Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 19:31

Η διαχείριση νεκρών ζώων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Και την περισυλλογή νεκρών χοίρων περιλαμβάνει η τροποποιητική απόφαση για το πρόγραμμα «περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα» το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υλοποίησή του έχει αναλάβει ανάδοχος εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα όπως τροποποιήθηκε περιλαμβάνει:

Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων, εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα:

  • Πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών (ανάλογα με τη χώρα αρχικής προέλευσής τους) και στις αίγες και τα πρόβατα ηλικίας άνω των 18 μηνών.
  • Πτωμάτων νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγουμένης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Την Περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα:

  • των πτωμάτων όλων των ηλικιών χοιροειδών που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
  • Πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου ή σε δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις.

Παρακαλούνται:

  • Οι κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνο προσωπικό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να απευθύνονται για την ύπαρξη νεκρών ζώων, εντός ή εκτός της εκτροφής τους, απευθείας στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 8960100, σε 24ωρη βάση. Απαραίτητα στοιχεία δήλωσης Αριθμός Ενωτίου Ζώου, Κωδικός Εκμετάλλευσης, ΑΦΜ ιδιοκτήτη.
  • Οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου καθώς και λοιποί πολίτες να απευθύνονται για τον εντοπισμό νεκρών ζώων στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 8960100, σε 24ωρη βάση.

Πηγή: NeaPaseges.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 18:32

Σχετικά Άρθρα

  • Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, των τραυματιών και των τροχαίων δυστυχημάτων στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
    Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, των τραυματιών και των τροχαίων δυστυχημάτων στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

    Mείωση καταγράφηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

    Περισσότεροι νεκροί και τραυματίες, καθώς και μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024 στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.

    Αντίθετα, στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγράφηκε μικρότερος αριθμός νεκρών, τραυματιών και τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρώτο εξάμηνο του 2024 σημειώθηκαν στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία), 180 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 26 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά 233 άτομα.

    Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, είχαν καταγραφεί 178 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 21 άτομα, ενώ είχαν τραυματιστεί συνολικά 197.

    Στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία) το πρώτο εξάμηνο του 2024 σημειώθηκαν 111 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 22 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά 116.

    Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023 είχαν καταγραφεί 117 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 24 άτομα και είχαν τραυματιστεί συνολικά 126.

    Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο 2024 σημειώθηκαν τον Ιούνιο, όπου έφθασαν τα 49 και τα λιγότερα τον Μάρτιο, όπου καταγράφηκαν 19.

    Ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών καταγράφηκε τον Ιούνιο, όπου έφθασαν τους 8, ενώ ο μικρότερος καταγράφηκε τον Μάρτιο, όπου 2 άτομα έχασαν την ζωή τους.

    Οι περισσότεροι βαριά τραυματίες καταγράφηκαν τον Ιούνιο, όπου έφθασαν τους 7, ενώ τον Ιανουάριο δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός.

    Ο μεγαλύτερος αριθμός των ελαφρά τραυματιών καταγράφηκε επίσης τον Ιούνιο, όπου έφθασαν τους 57 και ο μικρότερος τον Μάρτιο, με 24 τραυματίες.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Εθνική Στατιστική Αρχή, τα στοιχεία ανά περιφερειακή ενότητα της Δυτικής Ελλάδας για το πρώτο εξάμηνο του 2024, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, έχουν ως εξής:

    *Στην Αιτωλοακαρνανία, σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024, 75 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 6 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 6, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 88.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2023, είχαν σημειωθεί 80 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 9 άτομα, είχαν τραυματιστεί σοβαρά 8, ενώ οι ελαφρά τραυματίες είχαν φθάσει έφθασαν τους 84.

    *Στην Αχαΐα, καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024, 71 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 13 άτομα, ενώ 6 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 91 τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, είχαν καταγραφεί 74 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 7 άτομα, ενώ 5 άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά και άλλα 78 είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

    *Στην Ηλεία, σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024, 34 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους 7 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά 2, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 40.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2023, είχαν σημειωθεί 24 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία είχαν χάσει την ζωή τους 5 άτομα και είχαν τραυματιστεί ελαφρά 22, ενώ δεν είχε καταγραφεί κανένας σοβαρός τραυματισμός.

    Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

    Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρώτο εξάμηνο του 2024 σημειώθηκαν τον Απρίλιο, όπου έφθασαν τα 32 και τα λιγότερα τον Φεβρουάριο, όπου καταγράφηκαν 11.

    Ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών καταγράφηκε τον Ιανουάριο, που έφθασαν τους 5, ενώ ο μικρότερος τον Μάρτιο, όπου έχασαν την ζωή τους 2 άτομα.

    Οι περισσότεροι βαριά τραυματίες καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο, όπου έφθασαν τους 3, ενώ τον Μάρτιο δεν υπήρξε βαρύς τραυματισμός.

    Ο μεγαλύτερος αριθμός των ελαφρά τραυματιών καταγράφηκε τον Απρίλιο, όπου έφθασαν τους 29 και ο μικρότερος τον Φεβρουάριο, με 5 τραυματίες.

    Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Εθνική Στατιστική Αρχή, τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2024, συγκριτικά με αυτά του πρώτου εξαμήνου του 2023, ανά περιφερειακή ενότητα της Πελοποννήσου, έχουν ως εξής:

    *Στην Αργολίδα, σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024, 11 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 2 άτομα και να τραυματιστεί σοβαρά 1, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 8.

    Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, είχαν σημειωθεί 21 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 5 άτομα, ενώ οι ελαφρά τραυματίες είχαν φθάσει τους 20.

    *Στην Αρκαδία, το πρώτο εξάμηνο του 2024 καταγράφηκαν 15 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 3 άτομα, ενώ 1 άτομο τραυματίστηκε σοβαρά και άλλα 18 τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2023, είχαν καταγραφεί 13 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 5 άτομα, ενώ 3 άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά και άλλα 13 είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

    *Στην Κορινθία, το πρώτο εξάμηνο 2024, είχαν σημειωθεί 51 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους 7 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά 4, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 48.

    Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, είχαν σημειωθεί 50 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία είχαν χάσει την ζωή τους 8 άτομα και είχαν τραυματιστεί σοβαρά 6, ενώ οι ελαφρά τραυματίες είχαν φθάσει τους 51.

    *Στην Λακωνία, σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο το 2024, 7 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 4 άτομα και να τραυματιστούν ελαφρά 8 άτομα, ενώ δεν καταγράφηκε σοβαρός τραυματισμός.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2023, είχαν σημειωθεί 4 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ δεν καταγράφηκαν νεκροί και σοβαρά τραυματίες. Όσο για τους ελαφρά τραυματίες, είχαν φθάσει τους 4.

    *Στην Μεσσηνία, το πρώτο εξάμηνο του 2024 καταγράφηκαν 27 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 6 άτομα, ενώ 3 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 25 τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, είχαν καταγραφεί 29 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 6 άτομα, ενώ 6 ακόμα άτομα είχαν τραυματιστεί σοβαρά και άλλα 23 είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Περιφέρεια Πελοποννήσου: 14.500 άδειες διαμονής αλλοδαπών εργατών
    Περιφέρεια Πελοποννήσου: 14.500 άδειες διαμονής αλλοδαπών εργατών

    Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Δεύτερο, Αρ. Φύλλου 2189) δημοσιεύτηκε η απόφαση με την οποία καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2023 και 2024.

    Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δοθούν 14.500 άδειες διαμονής αλλοδαπών εργατών από τις οποίες οι 10.500 για εποχικούς εργάτες γης και 2.000 επιπλέον για μόνιμους εργάτες γης.

    Αναλυτικά οι προβλεπόμενες ειδικότητες παρουσιάζονται στον πίνακα:

    Πηγή: Eleftheriaonline.gr

  • Αυτές ήταν οι πιο συχνές επικίνδυνες παραβάσεις που έκαναν οι οδηγοί το 2022 σε Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο
    Αυτές ήταν οι πιο συχνές επικίνδυνες παραβάσεις που έκαναν οι οδηγοί το 2022 σε Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο

    Η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση αυτοκινήτου, η έλλειψη κράνους κατά την οδήγηση δικύκλου, η ομιλία στο κινητό τηλέφωνο, αλλά και η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ήταν ψηλά στον κατάλογο των επικίνδυνων παραβάσεων που βεβαίωσε η αστυνομία το 2022 σε ελέγχους που έκανε στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου καταγράφηκαν το 2022, 68.802 επικίνδυνες παραβάσεις

    Παράλληλα, βεβαιώθηκε μεγάλος αριθμός παραβάσεων που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των οχημάτων, δηλαδή οχήματα και δίκυκλα που δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ ή είχαν φθαρμένα ελαστικά. Συγκεκριμένα και στις δύο περιφέρειες εντοπίστηκαν περισσότερα από 4.250 αυτοκίνητα που δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ και άλλα περίπου 1.700 που είχαν φθαρμένα ελαστικά.

    Επίσης, κατά την διάρκεια του 2022 διενεργήθηκαν στην Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο περισσότερα από 200.400 αλκοτέστ, όπου εντοπίστηκαν περίπου 4.400 οδηγοί, οι οποίοι ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

    Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Σύμφωνα με την αστυνομία, την περασμένη χρονιά βεβαιώθηκαν στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, 38.236 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων οι σημαντικότερες ήταν οι παρακάτω:

    * 18.030 για υπερβολική ταχύτητα
    * 5.701 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
    * 4.308 για μη χρήση κράνους
    * 2.756 για μη έλεγχο ΚΤΕΟ
    * 1.549 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
    * 1.486 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη
    * 1.002 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
    * 403 για ομιλία στο κινητό τηλέφωνο κατά την διάρκεια της οδήγησης

    Οι περισσότερες επικίνδυνες παραβάσεις καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022, όπου έφθασαν τις 4.112 και οι λιγότερες τον Φεβρουάριο, όπου βεβαιώθηκαν 2.401.

    Ακόμη, το 2022 πραγματοποιήθηκαν 52.170 αλκοτέστ και εντοπίστηκαν 1.949 οδηγοί, οι οποίοι ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Τα περισσότερα αλκοτέστ έγιναν τον Απρίλιο, όπου ανήλθαν σε 4.858, ενώ οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν τον Μάιο, φθάνοντας τις 196.

    Στην περιφέρεια Πελοποννήσου

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το 2022 καταγράφηκαν στις περιφερειακές ενότητες, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας 30.566 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων οι σημαντικότερες ήταν οι εξής:
    * 21.153 για υπερβολική ταχύτητα
    * 2.868 για μη χρήση κράνους
    * 2.236 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
    * 1.501 για μη έλεγχο ΚΤΕΟ
    * 773 για ομιλία στο κινητό τηλέφωνο κατά την διάρκεια της οδήγησης
    * 645 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
    * 541 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη
    * 183 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά

    Οι περισσότερες επικίνδυνες παραβάσεις καταγράφηκαν τον Μάιο του 2022, που έφθασαν τις 2.988 και οι λιγότερες τον Δεκέμβριο, όπου βεβαιώθηκαν 1.891.

    Επίσης, το 2022 πραγματοποιήθηκαν 148.283 αλκοτέστ και εντοπίστηκαν 2.484 οδηγοί, οι οποίοι ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Τα περισσότερα αλκοτέστ έγιναν το Ιούνιο, όπου ανήλθαν σε 14.514, ενώ οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν τον Απρίλιο, φθάνοντας τις 482.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Καλαμάτα: Νέος έλεγχος χθες στην «Κιβωτό» από αρμόδιο κλιμάκιο Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας
    Καλαμάτα: Νέος έλεγχος χθες στην «Κιβωτό» από αρμόδιο κλιμάκιο Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας

    Τη δομή της Καλαμάτας της «Κιβωτού του Κόσμου» επισκέφθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή της Βασίλη Διαμαντόπουλο και τη συμμετοχή κοινωνικού συμβούλου.

    Όπως έγινε γνωστό από πηγές της Περιφέρειας, η υπηρεσία είχε πραγματοποιήσει κι άλλον έλεγχο τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου. Τότε δε διαπιστώθηκαν «κακώς κείμενα», πλην του ότι η δομή εξακολουθούσε να λειτουργεί χωρίς να έχει εκδώσει άδεια.

    Από το Δήμο στην Περιφέρεια

    Μέχρι τέλος Απριλίου η αρμοδιότητα εποπτείας και έκδοσης σχετικής άδειας ανήκε για τη συγκεκριμένη δομή στο Δήμο Καλαμάτας.

    Από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής στην Καλαμάτα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας. Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στις αρχές του 2021 ποτέ δε συμπληρώθηκε όπως έπρεπε με τις ελλείψεις που είχαν καταγραφεί και ζητούνταν από τους υπαλλήλους του Δήμου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις.

    Όταν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή ενημέρωσε τον Απρίλιο πως έχει συγκεντρώσει όλα όσα απαιτούνται, με νέο νόμο η αρμοδιότητα αδειοδότησης και η πλήρης εποπτεία του φορέα είχε περάσει στις Περιφέρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατατεθεί νέος φάκελος αδειοδότησης, πλέον στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

    Δύο έλεγχοι

    Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου φέτος το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με έγγραφό του ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει έλεγχος στη δομή. Στις 21 Οκτωβρίου ο έλεγχος αυτός πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και, μάλιστα, έγιναν δύο επισκέψεις στο χώρο τη «Κιβωτού».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχθηκαν όλα τα έγγραφα και οι πιστοποιήσεις και δεν καταγράφηκε κάτι μεμπτό, πλην του ότι η δομή εξακολουθούσε να μην έχει άδεια.

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • 6η ΥΠΕ - Είκοσι νέα ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
    6η ΥΠΕ - Είκοσι νέα ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
    Είκοσι ολοκαίνουργια ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα, παρέλαβε σήμερα η 6 Υγειονομική Περιφέρεια, μετά από παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για επίσπευση των διαδικασιών σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Προμηθειών της 6ης ΥΠΕ.
    Τα νέα οχήματα, εντός των ημερών, θα ενταχθούν στα Κέντρα Υγείας ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    Ο νέος στόλος οχημάτων της 6ης ΥΠΕ, έρχεται να προστεθεί στα 10 που παρελήφθησαν προ μηνών και καλύπτουν επίσης ανάγκες Κέντρων Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.
    Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης, υπενθύμισε ότι τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα, ανακατασκευάστηκαν, επισκευάστηκαν και έγιναν όλες εκείνες οι τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να είναι απολύτως λειτουργικά και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
    asthenofora 6h upe 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης για “Νέους Αγρότες”
    Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης για “Νέους Αγρότες”

    "Η αδυναμία ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών πολλών δικαιούχων αποκλειστικά και μόνο λόγω εξάντλησης της πίστωσης του εν λόγω προγράμματος" συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο και τους διευθυντές αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής όλων των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας " ζητήθηκε να συνταχθεί έγγραφο από τους διευθυντές των ΔΑΟΚ το οποίο θα παραδοθεί από τον περιφερειάρχη προς τον αρμόδιο υπουργό, καθώς και στον πρωθυπουργό, προκειμένου να αναζητηθεί λύση και τρόπος αύξησης των πιστώσεων του προγράμματος νέων αγροτών."

    Στην ίδια  σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη για επιτάχυνση των ρυθμών επέκτασης του εξηλεκτρισμού σε κτηνοτροφικές μονάδες, κάτι που άμεσα συνδέεται με οικονομικούς πόρους.

    Συζητήθηκαν επίσης, η πρόοδος στο πρόγραμμα δακοκτονίας ο 1ος κύκλος ψεκασμών της οποίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, έχει ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και στην Τριφυλία, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και στην ΠΕ Αργολίδας και αναμένεται να εκκινήσει ο 2ος κύκλος.

    Οσον αφορά στους αναδασμούς, η γενική εικόνα καταγράφηκε ως θετική, ενώ σχετικά με τα σχέδια βόσκησης γνωστοποιήθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι απαραίτητες διαδικασίες για δημοπράτηση.

    Τέλος, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη η αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης, ειδικότερα στην νότια Λακωνία, στην Αργολίδα και στην Κορινθία, ενώ συζητήθηκε η σύσταση ΓΟΕΒ στην Π.Ε. Αργολίδας, όπως επίσης και το θέμα των ανενεργών γεωτρήσεων στα Φιλιατρά.

    Πηγή: EleftheriaOnline.gr

  • 40,5 εκ. ευρώ σε 1.101 νέους αγρότες της Πελοποννήσου
    40,5 εκ. ευρώ σε 1.101 νέους αγρότες της Πελοποννήσου

    Με ποσό των 40,5 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν 1.101 νέοι αγρότες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 252 δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον δικαιολογητικά για να λάβουν 9,1 εκ. ευρώ ενώ 443 αιτούντες μένουν εκτός προγράμματος λόγω έλλειψης πιστώσεων.

    Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου των αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση νέων γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–  020, κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

    Η σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα εμπεριέχει:

    1) Πίνακα δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Ο πίνακας περιλαμβάνει 1.101 δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 40.657.500 ευρώ  ευρώ.

    2)  Πίνακα εν δυνάμει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην παρ. 15 του άρθρου 16 της υπ’ αρ. 3764/2021 ΥΑ.

    Ο Πίνακας περιλαμβάνει 252 δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 9.190.000 ευρώ

    3)  Πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο δεν έχει προκύψει λόγος απόρριψης αλλά δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων. Ο Πίνακας περιλαμβάνει 443 αιτήσεις.

    4)  Πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο έχει προκύψει λόγος απόρριψης.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

    Πηγή: EleftheriaOnline.gr

  • Πελοπόννησος 2022- Σε πρώτο πλάνο ο Τουρισμός
    Πελοπόννησος 2022- Σε πρώτο πλάνο ο Τουρισμός

    Το Ινστιτούτο Επιχειρηματικού Μέλλοντος (BFI) σε συνεργασία με το Αllaboutpeloponnisos.com και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη διοργάνωση της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Πελοπόννησος 2022- Σε πρώτο πλάνο ο Τουρισμός», τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, ώρα 18.00.

    Στη ημερίδα θα παρουσιαστεί το έργο του Υπουργείου Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι ενέργειες των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδα, και η υφιστάμενη κατάσταση και οι νέες τάσεις του τουρισμού στην Πελοπόννησο μέσα από την ανάλυση του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

    Θα ακολουθήσει ενημερωτική παρουσίαση στους επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν για τις πρακτικές μεθόδους και τις ενέργειες για την ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων και η ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα και τη νέα καλοκαιρινή σεζόν.

    Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν Επιχειρηματίες και Επαγγελματίες του Τουριστικού κλάδου της Πελοποννήσου, καθώς και Φορείς του τουρισμού, οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

    Πρόγραμμα Ημερίδας

    18.00 – 18.30 Χαιρετισμοί- Τοποθετήσεις

    • Εκπρόσωπος Υπουργείου Τουρισμού
    • Άννα Καλογεροπούλου Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου
    • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    18.30 – 19.30 Ομιλίες

    • Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου:

    «Η Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Πελοπόννησο. Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές».

    • Τάσος Γούσιος, Ιδρυτής και Γεν. Διευθυντής Alpha Marketing Greece:

    «Ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων στην πράξη»

    • Θοδωρής Καραγκούνης Διευθυντής Ανάπτυξης REVPROFIT:

    «Άμεσες κρατήσεις vs OTA’

    • Ανδρέας Μπάκας, Υπέυθυνος ανάπτυξης allaboutpeloponnisos.com:

    «allaboutpeloponnisos.com ένα εργαλείο προβολής και προώθησης»

    • Δημήτρης Πολλάλης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας

    Σχολιασμός και επιτυχημένες πρακτικές

    Συντονισμός

    • Μίνα Τολίδου

    Πρόεδρος Ινστιτούτου Επιχειρηματικού Μέλλοντος

    19.30 – 20.30 Ερωτήσεις - Συζήτηση

    Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, με εγγραφή στην φόρμα στον σύνδεσμο:

    https://forms.gle/VQDvbPm1woFhqTb1A

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τη δημοσίευση

    Με εκτίμηση,

    Μίνα Τολίδου

    Πρόεδρος Business Future Institute

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch