Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 07:21

Η Ολλανδία παραδέχθηκε «λάθος» βομβαρδισμό με 70 νεκρούς στο Ιράκ

Γράφτηκε από
Ad Slot

Ο βομβαρδισμός έγινε από ολλανδικό F-16 το 2015 και είχε στόχο εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών που διατηρούσαν οι τζιχαντιστές στην πόλη Αλ Χαουίτζα

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας παραδέχθηκε χθες Δευτέρα ότι άμαχοι σκοτώθηκαν το 2015 σε αεροπορική επιδρομή εναντίον τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο βόρειο Ιράκ.

Συνολικά 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βόμβα που ερρίφθη από αεροσκάφος F-16 της ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξε την πόλη Αλ Χαουίτζα. Δεν είναι σαφές πόσοι εξ αυτών ήταν μαχητές του ΙΚ.

Στόχος της επίθεσης ήταν ένα εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών σε βιομηχανική ζώνη, εξήγησε ο ολλανδός υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα NRC Handelsblad και στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Το εργοστάσιο καταστράφηκε, αλλά οι σχεδιαστές της επιχείρησης στη Χάγη είχαν προφανώς υποτιμήσει την ποσότητα των εκρηκτικών που είχε αποθηκεύσει σε αυτό το ΙΚ.
Η έκρηξη που προκάλεσε το πλήγμα ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν και πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της.

Την περίοδο εκείνη η Ολλανδία συμμετείχε στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ, οι μαχητές του οποίου είχαν κυριεύσει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Ιράκ με αστραπιαία προέλαση.

Η πρώην υπουργός Άμυνας Τζανίν Χένις-Πλάσχαρτ είχε διαβεβαιώσει τότε το ολλανδικό κοινοβούλιο πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της, δεν υπήρχαν άμαχοι μεταξύ των θυμάτων του αεροπορικού βομβαρδισμού. Αλλά, κατά δημοσιεύματα σε ολλανδικά ΜΜΕ, οι υπηρεσίες της και η ίδια γνώριζαν ήδη πως αυτό ήταν κάθε άλλο παρά ακριβές.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 09:33

Σχετικά Άρθρα

  • Συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Greek Tourism Workshop στην Ουτρέχτη
    Συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Greek Tourism Workshop στην Ουτρέχτη

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο αύξησης και ενδυνάμωσης των κύριων τουριστικών αγορών της από το εξωτερικό συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 ως τιμώμενος προορισμός.

    Στη διοργάνωση συμμετείχαν 73 εκ των κορυφαίων Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, influencers και tour operators. Η αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο συμμετείχε σε περισσότερες από 30 Β2Β συναντήσεις. Επιπρόσθετα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης μιλώντας για τον τιμώμενο προορισμό παρουσίασε στο Ολλανδικό κοινό, τον τουριστικό προορισμό Δυτική Ελλάδα, αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει για τους ξένους επαγγελματίες.

    Ως επικεφαλής της αποστολής ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε ότι «η απήχηση της Ολυμπιακής Γης στο εξωτερικό αυξάνεται συνεχώς και απόδειξη σε αυτό είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια μας επιλέχθηκε από τους διοργανωτές να είναι ο τιμώμενος προορισμός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό. Στη διάρκεια των επαφών με Ολλανδούς επαγγελματίες του τουρισμού ήταν σαφής η επιθυμία τους να γνωρίσουν περισσότερο τον τόπο μας ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο δικό τους τουριστικό προφίλ και να αυξήσουν τις τουριστικές ροές των Ολλανδών επισκεπτών προς τα ξενοδοχεία μας».

    Την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, Απόστολος Μιχαλόπουλος, ενώ συμμετείχαν ακόμα οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

    Να σημειωθεί πως η εκδήλωση τελέστηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη. Κύριος Χορηγός ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

    Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης συνόδευσαν εκτός από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού και το στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Βασιλική Καραπάνου.

    pde toyrism outrexti 2

    pde toyrism outrexti 3

    pde toyrism outrexti 4

    pde toyrism outrexti 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΗΠΑ: «Απίστευτα ανησυχητικό» ότι το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποίησε αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα στη Γάζα
    ΗΠΑ: «Απίστευτα ανησυχητικό» ότι το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποίησε αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα στη Γάζα

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν την Τετάρτη «απίστευτα ανησυχητικές» τις πληροφορίες της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με τις οποίες ο ισραηλινός στρατός φέρεται να χρησιμοποίησε Παλαιστίνιους ως ανθρώπινη ασπίδα στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μονάδες του ισραηλινού στρατού που αναπτύχθηκαν σε πέντε πόλεις του παλαιστινιακού εδάφους ανάγκασαν αμάχους να πραγματοποιήσουν εργασίες όπως έρευνα για εντοπισμό εκρηκτικών ή ανίχνευση μέσα στις σήραγγες της Χαμάς, με στόχο την προστασία των στρατιωτών.

    «Εάν τα γεγονότα που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο είναι ακριβή, είναι εντελώς απαράδεκτα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου.

    «Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη χρησιμοποίηση αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες. Αυτό θα μπορούσε να συνιστά παραβίαση όχι μόνο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου αλλά και του κώδικα συμπεριφοράς του ίδιου του ισραηλινού στρατού», τόνισε.

    Ο εκπρόσωπος μίλησε για έρευνα που είναι σε εξέλιξη στις τάξεις του ισραηλινού στρατού.

    «Ακόμα κι αν γίνει έρευνα, εάν διαπιστώσουν παραβιάσεις, οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτήσουν, και αυτοί πρέπει να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα επαναληφθούν», τόνισε.

    Η New York Times επικαλείται συγκεκριμένα έναν έφηβο, τότε 17 ετών, ο οποίος δήλωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες τον είχαν αναγκάσει να περπατήσει ενώ φορούσε χειροπέδες μπροστά τους για να ψάξει για εκρηκτικά, πριν αφεθεί ελεύθερος χωρίς να απαγγελθεί καμιά κατηγορία σε βάρος του.

    Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τον πόλεμο στη Γάζα

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία τους για τη διεξαγωγή του πολέμου στη Γάζα και τη μεταχείριση των αμάχων από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε την επιχείρησή του πριν από έναν χρόνο σε απάντηση για την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς.

    Οι δηλώσεις αυτές σπάνια έχουν κάποιες συνέπειες, αν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πάγωσε ένα φορτίο από τα όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποστέλλονται στο Ισραήλ.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατηγορούν από την πλευρά τους τη Χαμάς, ότι χρησιμοποίησε τους αμάχους στη Γάζα ως ανθρώπινη ασπίδα.

    Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER

  • Αποκάλυψη Τζόνσον: Ετοίμαζε έφοδο με βάρκες στην Ολλανδία για να αρπάξει εμβόλια
    Αποκάλυψη Τζόνσον: Ετοίμαζε έφοδο με βάρκες στην Ολλανδία για να αρπάξει εμβόλια

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται πως σκεφτόταν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια «έφοδο με βάρκες» σε μια ολλανδική αποθήκη, προκειμένου να αρπάξει τα εμβόλια κατά του ιού.

    Ο Τζόνσον συζήτησε τα σχέδια αυτά με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το επερχόμενο βιβλίο του, Unleashed, που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail.

    Εκείνη την περίοδο επικρατούσε διαμάχη σχετικά με τις εξαγωγές του εμβολίου AstraZeneca και ο Τζόνσον πίστευε ότι η ΕΕ αντιμετώπιζε το Ηνωμένο Βασίλειο «με κακία», αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη την Daily Mail.

    Ο Τζόνσον φέρεται να είχε ζητήσει από τους αρμόδιους να ερευνήσουν «εάν θα ήταν τεχνικά εφικτό να ξεκινήσει μια επιδρομή σε μια αποθήκη στο Λέιντεν, στην Ολλανδία, και να πάρει αυτό που ήταν νομικά δικό μας και που χρειαζόταν απεγνωσμένα το Ηνωμένο Βασίλειο».

    Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου άμυνας, υποστράτηγος Νταγκ Τσάλμερς, είπε στον πρωθυπουργό ότι το σχέδιο είναι «σίγουρα εφικτό» και θα περιλαμβάνει τη χρήση φουσκωτών σκαφών για την πλοήγηση στα ολλανδικά κανάλια.

    Στη συνέχεια θα έφταναν στο στόχο τους και αφού εισέβαλαν στην αποθήκη και εξασφάλιζαν την ποσότητα εμβολίων που χρειάζονταν, θα διέφευγαν με ένα φορτηγό προς τα λιμάνια της Μάγχης, γράφει ο Τζόνσον.

    Ωστόσο, ο Τσάλμερς είπε στον Τζόνσον ότι θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί η αποστολή χωρίς να εντοπιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εισβάλουμε ουσιαστικά σε έναν μακροχρόνιο σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

    «Φυσικά, ήξερα ότι είχε δίκιο και συμφωνούσα κρυφά με αυτό που όλοι σκέφτονταν, αλλά δεν ήθελαν να πουν φωναχτά: ότι το όλο ζήτημα ήταν παράλογο», κατέληξε ο Τζόνσον.

    Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Τζόνσον αρνήθηκε ότι έφαγε τούρτα στο περίφημο πάρτι για τα 56α γενέθλιά του (Partygate) κατά τη διάρκεια του lockdown για τον Covid. Όπως ισχυρίστηκε, απλά βρισκόταν στο γραφείο του και κάποιοι συνεργάτες του, πήγαν να του ευχηθούν χρόνια πολλά και δεν υπήρχε καμία τούρτα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WILL OLIVER
  • Αυτή είναι η χώρα με την καλύτερη ισορροπία ύπνου και εργασίας
    Αυτή είναι η χώρα με την καλύτερη ισορροπία ύπνου και εργασίας

    Θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ύπνου έχει η εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, όπως διαπιστώνεται σε νέα έρευνα, με την Ολλανδία, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών, με την καλύτερη ισορροπία ύπνου και εργασίας.

    Ειδικότερα, σε πρόσφατη μελέτη του MattressNextDay διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα κερδίζουν μία ώρα επιπλέον ύπνου.

    Η έρευνα μελέτησε δεδομένα από 36 ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να βρει ποιες είχαν την καλύτερη και ποιες τη χειρότερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ύπνου και ποιοι παράγοντες επιδρούν στο αποτέλεσμα. Και ενώ η Ολλανδία αναδείχθηκε ως μία από τις χώρες με την καλύτερη ισορροπία ύπνου-εργασίας, ενώ η Τουρκία ήταν μια από τις χειρότερες, σύμφωνα με το euronews.

    Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι καταφέρνουν να κοιμούνται περίπου επτά ώρες το βράδυ, ωστόσο ο αριθμός αυτός διαφοροποιείται ανάλογα με παράγοντες όπως η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η ποιότητα του αέρα και το πόσο φως «κυνηγάνε».

    Γιατί η Ολλανδία «στέφθηκε βασίλισσα»

    Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, οι Ολλανδοί κοιμούνται οκτώ ώρες και πέντε λεπτά κατά μέσο όρο. Η χώρα έχει μια από τις μικρότερες εβδομάδες εργασίας στην Ευρώπη, που φτάνει κατά μέσο όρο στις 32,2 ώρες εργασίας.

    Οι εργαζόμενοι στην Ολλανδία είναι επίσης από τους λιγότερο αγχωμένους στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση Gallup, ενώ οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, τη Μάλτα και την Κύπρο ήταν από τους πιο αγχωμένους.

    Μια συνήθεια που φαίνεται να βοηθά τους Ολλανδούς να κοιμούνται τόσο ποιοτικά είναι να πίνουν τον πρωινό τους καφέ έξω, απορροφώντας όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως. Αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού, έχοντας ως αποτέλεσμα τον καλύτερο ύπνο και την αύξηση της παραγωγικότητας.

    Η Αυστρία έχει επίσης πολύ καλή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ύπνου, με τους εργαζόμενους να εργάζονται 33,6 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

    Η υπαίθρια ζωή στη Νορβηγία «κλειδί» στον καλύτερο ύπνο

    Ομοίως, η Νορβηγία μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αξιέπαινη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ύπνου, με τους υπαλλήλους να εργάζονται 33,9 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Οι Νορβηγοί εκτιμούν επίσης να παίρνουν όσο περισσότερο καθαρό αέρα και να κάνουν μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες, όπως σκι, πεζοπορία και καγιάκ.

    Στην «ουρά» της κατάταξης η Τουρκία και η Σερβία

    Η Τουρκία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται στις χώρες με την χειρότερη ισορροπία εργασίας και ύπνου. Αυτό μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει την παραγωγικότητα στην εργασία, αλλά και την ατομική ευημερία.

    Οι εργαζόμενοι στην Τουρκία εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη, με τη μέση εβδομαδιαία εργασία να φτάνει στις 44,2 ώρες, με αποτέλεσμα να ξεκουράζονται λιγότερο και να πηγαίνουν πιο αγχωμένοι στο κρεβάτι.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη
    Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη

    Η πρώτη συνεδρίαση για το φιλόδοξο έργο του Αναπτυξιακού Δρόμου, που θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ, πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδας.

    Οι υπουργοί των 4 χωρών που συμμετείχαν συζήτησαν τη συμβολή της δημιουργίας αδιάκοπων και γρήγορων μεταφορών μέσω της Τουρκίας και του Ιράκ.

    Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ουράλογλου δήλωσε ότι το έργο της Αναπτυξιακής Οδού θα δημιουργήσει αδιάλειπτη πρόσβαση σε κάθε χώρα της Ευρώπης οδικώς και σιδηροδρομικώς από το λιμάνι Fav στο Ιράκ μέχρι το Λονδίνο.

    Ο χρόνος θα μειωθεί σημαντικά μεταξύ Ασίας και Ευρώπης μέσω της Τουρκίας, αποφέροντας ένα κέρδος τουλάχιστον 15 ημερών. Η Τουρκία δήλωσε την πρόθεσή της για άμεση κατασκευή του έργου λόγω του πολέμου στη Γάζα, γεγονός που έχει καθυστερήσει αρκετά τις παγκόσμιες μεταφορές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ακτινίδιο: Συνεχίζεται η εξαγωγή παράνομων φορτίων στην Ολλανδία
    Ακτινίδιο: Συνεχίζεται η εξαγωγή παράνομων φορτίων στην Ολλανδία

    Για πράξη υπονόμευσης της φήμης του ελληνικού ακτινιδίου κάνουν λόγο οι εξαγωγείς – Ζητούν τον έλεγχο των παραβατών

    Ανενόχλητοι συνεχίζουν την δράση τους έμποροι, οι οποίοι παράνομα προχωρούν στη συγκομιδή και εξαγωγή παράνομων φορτίων με πρώιμες ποικιλίες ακτινιδίων, τα οποία δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ωριμότητας ή εμπορικής ποιότητας.

    Την ίδια στιγμή, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξαγωγής Φρούτων και Λαχανικών Incofruit Hellas, διαβεβαίωσε ότι δεν διαπιστώθηκε κατά τους ελέγχους που διενήργησε, διακίνηση ακτινιδίων.

    «Δυστυχώς, και παρά τους διενεργηθέντες ελέγχους (ως διαβεβαίωσε η αρμόδια Γενική Διεύθυνση του ΥπΑΑΤ) που δεν διαπίστωσαν διακίνηση ακτινιδίων, κάποιοι «έμποροι» φαίνεται – κατά παράβαση της υφιστάμενης ΚΥΑ – να συνέχισαν να συγκομίζουν και να διακίνησαν -εξήγαγαν ακτινίδια πρώιμων ποικιλιών την περίοδο των ελέγχων», σχολιάζει ο ειδικός σύμβουλος Γιώργος Πολυχρονάκης.

    Ως απόδειξη αυτού, ο Σύνδεσμος Incogruit Hellas, αποτελεί η πώληση ελληνικών ακτινιδίων ποικιλίας Τσεχελίδης, όπως καταγράφεται στο απόσπασμα που παρατίθεται από το Δελτίο Τιμών της 35ης εβδομάδος (25/8-31/8) στην Ολλανδική Χονδρική Αγορά Fruitsalesprices.com

    .

    Ρεκόρ σε αξία κατέγραψε το ελληνικό ακτινίδιο στις εξαγωγές, ύψους 305 εκατ. ευρώ

    Όπως επισημαίνουν οι εξαγωγείς, αυτή η πρόωρη συγκομιδή είναι μια πράξη ανευθυνότητας, η οποία απειλεί έως και «υπονομεύει» τις προοπτικές μιας προσπάθειας προώθησης των εξαγωγών των ακτινιδίων, που ήδη την εμπορική περίοδο 2023/24 κατέγραψε για μια ακόμη σεζόν ρεκόρ σε αξία ύψους 305 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντας το προϊόν στην πρώτη θέση των εξαγομένων νωπών οπωροκηπευτικών μας προϊόντων.

    Η συγκομιδή του καρπού νωρίτερα χωρίς να πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές ωριμότητας, (δηλ. βαθμούς ωρίμανσης 6,2ο Brix, μέση περιεκτικότητα ξηράς ουσίας 15%, που προβλέπεται από την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, είναι, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκη, μια πραγματική απερισκεψία και εμφανής ανευθυνότητα, η οποία μπορεί να καταστρέψει την εν όψει εμπορική περίοδο αποθαρρύνοντας τους πελάτες μας για επαναλαμβανόμενες αγορές με ότι θα σημάνει αυτό για την ελληνική οικονομία

    Τι ζητούν οι εξαγωγείς

    Να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (εντός και εκτός ωραρίου δημοσίων υπηρεσιών), για εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους των διακινουμένων προς εξαγωγή φρούτων και λαχανικών, ζητά ο Σύνδεσμος.

    Ταυτόχρονα, καλεί να ελεγχθούν οι παραβάτες έμποροι, που συγκόμισαν και διακίνησαν τα προς πώληση στην Ολλανδία ακτινίδια ποικιλίας Τσεχελίδης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά εκτός των άλλων και για δυσφήμηση των προϊόντων και να ελεγχθούν εκτός των φορολογικών και τα σχετικά τυχόν συνοδευτικά εκδοθέντα πιστοποιητικά συμμόρφωσης και φυτουγείας.

    Επίσης, ζητούν να αναζητηθούν και να ελεγχθούν οι παραγωγοί προμηθευτές των εν λόγω προϊόντων αν και κατά πόσο είναι καλλιεργητές ακτινιδίων ποικιλίας που θα αναγράφεται στα πιστοποιητικά καθώς και να ελεγχθούν οι αναλύσεις των εξαχθέντων φορτίων ως προς την ύπαρξη των προβλεπομένων ορίων για σάκχαρα και ξηράς ουσίας.

    «Τα παραπάνω πρέπει να ερευνηθούν, ως προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις προκειμένου να μη δυσφημισθούν τα ελληνικά ακτινίδια και χαθούν για τα ελληνικά οπωροκηπευτικά προϊόντα αγορές-πελάτες της χώρας μας», τονίζει ο κ. Πολυχρονάκης.

    Πηγή: In.gr
  • Γεράσιμος Παπαδόπουλος για την πρόβλεψη Ολλανδού ερευνητή για σεισμό στην Ελλάδα: «Αναξιόπιστη ιστορία»
    Γεράσιμος Παπαδόπουλος για την πρόβλεψη Ολλανδού ερευνητή για σεισμό στην Ελλάδα: «Αναξιόπιστη ιστορία»

    Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε την πρόβλεψη για ισχυρό σεισμό στα Δωδεκάνησα.

    Την πρόβλεψη του Ολλανδού μελετητή Φρανκ Χούγκερμπετς για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα σχολίασε ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

    Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του αναφέρει ότι ο Φρανκ Χούγκερμπετς δεν είναι καν ερευνητής, αλλά ερασιτέχνης και ότι πρόκειται για αναξιόπιστη ιστορία.

    Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

    «Δήθεν πρόβλεψη σεισμού από Ολλανδό ερευνητή.

    Ερευνητής δεν είναι. Είναι ερασιτέχνης που βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει. Στην αστρονομία υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι ερασιτέχνες. Στη σεισμολογία ουδείς.

    Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα.

    Η μέθοδος της δήθεν πρόβλεψης βασίζεται, λέει, στις κινήσεις των πλανητών. Πουθενά δεν έχουμε δει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου και τους υπολογισμούς.

    Είχε, λέει, προβλέψει το σεισμό της Τουρκίας το 2023. Ανακριβές!

    Συμπέρασμα, αναξιόπιστη ιστορία».

    H πρόβλεψη του Χούγκερμπετς

    Ο Χούγκερμπετς με ανάρτηση στο facebook υποστήριξε ότι τα Δωδεκάνησα κινδυνεύουν από σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ καθώς στην Ελλάδα γίνονται κάθε περίπου δύο χρόνια και η τελευταία φορά που έγινε τέτοιου μεγέθους σεισμός στα Δωδεκάνησα ήταν τον Οκτώβριο του 2020.

    «Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», ανέφερε ο Χούγκερμπερτς.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • ΟΗΕ: Ο αριθμός των θανάτων αμάχων σε συγκρούσεις αυξήθηκε κατά 72% το 2023
    ΟΗΕ: Ο αριθμός των θανάτων αμάχων σε συγκρούσεις αυξήθηκε κατά 72% το 2023

    Ο αριθμός των θανάτων αμάχων σε συγκρούσεις αυξήθηκε κατά 72% το 2023, ανακοίνωσε σήμερα ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ, δηλώνοντας ανήσυχος για τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού των γυναικών και των παιδιών.

    «Το 2023, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες μου δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων των αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις αυξήθηκε κατά 72%. Είναι ανησυχητικό να βλέπει κανείς ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των γυναικών που σκοτώθηκαν το 2023 διπλασιάστηκε και αυτό των παιδιών τριπλασιάστηκε συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά», δήλωσε ο Τουρκ στην έναρξη της 56ης συνόδου του Συμβουλίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι η κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, επιδεινώνεται δραματικά, όπου ενώ υπάρχουν «αδιανόητος θάνατος και δεινά» στη Γάζα.

    Ο Τουρκ δήλωσε ότι από τον Οκτώβριο έως τις 15 Ιουνίου, 528 Παλαιστίνιοι, 133 εξ αυτών παιδιά, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ή εποίκους, σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργώντας «σοβαρές ανησυχίες για φόνους».

    Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch