Ο 20χρονος έφαγε τα μακαρόνια που βρίσκονταν στον πάγκο της κουζίνας του επί πέντε ημέρες
Το μπολ με τα μακαρόνια είχε μείνει στον πάγκο της κουζίνας του επί πέντε ημέρες. Ο 20χρονος από τις Βρυξέλλες έφαγε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και αμέσως έπαθε τροφική δηλητηρίαση.
Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες και έγινε αντικείμενο μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.
Το πτώμα του βρήκαν οι γονείς του όταν τον αναζήτησαν μετά από 11 ώρες.
Η νεκροψία έδειξε ότι για τον θάνατό του ευθύνεται το βακτήριο «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»), ένα σπορογόνο βακτήριο ευρύτατα διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί εμετό και διάρροια. Οι τοξίνες που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές, όπως έδειξαν οι αναλύσεις, που οδήγησαν στην κατάρρευση του συκωτιού και τελικά στο θάνατο.
«Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν, σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί.