Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 20:44

Ομάδα Εργασίας για την προστασία των ζώων στις μεταφορές

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την προστασία των παραγωγικών ζώων κατά τη μεταφορά, τη σφαγή και στις εκτροφές προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα το αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας είναι:

α) ο απολογισμός και η αξιολόγηση του συστήματος επίσημου ελέγχου για την προστασία των παραγωγικών ζώων κατά τη μεταφορά, τη σφαγή και στις εκτροφές.

β) η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα οργάνωσης του συστήματος επίσημου ελέγχου καθώς και λήψης ενεργειών βελτίωσης.

γ) ο σχεδιασμός και η εισήγηση καθορισμένων προγραμμάτων δράσης, η επεξεργασία συγκεκριμένων τεχνικών θεμάτων, καθώς και συνδρομή σε σχετικό νομοθετικό έργο.

Ως καλές πρακτικές για την μεταφορά ζώων, συνίστανται τα κάτωθι:

1. η μεταφορά μόνο ικανών ζώων και τακτική επιθεώρηση αυτών

2. η μείωση της πυκνότητας φόρτωσης

3. ο έλεγχος καλής λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού και ρύθμισης θερμοκρασίας των οχημάτων πριν την αναχώρηση και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς

4. η διαρκής πρόσβαση των ζώων σε φρέσκο πόσιμο νερό και ο εκ των προτέρων έλεγχος της διαθεσιμότητας σε νερό στο όχημα μεταφοράς

5. ο έλεγχος και συντήρηση των ταϊστρών και ποτιστρών, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή λειτουργία τους και να είναι κατάλληλες για το είδος των ζώων που μεταφέρονται, καθώς και δυνατότητα ποτίσματος και ταΐσματος με επιπλέον μέσα πχ. κουβάδες αν χρειαστεί.

6. Τα οχήματα μεταφοράς να είναι ορθά συντηρημένα

7. η φόρτωση, η μεταφορά και η εκφόρτωση των ζώων στις κατάλληλες ώρες της ημέρας από άποψης θερμοκρασιών - καιρικών συνθηκών 8. η στάση των οχημάτων σε κατάλληλα μέρη και μακριά από άλλα οχήματα που περιορίζουν τη ροή του αέρα.

Πηγή: ΝeaPaseges.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 18:56

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Πύργου: Παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας για μέτρα πρόληψης της αντιπυρικής περιόδου
    Δήμος Πύργου: Παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας για μέτρα πρόληψης της αντιπυρικής περιόδου

    Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε από τον Δήμο Πύργου για μέτρα προστασίας της αντιπυρικής περιόδου. Η τελευταία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου Β’, καθώς το αντικείμενο της συζήτησης αφορούσε την προληπτική απομάκρυνση πολιτών από χώρους-μεταξύ άλλων- όπως: Ιερές Μονές, παιδικές κατασκηνώσεις, γηροκομεία, που άπτονται της αρμοδιότητας της Ι.Μ. Ηλείας.

    Η Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προληπτικής προστασίας κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που έχει εκδοθεί για την φετινή χρονιά, προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτία δασικών πυρκαγιών και οδηγίες τη σύνταξη ειδικού σχεδίου.

    Στην τελευταία συνάντηση αναφέρθηκαν ζητήματα που αφορούν αποφάσεις προληπτικής απομάκρυνσης ατόμων σε εγκαταστάσεις που υπάγονται σε: Νοσοκομεία και Νοσηλευτικά ιδρύματα, παιδικές κατασκηνώσεις, Ιερές Μονές, Κάμπινγκ, Αρχαιολογικού χώρους, εγκαταστάσεις ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, δομές φιλοξενίας κ.α.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι: Μαρίνος Αχτύπης (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Πρασίνου-βοηθός Δημάρχου Πύργου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας), Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος Δ.Σ.), Γιάννης Βαρελάς (Γ.Γ. Δήμου Πύργου), Π. Λάττας (Δασάρχης Πύργου) Αγγελική Διονυσοπούλου (Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας), Μαρία Τσίληρα (Πολιτικός Μηχανικός-Υπάλληλος Π.Π.), καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων, όπως οι: Κ. Χρυπάτσιος (Δ/της Π.Υ. Αμαλιάδας), Δ. Τσιμογιάννης (Π.Υ. Πύργου), Αντώνιος Κούλης και κ. Λυμπεροπούλου (Αστυνομική Δ/νση Ηλείας), Ηλίας Γεωργόπουλος (Κέντρο Υγείας Πύργου), Παναγιώτης Κοτσιλίμπας (Λιμεναρχείο Κατακόλου), Ιωάννης Γεωργόπουλος (εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ), Χρήστος Λιάγκουρας (Εφορεία Αρχαιοτήτων), Γιώργος Αντωνόπουλος (Αναπληρωτής Προϊστάμενος ΥΔΟΜ).

    Αξίζει να αναφερθεί ότι προηγήθηκαν τρεις συσκέψεις της Ομάδας Εργασίας και με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύργου, ώστε να υποδειχθούν και να καταγραφούν σημεία συγκέντρωσης πολιτών αλλά δρόμοι διαφυγής τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Δήμου Πύργου για μέτρα προστασίας της αντιπυρικής περιόδου
    Η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Δήμου Πύργου για μέτρα προστασίας της αντιπυρικής περιόδου

    Με αντικείμενο την προληπτική απομάκρυνση πολιτών

    Με αντικείμενο την σύνταξη Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης πολιτών του Δήμου Πύργου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα (12/6) την πρώτη της συνεδρίαση η Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε από τον Δήμο Πύργου για το σκοπό αυτό.

    Η Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προληπτικής προστασίας κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που έχει εκδοθεί για την φετινή χρονιά, προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτία δασικών πυρκαγιών και οδηγίες τη σύνταξη ειδικού σχεδίου.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Μαρίνος Αχτύπης (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Πρασίνου-βοηθός Δημάρχου Πύργου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας), Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος Δ.Σ.), Αγγελική Διονυσοπούλου (Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας), Μαρία Τσίληρα (Πολιτικός Μηχανικός-Υπάλληλος Π.Π.) καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων, όπως οι: Δ. Τσιμπογιάννης (Π.Υ. Πύργου), Α/Β’ Αντώνιος Κούλης (Αστυνομική Δ/νση Ηλείας), Μιχάλης Κωστόπουλος (Νοσοκομείο Ηλείας), Παναγιώτης Κοτσιλίμπας (Λιμεναρχείο Κατακόλου), Ηλίας Γεωργόπουλος (Κέντρο Υγείας Πύργου), Γιώργος Αντωνόπουλος (Αναπληρωτής Προϊστάμενος ΥΔΟΜ).

    Τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσουν επιπλέον τρεις συσκέψεις με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύργου, ώστε να υποδειχθούν και να καταγραφούν σημεία συγκέντρωσης πολιτών αλλά και δρόμοι διαφυγής τους σε περίπτωση πυρκαγιάς και συγκεκριμένης ανάγκης που τυχόν υπάρξει. Επιπλέον, όπως συμφωνήθηκε στην πρώτη σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας, θα υπάρξει επίσης συνεργασία με την Υπηρεσία Πρόνοιας και τους Συλλόγους ΑμεΑ, ώστε να γίνει δημόσια πρόσκληση του Δήμου και να καταγραφούν άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεδρίασε η ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του δήμαρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη
    Συνεδρίασε η ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του δήμαρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη

    Προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς

    Την πρώτη της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, πραγματοποίησε η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί και έχει ως αντικείμενο την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών του δήμου σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.

    Η Επιτροπή συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προληπτικής προστασίας κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ που έχει εκδοθεί για την φετινή χρονιά, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένο πλάνο ενεργειών σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά και κινδυνεύσουν πολίτες, οπότε και η απομάκρυνσή τους από χωριά και οικισμούς κριθεί απαραίτητη.

    Σημεία συγκέντρωσης

    Ήδη, από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν οριστεί συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών και όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι πρόεδροι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή και την Πολιτική Προστασία και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα αποφασίζεται ο τρόπος απομάκρυνσης των πολιτών ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν κατά περίπτωση.

    Η Επιτροπή ουσιαστικά συντάσσει το ειδικό σχέδιο απομάκρυνσης πολιτών και θα είναι ενεργή καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ θα συνεδριάζει όποτε κρίνεται αναγκαίο για την επικαιροποίηση στοιχείων ή την λήψη νέων αποφάσεων.

    Στην πρώτη συνεδρίαση, εκτός από τον Δήμαρχο, συμμετείχαν ως μέλη της Επιτροπής ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, η διοικητής του Α.Τ. Αμαλιάδας κα Διονυσία Κιαόγλου, ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Κώστας Χριπάτσιος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης κ. Γιώργος Μουρούτης και υπάλληλοι του δήμου Ήλιδας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Προκαταβολή ενίσχυσης 5 εκατ. ευρώ σε φυλές απειλούμενων αυτόχθονων ζώων

    Ολοκληρώθηκε, σήμερα, Τρίτη 30/11/2021, η καταβολή της ενίσχυσης προκαταβολής του 65% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους παραγωγούς 1ης και 2ης πρόσκλησης του έτους εφαρμογής 2021 που εντάσσονται στα οριζόμενα στην με αριθ. 401/48520/29.03.2018 Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 1226/Β'/ 2018) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020.

    Το ποσό που καταβάλλεται ανέρχεται σε 4.949.009,86 €, αφορά σε 880 δικαιούχους πανελλαδικά και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

    Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1019).

    Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

    Με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί δύνανται να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της προκαταβολής τους. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιείται/ούνται από το ΠΣ οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Διευκρινίζεται ότι τα ευρήματα κατά των οποίων υποβάλλεται ενδικοφανής προσφυγή επανεξετάζονται μόνο μηχανογραφικά αντλώντας δεδομένα από τις σχετικές βάσεις. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από επιτροπή στο πλαίσιο του Μέτρου.

    Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ «Εγγραφή και Πρόσβαση στις Online εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής και Διαχείρισης νεκρών ζώων
    Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής και Διαχείρισης νεκρών ζώων

    Καθορισμός των διαδικασιών εφαρμογής, παρακολούθησης και εποπτείας του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής και Διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ).

    Η διαδικασία εφαρμογής, παρακολούθησης και εποπτείας του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής και Διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ) καθορίστηκε με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια.

    Συγκεκριμένα, το ΕΠΣΥΔ εφαρμόζεται στα βοοειδή, τις αίγες, τα πρόβατα και τους χοίρους που βρίσκονται νεκρά εντός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (νεκρά ζώα).

    Το ΕΠΣΥΔ δεν εφαρμόζεται :

    α) σε περιπτώσεις νεκρών ζώων από νοσήματα που εντάσσονται στην κοινή υπουργική απόφαση περί έγκρισης προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων, ενισχύσεων και λειτουργικών δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, εκάστου έτους,

    β) σε περιπτώσεις νεκρών ζώων εντός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως απόμερες, βάσει του καταλόγου των απόμερων περιοχών για τη χώρα,

    γ) σε δύσβατες περιοχές, στις οποίες η πρόσβαση είναι πρακτικά αδύνατη λόγω φυσικής καταστροφής ή θεομηνίας.

    Κάθε Περιφέρεια της χώρας μπορεί να καταρτίζει και να εφαρμόζει πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης και άλλων ειδών νεκρών ζώων ή γενικότερα ζωικών υποπροϊόντων, πέραν του ΕΠΣΥΔ, ανάλογα με τις ανάγκες της.

    Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

    Πηγή: NeaPaseges.gr

  • ΠΔΕ: Σε Πύργο και Αγρίνιο παρουσιάζεται το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών παραγωγικών ζώων
    ΠΔΕ: Σε Πύργο και Αγρίνιο παρουσιάζεται το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών παραγωγικών ζώων

    Ανοικτή παρουσίαση του προγράμματος περισυλλογής, διαχείρισης και αποτέφρωσης νεκρών παραγωγικών ζώων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την ανάδοχο εταιρία «ΚΑΥΣΙΣ Α.Ε» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00 π.μ στο μικρό συνεδριακό κέντρο της Π.Ε Ηλείας, καθώς επίσης την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00 π.μ στον κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο.

    Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει (χωρίς κόστος για τους ίδιους) την ανάγκη των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας για την διαχείριση των νεκρών παραγωγικών ζώων (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) με τρόπο που προστατεύει την Υγεία των Ζώων, το Περιβάλλον, αλλά και την Δημόσια Υγεία. Παράλληλα, το πρόγραμμα συνδυάζει τη δυνατότητα δειγματοληψίας από βοοειδή και αιγοπρόβατα (πάνω από 24 ή 48 μηνών για τα βοοειδή και 18 μηνών για τα αιγοπρόβατα) για μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, η οποία συνεπάγεται ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 90 και 25 ευρώ ανά ζώο, αντίστοιχα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αραμπατζή: Καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης των παραγωγικών ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές
    Αραμπατζή: Καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης των παραγωγικών ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές

    Στην κάλυψη των αναγκών σίτισης των παραγωγικών ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές, αθροιστικά με τα γενικότερα μέτρα στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, των παραγωγών, προχωρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την ενεργό συνεισφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, η αρμόδια για την κτηνοτροφία Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και ειδικότερα τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

    Ταυτόχρονα, η κα Αραμπατζή από την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (Σ.Ε.ΒΙ.Ζ.) προκειμένου να κινητοποιηθεί συντεταγμένα και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ανταπόκριση είναι ήδη πολύ μεγάλη και μέχρι σήμερα σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν παραδοθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Ηλείας οι πρώτες ποσότητες ζωοτροφών, 30 και 50 τόνων αντίστοιχα.

    Παράλληλα, δρομολογείται η ροή των παραδόσεων ζωοτροφών σε όλες τις πληγείσες Περιφερειακές Ενότητες (Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Φωκίδας). Έως μεθαύριο, Παρασκευή 13 Αυγούστου, προγραμματίζεται να έχουν παραδοθεί συνολικά 256 τόνοι ζωοτροφών. Τα φορτία παραλαμβάνονται από τους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες και στη συνέχεια, με την ευθύνη στελεχών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, διανέμονται στους πληγέντες κτηνοτρόφους.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, δήλωσε: «Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση προς τους πληγέντες συμπολίτες μας είναι συγκλονιστική. Εθελοντές και απλοί πολίτες στέκονται αρωγοί στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (Σ.Ε.ΒΙ.Ζ) για την ανιδιοτελή του πρωτοβουλία να δωρίσει ζωοτροφές στους πληγέντες κτηνοτρόφους».

    Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή επισημαίνει σε δήλωσή της: «Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη καταστροφή η ηγεσία του Υπουργείου μας, ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Ιδιωτικός Τομέας, συντασσόμαστε και συνεργούμε με όλα τα μέσα έχοντας στόχο την ταχύτατη και οργανωμένη υποστήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων και, εν προκειμένω, των παραγωγών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους του Υπουργείου, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (Σ.Ε.ΒΙ.Ζ.), τους συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις-μέλη του και γενικότερα όλους όσοι έσπευσαν με εμπιστοσύνη ν’ ανταποκριθούν στο οργανωμένο κάλεσμά μας για την άμεση αποστολή ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές».

    Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε για τη μέχρι στιγμής ανταπόκρισή τους, τις εταιρίες:

    ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    ΜΕΙΓΜΑ

    σε τόνους

    ΣΑΝΟ

    σε τόνους

    ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε.

    50

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΠΙNΔΟΣ"

    50

    SOLAR S.K.L. & ΣΙΑ

    33

    ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ Α.Ε.

    30

    ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Θ. Α.Β.Ε.Ε.

    28

    ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

    25

    ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ Α.Β.Ε.Ε.

    25

    ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ A.E., ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΦΑΡΣΑΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε.,

    ΒΙΟ.ΖΩ.ΕΛ.- ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.,

    ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Α.Β.Ε.Κ.Τ.Ε.

    25

    ΦΥΡΚΟ Α.Β.Ε.Ε.

    20

    ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    20

    ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε.

    15

    ΕΛ.ΒΙ.Ζ. Α.Ε.

    15

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    12

    ARTEMIS ΟΜΙΛΟΣ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    12

    AGROHELLAS Α.Ε.

    10

    NOVACERT Ε.Π.Ε.

    10

  • Ηλεία: Μέριμνα από εθελοντές για τα ζώα στα χωριά που καίγονται
    Ηλεία: Μέριμνα από εθελοντές για τα ζώα στα χωριά που καίγονται

    Πέρα από την προσφορά προς τους συνανθρώπους, υπάρχει και ένα κύμα προσφοράς και φροντίδας για τα ζώα, παραγωγικά και οικόσιτα.

    Δυστυχώς υπάρχουν - σύμφωνα με πληροφορίες πολλά που κάηκαν εκεί που πέρασαν οι φλόγες και άλλα που έχουν καεί και υποφέρουν.

    Επίσης πολλά έχουν μείνει χωρίς ζωοτροφές και νερό.

    Μέλη φιλοζωικών εθελοντικών ομάδων αλλά και πολίτες, έχουν μεταβεί στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα για να βοηθήσουν, μεταφέροντας και ζωοτροφές μέχρι και σανό.

    Η αλληλεγγύη και προς τους κτηνοτρόφους είναι συγκινητική.

    zoa 2

    zoa 3

    zoa 4

    zoa 5

    zoa 6

    zoa 7

    zoa 8

    zoa 9

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch