Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 17:45

Ξεκίνησε ο αλωνισμός ηλίανθου, κατώτερη τιμή 50 έως 55 λεπτά το κιλό

Γράφτηκε από

Ξεκίνησε ο αλωνισμός στον ηλίανθο με τους παραγωγούς να ελπίζουν οι καιρικές συνθήκες να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Προβλήματα όμως στην καλλιέργια δημιούργησε ένα έντομο που έκανε ζημιές στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Έβρου κ. Ευάγγελος Δεδόγλου, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «παρακολουθούμε την εξέλιξη του εντόμου loxostege sticticalis που έπληξε καλλιέργειες ηλίανθου κυρίως στο νότιο Έβρο.

Αυτή την χρονική περίοδο παρατηρούνται μεγάλοι πληθυσμοί στο στάδιο του ακμαίου (πεταλούδα), και της εναπόθεσης των αυγών τους. Σε λίγες ημέρες θα γίνει η εκκόλαψη τους και οι προνύμφες που θα εμφανιστούν είναι αυτές που προσβάλλουν τις καλλιέργειες, κυρίως τώρα βαμβακιού και τριφυλλιού.

Στο παρελθόν το συγκεκριμένο έντομο έκανε την εμφάνισή του σε καλλιέργειες τεύτλων. Δεν έκανε όμως τόσο μεγάλες ζημιές. Στον ηλίανθο δεν μπορούσαν να ψεκαστούν σωστά τα φυτά.

Υπάρχουν απώλειες στην παραγωγή κυρίως σε περιοχές του Τυχερού αλλά έχουμε εστίες και στον υπόλοιπο Έβρο, καθώς και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Υπάρχουν χωράφια που έχουμε 100% ζημιά στην παραγωγή.

Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε ο αλωνισμός στα πρώιμα ξηρικά χωράφια και θα συνεχιστεί σταδιακά μέχρι αρχές Οκτωβρίου».

Ο παραγωγός από τις Καστανιές του Έβρου κ. Κώστας Κάκος τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «είχαμε ζημιές σε κάποια χωράφια στην περιοχή. Ο αλωνισμός θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στα χωράφια που δεν έχουν πρόβλημα. Η τιμή παραγωγού για βιοντίζελ είναι στα 50 λεπτά το κιλό. Τις προηγούμενες χρονιές έκαναν την εμφάνισή τους και έμποροι από τη Βουλγαρία, να δούμε αν φέτος υπάρξει ενδιαφέρον».

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο και ο κ. Λάμπης Κουμπρίδης, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορεστιάδας, τόνισε ότι «ξεκίνησε ο αλωνισμός στον ηλίανθο. Υπάρχουν κάποιες ζημιές από το έντομο κυρίως στο νότιο Έβρο. Όπου χτύπησε τα χωράφια έτρωγε τα φύλλα και κατέστρεφε τον ηλίανθο. Οι τιμές παραγωγού είναι στα 50 λεπτά το κιλό κατώτερη τιμή αλλά είναι ανοικτή και μπορεί να πάει πιο ψηλά».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, παραγωγός από Δράμα, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή ηλίανθου στην περιοχή. Οι αποδόσεις είναι καλές. Όσοι έκαναν νωρίς φύτευση οι βροχές βοήθησαν την καλλιέργεια. Οι υπόλοιποι πρέπει να ποτίζουν. Υπογράψαμε σύμβαση με τα εργοστάσια βιοντίζελ στα 50 λεπτά το κιλό κατώτερη τιμή».

Όπως τόνισε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καλλιεργητών Ενεργειακών Φυτών (ΠΑΣΚΕΦ) και παραγωγός από τις Σέρρες κ. Στέργιος Λίτος, «στην περιοχή ο αλωνισμός θα ξεκινήσει μετά τις 15 Αυγούστου και θα γίνει σταδιακά. Ταα καλά χωράφια αργούν να αλωνιστούν. Έφτασε και στις Σέρρες το έντομο αλλά δεν προξένησε μεγάλες ζημιές. Οι τιμές φέτος είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα στα 55 λεπτά το κιλό».

Πηγή: Agrotypos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 10:37

Σχετικά Άρθρα

  • ΥΠΑΑΤ: Εξετάζεται να συμπεριληφθούν στις συνδεδεμένες ο ηλίανθος και η ελαιοκράμβη
    ΥΠΑΑΤ: Εξετάζεται να συμπεριληφθούν στις συνδεδεμένες ο ηλίανθος και η ελαιοκράμβη

    «Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει την συμπερίληψη του ηλιάνθου και της ελαιοκράμβης στις καλλιέργειες, που λαμβάνουν συνδεδεμένη εισοδηματική στήριξη», τόνισε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ αναφέρει τα εξής:

    «H πρόταση για χορήγηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων γίνεται μέσα στο πλαίσιο των στόχων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και του θεσμικού πλαισίου που την ορίζει. Σημειώνεται ότι το Στρατηγικό Σχέδιο (ΣΣ) ΚΑΠ 2023-2027 της Ελλάδας δεν υπάρχει πρόβλεψη συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους ελαιούχους σπόρους και, κατ’ επέκταση, του ηλίανθου και της ελαιοκράμβης.

    Όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο κατανομής και αγοράς βιοντίζελ, αρμόδιο είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), τo οποίο εκδίδει την Πρόσκληση για τον καθορισμό των ποσοτήτων κατανομής στους δικαιούχους.

    Εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ έχει επισημάνει ότι τα εγχωρίως καλλιεργούμενα ελαιούχα φυτά (ηλίανθος και ελαιοκράμβη) θα μπορούσαν να πιστοποιηθούν ως χαμηλού κινδύνου ILUC, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 2019/807 της Επιτροπής. Ως εκ τούτου, θα εξαιρούνταν από την υποχρέωση μείωσης της συμβολής τους (στο 0%) στην επίτευξη του στόχου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές (και, επίσης, για τον υπολογισμό του εθνικού συνολικού μεριδίου ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές) το έτος 2030, σύμφωνα με την οδηγία REDIII.

    Στο άρθρο 33 της οδηγίας REDIIΙ αναφέρεται ότι η Επιτροπή, το έτος 2027, θα υποβάλλει νομοθετική πρόταση σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο για την προώθηση της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τη μετά το 2030 περίοδο. Επομένως, μπορεί μέχρι τότε να λειτουργεί απρόσκοπτα η κατανομή βιοντίζελ και, σε περίπτωση δυσμενέστερων εξελίξεων, υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα μέχρι το 2030 για την οποιαδήποτε σταδιακή εξέλιξη του τομέα των ενεργειακών καλλιεργειών».

    Πηγή: Etheas.gr

  • Για τα 60 λεπτά το κιλό διαπραγματεύονται στον Έβρο φέτος τον ηλίανθο
    Για τα 60 λεπτά το κιλό διαπραγματεύονται στον Έβρο φέτος τον ηλίανθο

    Στα «τυφλά» εξακολουθούν και κινούνται οι καλλιεργητές ηλίανθου, σε σχέση µε την τελική τιµή του προϊόντος και η ρευστότητα αυτή που δρα αποτρεπτικά, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να τους ταλαιπωρεί για άλλες τουλάχιστον δύο – τρεις εβδοµάδες, οπότε κι αναµένεται να βγει επιτέλους η πρόσκληση κατανοµής, που έχει σπάσει κάθε προηγούµενο ρεκόρ καθυστέρησης.

    Προς το παρόν κι ενώ αποµένουν λίγες µέρες πριν την ολοκλήρωση της σποράς το µόνο που είναι γνωστό για τις νέες συµβάσεις είναι µια διαρροή από τους µεταποιητές για τιµή στα 50 λεπτά, ως βάση διαπραγµάτευσης. Πρόκειται, ωστόσο, για επίπεδο που δεν ικανοποιεί τους παραγωγούς, οι οποίοι µε προσµετρώντας τα αυξηµένα κόστη παραγωγής, κάνουν λόγο για «ψίχουλα» και ζητούν 60+ λεπτά το κιλό.

    Το χάσµα αυτό, όµως, προκαλεί αβεβαιότητα και εκνευρισµό σε όσους έχουν, ήδη, σπείρει, καθώς φοβούνται πως µπορεί να µπουν και µέσα αν δεν βάλουν πιο «βαθιά το χέρι στην τσέπη» οι βιοντιζελάδες, ενώ παράλληλα «σπρώχνονται» εκτάσεις από τα εναποµείναντα διαθέσιµα στρέµµατα, σε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες.

    Το τοπίο θεωρητικά θα ξεκαθάριζε στη συνάντηση που οργανώθηκε το απόγευµα της Μεγάλης ∆ευτέρας, µεταξύ των συναρµόδιων υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, µε εκπροσώπους των παραγωγών και των µεταποιητών, αλλά τελικώς δεν βγήκε «λευκός καπνός».

    «∆εν ακούσαµε τίποτε για συνδεδεµένη στον ηλίανθο, που θα µπορούσε να καλύψει τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση µε την τιµή που προσφέρει η µεταποίηση και αυτά που ζητάµε. Ενώ ακόµη και για την πρόσκληση κατανοµής, το µόνο νέο που µας είπαν είναι πως θα έχει δηµοσιευτεί το αργότερο µέχρι τις 6 Μαΐου», ανέφερε στην Agrenda ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας, Λάµπρος Κουµπρίδης.

    Ο έµπειρος συνεταιριστής δήλωσε ότι «τα κόζια δεν βγαίνουν µε τις συνθήκες που έχουν διαµορφωθεί. Τα 50 λεπτά το κιλό είναι ψίχουλα. ΥΜε µέσο όρο παραγωγής στα 225 κιλά το στρέµµα, το προσδοκώµενο έσοδο είναι στα 112,5 ευρώ το στρέµµα για τον παραγωγό όταν το µέσο κόστος παραγωγής φτάνει τα 105 ευρώ το στρέµµα».

    Ο ίδιος είπε πως η οργάνωση που εκπροσωπεί θα επιµείνει να ζητά πάνω από 60 λεπτά το κιλό, ώστε να αξίζει τον κόπο για τον παραγωγό.

    Οι µεταποιητές, πάντως, επιµένουν πως µε τις τιµές που πληρώνονται το βιοντίζελ από τα διυλιστήρια σήµερα, δεν µπορούν να φύγουν πάνω από το ποσό που έχουν ήδη ανακοινώσει.

    Πηγή: Agronews.gr

  • Συμβούλιο Υπουργών με ελληνική πρόταση για συνδεδεμένη σε καλαμπόκι, αποφασίζουν τα ποσά
    Συμβούλιο Υπουργών με ελληνική πρόταση για συνδεδεμένη σε καλαμπόκι, αποφασίζουν τα ποσά

    Το αίτημα της συνδεδεμένης στο καλαμπόκι διεκδικεί η χώρα μας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, που θα γίνει στις 7 Απριλίου 2022, στο Λουξεμβούργο.

    Η χώρας μας θα στηριχτεί στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που αναφέρουν ότι μέσα στα κύρια αγροτικά προϊόντα που εισάγουμε από Ουκρανία και Ρωσία είναι το καλαμπόκι σε ποσοστό 26%.

    Κύκλοι από το ΥπΑΑΤ υποστηρίζουν ότι θα καταθέσει το αίτημα για συνδεδεμένη από φέτος (γιατί μόνο έτσι θα είναι αποτελεσματικό το μέτρο για αύξηση των στρεμμάτων καλλιέργειας). Αν θα γίνει δεκτή η ελληνική πρόταση οι παραγωγοί θα εισπράξουν την ενίσχυση από το 2023. Πάντως το θέμα πρέπει να κλείσει πριν ανοίξουν οι πύλες για κατάθεση αιτήσεων ΟΣΔΕ.

    Για τον ηλίανθο συζητά η χώρα μας να υπάρξει συνδεδεμένη ενίσχυση από το 2023 (με νέα ΚΑΠ) για βρώσιμο με στόχο την παραγωγή ηλιέλαιου. Επίσης θα μπορούν να το καλλιεργήσουν σε χωράφια με αγρανάπαυση χωρίς να χάνουν την πράσινη ενίσχυση.

    Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ θα συζητήσουν την πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας, τόσο στην ΕΕ όσο και παγκοσμίως, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

    Τα μέτρα της ΕΕ για τους αγρότες είναι:

    • δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης του αποθεματικού κρίσης με ταμείο 500 εκατ. ευρώ και δυνατότητα προσαύξησης του ποσού από τα κράτη μέλη
    • δίνεται η δυνατότητα καταβολής άμεσων κρατικών ενισχύσεων (de minimis) σε γεωργούς που πλήττονται από σημαντικές αυξήσεις του κόστους των εισροών
    • δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη να παρεκκλίνουν από ορισμένες υποχρεώσεις οικολογικού χαρακτήρα (αγρανάπαυση) το 2022 με στόχο την αύξηση γεωργικής γης
    • αυξημένη προκαταβολή του τσεκ (κάτι που γίνεται ήδη στην Ελλάδα)
    • ιδιωτική αποθεματοποίηση για τον κλάδο της χοιροτροφίας

    Να θυμίσουμε ότι από το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ η χώρα μας θα πάρει 26 εκατ. ευρώ και δίνεται δυνατότητα εθνικής χρηματοδότησης 200%. Συνολικά το ποσό εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 79 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε το κείμενο εργασίας της ΕΕ για διασφάλιση επισιτιστικής ασφάλειας (εδώ)

    Πηγή: Agrotypos.gr

  • Αίτημα Γεωργαντά στην ΕΕ για συνδεδεμένη στον ηλίανθο, εξελίξεις για βιοντίζελ
    Αίτημα Γεωργαντά στην ΕΕ για συνδεδεμένη στον ηλίανθο, εξελίξεις για βιοντίζελ

    Σε εξέλιξη ήταν στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας η επίσκεψη Γεωργαντά στην Ορεστιάδα.

    Ο υπουργός ήταν βασικός ομιλητής σε ημερίδα έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας στις 12 το μεσημέρι.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου από την εκδήλωση, ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύθηκε προς τους αγρότες και τους συνεταιριστές της περιοχής, να υποβάλλει αίτημα στην ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί και ο ηλίανθος στις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

    Ο πρόεδρος του ΑΣ Ορεστιάδας, κ. Λάμπης Κουμπρίδης στην ομιλία του ζήτησε από τον υπουργό να γίνει συνάντηση στην Αθήνα με τον ΣΒΙΒΕ, τον ΠΑΣΚΕΦ παρουσία Σκρέκα, για να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει (καθυστέρηση κατανομής βιοντίζελ).

    Στο σημείο αυτό ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως το ζήτημα της κατανομής είναι σε καλό δρόμο και πως σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, όπως άλλωστε ζητά εναγωνίως ο ΣΒΙΒΕ και ο ΠΑΣΚΕΦ, εκπρόσωποι των οποίων (Τυχάλας, Λίτος αντίστοιχα) παρευρίσκονται στην Ορεστιάδα.

    Η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ έχει ως εξής:

    Γεωργαντάς σε ημερίδα στην Ορεστιάδα: Στόχος μας η αύξηση των καλλιεργειών σε μαλακό σιτάρι, καλαμπόκι και ηλίανθο

    Οι δυνατότητες στοχευμένων παρεμβάσεων με σκοπό την αύξηση των καλλιεργειών σε μαλακό σιτάρι, καλαμπόκι και ηλίανθο εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας στην Ορεστιάδα που οργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών «Η Ένωση», στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

    Στην Ημερίδα, στην οποία επί τρίωρο έγινε διάλογος εφ’ όλης της ύλης, με τη συμμετοχή 150 αγροτών, συζητήθηκαν η επίδραση της αύξησης του κόστους παραγωγής ως απόρροια της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

    Η περιοχή του Έβρου είναι βασική παραγωγική εστία για τη χώρα μας σε μαλακό σιτάρι, καλαμπόκι και ηλίανθο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Ορεστιάδας κάθε χρόνο καλλιεργούνται περίπου 150.000 στρέμματα ηλίανθου που αντιστοιχούν στο 20% της ελληνικής παραγωγής.

    Οι παραγωγοί επιβεβαίωσαν στον ΥπΑΑΤ τη βούλησή τους να αυξήσουν τις καλλιέργειες στα συγκεκριμένα προϊόντα, και μέσω της αξιοποίησης των εκτάσεων που βρίσκονται σε αγρανάπαυση, δυνατότητα που προσφέρει με απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς να χάνουν τα πλεονεκτήματα που δίνει το πρόγραμμα αγρανάπαυσης.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς σε παρέμβασή του τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δώσει τη δυνατότητα αύξησης των καλλιεργειών σε δημητριακά, σημειώνοντας ότι ήδη έχει υποβληθεί αίτημα για να ενταχθεί στις συνδεδεμένες ενισχύσεις το μαλακό σιτάρι, ενώ αποστέλλεται αίτημα και για το καλαμπόκι.

    Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς στα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αγροτών που έχει λάβει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενεργοποίηση του Ταμείου Κρίσης, από το οποίο αναλογούν στη χώρα μας ακόμα 26 εκατ. ευρώ. Ενώ είπε ότι εξετάζεται σχέδιο για περαιτέρω στήριξη των αγροτών και για την αγορά λιπασμάτων. Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι κι εφέτος οι αγρότες απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος.

    Ο ΥπΑΑΤ προανήγγειλε, ακόμη, μέτρα που θα αφορούν στην ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας, τα οποία εκ των πραγμάτων θα ευνοήσουν και τους καλλιεργητές ηλίανθου.

    Εκ μέρους των αγροτών διατυπώθηκε η ανάγκη προώθησης των αναδασμών και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του προγράμματος για τα Σχέδια Βελτίωσης καθώς και η κατανομή στο βιοντίζελ με βάση την επικείμενη υπουργική απόφαση.

    Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών «Η Ένωση», κ. Λάμπρος Κουμπρίδης, σημείωσε ότι η σημερινή γεωργία καλείται να προσαρμοστεί απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της επισιτιστικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής που είναι συνδεδεμένες με τη νέα πραγματικότητα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

    Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, οι βουλευτές κ.κ. Χρ. Δερμετζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και εκπρόσωποι της Γεωπονικής Σχολής Ορεστιάδας. Μετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι των βουλευτών της ΝΔ κ. Αναστ. Δημοσχάκης και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστ. Γκαρά.

    Ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους αγρότες και επίσκεψη του ΥπΑΑΤ σε χώρους της Γεωπονικής Σχολής Ορεστιάδας. Ο κ. Γεωργαντάς συζήτησε με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημόνων Γεωπονίας και Δασολογίας και τόνισε την ανάγκη σύνδεσης της επιστημονικής κοινότητας με την παραγωγή.

    Νωρίτερα ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε τον Συνοριακό Φυτοϋγειονομικό Σταθμό των Κήπων. Ο ΥπΑΑΤ συζήτησε με το προσωπικό και διαπίστωσε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Σταθμού, για την οποία θα αναλάβει πρωτοβουλία.

    Πηγή: Agrotypos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ