Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 16:30

Μελβούρνη: Καταδικάστηκαν τρία άτομα που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση το 2016

Γράφτηκε από
Ad Slot

Οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για ένα «επικείμενο τρομοκρατικό συμβάν» εμπνευσμένο από το Ισλαμικό Κράτος

Δικαστήριο της Αυστραλίας καταδίκασε σήμερα τρεις άνδρες σε πολυετείς ποινές φυλάκισης για τον σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων την ημέρα των Χριστουγέννων το 2016 σε κομβικούς στόχους της Μελβούρνης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι πέρισυ για τον σχεδιασμό των επιθέσεων στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, για ένα "επικείμενο τρομοκρατικό συμβάν" εμπνευσμένο από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις αρχές.
Ένας 24χρονος, ο Χάμζα Αμπάς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών, ενώ ο 25χρονος Άχμεντ Μοχάμεντ και ο 29χρονος Αμπντουλάχ Κααράνι σε 38 χρόνια, ποινές στις οποίες περιλαμβάνται και κάποιες για άλλη επίθεση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Κρίστοφερ Μπιλ είπε ότι οι τρεις είχαν ασπαστεί την ιδεολογία του ΙΚ και θεωρούσαν ότι η επίθεση που σχεδίαζαν θα ευχαριστούσε τον Αλλάχ, μετέδωσε το δίκτυο της Αυστραλίας ABC.
"Το μέγεθος της ανοησίας αυτής της σκέψης τους μπορεί να συγκριθεί μόνο με το μέγεθος της κακίας τους", υπογράμμισε ο δικαστής, σύμφωνα με το δίκτυο.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση. Ένας δικηγόρος του Αμπάς αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ οι δικηγόροι των άλλων δύο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

Το σχέδιό τους ήταν "ένα από τα πιο σοβαρά τρομοκρατικά σχέδια που αποτράπηκαν τα τελευταία αρκετά χρόνια", είχε πει ο τότε πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ μετά τη σύλληψή τους το 2016.

Οι καταδικασθέντες είχαν θέσει ως στόχο των επιθέσεών τους κεντρικά σημεία της πόλης όπως η Πλατεία Ομοσπονδίας, ο σταθμός της Flinders Street και ο Καθεδρικός του Αγίου Παύλου "πιθανόν ανήμερα τα Χριστούγεννα", είπαν οι αρχές. Οι ύποπτοι παρακολουθούνταν από την αστυνομία επί εβδομάδες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από αυτούς είναι Αυστραλός, γεννημένος στην Αίγυπτο, και οι άλλοι δύο είναι Αυστραλοί με καταγωγή από τον Λίβανο.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 14:07

Σχετικά Άρθρα

  • Αυστραλία: Στην Ιταλία συνελήφθη ο Ελληνοαυστραλός βασικός ύποπτος διπλού φονικού το 1977
    Αυστραλία: Στην Ιταλία συνελήφθη ο Ελληνοαυστραλός βασικός ύποπτος διπλού φονικού το 1977

    Το 1977, η Μελβούρνη της Αυστραλίας συγκλονίστηκε από ένα διπλό φονικό που άφησε τη σφραγίδα του στην τοπική κοινωνία.

    Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους, με την αστυνομία να αναζητά τον βασικό ύποπτο, έναν Ελληνοαυστραλό, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα. Ο ύποπτος, σήμερα 65 ετών, συνελήφθη στην Ιταλία και η Αυστραλία ζητά την έκδοσή του, ενώ τον είχε επικηρύξει για 1.000.000 δολάρια Αυστραλίας.

    Οι σοροί των γυναικών, οι οποίες ήταν και οι δύο κάτω των 30 ετών, βρέθηκαν τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Μια από αυτές είχε υποστεί και βιασμό. Στο διπλανό δωμάτιο βρέθηκε ζωντανό το 16 μηνών παιδί της, το οποίο δεν είχε πειραχτεί.

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βικτώρια χαρακτήρισε αυτό το έγκλημα ως το πιο παλιό ανεξιχνίαστο της πολιτείας. Ο ύποπτος, κατά την βραδιά του φόνου, είχε εξεταστεί από τους τοπικούς αστυνομικούς και φέρει στην κατοχή του ένα μεγάλο μαχαίρι. Ωστόσο, δεν περιλήφθηκε στην αρχική λίστα των υπόπτων, που απαριθμούσε 131 άτομα.

    Μετά τη συμφωνία του να δώσει δείγμα DNA, εγκατέλειψε την Αυστραλία για την Ελλάδα, αλλά η αστυνομία κατάφερε τελικά να τον συνδέσει με το έγκλημα μέσω DNA που παρέδωσαν συγγενείς του. Η υπόθεση αυτή, που για δεκαετίες παρέμενε ανεξιχνίαστη, τώρα φαίνεται να πλησιάζει στη λύση της.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αυστραλία: Φάλαινα 30 τόνων εκτοξεύει στον αέρα κολυμβητή - Συγκλονιστικό βίντεο
    Αυστραλία: Φάλαινα 30 τόνων εκτοξεύει στον αέρα κολυμβητή - Συγκλονιστικό βίντεο

    Συγκλονιστικά πλάνα κάνουν που δείχνουν μια φάλαινα 30 τόνων να πετά στον αέρα έναν οδηγό ομάδας τουριστών που έκαναν μια θαλάσσια εξόρμηση στην Αυστραλία, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

    Στα πλάνα φαίνεται η φάλαινα να σηκώνει στον αέρα τον ξεναγό, που κολυμπούσε στα ανοιχτά του λιμανιού του Σάουθπορτ, στη Χρυσή Ακτή.

    «Οι φάλαινες κολυμπούσαν συνεχώς γύρω μας για περίπου 20 λεπτά και πλησίαζαν όλο και πιο κοντά», δήλωσε στην Daily Mail, η Jacqueline Payne, που συμμετείχε στη θαλάσσια εξόρμηση.

    «Δεν περιμέναμε να πλησιάσουν τόσο κοντά, αλλά ήταν οι πιο περίεργες φάλαινες, ο οδηγός μας ανέφερε ότι είναι αρκετά σπάνιο να είναι τόσο περίεργες», είπε η ίδια.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καύσωνας 41,6 βαθμών Κελσίου εν μέσω χειμώνα στην Αυστραλία
    Καύσωνας 41,6 βαθμών Κελσίου εν μέσω χειμώνα στην Αυστραλία

    Στην Αυστραλία καταγράφηκαν σήμερα (26/08) χειμερινές θερμοκρασίες ρεκόρ, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41,6 βαθμούς Κελσίου σε ένα τμήμα των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

    Αυτή η θερμοκρασία υπερβαίνει κατά 0,4 βαθμούς Κελσίου το προηγούμενο ρεκόρ και καταγράφηκε στο στρατόπεδο του Γιάμπι Σάουντ στις 15.37 τοπική ώρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη θερμοκρασία του μήνα Αυγούστου για το σύνολο της Αυστραλίας» και ένα «νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για έναν χειμερινό μήνα στην Αυστραλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του Μετεωρολογικού Γραφείου της χώρας.

    Αν και το ρεκόρ έχει «προσωρινά επιβεβαιωθεί», οι επιστήμονες πρέπει να επαληθεύσουν ότι δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας τοπικής ανωμαλίας, προτού εγγραφεί επισήμως στα μητρώα των ρεκόρ.

    Το προηγούμενο ρεκόρ των 41,2 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2020 στο Γουέστ Ρόεμπακ (βορειοδυτικά).

    Ο χειμώνας στην Αυστραλία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

    Περίπου το 18% της αυστραλιανής επικράτειας είναι έρημος και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι συχνές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στις εύκρατες ζώνες.

    Τρία μετεωρολογικά μοντέλα επηρεάζουν το κλίμα της Αυστραλίας

    Το κλίμα της Αυστραλίας επηρεάζεται από τρία μετεωρολογικά μοντέλα: τις αλλαγές της θερμοκρασίας στον Ινδικό Ωκεανό, τις αλλαγές σε μια ζώνη ανέμου που μετακινείται μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής και τις αλλαγές στα μετεωρολογικά μοντέλα του Ειρηνικού γνωστά υπό το όνομα Ελ Νίνιο και Λα Νίνα.

    Ορισμένοι συνδυασμοί αυτών των τριών καιρικών φαινομένων μπορούν να προκαλέσουν συνθήκες εξαιρετικά ζεστές, ξηρές ή με μεγάλη υγρασία σε διαφορετικά τμήματα της Αυστραλίας.

    Τα τρία βασικά μετεωρολογικά φαινόμενα της Αυστραλίας θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας.

    Το Μετεωρολογικό Γραφείο εκτιμά πως «ο συνδυασμός αυτών των μεγάλων κλιματικών επιδράσεων και της υπερθέρμανσης του πλανήτη» συνέβαλαν στο να αναδειχθεί ο χειμώνας του 2023 ο θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στην Αυστραλία.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό φάλαινας στο λιμάνι του Σίδνεϊ - Είχε παγιδευτεί σε σχοινιά
    Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό φάλαινας στο λιμάνι του Σίδνεϊ - Είχε παγιδευτεί σε σχοινιά

    Τεράστια επιχείρηση στήθηκε στο λιμάνι του Σίδνεϊ για τον απεγκλωβισμό μεγάπτερης φάλαινας.

    Το άτυχο θηλαστικό που είχε παγιδευτεί σε σχοινιά εντόπισε ένα σκάφος που έκανε τουρ. Μετά από περίπου 22 ώρες οι αρχές και εθελοντές, που συνέδραμαν στην επιχείρηση, κατάφεραν να το οδηγήσουν και πάλι στον ωκεανό.

    «Σπάνιο το να παγιδευτεί φάλαινα»

    Η Τζέσικα Φοξ, από τον Οργανισμό Διάσωσης και Έρευνας Κητωδών στην Αυστραλία, επεσήμανε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο για μια φάλαινα να μπαίνει στον Κόλπο του Σίδνεϊ, αλλά το να παγιδεύεται μια φάλαινα στο λιμάνι είναι εξαιρετικά σπάνιο».

    Ένα GPS τοποθετήθηκε στο θηλαστικό για να μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι του. Την Παρασκευή γύρω στις 9.00 το πρωί ήταν μεταξύ του Middle Head και του North Head του Σίδνεϊ.

    Μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τις καμπουροφάλαινες από τα μαύρα και άσπρα σχέδια που φέρουν κάτω απ' την ουρά τους, τα οποία είναι μοναδικά για κάθε φάλαινα.Έχουν μήκος 12 με 15 μέτρων περίπου και τα πτερύγιά τους είναι σχεδόν το ένα τρίτο τους.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • «Bιαστικός» επιβάτης στη Μελβούρνη: Άνοιξε την έξοδο κινδύνου και περπατούσε στο φτερό – Συνελήφθη από το προσωπικό εδάφους
    «Bιαστικός» επιβάτης στη Μελβούρνη: Άνοιξε την έξοδο κινδύνου και περπατούσε στο φτερό – Συνελήφθη από το προσωπικό εδάφους

    Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης επιβάτη στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης αφού έφυγε από σταθμευμένο αεροσκάφος μέσω της εξόδου κινδύνου.

    Βίντεο που κατέγραψαν επιβάτες της πτήσης της Jetstar δείχνει τον άνδρα να περικυκλώνεται αμέσως από άνδρες ασφαλείας και να προβάλει αντίσταση την ώρα της σύλληψής του.

    «Ο επιβάτης βγήκε από την έξοδο κινδύνου και περπάτησε κατά μήκος του πτερυγίου, προτού κατέβει από τον κινητήρα στην πίστα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Jetstar.

    «Ο άνδρας έδειχνε κάπως περίεργη συμπεριφορά»

    Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News ο άνδρας έκανε βόλτες μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους προτού ανοίξει την έξοδο κινδύνου με αεροσυνοδούς και επιβάτες να τον παρακαλούν να επιστρέψει στη θέση του.

    Η Όντρεϊ Βαργκέζε, που επέβαινε στο αεροσκάφος, ανέφερε ότι οι επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν καθώς ο άνδρας άρχισε να επιδεικνύει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά λίγο πριν ανοίξει την έξοδο κινδύνου. «Ο άνδρας έδειχνε κάπως περίεργη συμπεριφορά», δήλωσε η Βαργκέζε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW. «Μόλις το αεροπλάνο άρχισε να σταματά, σηκώθηκε αμέσως και έτρεξε προς την έξοδο κινδύνου».

    Αμέσως συνελήφθη για επιθετική συμπεριφορά και παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας του αεροσκάφους κι οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης JQ507 αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αυστραλία: Κλεμμένο το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου - Νεκρός ο πιλότος, δύο τραυματίες
    Αυστραλία: Κλεμμένο το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου - Νεκρός ο πιλότος, δύο τραυματίες

    Περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου στο Κερνς της Αυστραλίας.

    Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο πιλότος του σκοτώθηκε ακαριαία κατά την πτώση του, ενώ ένας άνδρας 80 ετών και μία γυναίκα 70 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά. Μάλιστα, οι αυστραλιανές αρχές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο δεν είχε σχετική άδεια πτήσης.

    Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ελικόπτερο ήταν κλεμμένο, με την εταιρεία που το είχε στην ιδιοκτησία της να βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις Αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού.

    Αυστραλία: Το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά με σβηστά τα φώτα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

    Το ελικόπτερο προσέκρουσε στο ξενοδοχείο DoubleTree by Hilton στην πόλη του Κουίνσλαντ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Κομμάτια από τους έλικες έπεσαν στην πισίνα και σε ένα χώρο περιπάτου.

    Αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει το BBC, δήλωσαν ότι το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά, χωρίς φώτα και σε βροχερό καιρό. Αναφέρουν ακόμη ότι έκανε δύο πολύ χαμηλά περάσματα κοντά στο ξενοδοχείο πριν πέσει με εκκωφαντικό κρότο.

    Η αστυνομία είχε προχωρήσει στην άμεση εκκένωση του ξενοχοδείου, απομακρύνοντας περίπου 400 άτομα, αλλά και στον αποκλεισμό της περιοχής.

    Πηγή: Iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ BRIAN CASSEY

  • Αυστραλία: Ελικόπτερο συντρίβεται στην οροφή ξενοδοχείου (video)
    Αυστραλία: Ελικόπτερο συντρίβεται στην οροφή ξενοδοχείου (video)

    Μια από τις έλικες κατέληξε στην πισίνα του ξενοδοχείου, η δεύτερη σε ανοικτό χώρο μπροστά στην είσοδό του - Εκατοντάδες πελάτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το ξενοδοχείο

    Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα στην οροφή ξενοδοχείου του ομίλου Hilton στην Κέιρνς, στη βόρεια Αυστραλία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να υπάρξει εσπευσμένη απομάκρυνση εκατοντάδων πελατών, ανακοίνωσε η αστυνομία.
    «Ο πιλότος και μοναδικός επιβαίνων στο αεροσκάφος εντοπίστηκε και κηρύχθηκε νεκρός, βρίσκονται σε εξέλιξη ιατροδικαστικές εξετάσεις για να αναγνωριστεί επίσημα», σημείωσε η αστυνομία στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
    Μια από τις έλικες κατέληξε στην πισίνα του ξενοδοχείου, η δεύτερη σε ανοικτό χώρο μπροστά στην είσοδό του, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, κάνοντας λόγο για δυο τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.
    Εκατοντάδες πελάτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το ξενοδοχείο DoubleTree by Hilton της Κέιρνς μετά τη συντριβή, που σημειώθηκε περί τη 01:50 (τοπική ώρα· στις 18:50 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας).
    Επιτόπου μετέβησαν ερευνητές της αυστραλιανής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών.

    Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο που εικονίζει φλόγες στην οροφή του ξενοδοχείου ενώ σειρήνες ασθενοφόρων και οχημάτων της πυροσβεστικής ουρλιάζουν.
    «Ανατριχιάζω. Ζει κόσμος εκεί μέσα. (Το ελικόπτερο) πήγε κι έπεσε πάνω» στο κτίριο, ακούγεται να λέει γυναίκα σ’ ένα από τα βίντεο.

    Η πόλη Κέιρνς, στον τροπικό βορρά της πολιτείας Κουίνσλαντ, είναι δημοφιλής προορισμός τουριστών, καθώς προσφέρει πρόσβαση στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ BRIAN CASSEY
  • Τα κοράλλια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υπερθέρμανσης του νερού
    Τα κοράλλια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υπερθέρμανσης του νερού

    Οι θερμοκρασίες νερού στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο αυτή την δεκαετία ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 400 ετών

    Οι θερμοκρασίες του νερού μέσα και γύρω από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας την τελευταία δεκαετία ήταν οι θερμότερες εδώ και 400 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.
    Τα κοράλλια είναι ευαίσθητα στο θερμικό στρες και αυτές οι περίοδοι αύξησης της θερμοκρασίας αυξάνουν τον κίνδυνο μαζικής λεύκανσης και θνησιμότητας των κοραλλιών, ενώ πιθανότατα οφείλονται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Ήδη ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έχει υποστεί μια σειρά μαζικών φαινομένων λεύκανσης τα τελευταία χρόνια και τα φαινόμενα αυξάνονται σε συχνότητα από τα πρώτα καταγεγραμμένα επεισόδια τη δεκαετία του 1980.
    Στην παρούσα έρευνα οι επιστήμονες ανακατασκεύασαν δεδομένα επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας από το 1618 ως το 1995, χρησιμοποιώντας δείγματα σκελετού κοραλλιών από τη Θάλασσα των Κοραλλιών, στην οποία βρίσκεται ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος. Στη συνέχεια συνέδεσαν αυτό το σύνολο δεδομένων με καταγεγραμμένα δεδομένα επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας από το 1900 ως το 2024.

    Οι ερευνητές εντόπισαν σχετικά σταθερές θερμοκρασίες πριν από το 1900, ωστόσο από το 1960 ως το 2024 παρατήρησαν μια μέση ετήσια αύξηση της θερμοκρασίας από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο κατά 0,12 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία. Όπως σημειώνουν, οι μέσες επιφανειακές θερμοκρασίες της θάλασσας για τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο κατά τα έτη μαζικής λεύκανσης των κοραλλιών 2016, 2017, 2020, 2022 και 2024 ήταν σημαντικά υψηλότερες από ό,τι σε οποιοδήποτε έτος της ανακατασκευής πριν από το 1900 και ήταν πέντε από τα έξι θερμότερα χρόνια που έχει βιώσει η περιοχή τους τελευταίους τέσσερις αιώνες. Περαιτέρω μοντελοποίηση δείχνει ότι αυτός ο ρυθμός θέρμανσης μετά το 1900 μπορεί να αποδοθεί στην ανθρώπινη επίδραση.
    Οι ερευνητές σημειώνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες στα δεδομένα ανακατασκευής της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας λόγω του ότι ορισμένες από τις χημικές αναλογίες στα κοράλλια που χρησιμοποιούνται για τη μοντελοποίηση των θερμοκρασιών επηρεάζονται και από άλλες μεταβλητές. Ωστόσο, αυτές οι αβεβαιότητες θα μπορούσαν να μειωθούν με πρόσθετη δειγματοληψία πυρήνων κοραλλιών από την περιοχή.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch