσεις τους μέσα στο όριο των οχτώ μηνών που προβλέπει ο ν. 4765/2021, με βάση τον οποίο προσλήφθηκαν.

    Καταλήγοντας, ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των προσληφθέντων, το χρόνο που εγκρίθηκαν οι σχετικές πιστώσεις, το αρχικό ποσό που εγκρίθηκε και το τελικό ποσό που δαπανήθηκε από αυτές τις πιστώσεις προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό ΙΔΟΧ που προσλήφθηκε στα Δασαρχεία. Επιπλέον, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προσωπικό των Δασαρχείων, δεδομένων των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, και γιατί αυτές οι ανάγκες δεν καλύπτονται με μόνιμες προσλήψεις.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατρίνης: Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει
    Κατρίνης: Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει

    Η έκδοση Τουρκικής ΝΑVTEX, με αφορμή την εγκατάσταση καλωδίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου, επιβεβαιώνει ότι το αφήγημα των "ήρεμων νερών" που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, πάσχει ποικιλοτρόπως.

    Η Τουρκία θεωρεί ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου ανήκει στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα. Κάνει ό,τι ακριβώς έκανε και στην Κάσο τον περασμένο Ιούλιο.

    Η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ετοιμάζεται για τη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Φιντάν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατρίνης: Ρυθμίσεις που να αίρουν τα εμπόδια για μεταβιβάσεις, αδειοδοτήσεις, ενεργειακή και στατική αναβάθμιση ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων
    Κατρίνης: Ρυθμίσεις που να αίρουν τα εμπόδια για μεταβιβάσεις, αδειοδοτήσεις, ενεργειακή και στατική αναβάθμιση ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων

    Τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν, τόσο για ιδιωτικές ιδιοκτησίες, όσο και για δημόσια κτήρια, από τη αδυναμία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών της Κατηγορίας 5 (κτίσματα χωρίς οικοδομική άδεια ή με μεγάλες υπερβάσεις) στη ρύθμιση του Νόμου 4495/2017, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, αναφέρει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

    Επικαλούμενος σχετικά στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)-Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας, ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των κτηρίων, ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ηλείας, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις ή να εντάξουν τα ακίνητά τους σε προγράμματα ενεργειακής ή στατικής αναβάθμισης, όπως τα "Εξοικονομώ" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω", που είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και την επίτευξη των εθνικών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει μάλιστα, ότι το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο για τα δημόσια κτήρια, καθώς πολλά από αυτά, όπως σχολεία, εμπίπτουν στην Κατηγορία 5 και δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα στατικής αναβάθμισης, παρά την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος, ο οποίος είναι σε εξέλιξη, να μην μπορεί να αποδώσει πλήρως λόγω αυτής της αδυναμίας τακτοποίησης.

    Ο Ηλείος βουλευτής υπογραμμίζει, επίσης, την άνιση μεταχείριση για τις αυθαίρετες κατασκευές της περιόδου 1983-1992, καθώς ο συντελεστής προστίμου για αυτές είναι υψηλότερος σε σχέση με τις παλαιότερες κατασκευές, λόγω έλλειψης αεροφωτογραφιών που να αποδεικνύουν την παλαιότητα των κτισμάτων.

    Με την ερώτησή του ο Μιχάλης Κατρίνης, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει εάν εξετάζει την επαναφορά της δυνατότητας υπαγωγής σε ρύθμιση των αυθαιρέτων κατασκευών της Κατηγορίας 5, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει για χιλιάδες ιδιοκτήτες και δημόσιους φορείς, ιδίως στις παραθαλάσσιες περιοχές και εάν προτίθεται να τροποποιήσει τον συντελεστή προστίμου του Παραρτήματος Α του Ν.4495/17 (συντελεστής 12γ), μειώνοντάς τον από 0.60 σε 0.30, όπως ζητά το ΤΕΕ, ώστε να αποκατασταθεί μια δικαιότερη μεταχείριση για τις αυθαίρετες κατασκευές της περιόδου 1983-1992. Τέλος, καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος να αναφέρει ποια επιπρόσθετα μέτρα σκοπεύει να λάβει για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, με στόχο την προστασία της περιουσίας των πολιτών και τη διευκόλυνση της ένταξης των δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων σε προγράμματα αναβάθμισης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατρίνης: Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ
    Κατρίνης: Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

    Ο Τομέας της Άμυνας της χώρας δεν προσφέρεται για ασκήσεις εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

    Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, η ανάδειξη της αμυντικής διπλωματίας, η έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελούν προτεραιότητες για τη χώρα και στρατηγικές επιλογές για το ΠΑΣΟΚ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατρίνης: Καθυστερεί η αναμόρφωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ενώ οι καλλιέργειες είναι αντιμέτωπες με ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες
    Κατρίνης: Καθυστερεί η αναμόρφωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ενώ οι καλλιέργειες είναι αντιμέτωπες με ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες

    Η ανάγκη για αναμόρφωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να υπάρξει αποζημίωση των πληγέντων αγροτών της Ηλείας και άλλων περιοχών της χώρας, που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των παρατεταμένων καιρικών φαινομένων, αποτέλεσε το επίκεντρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης του βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη.

    Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει στις καλλιέργειες η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, υπογραμμίζοντας πως το ελαιόλαδο, ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της περιοχής, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

    Η παράταση των ακραίων θερμοκρασιών, οι οποίες συνεχίζουν να ξεπερνούν τα φυσιολογικά επίπεδα, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία, έχουν οδηγήσει σε καταστροφή του ελαιόκαρπου, υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων και ζημιά στο φυτικό κεφάλαιο. Οι παραγωγοί βλέπουν τις αποδόσεις τους να μειώνονται δραματικά, ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και έλλειψη συντονισμού, γεγονός που έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καθυστέρηση στην αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, καθώς ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες που επιβάλλει η κλιματική αλλαγή.

    Ο βουλευτής ζητά άμεσες απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Μεταξύ άλλων, ζητά να ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να προσαρμοστεί στις νέες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

    Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την τοπική οικονομία της Ηλείας, καθώς οι παραγωγοί ελαιολάδου και άλλων προϊόντων βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η αβεβαιότητα για τις αποζημιώσεις και η έλλειψη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής έχουν προκαλέσει αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατρίνης για επανεκλογή Ανδρουλάκη: "Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο"
    Κατρίνης για επανεκλογή Ανδρουλάκη:

    Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

    «Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

    Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Χάρη Δούκα, όσο και στον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Νάντια Γιαννακοπούλου για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτή την άψογη δημοκρατική διαδικασία που ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ.

    Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι σε αυτό τον στόχο.

    Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι ξεκάθαρη: ενότητα και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια.

    Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, να αποτελέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να νικήσει στις επόμενες εκλογές».

  • Κατρίνης: Ψήφισε στον Πύργο - "Ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι πολίτες θα επιλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ" (photos & video)
    Κατρίνης: Ψήφισε στον Πύργο -

    Ψηφίζουν για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος στον πρώτο γύρο, Μιχάλης Κατρίνης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και αυτή τη φορά στον Πύργο, στο εκλογικό τμήμα που υπάρχει στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Εκεί τον περίμεναν φίλοι και συνεργάτες, ενώ συνομίλησε και με αρκετούς πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία.

    Ο κ. Κατρίνης στη δήλωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ελεύθερα και ανεπηρέαστα να αποφασίσουν για το ποιος αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα, αποφεύγοντας σαφώς να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

    Δείτεο το video με τις δηλώσεις του:

    Δείτε φωτογραφίες:

    Katrinis2 2

    Katrinis2 3

    Katrinis2 4

    Katrinis2 5

    Katrinis2 6

    Katrinis2 7

    Katrinis2 8

  • Κατρίνης: Το πιο ισχυρό μήνυμα να δοθεί με την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της Κυριακής
    Κατρίνης: Το πιο ισχυρό μήνυμα να δοθεί με την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της Κυριακής

    Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη ενόψει του δεύτερου γύρου για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    ‘’ Την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ εκλέγει Πρόεδρο.

    Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι η συμμετοχή των 300.000 και πλέον πολιτών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

    Περιοχές με ισχυρή δημοκρατική παράδοση έστειλαν ηχηρό μήνυμα, έδωσαν τη δύναμη στο κίνημα μας να διεκδικήσει ρόλο πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις.

    Η δύναμη αυτή πρέπει να επιβεβαιωθεί και αυτή την Κυριακή και το μήνυμα να παραμείνει ισχυρό.

    Οι πολίτες, ελεύθερα και ανεπηρέαστα, θα επιλέξουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τη μαζική συμμετοχή τους σε αυτή την ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία.

    Η ελπίδα και η αγωνία των δημοκρατικών πολιτών είναι να αποκτήσει, επιτέλους, η χώρα αντιπολίτευση αλλά και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

    Η ελπίδα αυτή γίνεται εντολή για ένα μεγάλο και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ και μας δεσμεύει όλους.’’

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch