Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την γέμιση
- 1 κουτάκι Morfat creamy
- 2 κτσ ζάχαρη
- 100 γρ ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
- 70 γρ καυτό νερό
Για την ζύμη
- 1 φύλλο σφολιάτας
Για το αλειμμα
- 1 κρόκο
- 1 κτσ γάλα
Για το γαρνίρισμα
- Λιωμένη κουβερτούρα
Για το πασπάλισμα
- Τριμμένο καρύδι η Φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολακι ρίχνουμε τον ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα, το βραστό νερό και αφού το διαλύσουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό.
- Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε ίσες λωρίδες.
- Σε καλούπια για cannoli βάζουμε λαδόκολλα , τυλίγουμε τις λωρίδες της σφολιάτας και έτσι θα μας βοηθήσει να μην χαλάσουν μετά το ψήσιμο όταν τα ξεφορμάρουμε.
- Αλείφουμε με κρόκο και γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στην προτελευταία κάτω σχάρα για 30 λεπτά στους 180c
μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα . - Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat creamy μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζελέ φράουλα μέσα στο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα κορνε και γεμίζουμε προσεκτικά όλα τα cannoli σφολιάτας.
- Σκουπίζουμε τις άκρες με μια σπάτουλα και τα βουταμε σε λιωμένη κουβερτούρα .
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι η φιστίκι Αιγίνης.
- Τα βαζουμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά και τα πιο νόστιμα γλυκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδάκια σας!!
Ιδανικό γλυκακι για όλες τις περιστάσεις!
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Πηγή: live-kitchen.gr