Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 17:55

Συγκρούσεις στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Δεκάδες άνθρωποι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πολλοί εκ των οποίων κρατώντας αυτοσχέδιες ασπίδες, διείσδυσαν στο κτίριο του κοινοβουλίου, αφού έσπασαν τις τζαμαρίες - Οι διαδηλωτές ύψωσαν τη βρετανική σημαία στην αίθουσα του Νομοθετικού Συμβουλίου - Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού αλλά έκανε πίσω από την πίεση του πλήθους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οι διαδηλωτές, που αντιτίθενται στην προσκείμενη στο Πεκίνο κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, εισέβαλαν σήμερα, βράδυ Δευτέρας τοπική ώρα, στο κτίριο του κοινοβουλίου, αφού έσπασαν τις τζαμαρίες, σύμφωνα με τις εικόνες που προβάλλουν τηλεοπτικά δίκτυα.

Δεκάδες άνθρωποι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πολλοί εκ των οποίων κρατώντας αυτοσχέδιες ασπίδες, διείσδυσαν στο Νομοθετικό Συμβούλιο (LegCo), καταφέρνοντας να μπουν έπειτα από προσπάθειες ωρών, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο i-Cable News.
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου, που είχαν αναπτυχθεί εντός του κτιρίου και νωρίτερα έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού για να απωθήσουν το πλήθος, οπισθοχώρησαν προς το εσωτερικό.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ανήμερα της 22ης επετείου της παράδοσης της κυριαρχίας του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία στην Κίνα, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν πίνακες ζωγραφικής, έσπασαν πόρτες, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, εκφράζοντας την οργή τους για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο για τις απελάσεις υπόπτων στην Κίνα.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν τη βρετανική σημαία στο βήμα του Νομοθετικού Συμβουλίου (LegCo, το τοπικό κοινοβούλιο) Αφού ύψωσαν τη σημαία, κατέβασαν τα πορτρέτα των τοπικών ηγετών του Χονγκ Κονγκ και ζωγράφισαν γκράφιτι με μαύρη μπογιά στους τοίχους.

"Δεν υπάρχουν βίαιοι ταραξίες, μόνο τυραννία", έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν.

000_1I51WB
Ορισμένοι κρατούσαν οδικές πινακίδες, άλλοι λαμαρίνες και κομμάτια από σκαλωσιές, την ώρα που περίπου 1.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί περιμετρικά του κτιρίου του Κοινοβουλίου, στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας της πρώην βρετανικής αποικίας.
Μια μικρή ομάδα, οι περισσότεροι φοιτητές, που φορούσαν κράνη ασφαλείας και μάσκες, χρησιμοποίησαν ένα μεταλλικό καροτσάκι και κοντάρια επιχειρώντας να σπάσουν τις τζαμαρίες της εισόδου, κάτι που τελικά κατάφεραν.

000_1I522Y
000_1I530N

Μπροστά στην έφοδο του πλήθους, το κοινοβούλιο σήμανε κόκκινο συναγερμό, διατάσσοντας τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν αμέσως τον χώρο και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες του για αύριο Τρίτη.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου αρχικά χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, όμως στη συνέχεια υποχώρησαν υπό την πίεση του πλήθους.

Οι διαδηλώσεις που οργανώνονται στο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες εβδομάδες ήταν σχεδόν στο σύνολό τους ειρηνικές. Ο αρχικός σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, το οποίο τελικά η τοπική κυβέρνηση αναγκάστηκε να το αποσύρει.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ένα πλήθος δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κατέκλυσε τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, με την ευκαιρία της επετείου της επιστροφής του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα, το 1997. Νωρίτερα, μικρές ομάδες αποτελούμενες κυρίως από κουκουλοφόρους νέους, κατέλαβαν τρεις κεντρικές αρτηρίες και παρεμπόδισαν την κυκλοφορία, στήνοντας οδοφράγματα με πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα.

Στις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις στο ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν συμμετάσχει έως και ένα εκατομμύριο πολίτες, οι οποιοι εκφράζουν οργή για τις πολιτικές της Κάρι Λαμ, της επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης-κράτους, που υποστηρίζεται από το Πεκίνο. Πρόκειται για τη σοβαρότερη πρόκληση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπος ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 21:16

Σχετικά Άρθρα

  • Χονγκ Κονγκ: Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι - Συγκλονιστικά βίντεο μετά τις πλημμύρες
    Χονγκ Κονγκ: Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι - Συγκλονιστικά βίντεο μετά τις πλημμύρες

    Πάνω από 83 οι τραυματίες και δεκάδες οι αγνοούμενοι

    Εικόνες αποκάλυψης μεταδίδουν από το Χονγκ Κονγκ τα διεθνή ΜΜΕ με τους κατοίκους να έχουν ανεβάσει βίντεο στα social media απεικονίζοντας το μέγεθος της ανυπολόγιστης καταστροφής.

    Όπως μεταδίδoυν το Reuters και το CNN, το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται αντιμέτωπο με τις ισχυρότερες και χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών. Κυρίως όμως πλήττεται η γειτονική κινεζική πόλη Σεντζέν.

    Το διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ μετράει τις πληγές του από την έντονη κακοκαιρία με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τις χειρότερες βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ αφότου άρχισαν να τηρούνται συστηματικά μετεωρολογικά αρχεία, το 1884, αναφέρει το CNN.

    Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές και στις συγκοινωνίες, προτού καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το πέρασμα τυφώνα που είχε μετατρέψει σε ποτάμια πολλές περιοχές.

    Χθες, η γειτονική κινεζική μητρόπολη Σεντζέν επλήγη από τις χειρότερες βροχοπτώσεις που έχουν να καταγραφούν από το 1952, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

    Όπως επισημαίνει το κινεζικό πρακτορείο «Νέα Κίνα, η Σεντζέν των 17,7 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι έδρα κινεζικών μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας.

    Η περιοχή βρέθηκε αντιμέτωπη με ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες και θερμοκρασίες ρεκόρ το καλοκαίρι, φαινόμενα που, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, επιδεινώνει η υπερθέρμανση του πλανήτη .

    Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 83 είναι οι τραυματίες και δεκάδες οι αγνοούμενοι (κάποια πρακτορεία κάνουν λόγο για 36). Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν θύματα.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα «εξαιτίας των ακραίων συνθηκών», όπως και μέρος της υπηρεσίας τελωνείων στα σύνορα Χονγκ Κονγκ - Σεντζέν.

    Σύμφωνα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ, οι αρχές της Σεντζέν σκέφτονται να απελευθερώσουν ποσότητες ύδατος από ταμιευτήρες της μεγαλούπολης, κάτι που αν προχωρήσει, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της ημιαυτόνομης περιοχής.

    Οι βροχές έφθασαν κατά τόπους τα 469 χιλιοστά, ρεκόρ στην πόλη, μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο «Νέα Κίνα».

    Η εταιρεία διαχείρισης του μετρό του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός λειτουργίας μέρος του δικτύου –τουλάχιστον μια από τις γραμμές– διότι πλημμύρισε σταθμός.

    Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χρήστες ανέβασαν στο διαδίκτυο στιγμιότυπα που δείχνουν συρμό να μη σταματά στον σταθμό Γουόνγκ Τάι Σιν, όπου η αποβάθρα είχε καλυφθεί από νερά.

    Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ, οι καταρρακτώδεις βροχές οφείλονται σε βαρομετρικό χαμηλό το οποίο άφησε στο πέρασμά του ο «Χαϊκούι», ο τυφώνας που έπληξε την Ταϊβάν στις αρχές της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 100 άνθρωποι, να ξεριζωθούν δέντρα και να υποστούν ζημιές οι δρόμοι, προτού κατευθυνθεί στη νότια Κίνα, υποβαθμισμένος σε καταιγίδα.

    Τη νότια Κίνα έπληξαν το Σαββατοκύριακο δυο τυφώνες: ο Σαολά και ο Χαϊκούι.

    Η κλιματική αλλαγή αυξάνει την ένταση των τροπικών καταιγίδων, που φέρνουν πλέον μεγαλύτερες ποσότητες βροχής και ισχυρότερες ριπές ανέμων και προκαλούν αστραπιαίες πλημμύρες και ζημιές σε παραθαλάσσιες περιοχές, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, μεταδίδει το Reuters.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ DANIEL CENG

  • ΛΔ Κονγκό: Σε 169 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Κινσάσα
    ΛΔ Κονγκό: Σε 169 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Κινσάσα

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις καταστρέφοντας περισσότερα από 280 σπίτια στη συνοικία Μοντ Ενγκαφούλα

    Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες την ευρύτερη περιοχή της Κινσάσα, της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανήλθε σε 169, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, καταστρέφοντας περισσότερα από 280 σπίτια στη συνοικία Μοντ Ενγκαφούλα και ένα μεγάλο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ν1 που συνδέει την πρωτεύουσα Κινσάσα με το λιμάνι Ματάντι.

    Κλιμάκιο του OCHA και του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων της ΛΔ Κονγκό επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές για να αποτιμήσει την έκταση της καταστροφής από την κακοκαιρία.

    At least 169 people died after heavy rains🌧️ hit Kinshasa during the night of December 12-13, according to authorities.
    Humanitarian actors are standing by to support the government🇨🇩 in assisting the affected people.

    ↪️https://t.co/fxEdaI3RVc pic.twitter.com/BWKw9HdNzF

    — OCHA DRC (@UNOCHA_DRC) December 16, 2022

    «Ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή) το τριήμερο πένθος», αναφέρει η ανακοίνωση του OCHA στην οποία επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΛΔ Κονγκό δεσμεύτηκε πως θα μεριμνήσει για τον αξιοπρεπή ενταφιασμό των θυμάτων.

    Από τα διάσπαρτα ψαροχώρια στις όχθες του ποταμού Κονγκό σχηματίστηκε σταδιακά η πρωτεύουσα Κινσάσα, η οποία με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε μεγαλούπολη 15 εκατομμυρίων κατοίκων. Η άναρχη δόμηση έχει καταστήσει την περιοχή ευάλωτη σε πλημμύρες και κατολισθήσεις, η συχνότητα των οποίων έχει αυξηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

    #RDC / #KINSHASA : No comment 😭. pic.twitter.com/FWdyOHcbfH

    — WIFI YA MBOKA SAME WILONDJA (@wifiyamboka) December 13, 2022

    #Kinshasa
    route de Matadi ce matin vers Matadi kibala, la route est coupée en 2. pic.twitter.com/QpJNsRcsry

    — jeannine falanga (@JeannineFalanga) December 13, 2022

    #RDC: #RN1 (KINSHASA) , les esprits n’ont pas été consultés ? | Tous les travaux emportés par les eaux. pic.twitter.com/abjoPi7EP4

    — Steve Wembi (@wembi_steve) December 15, 2022

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr

  • Πανικός σε συναυλία στο Χονγκ Κονγκ: Γιγαντιαία οθόνη έπεσε και καταπλάκωσε χορευτές - Σοκαριστικό βίντεο
    Πανικός σε συναυλία στο Χονγκ Κονγκ: Γιγαντιαία οθόνη έπεσε και καταπλάκωσε χορευτές - Σοκαριστικό βίντεο

    Στιγμές πανικού επικράτησαν σε συναυλία στο Χονγκ Κονγκ, όταν γιγαντοοθόνη έπεσε και καταπλάκωσε δύο χορευτές που βρίσκονταν στη σκηνή. Η συναυλία των Mirror διεκόπη άμεσα και ο μάνατζερ του συγκροτήματος ζήτησε από το πλήθος να αποχωρήσει από τον χώρο.

    Το ατύχημα - σοκ καταγράφηκε από πολλούς φαν της μπάντας και τα βίντεο αναρτήθηκαν στα social media.

    Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο ένας από τους χορευτές τραυματίστηκε στον αυχένα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και κάποιες γυναίκες θαυμάστριες από το πλήθος, εξαιτίας του σοκ που υπέστησαν, όπως γράφει το BBC.

    Δείτε το τρομακτικό βίντεο:

    Σημειώνεται πως το boy band Mirror έδινε συναυλία στο Coliseum του Χονγκ Κονγκ το βράδυ της Πέμπτης. Μάλιστα, οι αρμόδιες Αρχές της πόλης έδωσαν εντολή να «παγώσουν» οι υπόλοιπες εμφανίσεις έως ότου ελεγχθούν οι τοποθεσίες διεξαγωγής τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Χονγκ Κονγκ: Ευθανασία στο μεγαλύτερο σε ηλικία γιγαντιαίο πάντα στον κόσμο - Ήταν 35 ετών
    Χονγκ Κονγκ: Ευθανασία στο μεγαλύτερο σε ηλικία γιγαντιαίο πάντα στον κόσμο - Ήταν 35 ετών

    Ο Αν Αν, το μεγαλύτερο σε ηλικία στον κόσμο γιγαντιαίο πάντα υπό συνθήκες ανθρώπινης φροντίδας, υποβλήθηκε σήμερα σε ευθανασία σε ηλικία 35 ετών, που αντιστοιχεί σε ανθρώπινη ηλικία 105 ετών, όπως ανακοίνωσε το θεματικό πάρκο στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο και τον φιλοξενούσε.

    Η υγεία του Αν Αν έδειχνε σταθερά σημάδια επιδείνωσης κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς το ζώο δέχονταν όλο και λιγότερο τροφή, μέχρι που σταμάτησε να τρώει, όπως ανακοίνωσε το Ocean Park, η εγκατάσταση φιλοξενίας θηλαστικών και θαλάσσιων ζώων στην οποία και ζούσε από το 1999.

    Ο Αν Αν και η Τζια Τζια, το μεγαλύτερο θηλυκό γιγαντιαίο πάντα που πέθανε το 2016 σε ηλικία 38 ετών, είχαν δωριστεί από την κινεζική κυβέρνηση στο Χονγκ Κονγκ.

    «Το Ocean Park αισθάνεται βαθιά λύπη, ανακοινώνοντας την απώλεια του Αν Αν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του πάρκου.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες από το πλοίο που κόπηκε στα δύο
    Ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες από το πλοίο που κόπηκε στα δύο

    Σύμφωνα με τους τρεις επιζώντες, το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο όταν αυτό έσπασε στα δύο

    «Πολύ μικρές» είναι οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανά τα 27 μέλη του πληρώματος του πλοίου που αγνοούνται αφού αυτό κόπηκε στα δύο όταν έπλεε στη θάλασσα της Νότιας Κίνας λόγω της τροπικής καταιγίδας Τσάμπα.

    Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ πάντως συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης.

    Το πλοίο έπλεε χθες Σάββατο 160 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ όταν βρέθηκε στο πέρασμα της καταιγίδας Τσάμπα. «Υπέστη σοβαρές ζημιές και κόπηκε σε δύο κομμάτια», διευκρίνισε η υπηρεσία Government Flying Service του Χονγκ Κονγκ.

    Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, αφού ενημερωθήκαν για το συμβάν περίπου στις 07:25 χθες Σάββατο το πρωί (02:35 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας). Κατάφεραν να σώσουν τρία από τα συνολικά 30 μέλη του πληρώματος, τα οποία διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

    Εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δείχνουν έναν άνθρωπο να απομακρύνεται από το σημείο του δυστυχήματος με ελικόπτερο την ώρα που κύματα χτυπάνε τη γέφυρα του πλοίου, το οποίο έχει μισοβυθιστεί.

    Στο σημείο του δυστυχήματος καταγράφονταν άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ τα κύματα έφταναν σε ύψος 10 μέτρων.

    Σύμφωνα με τους τρεις επιζώντες, το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο όταν αυτό έσπασε στα δύο και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παρασύρθηκαν από τα κύματα προτού φτάσει στο σημείο το πρώτο ελικόπτερο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

    Η περιοχή των ερευνών έχει διευρυνθεί αλλά οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι «πολύ μικρές», σχολίασε ο Γουέστ Γου ελεγκτής της Government Flying Service.

    Ο τυφώνας Τσάμπα σχηματίστηκε στο κέντρο της θάλασσας της Νότιας Κίνας. Την Παρασκευή και το Σάββατο σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι έπληξαν το Χονκ Κονγκ, ενώ χθες το απόγευμα η τροπική καταιγίδα κατευθύνθηκε προς την ηπειρωτική Κίνα, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κορονοϊός - Χονγκ Κονγκ: Περίπου 2.000 χάμστερ θα θανατωθούν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε pet shop
    Κορονοϊός - Χονγκ Κονγκ: Περίπου 2.000 χάμστερ θα θανατωθούν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε pet shop

    Το Χονγκ Κονγκ θα θανατώσει περίπου 2.000 χάμστερ αφού ορισμένα από αυτά βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, σε μια πόλη που προσπαθεί να ακολουθήσει μια πολύ αυστηρή στρατηγική «μηδενικής Covid».

    Η σφαγή των μικρών τρωκτικών αποφασίστηκε αφού εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19 σε ένα κατάστημα μικρών ζώων. Η υπουργός Υγείας του Χονγκ Κονγκ Σοφία Τσαν είπε ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η υγεία του πληθυσμού, αφού μια υπάλληλος και μια πελάτισσα που έπιασαν τα χάμστερ βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

    Η υπάλληλος μολύνθηκε από την παραλλαγή Δέλτα, που σπανίζει στις τοπικές αλυσίδες μετάδοσης του Χονγκ Κονγκ. «Σε διεθνές επίπεδο, δεν υπάρχει σήμερα καμία απόδειξη ότι τα ζώα μεταδίδουν τον κορονοϊό στους ανθρώπους, αλλά θα λάβουμε προληπτικά μέτρα», εξήγησε η Τσαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Από τα τεστ που έγιναν στο κατάστημα Little Boss, σε μια πολυσύχναστη συνοικία της πόλης, διαπιστώθηκαν 11 θετικά αποτελέσματα στα χάμστερ. Οι αρχές πιστεύουν ότι τα ζώα εισήχθησαν από την Ολλανδία και ζήτησαν από όσους αγόρασαν χάμστερ μετά τις 22 Δεκεμβρίου να τα παραδώσουν για να θανατωθούν.

    Το Little Boss έκλεισε την Τρίτη και περίπου 1.000 ζώα που φιλοξενούνταν εκεί, κατασχέθηκαν και θανατώθηκαν. Σε αυτά θα προστεθούν άλλα 1.000 χάμστερ από άλλα καταστήματα πώλησης ζώων του Χονγκ Κονγκ. Περίπου 150 πελάτες και 20 υπάλληλοι στάλθηκαν σε κέντρο καραντίνας, ενώ αποφασίστηκε επίσης να διακοπεί η εισαγωγή μικρών ζώων. Οι πολίτες κλήθηκαν να αποφεύγουν την επαφή με ζώα συντροφιάς και να κρατούν καθαρά τα σπίτια τους. «Σε καμία περίπτωση να μην εγκαταλείψουν τα ζώα τους στον δρόμο», είπε ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας, Λέουνγκ Σιου-φάι.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χονγκ Κονγκ: Φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου με δεκάδες εγκλωβισμένους
    Χονγκ Κονγκ: Φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου με δεκάδες εγκλωβισμένους

    Αναστάτωση στο Χονγκ Κονγκ από μεγάλη φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκάδων πολιτών.

    Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ και σύμφωνα με τις αναφορές τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί.

    Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο οροφο του ουρανοξύστη που φιλοξενεί εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και γραφεία και γρήγορα επεκτάθηκε.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο ο οποίος έχει καταφύγει στους ασφαλείς ορόφους του κτηρίου.

    Μια γυναίκα έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

    Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπως μεταδίσονται από χρήστες στο twitter:

    #SONDAKİKA
    Hong Kong Dünya Ticaret Merkezi'nde çıkan büyük yangında onlarca kişi mahsur kaldı pic.twitter.com/RgYPaVIwmt

    — EHA MEDYA (@eha_medya) December 15, 2021

    FIRE broke out in Hong Kong's shopping center, dozens appear to be trapped inside. More to follow. pic.twitter.com/DHEsE6z6zr

    — RT (@RT_com) December 15, 2021

    Smoke inside Hong Kong's World Trade Centre

    Credit: Gigi pic.twitter.com/HeixnxmtRk

    — SCMP Hong Kong (@SCMPHongKong) December 15, 2021

    A fire broke out at Hong Kong's World Trade Center in Causeway Bay this afternoon, causing at least two injuries and more than 100 people trapped on the rooftop. The fire was raised to a level 3 incident and the rescue is still underway. pic.twitter.com/DRmJ2VDvU9

    — Yicai Global 第一财经 (@yicaichina) December 15, 2021

    Πηγή iEidiseis.gr

  • Σε λοκντάουν για πρώτη φορά χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ
    Σε λοκντάουν για πρώτη φορά χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ

    Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έθεσε σήμερα σε λοκντάουν μια από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες συνοικίες της χερσονήσου Κοουλούν, λέγοντας ότι οι 10.000 κάτοικοί της πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους έως ότου όλοι εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό και καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα.

    Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 70 κτίρια στην περιοχή Τζόρνταν στην οποία επιβάλλονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ότι στόχος της είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των κατοίκων της σε διαγνωστικά τεστ εντός περίπου 48 ωρών, ώστε ο κόσμος να μπορεί να επιστρέψει στις δουλειές του τη Δευτέρα.

    Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουν την επιδημία της COVID-19, αλλά σήμερα είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν ένα λοκντάουν σε περιοχή της πόλης αυτής.

    Πολλά κτίρια είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα στην μικρή αυτή πυκνοκατοικημένη περιοχή που τίθεται σε λοκντάουν, στην οποία πολλές κατοικημένες μονάδες υποδιαιρούνται, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Σοφία Τσαν.

    "Ο κίνδυνος μετάδοσης στην κοινότητα είναι αρκετά υψηλός", σημείωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Μετά την αποτίμηση (της κατάστασης), πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προβούμε σε έναν περιορισμό (των μετακινήσεων) με στόχο την διεξαγωγή τεστ στην περιορισμένη αυτή περιοχή για να επιτύχουμε τον στόχο για μηδενικά κρούσματα".

    "Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφευχθεί η μετάδοση έως ότου πάρουν τα αποτελέσματα των τεστ τους", διευκρίνισε επίσης.

    Στην περιοχή αυτή καταγράφηκαν 162 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυτόν τον μήνα και τα ποσοστά του ιού που εντοπίστηκαν σε δείγματα λυμάτων από τα κτίρια της περιοχής ήταν υψηλότερα από αυτά σε άλλες περιοχές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/ΕPA/JEROME FAVRE

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο