Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 23:09

Ο «κουβάς» της δεκαετίας: Αουτσάιντερ άλογο φορτσάρει στο τέλος και κερδίζει την ιπποδρομία (video)

Γράφτηκε από
Ad Slot

Λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2019, είχαμε τη μεγαλύτερη, πιθανότατα, έκπληξη της δεκαετίας στον ιππόδρομο, με άλογο, που δινόταν στο 999 προς 1, να... αφηνιάζει στα τελευταία μέτρα και να τερματίζει πρώτο!

Απίστευτη κούρσα στο Ιπποδρόμιο Haydock Park του Μέρσεϊσαϊντ τη Δευτέρα, με πολλούς να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ανατροπή της δεκαετίας... στο τσακ πριν φύγει!

Ένα αουτσάιντερ άλογο, ο Buster Edwards, που δινόταν στο 999 προς 1, για να πάρει τη νίκη, έκανε ένα αδιανόητο σπριντ στα τελευταία μέτρα και έκοψε πρώτος το νήμα, αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες!

Οι περισσότεροι, φυσικά... πήγαν κουβά, αλλά όσοι είχαν έμπνευση και έπαιξαν το συγκεκριμένο άλογο, το 2020 θα μπει για αυτούς με τον καλύτερο τρόπο.

ICYMI: Buster Edwards stuns racing fans by pulling off Haydock heist >>> https://t.co/wfKJYJxI22 pic.twitter.com/jpiTRM30RJ

— Racing TV (@RacingTV) 31 Δεκεμβρίου 2019

Πηγή: Gazzetta.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 21:06

Σχετικά Άρθρα

  • Κτηνωδία στην Εύβοια: Άλογο βρέθηκε νεκρό με σφαίρες στο σώμα του
    Κτηνωδία στην Εύβοια: Άλογο βρέθηκε νεκρό με σφαίρες στο σώμα του

    Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε χθες (13/9) το βραδύ στην Εύβοια, καθώς ένα άλογο εντοπίστηκε νεκρό από τον ιδιοκτήτη του.

    Το περιστατικό έγινε στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Βαρελαίου και το άλογο βρέθηκε νεκρό με σφαίρες στο σώμα του από τον Χρήστο Λιώνη, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, το άλογο είχε μια μεγάλη δαγκωματιά στο πρόσωπο. Φέρεται πως δέχτηκε επίθεση από αγριογούρουνα και κάποιος κυνηγός -στην προσπάθεια να το σώσει- σκότωσε το άλογο.

    Στο σημείο μαζί με την αστυνομία βρέθηκε και ένας κτηνίατρος, ο οποίος διαπίστωσε πως υπήρχαν στο χώρο πατημασιές από αγριογούρουνα.

    Οι σφαίρες που είχε το άλογο στο σώμα του ήταν σφαίρες που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για αγριογούρουνα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αδιανόητη κτηνωδία στη Σαντορίνη: Έδεσαν άλογο και το άφησαν να πεθάνει από τη δίψα
    Αδιανόητη κτηνωδία στη Σαντορίνη: Έδεσαν άλογο και το άφησαν να πεθάνει από τη δίψα

    Μια αδιανόητη κτηνωδία εκτυλίχτηκε στη Σαντορίνη, όπου ένα άλογο βρέθηκε νεκρό και δεμένο σε δέντρο.

    Την τραγική αυτή είδηση έφερε στο φως η σελίδα Pet Alert Santorini (Lost & Found Pets) στο Facebook, στην οποία φαίνεται το άτυχο ζώο δίπλα από ξενοδοχείο στην περιοχή της Περίσσας να κείτεται νεκρό.

    Μάλιστα, έδεσαν το άλογο σε σημείο έτσι ώστε να μην φτάνει να πιει νερό, προκειμένου να ξεψυχήσει.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Δυτ. Ελλάδα: Αφηνιασμένο άλογο σε πολυσύχναστο δρόμο παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα!
    Δυτ. Ελλάδα: Αφηνιασμένο άλογο σε πολυσύχναστο δρόμο παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα!

    Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό έλαβε χώρα στο Αγρίνιο το πρωί της Τρίτης (24.10.23) γύρω στις 8, όταν άλογο, που πιθανότατα ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του, βρέθηκε να κάνει βόλτες στη μέση του δρόμου.

    Συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου.

    Το άλογο ήταν αφηνιασμένο και νευρικό με μεγάλο κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

    Χάρη στην προσπάθεια των περίοικων κατάφεραν να το πλησιάσουν, να το ηρεμήσουν καταφέρνοντας να το απομακρύνουν από το δρόμο.

    Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία κατέφθασε στο σημείο ξεκινώντας την αναζήτηση για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.

    Πηγή: sinidisi.gr - Tempo24.news

  • Οργή για την κακοποίηση αλόγου στη Μυτιλήνη: Βρέθηκε ημιθανές και υποσιτισμένο
    Οργή για την κακοποίηση αλόγου στη Μυτιλήνη: Βρέθηκε ημιθανές και υποσιτισμένο

    Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου και συγκεκριμένα ενός αλόγου το οποίο εντοπίστηκε ημιθανές και υποσιτισμένο στη Μυτιλήνη.

    Το ζώο, εντόπισαν συγκεκριμένα περαστικοί που κάλεσαν σε βοήθεια, στους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή Ασωμάτου.

    Η Κιβωτός Μυτιλήνης κάνει έκκληση για άμεση προσωρινή φιλοξενία και καταγγέλλει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για έλλειψη στρατηγικής που αφορά τη Διαχείριση Ανεπιτήρητων Δεσποζόμενων Ιπποειδών.

    Ολόκληρη η ανάρτηση της Κιβωτού της Μυτιλήνης:

    «ΞΑΝΑ τα ίδια! Το άλογο βρέθηκε στην κατάσταση που βλέπετε στους Αγίους Αναργύρους περιοχή Ασωμάτου Λέσβου, από περαστικούς. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και η Δνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που είναι αρμόδια για να ελέγξει αν το άλογο είναι τσιπαρισμένο, να του πρσφέρει κτηνιατρική φροντίδα και να το περισυλλέξει). Ψαχνουμε ΑΜΕΣΑ προσωρινή φιλοξενία για το άτυχο ζώο μέχρι να το παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές! Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης.

    Μόλις επικοινωνήσαμε με τη Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου (τηλ 2251042236). Οι υπάλληλοι με τους οποίους μιλήσαμε (ο Δντης δυστυχώς ειναι σε άδεια) μας είπαν ότι τα ιπποειδή ειναι αρμοδιότητα των δήμων! Μόλις τους ενημερώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει (δες στα σχόλια), μας είπαν ότι αυτοί είναι αρμόδιοι για τα ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ιπποειδή. Όταν τους είπαμε πώς ούτε αυτό ισχύει (Ο νόμος μιλάει για ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ιπποειδή, δεσποζόμενα ΚΑΙ αδέσποτα), μας είπαν ότι δεν μπορουν να το περιθάλψουν. Όταν τους είπαμε ότι την περίθαλψη θα την αναλάβουμε εμείς αλλά αυτοί πρέπει να το περισυλλέξουν, μας είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε συνεργείο ούτε χώρος φιλοξενίας.

    Ο σχετικός νόμος είναι η Υπουργική Απόφαση 726/107637/2022 – ΦΕΚ 2028/B/21-4-2022, ‘Αρθρο 15 (το πλήρες κείμενο στα σχόλια).

    Επί 1.5 ΧΡΟΝΟ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει και παρανομεί! Εδώ και ΔΥΟ μήνες η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης! ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να εφαρμοστούν οι νόμοι σε αυτο το νησί!;!;!»

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αχαΐα: Έπεσε από το άλογο και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά - Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ
    Αχαΐα: Έπεσε από το άλογο και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά - Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ

    Σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο ένας 59χρονος που τραυματίστηκε πέφτοντας από άλογο σε περιοχή της Ακράτας.

    Όπως πληροφορείται το tempo24.news ο 59χρονος έπεσε από το ζώο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το απόγευμα της Κυριακής και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

    Άμεσα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε, ενώ το πρωί της Δευτέρας μεταφέρφθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται στην Αστυνομία.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Απίστευτη κτηνωδία στη Χαλκίδα: Άλογο εντοπίστηκε νεκρό σε δρόμο - Tο βασάνισαν μέχρι θανάτου
    Απίστευτη κτηνωδία στη Χαλκίδα: Άλογο εντοπίστηκε νεκρό σε δρόμο - Tο βασάνισαν μέχρι θανάτου

    Απίστευτη κτηνωδία σημειώθηκε στη Χαλκίδα όταν διερχόμενοι από την οδό Γοργοποτάμου, στη συνοικία της Χαραυγής εντόπισαν ένα νεκρό άλογο να βρίσκεται στην άκρη του δρόμου.

    Για το θλιβερό περιστατικό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση του νεκρού ζώου από το σημείο και την υγειονομική ταφή του.

    Το άλογο φαίνεται πως βασανίστηκε μέχρι θανάτου, καθώς είχε αλυσίδα και σχοινί τυλιγμένο στο στόμα και στο λαιμό και το συγκρατούσαν δεμένο σε στύλο ηλεκτροφωτισμού ενώ δίπλα στον νεκρό άλογο υπήρχαν κόπρανα και ποσότητα αίματος.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Η οπτική ψευδαίσθηση που έχει διχάσει το TikTok – Εσείς πώς βλέπετε το άλογο;
    σε Viral
    Η οπτική ψευδαίσθηση που έχει διχάσει το TikTok – Εσείς πώς βλέπετε το άλογο;

    Η απάντησή σας δείχνει αν λειτουργείτε με το συναίσθημα ή με τη λογική...

    Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι εικόνες που μπερδεύουν το μυαλό μας και συγχρόνως μας τεστάρουν, καθώς ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

    Αν και εσάς σάς αρέσουν οι οφθαλμαπάτες και τα τεστ παρατηρητικότας, τότε αυτή η οπτική ψευδαίσθηση θα σας ξετρελάνει.

    Πρόκειται για ένα λευκό άλογο, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του.

    «Μικρό ψυχολογικό τεστ. Με αυτό το τεστ μπορείτε να βρείτε ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας χρησιμοποιείτε πιο συχνά», αναφέρει στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ψυχολόγος που μοιράστηκε το σύντομο βίντεο με το ζώο.

    Και εξηγεί: «Αν βλέπετε το άλογο να περιστρέφεται από τα δεξιά προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει ότι το αριστερό ημισφαίριο είναι το κυρίαρχο από τα δύο. Είστε, λοιπόν, πιο αναλυτικό και λογικό άτομο».

    «Ωστόσο, αν το άλογο φαίνεται να περιστρέφεται από αριστερά προς τα δεξιά, το αντίθετο ημισφαίριο είναι πιο κυρίαρχο και αυτό σημαίνει ότι είστε δημιουργικό άτομο», προσθέτει.

    Παράλληλα, διευκρινίζει πως αν βλέπετε το άλογο να κινείται και από τις δύο πλευρές τότε η λειτουργία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου σας είναι συγχρονισμένη.

    «Αν είδατε και τα δύο, αυτό σημαίνει ότι το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο είναι συγχρονισμένα, αλλά μόνο το 25 τοις εκατό του πληθυσμού μπορεί να το κάνει αυτό».

    Εσείς τι βλέπετε;

    @psychologylove100 Did you see what I see? #psycologytest #personlatytest #whatdoyousee #whatdoyouseefirst #illusionoptic ♬ original sound - Psychologylove

    Στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση, πολλοί είναι οι χρήστες που μοιράζονται τις σκέψεις τους.

    Κάποιοι γράφουν πως βλέπουν το άλογο να κινείται και από τις δύο πλευρές και όχι να κάνει κύκλους. «Όταν ανοιγοκλείνεις τα μάτια τα βλέπεις και τα δύο», σημειώνει κάποιος ενώ ένας άλλος τονίζει ότι «όσο κι αν έχει προσπαθήσει δεν μπορεί να το δει να κινείται μόνο από τη μία πλευρά».

    Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δίνουν «οδηγίες για το πώς να κοιτάξουμε σωστά την εικόνα». «Αν εστιάσετε στο πόδι, μπορείτε να οραματιστείτε προς ποια κατεύθυνση θα πάει. Αν εστιάσετε στο κεφάλι, τότε θα φαίνεται σαν να ταλαντεύεται από τη μία πλευρά στην άλλη», γράφουν. Εσείς τι πιστεύετε;

    Πηγή: in.gr

  • Φρίκη στα Χανιά: Παράτησε το άλογό του δεμένο στον ήλιο χωρίς νερό και πέθανε
    Φρίκη στα Χανιά: Παράτησε το άλογό του δεμένο στον ήλιο χωρίς νερό και πέθανε

    Ο 26χρονος ιδιοκτήτης παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο άλογο τις τελευταίες ημέρες.

    Μία ακόμη κτηνωδία με θύμα ένα άλογο σημειώθηκε στην Κίσσαμο Χανίων, όπου ένας 26χρονος άφησε δεμένο σε ένα χωράφι το άλογό του, χωρίς νερό και φαγητό, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να ξεψυχήσει.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γείτονες κατήγγειλαν ότι το άλογο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί στο χωράφι, εν μέσω καύσωνα, και χωρίς κάνεις να πάει να του βάλει νερό. Οι ίδιοι προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία.

    Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών.

    Ο 26χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

    Πάντως, όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch