Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 07:03

Ηλεία: Επιμένει το κρύο - Χιόνια πάνω από τα 1.100μ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το κρύο επιμένει και την Πέμπτη στην Ηλεία, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και αργότερα το βράδυ τοπικές μπόρες. Στα ορεινά πάνω από τα 1000-1100 μέτρα αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, όπως στην περιοχή του Επικουρείου Απόλλωνα.

Η θερμοκρασία σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr θα κυμανθεί στα πεδινά από τους 2oC έως τους 12oC και στα ορεινά από τους -3oC έως τους 5oC.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πρόσκαιρα αρχικά βελτιωμένος καιρός, με βροχές στα νότια από το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά, άνεμοι σε μερική εξασθένηση στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 προβλέπονται αρχικά το πρωί αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πυκνότερες στα δυτικά, και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Μετά το μεσημέρι προβλέπονται βροχοπτώσεις στα Νότια Επτάνησα και στην Πελ/νησο, οι οποίες αργά το απόγευμα θα επεκταθούν στη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Κρήτη. Αργά τη νύχτα τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται και στις Κυκλάδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελ/νησου και της Ηπείρου πάνω από τα 1200μ υψόμετρο. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία έως 3 βαθμούς), 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από -2 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο), 7 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 5 βαθμούς), 11 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα κεντρικά και νότια. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα βροχής αργά το βράδυ περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 00:19

Σχετικά Άρθρα

  • Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας
    Μερομήνια: Πλησιάζει βαρυχειμωνιά - O διαφορετικός φετινός χειμώνας

    Τα Μερομήνια προειδοποιούν για την κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» την χώρα

    Αλλάζει το «πρόσωπο» του φετινού χειμώνα, και μετά από τους ήπιους των τελευταίων ετών, φαίνεται - τουλάχιστον σύμφωνα με τα μερομήνια - θα είναι βαρύς και από νωρίς θα σαρώσει τη χώρα μας. Το τσουχτερό κρύο αναμένεται να είναι έντονο ακόμα και μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2025.

    Αναλυτικά τα μερομήνια ανά μήνα

    Οκτώβριος 2024: Αξιόλογες βροχές και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τα συνηθισμένα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

    Νοέμβριος 2024: Χειμερινό σκηνικό από το 2ο μισό και αρκετές βροχές

    Δεκέμβριος 2024: Βροχέρος καιρός, αλλά και χιόνια στα ορεινά, αλλά με ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

    Ιανουάριος 2025: Σχετικά ήπιος ο μήνας, με λιγότερες βροχές, αλλά στις αρχές θα έχει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.

    Φεβρουάριος 2025: Ψύχρα και χιόνια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού

    Μάρτιος 2025: Χωρισμένος στα δύο, με έντονα χειμερινές πινελιές στο 2ο μισό.

  • Έρχεται κρύο με μονοψήφιες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά: 3 έως 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά – Πρόγνωση Κολυδά
    Έρχεται κρύο με μονοψήφιες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά: 3 έως 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά – Πρόγνωση Κολυδά

    Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας έρχεται τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποιεί ο διεθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

    Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του, «η διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά επίπεδα θα αποτελέσει το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ μονοψήφιες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά». Επιπρόσθετα, ο κ. Κολυδάς επισήμανε ότι οι άνεμοι «θα εξασθενήσουν προοδευτικά το Σαββατοκύριακο», ενώ τόνισε ότι οι «βροχές θα είναι λίγες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια».

    Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

    «Τα οπισθοδρομούντα χαμηλά και το ξεροβόρι. Η διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά επίπεδα το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού. Μονοψήφιες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στα περισσότερα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι προοδευτικά το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν, και θα ενισχυθούν από βδομάδα .

    Οι βροχές πολύ λίγες στα κεντρικά και βόρεια, καθώς τα συστήματα που επηρεάζουν την Κεντρική Μεσόγειο όχι μόνο δεν έρχονται προς την περιοχή μας, αλλά γίνονται οπισθοδρομούντα, δηλαδή κατευθύνονται προς τα δυτικά».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Η έκθεση των μικρών παιδιών σε κρύο και ζέστη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου
    Η έκθεση των μικρών παιδιών σε κρύο και ζέστη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου

    Η έκθεση στη ζέστη και το κρύο κατά την πρώιμη ζωή των παιδιών μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στη μικροδομή της λευκής ουσίας του εγκεφάλου, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Climate Change».

    Η έρευνα, επικεφαλής της οποίας είναι το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal), υπογραμμίζει την ευπάθεια των εμβρύων και των παιδιών στις ακραίες θερμοκρασίες. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις μεταβολές της θερμοκρασίας, καθώς οι μηχανισμοί θερμορύθμισης είναι ακόμα ανώριμοι.

    Οι ερευνητές εξέτασαν με μαγνητική τομογραφία τη δομή της λευκής ουσίας στον εγκέφαλο 2.681 παιδιών, ηλικίας 9 έως 12 ετών. Επίσης, χρησιμοποίησαν μία προηγμένη στατιστική προσέγγιση για να εκτιμήσουν την έκθεση του κάθε συμμετέχοντα σε μηνιαίες μέσες θερμοκρασίες από τη σύλληψή τους μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών. Ως κρύες και ζεστές θερμοκρασίες ορίστηκαν οι θερμοκρασίες που βρίσκονταν στο κατώτερο και το ανώτερο άκρο της κατανομής θερμοκρασίας στην περιοχή μελέτης.

    Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η έκθεση στο κρύο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του πρώτου έτους ζωής και η έκθεση στη ζέστη από τη γέννηση έως την ηλικία των τριών ετών σχετίζονταν με βραδύτερη ωρίμανση της λευκής ουσίας. «Σε προηγούμενες μελέτες, η μεταβολή αυτής της παραμέτρου έχει συσχετιστεί με χειρότερη γνωστική λειτουργία και ορισμένα προβλήματα ψυχικής υγείας», εξηγεί η πρώτη συγγραφέας της μελέτης, ερευνήτρια στο ISGlobal και το ισπανικό ερευνητικό κέντρο IDIBELL, Λάουρα Γκρανές.

    Επιπλέον, μία ανάλυση με βάση τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες έδειξε ότι τα παιδιά που ζουν σε φτωχότερες γειτονιές ήταν πιο ευάλωτα στην έκθεση στο κρύο και τη ζέστη. Σε αυτά τα παιδιά, τα παράθυρα ευαισθησίας στο κρύο και τη ζέστη ήταν παρόμοια με εκείνα που εντοπίστηκαν στη συνολική ομάδα των συμμετεχόντων, αλλά άρχισαν νωρίτερα. Αυτές οι διαφορές μπορεί να σχετίζονται, σύμφωνα με τους ερευνητές, με τις συνθήκες στέγασης και την ενεργειακή φτώχεια.

    Ένας σημαντικός μηχανισμός που θα μπορούσε να εξηγήσει την επίδραση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος στη νευροανάπτυξη, όπως τονίζουν οι ερευνητές, σχετίζεται με την κακή ποιότητα ύπνου, τη διαταραχή των λειτουργιών του πλακούντα ή την ενεργοποίηση του ορμονικού άξονα που οδηγεί σε υψηλότερη παραγωγή κορτιζόλης ή φλεγμονώδεις διεργασίες.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από σήμερα αλλά με κρύο - Πώς θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου
    Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από σήμερα αλλά με κρύο - Πώς θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου

    Μέχρι το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές στα ανατολικά της χώρας - Ανήμερα της 25ης Μαρτίου αναμένονται λίγες βροχές στα δυτικά και βόρεια

    Χειμωνιάτικος καιρός για λίγο ακόμη, πριν υποδεχθούμε την Άνοιξη.
    Ένα ακόμη τριήμερο πλησιάζει, αυτό της 25ης Μαρτίου, και ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα κάνουν μια σύντομη απόδραση από την πρωτεύουσα.
    Την Παρασκευή περνάει μια διαταραχή που θα δώσει βροχές στα κεντρικά και νότια, το Σάββατο αυτή η αστάθεια θα περιοριστεί και την Κυριακή φτιάχνει ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως όλα δείχνουν, την 25η Μαρτίου, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να προσεγγίζει τη χώρα μας από την Ιταλία. Τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν κοντά στο μεσημέρι και μάλλον θα γενικευτούν προς την κεντρική και βόρεια χώρα.

    kairos-25imartiou
    Ο καιρός από σήμερα

    Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται κυρίως τις πρωινές ώρες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στο Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα.
    Την Πέμπτη (21/3), προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους στη Θράκη και την Κρήτη θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και στη ΝΑ νησιωτική χώρα 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

    Την Παρασκευή (22/3), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές - βραδινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    kairos-paraskevi
    Το Σάββατο (23/3), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά.

    Την Κυριακή (24/3) αναμένεται σχετική καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Νέος υποδοχέας εξηγεί πώς το δέρμα μας αντιλαμβάνεται το ψύχος
    Νέος υποδοχέας εξηγεί πώς το δέρμα μας αντιλαμβάνεται το ψύχος

    Μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί οι υποδοχείες που αντιδρούν σε υψηλές και δροσερές θερμοκρασίες, όχι όμως και ο υποδοχέας που αντιλαμβάνεται θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών.

    Ένα μεγάλο κενό στη μελέτη των ανθρώπινων αισθήσεων δείχνει να κλείνει μετά την ανακάλυψη μιας πρωτεΐνης που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Η πρωτεΐνη GluK2, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές στην επιθεώρηση Nature Neuroscience, δρα ως υποδοχέας των αισθητήριων νεύρων και αντιδρά σε θερμοκρασίες κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

    «Διάφορες προηγούμενες μελέτες είχαν εντοπίσει τις πρωτεΐνες που αντιλαμβάνονται τις θερμές, τις καυτές και τις δροσερές θερμοκρασίες. Μέχρι σήμερα όμως δεν είχαμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε τι είναι αυτό που αντιλαμβάνεται θερμοκρασίες κάτω από τους 15 βαθμούς» δήλωσε σε δελτίο Τύπου ο Σον Σου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, τελευταίος συγγραφέας της μελέτης.

    Οι υποδοχείς αυτοί αλλάζουν σχήμα ανάλογα με τη θερμοκρασία, οπότε τα αισθητήρια νεύρα παραγάγουν ένα ηλεκτρικό σήμα που ενημερώνει τον εγκέφαλο για τις εξωτερικές συνθήκες.

    Η ανακάλυψη του υποδοχέα του ψύχους έρχεται πάνω από 20 χρόνια μετά την ταυτοποίηση του υποδοχέα που αντιδρά στις υψηλές θερμοκρασίες, επισήμανε ο δρ Σου.

    Από τα σκουλήκια ως τα θηλαστικά

    Η νέα μελέτη βασίζεται σε προηγούμενη δημοσίευση στην οποία η ίδια ομάδα ανέφερε την ανακάλυψη ενός υποδοχέα του ψύχους στο Caenorhabditis elegans, ένα νηματώδες σκουλήκι μήκους λίγων χιλιοστών που χρησιμοποιείται ευρέως ως πειραματόζωο.

    Δεδομένου ότι το εν λόγω γονίδιο έχει διατηρηθεί από την εξέλιξη όχι μόνο στα σκουλήκια αλλά και στα θηλαστικά, οι ερευνητές διερωτήθηκαν αν ο ίδιος υποδοχέας αντιλαμβάνεται το ψύχος και στο ποντίκι ή τον άνθρωπο.

    Δεδομένου ότι θα ήταν δύσκολο να σχεδιαστούν πειράματα σε ανθρώπους, η ερευνητική ομάδα εξέτασε την περίπτωση του ποντικού. Συγκεκριμένα, δημιούργησε γενετικά τρτοποποιημένα ποντίκια στα οποία είχε απαλειφθεί εντελώς το γονίδιο της πρωτεΐνης GluK2.

    Μια σειρά πειραμάτων έδειξε ότι τα ποντίκια αυτά αντιδρούσαν φυσιολογικά στις υψηλές, μέτριες και δροσερές θερμοκρασίες, έδειχναν όμως να μην αντιλαμβάνονται καθόλου το ψύχος.

    Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι η ίδια πρωτεΐνη παράγεται όχι μόνο στα αισθητήρια νεύρα του δέρματος αλλά και στον εγκέφαλο, όπου επιτελεί όμως εντελώς διαφορετικές λειτουργίες, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία νέων συνάψεων, τη μνήμη και τη μάθηση.

    Είναι ένα παράδειγμα γονιδίου που έχει εξελιχθεί για περισσότερες από μία λειτουργίες ταυτόχρονα, κάτι που ισχύει για πολλά ακόμα ανθρώπινα γονίδια.

    Οι ερευνητές υποψιάζονται πάντως ότι η εν λόγω πρωτεΐνη εξελίχθηκε αρχικά ως υποδοχέας του ψύχους και απέκτησε ρόλο στον εγκέφαλο πολύ αργότερα.

    Κι αυτό επειδή η ίδια πρωτεΐνη δεν απαντά μόνο στα σκουλήκια και τα θηλαστικά αλλά σε όλες τις κύριες ομάδες οργανισμών, ακόμα και σε μονοκύτταρα είδη.

    «Τα βακτήρια δεν έχουν εγκέφαλο, οπότε γιατί αν εξελιχθούν για να λαμβάνουν χημικά σήματα από άλλους νευρώνες;» σχολίασε ο δρ Σου.

    Η ομάδα του πιστεύει ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να προσφέρει νέα στοιχεία για την αντιμετώπιση παθήσεων που επηρεάζουν την αντίληψη του ψύχους, για παράδειγμα ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για τους οποίους το κρύο μπορεί να γίνει επώδυνο.

    Πηγή: In.gr
  • Ηλεία: Με βροχές και κρύο η Τετάρτη
    Ηλεία: Με βροχές και κρύο η Τετάρτη

    Βροχερή αλλά και κρύα θα είναι η Τετάρτη στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία στα πεδινά του νομού έως τους 11-12oC και στα ορεινά έως τους 5-6oC.

    Βροχές και τοπικές μπόρες θα έκδηλωθούν σε όλο το νομό σχεδόν όλη την ημέρα.

    Πιθανή χιονόπτωση αναμένουμε στην περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα και σε μεγάλο υψόμετρο στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά ανατολικοί - βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Άστατος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε πτώση στα νότια, σε μικρή άνοδο στα βόρεια.

    Πιο αναλυτικά:

    Για την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελ/νήσου, στα Επτάνησα, στα ορεινά της Ηπείρου και της Κρήτης, και στη Στερεά Ελλάδα. Άστατος θα είναι ο καιρός και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, και στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικά χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε χαμηλά υψόμετρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς), 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 1 έως 15 βαθμούς στην Ήπειρο), 7 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ,.

    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικής βροχής περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

    Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα παροδικών τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

    Πηγή: meteo.gr

  • Ηλεία: Πάγωσαν τα πεδινά, κρύο στα ορεινά - Στους -3,7oC ο υδράργυρος
    Ηλεία: Πάγωσαν τα πεδινά, κρύο στα ορεινά - Στους -3,7oC ο υδράργυρος

    Στη Μαγούλα Ωλένης και στο Βαρθολομιό καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες στην Ηλεία. Αντίθετα πάνω από το μηδέν κινήθηκε ο υδράργυρος στα ορεινά όπως η Ανδρίτσαινα και η Λαμπεία και πιο ζεστός ήταν ο Πύργος.

    Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του metar.gr στην Ηλεία η εικόνα σήμερα νωρίς το πρωί είχε ως εξής:

    Μαγούλα - 3.7 °C
    Βαρθολομιό - 0.8 °C
    Λαμπεία 0.4°C
    Πηνεία 0.7 °C
    Ζαχάρω 0.9 °C
    Ανδρίτσαινα 1.9 °C
    Αμαλιάδα 2.7 °C
    Πύργος 3.6 °C

  • Ηλεία: Με κρύο μπαίνει ο Φεβρουάριος...
    Ηλεία: Με κρύο μπαίνει ο Φεβρουάριος...

    Παραμένει παγωμένος ο καιρός στην Ηλεία και με την έλευση του Φεβρουαρίου. Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει ουσιαστικά από την Κυριακή - Δευτέρα.

    Η θερμοκρασία στα πεδινά του νομού θα κυμανθεί από τους 2oC έως τους 11oC και στα ορεινά από τους -6oC έως τους 7oC.

    Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ ενώ στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 αναμένονται βροχές στην Κρήτη και γενικά αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Πιο αναλυτικά, στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες, τοπικές βροχές, όμως από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Η ορατότητα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θράκη -3 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 10, στην Ήπειρο από -3 έως 11, στη Δυτική Στερεά από -2 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από -2 έως 11, στην Πελοπόννησο από -3 έως 12 στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 11, στις Κυκλάδες από 7 έως 11, στα Δωδεκάνησα από 4 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: meteo.gr - Φωτογραφία: Eurokinissi

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο