Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 19:47

Τουρκία: Νεκρός σε τροχαίο υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Αχμέτ Χαλούκ Ντουρσούν βγήκε από τον δρόμο σε μια περιοχή της γειτονικής επαρχίας Βαν - Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν

Νεκρός ανασύρθηκε μετά από τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Δευτέρας στην επαρχία Βαν ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Χαλούκ Ντουρσούν.

Ο Αχμέτ Χαλούκ Ντουρσούν βρισκόταν στην επαρχία Μους για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο από τη Μάχη του Μαντζικέρτ (1071) μεταξύ των Σελτζούκων και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε μια ιστορική τοποθεσία στην επαρχία Μπιτλίς.
Μετά τη αναχώρησή του από την Μπιτλίς, το όχημα στο οποίο επέβαινε βγήκε από τον δρόμο σε μια περιοχή της γειτονικής επαρχίας Βαν. Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το TRT δεν διευκρίνισε τα αίτια του δυστυχήματος. Αντίθετια με το Demirören News Agency μετέδωσε ότι το αυτοκίνητο έπεσε σε λακούβα και ο οδηγός του έχασε τον έλεγχό του.

Ο Ντουρσούν ήταν 62 ετών, σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα του. Διορίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τον Ιούλιο του 2018.

foto-tourkous-ypoyrogs
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκαον τον θάνατο του Αχμέτ Χαλούκ Ντουρσούν, του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Είθε ο Αλλάχ να τον ευλογεί για τις μοναδικές υπηρεσίες και τη συνεισφορά του στη χώρα μας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 00:56

Σχετικά Άρθρα

  • «Η Ευρώπη δεν μας θέλει» - Αύξηση απορρίψεων βίζας βλέπουν οι Τούρκοι
    «Η Ευρώπη δεν μας θέλει» - Αύξηση απορρίψεων βίζας βλέπουν οι Τούρκοι

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοποίησε στην αρχή της εβδομάδας στοιχεία σχετικά με τις αιτήσεις θεωρήσεων εισόδου στο χώρο Σένγκεν για το 2023. Το θέμα είναι κορυφαίου ενδιαφέροντος για την τουρκική κοινή γνώμη και η διευκόλυνση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες αποτελεί σταθερό αίτημα από την πλευρά της Άγκυρας προς την ΕΕ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία:

    Το 2023 απορρίφθηκε 16,1% των αιτήσεων Σένγκεν που υποβλήθηκαν σε διπλωματικές αντιπροσωπείες χωρών της ΕΕ που βρίσκονται στην Τουρκία. Ενώ το 2022 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 15,7%. Από τις 1.055.885 αιτήσεις θεώρησης Σένγκεν που έγιναν από την Τουρκία, δεν εγκρίθηκαν οι 169.514.

    Η πρεσβεία της Εσθονίας στην Άγκυρα είναι η αντιπροσωπεία με το υψηλότερο ποσοστό (42,5%) απορρίψεων στις αιτήσεις θεώρησης Σένγκεν που υποβλήθηκαν από την Τουρκία το 2023.

    Η πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Άγκυρα, η οποία απέρριψε μόνο 6,9% των αιτήσεων, αποτέλεσε την αντιπροσωπεία με το υψηλότερο ποσοστό εγκρίσεων για τις αιτήσεις θεώρησης Σένγκεν που έγιναν από την Τουρκία.

    Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Γερμανίας στην Τουρκία δεν ενέκριναν κατά μέσο όρο 20,6% του συνόλου των αιτήσεων θεώρησης το 2023.

    Παρά το σχετικά μικρό ποσοστό απορρίψεων, η πλειοψηφία του τουρκικού τύπου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, διαμορφώνει την αντίληψη στην τουρκική κοινή γνώμη ότι οι απορρίψεις βίζας από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι μεγάλες και ειδικά από την Ελλάδα το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.

    Τα φιλο-κυβερνητικά ΜΜΕ καταγγέλλουν τη "Δύση" για την ανεπάρκειά της στο να αντιμετωπίσει τους "άλλους", ενώ σχολιάζουν τα ποσοστά απόρριψης αιτήσεων από την Ελλάδα.

    Από την άλλη πλευρά, τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες απορρίψεις θεωρήσεων στον κόσμο, μετά το Ιράν. Αυτό χρησιμεύει ως βάση για καταγγελία των πολιτικών της τουρκικής κυβέρνησης.
    Τέλος, τα εθνικιστικά ΜΜΕ, είτε ανήκουν στην αντιπολίτευση είτε όχι, επικεντρώνονται στα ποσοστά απόρριψης αιτήσεων από την Ελλάδα.

    Αυξήθηκαν τα ποσοστά απορρίψεων της Ελλάδας

    Το 2023 τα ελληνικά γραφεία εκπροσώπησης στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Αδριανούπολη δεν ενέκριναν 36.112 από τις 254.377 αιτήσεις Θεώρησης Σένγκεν. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι απορρίφθηκε το 16,5% των αιτήσεων. -- Το 2022 οι ελληνικές αντιπροσωπείες δεν είχαν εγκρίνει το 13,6% των αιτήσεων. Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι αυξήθηκε το ποσοστό απορρίψεων.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Μακελειό στην Αρτέμιδα: Προφυλακιστέοι οι δύο Τούρκοι
    Μακελειό στην Αρτέμιδα: Προφυλακιστέοι οι δύο Τούρκοι

    Οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται ότι ήταν ανάμεσα στους εκτελεστές των έξι ομοεθνών τους

    Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αργά χθες τη νύχτα μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ήταν ανάμεσα στους εκτελεστές των έξι ομοεθνών τους στην Αρτέμιδα. Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 32 και 28 ετών, οι οποίοι απολογήθηκαν για ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Η διαδικασία της απολογίας των δυο κατηγορουμένων ήταν μαραθώνια καθώς διήρκησε περίπου δέκα ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 32χρονος όσο και ο 28χρονος συλληφθείς αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο μακελειό, πλην όμως δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα που τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους.

    Ειδικότερα, ο 32χρονος Τούρκος, ο οποίος φέρεται να έχει οδηγήσει εσκεμμένα τους έξι Τούρκους στο σημείο της ενέδρας το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αποδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τους ομοεθνείς του. Μάλιστα, προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να προσκόμισε στον ανακριτή σειρά εγγράφων, μεταξύ αυτών και έκθεση της Δ.Ε.Ε. περί μη εύρεσης πυρίτιδας στο σώμα ή τα ρούχα του. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε πως τα θύματα ήταν φίλοι του σε καμία περίπτωση δεν θα τους έβλαπτε.

    Από την πλευρά του 28χρονος κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας φέρεται επίσης να αρνήθηκε την παρουσία του στο σημείο του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι δε γνωρίζει κανένα από τα έξι θύματα και την ημέρα και ώρα της δολοφονίας βρισκόταν αλλού.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Φονικό στη Λούτσα: Λεπτό προς λεπτό συντόνιζαν την επιχείρηση από την Τουρκία
    Φονικό στη Λούτσα: Λεπτό προς λεπτό συντόνιζαν την επιχείρηση από την Τουρκία

    Λίγη ώρα πριν το μακελειό στη Λούτσα ο Τούρκος που παγίδευσε τους έξι φέρεται να επικοινώνησε με πρόσωπα που βρίσκονταν στην Τουρκία.

    Σε «ανοιχτή γραμμή» με στελέχη εγκληματικής οργάνωσης στην Τουρκία εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία των έξι ομοεθνών του στη Λούτσα.

    Λίγη ώρα πριν λάβει χώρα η φονική «παγίδα» ο 32χρονος φέρεται να επικοινώνησε με πρόσωπα που βρίσκονταν στη γειτονική χώρα και τα οποία ήταν αυτά που ήθελαν νεκρούς τους «αντιπάλους» τους, μέλη της περιβόητης συμμορίας των «Ντάλτονς».

    Τα άτομα με τα οποία επικοινωνούσε ο 32χρονος, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων αστυνομικών που έκαναν την έρευνα, ήταν αυτά που επικοινωνούσαν ταυτόχρονα τόσο με εκείνον όσο και με την ένοπλη ομάδα των τουλάχιστον τριών ανδρών που ανέλαβε να δολοφονήσει με 60 σφαίρες τους έξι Τούρκους.

    Όπως λένε οι ίδιες πηγές, τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Τουρκία που ήθελαν νεκρούς τους έξι «Ντάλτονς» συντόνιζαν διά τηλεφώνου τις δύο επιχειρησιακές ομάδες που είχαν σε ελληνικό έδαφος. Δηλαδή, την ομάδα του 32χρονου και του 28χρονου που ανέλαβαν να οδηγήσουν τα έξι θύματα στο προκαθορισμένο σημείο και την ομάδα των ενόπλων που άνοιξαν πυρ. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο 32χρονος να μην ήρθε ποτέ σε επαφή με τους εκτελεστές, όπως επίσης είναι πιθανό να μη γνωρίζει καν ποιοι είναι.

    Τα θύματα πάντως φαίνεται ότι είχαν καταλάβει ότι ο 32χρονος είναι αναξιόπιστος, ωστόσο, εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν τον απομάκρυναν από κοντά τους διότι δεν είχαν άλλη επιλογή για να καταφέρουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, όπου ήταν ο προορισμός τους και όπου θα συναντούσαν τον καταζητούμενο αρχηγό τους.

    Ο 32χρονος φέρεται να είχε πείσει τους «Ντάλτονς» ότι μπορεί να κάνει όλα όσα πρέπει για να τους μεταφέρει από την Τουρκία στην Ιταλία, με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα. Εμφανιζόταν ως άτομο με εμπειρία στη διακίνηση ανθρώπων αλλά και στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων που περνούν απαρατήρητα στους ελέγχους. Δεν είναι τυχαίο ότι τους είχε πείσει ότι θα περάσουν από τους ελέγχους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να πετάξουν για Ιταλία. Επίσης, αίσθηση προκαλεί ότι φέρεται να πληρώθηκε αδρά από τα έξι θύματα τόσο για τη μεταφορά τους στην Αθήνα όσο και για τα δήθεν αεροπορικά εισιτήρια που τους εξασφάλισε (τα οποία ήταν πλαστά) και τις πλαστές ταυτότητες. Εντύπωση προκαλεί ότι ο 32χρονος δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι το σπίτι Airbnb όπου οδήγησε τα θύματα στη Λούτσα είχε κάμερες, που κατέγραψαν ακόμα και τη φωτογραφία των Τούρκων λίγο πριν τη δολοφονία τους.

    Το γεγονός ότι οι έξι Τούρκοι είχαν αντιληφθεί ότι ο 32χρονος είναι αναξιόπιστος φαίνεται και από κατάθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης και αναφέρει:

    «Πίστευαν ότι τους κοροϊδεύει. Τους είχε πει ότι θα τους βοηθήσει να πάνε στην Ιταλία, όμως συνέχεια ανέβαλε το ταξίδι βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες».

    Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες, ο 32χρονος Τούρκος και ο 28χρονος ομοεθνής τους, απολογούνται την ερχόμενη Δευτέρα στον Ανακριτή. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Ο «τσιλιαδόρος»

    Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης με τη δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα διαδραμάτισε η εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

    Οι δεκάδες ώρες που αφιερώθηκαν στην εξέταση των επίμαχων βίντεο είχε ως αποτέλεσμα να «αποκρυπτογραφηθεί» το δρομολόγιο και στη συνέχεια ο ρόλος των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν και κρατούνται μέχρι να απολογηθούν στον Ανακριτή. Το κλιμάκιο των αστυνομικών που συστάθηκε για να εξετάσει το οπτικό υλικό επικεντρώθηκε στο δρομολόγιο του μπλε Ford με πινακίδες κυκλοφορίας «A-RR-66…» όχι μόνο στην περιοχή της Λούτσας αλλά σε πολλές περιοχές της Αθήνας, με πιο μακρινή εξ αυτών τον Άγιο Δημήτριο.

    Την ημέρα της εξαπλής δολοφονίας το μπλε Ford -όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα- εμφανίστηκε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και παρέλαβε τον 28χρονο συλληφθέντα. Ο οδηγός ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη μετά το έγκλημα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.

    Οι δύο άντρες γύρισαν από τον Άγιο Δημήτριο στη Λούτσα και μετέβησαν στις 15.00 το μεσημέρι στο σημείο της δολοφονίας. Εκεί πάρκαραν το αυτοκίνητο και φέρονται να έκαναν κατόπτευση του χώρου. Στη συνέχεια, ο 32χρονος αποχώρησε με το αυτοκίνητο και μετέβη στο σπίτι Airbnb όπου έμεναν τα έξι θύματα. Ο 28χρονος παρέμεινε πίσω στο σημείο, καθώς φέρεται να είχε αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου. Δηλαδή είχε το ρόλο, σύμφωνα με την Αστυνομία, να ειδοποιήσει τον 32χρονο σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στο δρόμο της «παγίδας» (για παράδειγμα υπήρχε παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.), έως ότου ο 32χρονος οδηγήσει εκεί τους έξι Τούρκους.

    Ο 32χρονος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τα θύματα δεν ήξεραν καθόλου την περιοχή και τους δρόμους. Έτσι, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό όταν εκείνος -ως οδηγός του Ford- δεν πήρε το σωστό δρόμο, δηλαδή με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο από όπου τους είχε πει ότι θα έφευγαν για Ιταλία, αλλά τους οδήγησε στο σημείο όπου κρατούσε «τσίλιες» ο 28χρονος και όπου είχαν φτάσει οι τουλάχιστον τρεις ένοπλοι που προχώρησαν στη δολοφονία τους.

    Μετά τη «βροχή» πυρών με τέσσερα όπλα ο 32χρονος φέρεται -σύμφωνα με την ανάλυση των βίντεο- να επιβιβάζεται σε ταξί και να μεταβαίνει σε ξενοδοχείο στο Φάληρο όπου είχε αφήσει τα προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια, πήρε και πάλι ταξί και μετέβη στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει αεροπορικώς στο σπίτι του στη Μυτιλήνη. Ο 28χρονος «τσιλιαδόρος» φέρεται να έφυγε από το σημείο της δολοφονίας με λεωφορείο. Και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται ότι πυροβόλησαν τους έξι Τούρκους, ενώ ο 32χρονος αρνείται και όλα όσα του καταλογίζονται σε σχέση με την «παγίδα» που κατηγορείται να σχεδίασε σε βάρος τους.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι παρότι «αποκρυπτογραφήθηκε» το δρομολόγιο των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν, το ίδιο δεν συνέβη με τους τουλάχιστον τρεις ενόπλους που κατάφεραν να χαθούν από προσώπου γης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει «εικόνα» από πηγή με γνώση της υπόθεσης ότι οι ένοπλοι που διαφεύγουν της σύλληψης είναι τρεις και ότι συνδέονται με εγκληματική οργάνωση με έδρα τη γειτονική χώρα.

    Οι ελπίδες των ελληνικών Αρχών για να ξεδιπλώσουν ακόμα περισσότερο την έρευνα, δηλαδή προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των ασύλληπτων ενόπλων, εναποτίθενται στην ανάλυση των κλήσεων και των μηνυμάτων που έγιναν την ημέρα της δολοφονίας από και προς το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου που συνελήφθη λίγη ώρα μετά τη δολοφονία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος είχε πάνω του τέσσερις σφαίρες των 9 mm, όπως και πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Λούτσα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή στους δύο Τούρκους για το μακελειό
    Λούτσα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή στους δύο Τούρκους για το μακελειό

    Οι δύο κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους

    Στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία σε βάρος των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν για το μακελειό στην Αρτέμιδα προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

    Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

    Το νέο βίντεο από τη μαφιόζικη δολοφονία

    Nέο βίντεο έρχεται στο φως από τη μαφιόζικη δολοφονία των 6 Τούρκων στη Λούτσα. Στο βίντεο το οποίο μετέδωσε η ΕΡΤ φαίνονται οι Τούρκοι να κείτονται νεκροί εντός και εκτός του οχήματος με τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

    Οι δράστες γάζωσαν το αυτοκίνητο, εκτός από τη θέση του οδηγού, που βρισκόταν ο συνεργός τους. Στη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν 55 κάλυκες από 9αρι πιστόλι.

    «Τα τέσσερα θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος και τα άλλα στο έδαφος δίπλα από αυτό, ενώ για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι (χαριστική βολή)» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

    Δείτε το βίντεο:

    Εξιχνιάστηκε η υπόθεση από την ΕΛΑΣ

    Υπενθυμίζεται πως στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Λούτσας προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνοντας δύο αλλοδαπούς και αναζητώντας ένα τρίτο άτομο ως δράστες της εκτέλεσης.

    Πρόκειται για έναν 28χρονο Τούρκο, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη το πρωί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, αλλά και για τον 32χρονο, ομοεθνή του ο οποίος είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά το μακελειό στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ επιχείρησε να διαφύγει προς την Τουρκία. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δράστες της μαφιόζικης εκτέλεση είναι οι δύο συλληφθέντες και τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων, το οποίο διαφεύγει της σύλληψης.

    Αναφορικά με τον τρόπο που έδρασαν οι τρεις δράστες του μακελειού, ο 32χρονος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο καθώς ήταν αυτός που ανέλαβε τη μεταφορά των έξι στην Ελλάδα και τους έβγαλε τις πλαστές ταυτότητες. Ο ίδιος τους οδήγησε στη μονοκατοικία της Λούτσας, με το επιχείρημα ότι το σπίτι βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, καθώς τα θύματα μέχρι τότε φιλοξενούνταν σε ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο το οποίο είχε νοικιαστεί μέσα από πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

    Από μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προέκυψε πως ο 32χρονος μετέφερε στο σημείο της δολοφονίας τον 28χρονο συνεργό του και στη συνέχεια μετέβη στο κρησφύγετο των θυμάτων προκειμένου να τους οδηγήσει στην παγίδα θανάτου. Ο 28χρονος παρέμεινε στην οδό Αρίωνος την ώρα που ο συνεργός του έπεισε τα έξι θύματα να επιβιβαστούν στο μπλε αυτοκίνητο με προορισμό δήθεν το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από όπου θα ταξίδευαν για την Ιταλία.

    Ο 32χρονος, μάλιστα, φέρεται να ανήκε στην ίδια συμμορία με τα έξι θύματα αλλά για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής αποφάσισε να τους «προδώσει» οδηγώντας τους στη θανάσιμη παγίδα. Ο 28χρονος φέρεται να ανέλαβε όλες τις προπαρασκευαστικές πράξεις για την εκτέλεση ενώ «σκάναρε» και το σημείο λίγη ώρα προτού τα θύματα φτάσουν εκεί.

    Άγνωστος παραμένει τόσο ο ρόλος του τρίτου ατόμου που συμμετείχε στην εκτέλεση αλλά και αν οι δύο συλληφθέντες ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ «γαζώνοντας» τους έξι Τούρκους ή βρίσκονταν απλά στο σημείο την ώρα του μακελειού.

    Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας, οι Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 32χρονο Τούρκο στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την ώρα που ετοιμαζόταν να διαφύγει στη χώρα του μέσω Μυτιλήνης.

    Η έρευνα στο σπίτι του 28χρονου

    Ο 32χρονος ταυτοποιήθηκε τόσο από μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τα ρούχα και τα παπούτσια που βρέθηκαν πάνω του και είναι αυτά που φορούσε την ώρα της εκτέλεσης. Με τον ίδιο τρόπο ταυτοποιήθηκε και ο 28χρονος συνεργός του, στο σπίτι του οποίου οι Αστυνομικοί εντόπισαν ρούχα και παπούτσια τα οποία φορούσε το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Ο 28χρονος συνελήφθη χθες το πρωί σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου όπου φέρεται να διέμενε το τελευταίο διάστημα κάνοντας περιστασιακές δουλειές. Από την έρευνα της Αστυνομίας στο διαμέρισμα του 28χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια, πλαστική συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

    Γνωστοί των Αρχών οι δύο συλληφθέντες

    Οι δύο συλληφθέντες είναι γνωστοί στις ελληνικές Αρχές για υποθέσεις όπλων και παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών ενώ τα έξι θύματα αν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τη χώρα μας ήταν όλοι τους μέλη γνωστής συμμορίας με διεθνή δράση.

    Υπενθυμίζεται πως πριν από δέκα ημέρες η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε δέκα άτομα σε Κωνσταντίνουπολη και Σμύρνη, ανάμεσά τους μέλη της συμμορίας Daltons αλλά και δύο συγγενείς των θυμάτων του μακελειού της Λούτσας.

    Όλοι τους φέρονται να σχεδίαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη για το μαφιόζικο χτύπημα στην Αθήνα.

    Το μαφιόζικο χτύπημα και οι συλλήψεις στην Τουρκία

    Υπενθυμίζεται ότι το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και αρχικά έγινε λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, έδωσαν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

    Πριν μερικές εβδομάδες, συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο μακελειό. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, πρόκειται για μέλη της της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στη Αρτέμιδα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

    Σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, στην Ελλάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας και περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Όπως αναφέρθηκε, στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Λούτσα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων
    Λούτσα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων

    Το μεσημέρι της Τετάρτης πρόκειται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

    Στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα προχώρησαν οι Αρχές.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης πρόκειται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

    Υπενθυμίζεται ότι το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και αρχικά έγινε λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, έδωσαν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

    Πριν μερικές εβδομάδες, 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο μακελειό. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, πρόκειται για μέλη της της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στη Αρτέμιδα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

    Σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, στην Ελλάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Όπως αναφέρθηκε, στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Πόρος: Νέα στοιχεία για τους Τούρκους που κατηγορούνται για κατασκοπεία - Στην κατοχή τους ψηφιακές κάμερες και βιντεοληπτικό υλικό
    Πόρος: Νέα στοιχεία για τους Τούρκους που κατηγορούνται για κατασκοπεία - Στην κατοχή τους ψηφιακές κάμερες και βιντεοληπτικό υλικό

    Νέα στοιχεία για τη δράση των Τούρκων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, οι δύο συλληφθέντες είχαν τραβήξει υλικό από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο.

    Μέσα στις αποσκευές τους βρέθηκαν μάλιστα 3 ψηφιακές κάμερες και πάνω τους άλλη μια μικρή κάμερα ενώ είχαν μαζί τους και δύο σκληρούς δίσκους.

    Όταν ρωτήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές για το δρομολόγιό τους είπαν πως ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη στις 14 Σεπτεμβρίου και μέσω της Σμύρνης πέρασαν στη Χίο.

    Όπως προέκυψε, πήγαν στο νησί το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου και έφυγαν το επόμενο πρωί.

    Όταν ρωτήθηκαν γιατί ήρθαν στην Ελλάδα, απάντησαν πως ήρθαν για τουρισμό χωρίς ωστόσο να δώσουν εξηγήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί είχαν τις κάμερες και γιατί τράβηξαν τις εγκαταστάσεις του ναυτικού.

    Υπενθυμίζεται πως την ΕΛΑΣ ειδοποίησαν σχετικά, οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW, που χρησιμοποίησαν.

    Τελικά, περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στη Μονεμβασιά και συνελήφθησαν για κατασκοπεία.

    Στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΕΥΠ που έχει αναλάβει και τις έρευνες.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Έβρος: Μετανάστης καταγγέλλει ότι τον πυροβόλησαν Τούρκοι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Έβρος: Μετανάστης καταγγέλλει ότι τον πυροβόλησαν Τούρκοι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Συναγερμός σήμανε, για ακόμη ένα 24ωρο, στον Έβρο καθώς μετανάστης καταγγέλλει πως Τούρκοι στρατοχωροφύλακες τον πυροβόλησαν.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, ο Μαροκινός μετανάστης έφτασε μαζί με άλλα δύο άτομα στην ελληνική πλευρά του Έβρου, όταν οι Έλληνες συνοριοφύλακες διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα από σφαίρα.

    Ο ίδιος είπε στους Έλληνες πως Τούρκοι τούς πυροβόλησαν την ώρα που έφευγαν από την τουρκική όχθη. Ωστόσο, οι Έλληνες συνοριοφύλακες δεν αποκλείουν αυτό να συνέβη από τον ίδιο τον διακινητή.

    Ο τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου, ενώ οι άλλοι δύο που ήταν μαζί του στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση για να δώσουν κατάθεση.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Συνελήφθη στον Έβρο 42χρονος Τούρκος που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη Ρωσία
    Συνελήφθη στον Έβρο 42χρονος Τούρκος που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη Ρωσία

    Για αδικήματα φοροδιαφυγής που κατηγορείται ότι τέλεσε στη Ρωσία διώκεται 42χρονος, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό των Κήπων, στον Έβρο.

    Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, κατά την είσοδό του στο ελληνικό έδαφος και τον διαβατηριακό έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των Αρχών της Ρωσίας.

    Σε εκτέλεση του εντάλματος συνελήφθη και κρατείται, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο