Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 19:18

Αυστραλία: 17χρονος σέρφερ σκοτώθηκε σε επίθεση καρχαρία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ένας 17χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του, έπειτα από επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Ο νεαρός έκανε σερφ στο Γούλι Μπιτς, σε απόσταση 630 χιλιομέτρων βόρεια του Σίδνεϊ, όταν τον δάγκωσε στο πόδι ο καρχαρίας.

«Πολλοί σέρφερ έσπευσαν να τον βοηθήσουν και να τον μεταφέρουν στην παραλία», εξήγησε η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. Ο 17χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, παρά τις προσπάθειες των διασωστών να τον επαναφέρουν.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά φονική επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία από τις αρχές του έτους, μετά τον θάνατο ενός 36χρονου, πριν από μία εβδομάδα, ενώ ψάρευε με ψαροντούφεκο στο Φρέιζερ Άιλαντ, ένα τουριστικό νησί που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων βόρεια του Μπρισμπέιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία: EPA/JASON O'BRIEN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 22:20

Σχετικά Άρθρα

  • Τασμανία: Τεράστιο κύμα κατάπιε σέρφερ - «Είμαι έκπληκτος που επέζησα» (video)
    Τασμανία: Τεράστιο κύμα κατάπιε σέρφερ - «Είμαι έκπληκτος που επέζησα» (video)

    Ο Μάικλ Μπρέναν τη γλίτωσε μόνο με μελανιές στα πλευρά και μια ελαφρά διάσειση δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν

    Έκπληκτος που κατάφερε να επιζήσει δήλωσε ο σέρφερ Μάικι Μπρέναν μετά την περιπέτεια που έζησε όταν τον «κατάπιε» τεράστιο κύμα στην Τασμανία.
    Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Shipstern Bluff που έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη για τους σέρφερ και είναι προσβάσιμη μόνο με τζετ σκι ή με πεζοπορία διάρκειας δύο ωρών.
    Στο βίντεο φαίνεται ο 38χρονος σέρφερ να μεταφέρεται με τζετ σκι κοντά στα κύματα πριν τον εξαφανίσει ένα από αυτά.
    Ο σέρφερ τη γλίτωσε μόνο με μελανιές στα πλευρά και μια ελαφρά διάσειση δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στην περίπτωσή του.

    «Θυμάμαι κάπως το κύμα να έρχεται κατά πάνω και να με χτυπάει πολύ δυνατά. Έπεσα με δύναμη, δεν μπορούσα να ελέγξω τι συμβαίνει» περιέγραψε ο 38χρονος.

    Όπως σημειώνει ο Guardian, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπρέναν ήρθε τόσο κοντά στον θάνατο, καθώς το 2010 είχε υποστεί κάταγμα στην πλάτη όταν έκανε σερφ σε ένα άλλο επικίνδυνο σημείο στην Τασμανία.

    «Αυτή τη φορά, πάντως, ήρθα πιο κοντά στον θάνατο γιατί στο περιστατικό του 2010 είχα συνέχεια τις αισθήσεις μου» είπε ο Μπρέναν.
  • Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε
    Ισπανία: Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε

    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει, μάλιστα, «μπάσταρδε, φύγε μακριά»

    Στιγμές τρόμου έζησε ένας ψαράς με καγιάκ στην Ισπανία όταν είδε ξαφνικά έναν καρχαρία να γυρίζει γύρω από το καγιάκ του.
    Στο βίντεο φαίνεται ο καρχαρίας, τον οποίο ο ψαράς αναγνώρισε ως σφυροκέφαλο, να κολυμπάει γύρω από το καγιάκ.
    Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο καρχαρίας φαίνεται να κάνει μια κίνηση εφόρμησης προς το καγιάκ με τον ψαρά να επιστρατεύει το κουπί του για να τον απομακρύνει.
    Ο ψαράς ακούγεται να φωνάζει «μπάσταρδε, φύγε μακριά».

    Το περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της πόλης Ταζακόρτε στα δυτικά του νησιού Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Σοκ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα - Οι πρώτες εκτιμήσεις
    Σοκ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα - Οι πρώτες εκτιμήσεις

    Ένας σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Κω, ενώ κατέγραψε το σοκαριστικό περιστατικό σε βίντεο, το οποίο ανέβασε και στο κανάλι του στο YouTube.

    Ο σέρφερ, ενώ είχε την action camera πάνω του, εντόπισε την σορό σε ανύποπτο χρόνο. Ο ίδιος κατέγραψε το περιστατικό, και αποφάσισε να το ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube. Πολλοί τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία είχαν κατέβει να βιντεοσκοπήσουν περιστατικό.

    Οι εκτιμήσεις για την σορό

    Άμεσα κλήθηκε το Λιμενικό, ενώ μέσα σε 10-15’ είχε φθάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, σύμφωνα με το Mega, ενώ δεν υπάρχει κάποια δήλωση αγνοούμενου στο νησί.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τον You Tuber, τα ρούχα του άνδρα παρέπεμπαν σε ρούχα σέρφερ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρίσκεται περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό, και εκτιμά πως έρχεται από μακριά και όχι από κάποιο μέρος της Ελλάδας.

    «Φορούσε ρούχα του σερφ» - Τι περιγράφει ο σέρφερ που τον εντόπισε

    Ο σέρφερ, Διονύσης Μπαλτσής περιέγραψε όσα συνέβησαν στο Mega:

    «Προχθές την Κυριακή, το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα, εγώ με έναν φίλο κάναμε kitesurf στην Λάμπη, στον Φάρο, όπως συνήθως και βρήκα τον άνθρωπο να επιπλέει. Πιστεύω ήταν 2-3 μέρες μέσα στο νερό, γιατί είχε ασπρίσει τελείως το σώμα του, και είχε μαύρες κηλίδες πάνω στο δέρμα», είπε αρχικά.

    «Ήταν λευκός και φαλακρός και φορούσε ρούχα τα οποία φοράμε και εμείς, του σερφ, δηλαδή λύκρα μπλουζάκι και παντελονάκι από αυτά που στεγνώνουν γρήγορα, δεν φάνηκε να είναι κάποιος μετανάστης. Σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε την θάλασσα, έκανε κάποιο υδάτινο σπορ. Είχαν ενημερωθεί ήδη οι Αρχές γιατί το πτώμα ήταν πάρα πολύ κοντά στην ακτή, δηλαδή γύρω στα 100 μέτρα. Και από τα ξενοδοχεία είχαν έρθει ήδη τουρίστες, και βγάζανε βίντεο και υπάρχει και ένα φυλάκιο του στρατού, που τους έκανα νόημα ότι υπάρχει ένα πτώμα στην θάλασσα. Ερχόταν σιγά σιγά προς τα έξω γιατί τα νερά ήταν ρηχά και καθαρά», συνέχισε ο κ. Μπαλτσής.

    «Έχει έρθει δηλαδή από αρκετά ψηλά, από τη Σάμο, παράλια της Τουρκίας, πάνω από τα Ίμια. Ήταν σοκαριστικό, εντάξει δεν βλέπεις κάθε μέρα πτώμα στη θάλασσα. Μπήκαμε να κάνουμε το χόμπι μας, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα», κατέληξε.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αυστραλία: Φάλαινα 30 τόνων εκτοξεύει στον αέρα κολυμβητή - Συγκλονιστικό βίντεο
    Αυστραλία: Φάλαινα 30 τόνων εκτοξεύει στον αέρα κολυμβητή - Συγκλονιστικό βίντεο

    Συγκλονιστικά πλάνα κάνουν που δείχνουν μια φάλαινα 30 τόνων να πετά στον αέρα έναν οδηγό ομάδας τουριστών που έκαναν μια θαλάσσια εξόρμηση στην Αυστραλία, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

    Στα πλάνα φαίνεται η φάλαινα να σηκώνει στον αέρα τον ξεναγό, που κολυμπούσε στα ανοιχτά του λιμανιού του Σάουθπορτ, στη Χρυσή Ακτή.

    «Οι φάλαινες κολυμπούσαν συνεχώς γύρω μας για περίπου 20 λεπτά και πλησίαζαν όλο και πιο κοντά», δήλωσε στην Daily Mail, η Jacqueline Payne, που συμμετείχε στη θαλάσσια εξόρμηση.

    «Δεν περιμέναμε να πλησιάσουν τόσο κοντά, αλλά ήταν οι πιο περίεργες φάλαινες, ο οδηγός μας ανέφερε ότι είναι αρκετά σπάνιο να είναι τόσο περίεργες», είπε η ίδια.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καύσωνας 41,6 βαθμών Κελσίου εν μέσω χειμώνα στην Αυστραλία
    Καύσωνας 41,6 βαθμών Κελσίου εν μέσω χειμώνα στην Αυστραλία

    Στην Αυστραλία καταγράφηκαν σήμερα (26/08) χειμερινές θερμοκρασίες ρεκόρ, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41,6 βαθμούς Κελσίου σε ένα τμήμα των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

    Αυτή η θερμοκρασία υπερβαίνει κατά 0,4 βαθμούς Κελσίου το προηγούμενο ρεκόρ και καταγράφηκε στο στρατόπεδο του Γιάμπι Σάουντ στις 15.37 τοπική ώρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη θερμοκρασία του μήνα Αυγούστου για το σύνολο της Αυστραλίας» και ένα «νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για έναν χειμερινό μήνα στην Αυστραλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του Μετεωρολογικού Γραφείου της χώρας.

    Αν και το ρεκόρ έχει «προσωρινά επιβεβαιωθεί», οι επιστήμονες πρέπει να επαληθεύσουν ότι δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας τοπικής ανωμαλίας, προτού εγγραφεί επισήμως στα μητρώα των ρεκόρ.

    Το προηγούμενο ρεκόρ των 41,2 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2020 στο Γουέστ Ρόεμπακ (βορειοδυτικά).

    Ο χειμώνας στην Αυστραλία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

    Περίπου το 18% της αυστραλιανής επικράτειας είναι έρημος και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι συχνές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στις εύκρατες ζώνες.

    Τρία μετεωρολογικά μοντέλα επηρεάζουν το κλίμα της Αυστραλίας

    Το κλίμα της Αυστραλίας επηρεάζεται από τρία μετεωρολογικά μοντέλα: τις αλλαγές της θερμοκρασίας στον Ινδικό Ωκεανό, τις αλλαγές σε μια ζώνη ανέμου που μετακινείται μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής και τις αλλαγές στα μετεωρολογικά μοντέλα του Ειρηνικού γνωστά υπό το όνομα Ελ Νίνιο και Λα Νίνα.

    Ορισμένοι συνδυασμοί αυτών των τριών καιρικών φαινομένων μπορούν να προκαλέσουν συνθήκες εξαιρετικά ζεστές, ξηρές ή με μεγάλη υγρασία σε διαφορετικά τμήματα της Αυστραλίας.

    Τα τρία βασικά μετεωρολογικά φαινόμενα της Αυστραλίας θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας.

    Το Μετεωρολογικό Γραφείο εκτιμά πως «ο συνδυασμός αυτών των μεγάλων κλιματικών επιδράσεων και της υπερθέρμανσης του πλανήτη» συνέβαλαν στο να αναδειχθεί ο χειμώνας του 2023 ο θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στην Αυστραλία.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό φάλαινας στο λιμάνι του Σίδνεϊ - Είχε παγιδευτεί σε σχοινιά
    Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό φάλαινας στο λιμάνι του Σίδνεϊ - Είχε παγιδευτεί σε σχοινιά

    Τεράστια επιχείρηση στήθηκε στο λιμάνι του Σίδνεϊ για τον απεγκλωβισμό μεγάπτερης φάλαινας.

    Το άτυχο θηλαστικό που είχε παγιδευτεί σε σχοινιά εντόπισε ένα σκάφος που έκανε τουρ. Μετά από περίπου 22 ώρες οι αρχές και εθελοντές, που συνέδραμαν στην επιχείρηση, κατάφεραν να το οδηγήσουν και πάλι στον ωκεανό.

    «Σπάνιο το να παγιδευτεί φάλαινα»

    Η Τζέσικα Φοξ, από τον Οργανισμό Διάσωσης και Έρευνας Κητωδών στην Αυστραλία, επεσήμανε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο για μια φάλαινα να μπαίνει στον Κόλπο του Σίδνεϊ, αλλά το να παγιδεύεται μια φάλαινα στο λιμάνι είναι εξαιρετικά σπάνιο».

    Ένα GPS τοποθετήθηκε στο θηλαστικό για να μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι του. Την Παρασκευή γύρω στις 9.00 το πρωί ήταν μεταξύ του Middle Head και του North Head του Σίδνεϊ.

    Μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τις καμπουροφάλαινες από τα μαύρα και άσπρα σχέδια που φέρουν κάτω απ' την ουρά τους, τα οποία είναι μοναδικά για κάθε φάλαινα.Έχουν μήκος 12 με 15 μέτρων περίπου και τα πτερύγιά τους είναι σχεδόν το ένα τρίτο τους.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Εύβοια: Λευκός καρχαρίας μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαρά στο Πόρτο Λάφια
     Εύβοια: Λευκός καρχαρίας μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαρά στο Πόρτο Λάφια

    Είναι νεαρός λευκός καρχαρίας που φέρει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είδους, όπως το σχήμα του κεφαλιού, τα μάτια και τα δόντια

    Μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη βρέθηκε ψαράς στην νότια Εύβοια όταν αντίκρυσε έναν λευκό καρχαρία μπλεγμένο στα δίχτυα του, στην περιοχή Πόρτο Λάφια.

    Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το boatfishing.gr, πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νεαρό λευκό καρχαρία, με την επίσημη ονομασία Carcharodon carcharias. Σε αυτό συνηγορούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του – όπως το σχήμα του κεφαλιού, τα μάτια και ιδιαιτέρως τα δόντια του – που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με την ταυτότητα του είδους.

    Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα είδη καρχαρία, όπως ο μακό (Isurus oxyrinchus) ή λάμια (Lamna Nasus), που μπορεί να μοιάζουν με τον λευκό καρχαρία, δεν διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά δόντια που φέρει αυτός που πιάστηκε στα δίχτυα του ψαρά στην Εύβοια.

    Τα χαρακτηριστικά δόντια του συγκεκριμένου καρχαρία δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ότι πρόκειται για λευκό

    Σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά νερά

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σύλληψη λευκού καρχαρία είναι σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά ύδατα, καθιστώντας το περιστατικό αυτό ακόμη πιο αξιοσημείωτο.

    Οι εικόνες και το βίντεο από το συμβάν έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και του κοινού, καθώς μόνο το άκουσμα «λευκός καρχαρίας» προκαλεί αναστάτωση.

    Πηγή: in.gr - Image by Three-shots from Pixabay

  • Αυστραλία: Κλεμμένο το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου - Νεκρός ο πιλότος, δύο τραυματίες
    Αυστραλία: Κλεμμένο το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου - Νεκρός ο πιλότος, δύο τραυματίες

    Περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου στο Κερνς της Αυστραλίας.

    Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο πιλότος του σκοτώθηκε ακαριαία κατά την πτώση του, ενώ ένας άνδρας 80 ετών και μία γυναίκα 70 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά. Μάλιστα, οι αυστραλιανές αρχές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο δεν είχε σχετική άδεια πτήσης.

    Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ελικόπτερο ήταν κλεμμένο, με την εταιρεία που το είχε στην ιδιοκτησία της να βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις Αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού.

    Αυστραλία: Το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά με σβηστά τα φώτα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

    Το ελικόπτερο προσέκρουσε στο ξενοδοχείο DoubleTree by Hilton στην πόλη του Κουίνσλαντ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Κομμάτια από τους έλικες έπεσαν στην πισίνα και σε ένα χώρο περιπάτου.

    Αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει το BBC, δήλωσαν ότι το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά, χωρίς φώτα και σε βροχερό καιρό. Αναφέρουν ακόμη ότι έκανε δύο πολύ χαμηλά περάσματα κοντά στο ξενοδοχείο πριν πέσει με εκκωφαντικό κρότο.

    Η αστυνομία είχε προχωρήσει στην άμεση εκκένωση του ξενοχοδείου, απομακρύνοντας περίπου 400 άτομα, αλλά και στον αποκλεισμό της περιοχής.

    Πηγή: Iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ BRIAN CASSEY

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο