Γεύσεις

Τραγανά Γεμιστά Ρολάκια (Cannoli) με γεύση Φράουλα-Σοκολάτα

Τραγανά Γεμιστά Ρολάκια (Cannoli) με γεύση Φράουλα-Σοκολάτα
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την γέμιση

  • 1 κουτάκι Morfat creamy
  • 2 κτσ  ζάχαρη
  • 100 γρ ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
  • 70 γρ καυτό νερό


Για την ζύμη

  • 1 φύλλο σφολιάτας

Για το αλειμμα

  • 1 κρόκο
  • 1 κτσ γάλα

Για το γαρνίρισμα

  • Λιωμένη κουβερτούρα

Για το πασπάλισμα

  • Τριμμένο καρύδι η Φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολακι ρίχνουμε τον ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα, το βραστό νερό και αφού το διαλύσουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό.
  2. Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε ίσες λωρίδες.
  3. Σε καλούπια για cannoli βάζουμε λαδόκολλα , τυλίγουμε τις λωρίδες της σφολιάτας και έτσι θα μας βοηθήσει να μην χαλάσουν μετά το ψήσιμο όταν τα ξεφορμάρουμε.
  4. Αλείφουμε με κρόκο και γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στην προτελευταία κάτω σχάρα για 30 λεπτά στους 180c
    μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα .
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat creamy μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  6. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζελέ φράουλα μέσα στο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  7. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα κορνε και γεμίζουμε προσεκτικά όλα τα cannoli σφολιάτας.
  8. Σκουπίζουμε τις άκρες με μια σπάτουλα και τα βουταμε σε λιωμένη κουβερτούρα .
  9. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι η φιστίκι Αιγίνης.
  10. Τα βαζουμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά και τα πιο νόστιμα γλυκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδάκια σας!!

Ιδανικό γλυκακι για όλες τις περιστάσεις!

Καλή σας επιτυχία!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup