Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 12:27

Σερβία: Ο καπνός από χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων καλύπτει τον ουρανό της πρωτεύουσας - Δείτε βίντεο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους καθώς οι πυροσβέστες αγωνίζονταν να σβήσουν τις φλόγες στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Vinca

Καπνός και θολούρα κάλυψαν τον ουρανό της σερβικής πρωτεύουσας σήμερα μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στις κυριότερες εγκαταστάσεις υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της πόλης.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους καθώς οι πυροσβέστες αγωνίζονταν να σβήσουν τις φλόγες στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Vinca, περίπου 17 χλμ. από το κέντρο του Βελιγραδίου κοντά στον ποταμό Δούναβη.

Μεγάλο μέρος της φωτιάς είχε κατασβεστεί μέχρι το βράδυ αλλά οι αρχές είπαν πως οι εγκαταστάσεις θα εξακολουθήσουν να σιγοκαίνε τις επόμενες ημέρες.

Ekskluzivan snimak požara na deponiji u Vinci. pic.twitter.com/HWLf05xuHR

— Veselinovic Zeljko (@slogasindikat) August 8, 2021

Ο δήμαρχος του Βελιγρδίου, Ζόραν Ραντόιτσιτς, συνέστησε στους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρα και να παραμείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους αν αισθάνονται τον καπνό. "Αν και θα δούμε καπνό τις επόμενες λίγες ημέρες, δεν υπάρχει λόγος για φόβο ή πανικό", ανέφερε σε μια δήλωση.

Požar na deponiji u Vinči.Zatrovače nas totalno. pic.twitter.com/AxDpjl0zAH

— Miodrag Bebić (@miodrag_bebic) August 8, 2021

Ο σαραντάχρονος Vinca είναι οι μεγαλύτερος ανοικτός ΧΥΤΑ που παραμένει στην Ευρώπη. Απορροφά περισσότερους από 1.500 τόνους οικιακών απορριμμάτων και περίπου 3.000 τόνους απορριμμάτων οικοδομών κάθε μέρα.

Λόγω της αποσύνθεσης και της κακής διαχείρισης απορριμμάτων, πυρκαγιές που αναδίδουν πυκνό καπνό είναι συχνές στις εγκαταστάσεις του.

Οι αρχές του Βελιγραδίου και η γαλλοϊαπωνική κοινοπραξία Suez-Itochu ξεκίνησαν το 2019 την κατασκευή ενός νέου χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων, μονάδας αποτέφρωσης, και μιας μονάδας χρήσης αποβλήτων ως ενεργειακής πηγής.

Η Σερβία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά προτού γίνει μέλος, πρέπει να επενδύσει περισσότερα από 15 δισεκ. ευρώ προκειμένου να συμμορφωθεί με τα περιβαλλοντικά πρότυπα της ΕΕ, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την επεξεργασία στερεών και υγρών αποβλήτων.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 10:36

Σχετικά Άρθρα

  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πικρή ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική πόλο με buzzer beater της Σερβίας!
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πικρή ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική πόλο με buzzer beater της Σερβίας!

    Η Εθνική πόλο έκανε μια συγκλονιστική προσπάθεια αλλά λύγισε απέναντι στη Σερβία που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα για τη Γαλανόλευκη. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 12-11 απ' τους Σέρβους και ήπιε το πικρό ποτήρι ενός οδυνηρού αποκλεισμού με buzzer beater στο φινάλε.

    Ήταν οι Σέρβοι εκείνοι που νίκησαν την Ελλάδα και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Εκεί όμως τουλάχιστον η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι τα μετάλλια κατακτώντας το ιστορικό ασημένιο. Στο Παρίσι, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο παίχτηκε στην κόψη του ξυραφιού, οι Σέρβοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στις κρίσιμες στιγμές και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση αφήνοντας την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου με μια μεγάλη πίκρα και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

    Η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που μετρά 12 σερί παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (δεν έχει λείψει ποτέ από το 1980) και 17 στο σύνολο, την τελευταία τριετία έχει κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (2021), ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα (2023) κι ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης (2022). Στο Παρίσι όμως η ελληνική ομάδα θα παίξει για τις θέσεις 5-8 χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η εξέλιξη του αγώνα

    Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με τον Παπανικολάου προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν (1-1) γρήγορα με εκτέλεση πέναλτι του Μάντιτς. Ο Βλαχόπουλος έγραψε το 2-1 με τρομερό σουτ, ο Ούμποβιτς ισοφάρισε (2-2), ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 3-2 με πέναλτι αλλά ο Ράσοβιτς έφερε το ματς ξανά στα ίσια (3-3) στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

    Ο Μάντιτς έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στη Σερβία (3-4) αλλά ο Κάκαρης σκόραρε απ' τη θέση του φουνταριστού για το 4-4. Και πάλι ο Ράσοβιτς ήταν ασταμάτητος σκοράροντας το τρίτο του γκολ στο παιχνίδι (4-5), ξανά όμως η Ελλάδα ισοφάρισε (5-5) με τον Παπαναστασίου. Ο Μάντιτς σκόραρε για τρίτη φορά στο ματς για το 5-6, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

    Αμέσως μετά την επανεκκίνηση του παιχνιδιού η Ελλάδα ισοφάρισε (6-6) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γεννηδουνιά και είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα με νέα εκτέλεση πέναλτι του Βλαχόπουλου, ο οποίος όμως νικήθηκε απ' τον Σέρβο τερματοφύλακα. Το γκολ δεν άργησε για την Ελλάδα που σκόραρε με τον Σκουμπάκη, ο οποίος με έναν κεραυνό έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Γαλανόλευκη (7-6). Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η ισοφάριση (7-7) των Σέρβων με τον Μάντιτς που έφτασε τα τέσσερα γκολ! Ο εξαιρετικός Σκουμπάκης σκόραρε ακόμα ένα θαυμάσιο γκολ για το 8-7 αλλά ο Ράσοβιτς έφερε ξανά το ματς σε απόλυτη ισορροπία (8-8). Ο Σκουμπάκης όμως με το τρίτο του σερί γκολ στην τρίτη περίοδο έφερε την Ελλάδα στο +1 (9-8).

    Με την έναρξη του τέταρτου οκτάλεπτου οι Σέρβοι ισοφάρισαν (9-9) με τον Ράσοβιτς αλλά ο Γκίλας βρήκε δίχτυα για το 10-9. Ο Βίκο έφερε το ματς στα ίσια (10-10). Στα 2'33'' πριν από το τέλος ο Μάντιτς σκόραρε ένα τρομερό γκολ δίνοντας προβάδισμα στους Σέρβους σε ένα καθοριστικό σημείο (10-11).

    Ο Βλαχόπουλος με ένα τρομερό γκολ ισοφάρισε για την Ελλάδα (11-11) στα 5,9 δευτερόλεπτα, αλλά οι Σέρβοι βρήκαν ένα απίθανο γκολ με buzzer beater από τον Γιάκσιτς για το τελικό 11-12.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Team USA από άλλο... πλανήτη - 110-84 τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
    Team USA από άλλο... πλανήτη - 110-84 τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ φανέρωσε τις... διαθέσεις της από την πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ της Λιλ και με επίδειξη δύναμης μετέτρεψε το θεωρητικά ντέρμπι με τη Σερβία σε... περίπατο. Με μπροστάρηδες τους Κέβιν Ντουράντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς, η Team USA συνέτριψε με 110-84 την «ασημένια» στο Παγκόσμιο του 2023 και μπήκε «με το δεξί» στον 3ο όμιλο.

    Στην επιστροφή του στην ενεργό δράση, μετά από περίπου τρεις μήνες, ο Ντουράντ έδωσε άλλη... πνοή στις ΗΠΑ, οι οποίες χωρίς να χάσουν τη διάρκεια τους στο κομμάτι της παραγωγικότητας, απόρροια της ευστοχίας τους από τα 6,75 (18/32 τρίποντα) και της κυριαρχίας τους στη δημιουργία με 24 ασίστ, δεν αγχώθηκαν απέναντι στο σύνολο του Νίκολα Γιόκιτς. Όταν μάλιστα ανέβασαν ταχύτητα και στην άμυνα, στο δεύτερο ημίχρονο, οι Σέρβοι απλά... παραδόθηκαν στις ορέξεις των Αμερικανών.

    Ο KD τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους (5/5 τρίποντα), ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

    Από τη Σερβία, ο Νικόλα Γιόκιτς με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 4 κλεψίματα ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση.

    Τα δεκάλεπτα: 20-25, 49-58, 65-84, 84-110

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEX PLAVEVSKI

  • Σερβία: Νεκρός ο γιος του προπονητή μπάσκετ Βλάντο Τζούροβιτς – Βρήκαν το πτώμα του στο δάσος
    Σερβία: Νεκρός ο γιος του προπονητή μπάσκετ Βλάντο Τζούροβιτς – Βρήκαν το πτώμα του στο δάσος

    Τραγωδία για τον προπονητή μπάσκετ Βλάντο Τζούροβιτς που βρήκαν τον 49χρονο γιο του νεκρό σε δάσος του Βελιγραδίου στην Σερβία.

    Ο 75χρονος προπονητής μπάσκετ που έγινε γνωστός στην Ελλάδα με τη δουλειά του σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Άρη, είχε δηλώσει την εξαφάνιση του γιου του Νεμπόισα Τζούροβιτς την περασμένη Πέμπτη με τις αρχές του Βελιγραδίου να εντοπίζουν το πτώμα του το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαίου μέσα σε δάσος της πόλης.

    Ο Νεμπόισα Τζούροβιτς ήταν το ένα από τα δύο παιδιά του διάσημου προπονητή, ο οποίος έχει επίσης μια κόρη, τη Νίνα

    Μέχρι στιγμής, τα αίτια του θανάτου του είναι άγνωστα, με τον εισαγγελέα του Βελιγραδίου να έχει ζητήσει να γίνει αυτοψία, αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις.

    Ο 75χρονος Βλάντο Τζούροβιτς δούλεψε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, καθώς από το 1988 μέχρι το 1993 εργάστηκε στον πάγκο του Πανιωνίου και ακολούθησαν Άρης (1993-94) και ΑΕΚ (1994-95), ενώ τη σεζόν 1996-97 επέστρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το 1999-2000 δούλεψε στην ομάδα της Δάφνης.

    Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανιώνο τη σεζόν 1991, στον θρυλικό τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τροχαίο δυστύχημα στην ΠΑΘΕ: Τρεις νεκροί και τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ
    Τροχαίο δυστύχημα στην ΠΑΘΕ: Τρεις νεκροί και τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ

    Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο 521ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στην έξοδο προς Ευζώνους, όταν λεωφορείο με τουρίστες από τη Σερβία συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νεκροί είναι οι 3 επιβάτες του ενός αυτοκινήτου, ενώ ένας ακόμα επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου είναι σοβαρά τραυματισμένος. Επιπλέον, τραυματίστηκε και ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, ενώ από τους 80 επιβάτες του διώροφου τουριστικού λεωφορείου περίπου 25 άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

    Στο σημείο βρίσκεται ήδη η αστυνομία και η πυροσβεστική που επιχείρησε με 18 πυροσβέστες και 6 οχήματα, ενώ μιλώντας στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε ότι το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Υπερκυτταρική καταιγίδα σάρωσε τη Σερβία: 3 νεκροί, ανάμεσά τους 11χρονος
    Υπερκυτταρική καταιγίδα σάρωσε τη Σερβία: 3 νεκροί, ανάμεσά τους 11χρονος

    Ένα εντεκάχρονο αγόρι, μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένας άντρας 66 ετών έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια καταιγίδας που έπληξε το βράδυ της Παρασκευής την Σερβία.

    Το παιδί σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία μετά από πλήγμα κεραυνού σε κολώνα του δικτύου ηλεκτροδότησης, σε συνοικισμό της πόλης Νόβι Σαντ. Ο άτυχος άντρας βρήκε τραγικό θάνατο όταν καλώδια ηλεκτροδότησης έπεσαν στην αυλή του σπιτιού του στην κωμόπολη Μπάτσκα Παλάνκα. Κεραυνός ευθύνεται και για τον θάνατο της γυναίκας σε χωριό της Βοϊβοντίνας η οποία πέθανε από ασφυξία όταν πήρε φωτιά το σπίτι της μετά από πλήγμα κεραυνού σε παρακείμενο δέντρο.

    Η καταιγίδα που έπληξε χθες το βράδυ την βόρεια και κεντρική Σερβία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και στο Βελιγράδι όπου δέντρα ξεριζώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους καταπλακώνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη καταιγίδα που πλήττει την Σερβία το τελευταίο σαρανταοχτάωρο. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για «υπερκυτταρική καταιγίδα» (supercell storm) ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι και βροχή.

    Η σερβική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο ανακοινωθέν ακραίων, επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για σήμερα το βράδυ.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Σερβία: Ένα μήνα διορία να παραδώσουν τα παράνομα όπλα έχουν οι πολίτες
    Σερβία: Ένα μήνα διορία να παραδώσουν τα παράνομα όπλα έχουν οι πολίτες

    Διορία ενός μήνα από σήμερα μέχρι 8 Ιουνίου έχουν οι πολίτες της Σερβίας για να παραδώσουν στην αστυνομία τον οπλισμό που κατέχουν παράνομα χωρίς να υποστούν ποινικές συνέπειες.

    Πρόκειται για εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που λήφθηκε μετά τις δύο μαζικές δολοφονίες που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα που συγκλόνισαν τη χώρα και τον κόσμο.

    «Αφορά όλα τα είδη των πυροβόλων όπλων, αλλά και το πολεμικό υλικό, όπως χειροβομβίδες, νάρκες, φορητούς εκτοξευτές πυραύλων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

    «Καλώ τους πολίτες που κατέχουν παράνομο οπλισμό να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να τον παραδώσουν, διότι μόλις παρέλθει η διορία που δόθηκε, οι ποινές που θα επιβάλλονται στους παραβάτες θα είναι πολύ αυστηρές», δήλωσε σε συνέντευξη στην σερβική δημόσια τηλεόραση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

    Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα και για τον έλεγχο των κατόχων αδειών οπλοκατοχής, όπως η διενέργεια, αιφνιδίως και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ψυχολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

    Στην Σερβία των 6,8 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκονται σε ισχύ 765.000 άδειες οπλοκατοχής. Υπολογίζεται ωστόσο ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο.

    Στο μεταξύ στον απόηχο των δύο τραγωδιών από σήμερα σε όλα τα σχολεία της Σερβίας έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, με την παρουσία δύο αστυνομικών με πλήρη οπλισμό στην είσοδο ενώ γίνονται και περιπολίες πέριξ των σχολικών κτηρίων.

    Το δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ»,όπου την περασμένη Τετάρτη ένας δεκατετράχρονος μαθητής σκότωσε οχτώ συμμαθητές του και τον σχολικό φύλακα, θα αρχίσει να λειτουργεί σε δύο ημέρες.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΡΑ/ ANDREJ CUKIC

  • Κηδεύονται σήμερα τα πρώτα θύματα των δύο ένοπλων επιθέσεων στη Σερβία - Σε επιφυλακή η αστυνομία για φαινόμενα μιμητισμού
    Κηδεύονται σήμερα τα πρώτα θύματα των δύο ένοπλων επιθέσεων στη Σερβία - Σε επιφυλακή η αστυνομία για φαινόμενα μιμητισμού

    Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα φίλοι και συγγενείς σε ορισμένα από τα θύματα των δύο ένοπλων επιθέσεων που σημειώθηκαν την Τετάρτη 3 Μαϊού και την Παρασκευή 5 Μαϊού στη Σερβία.

    Στο Βελιγράδι θα κηδευτούν σήμερα τέσσερα παιδιά και ο σχολικός φύλακας που βρήκαν τραγικό θάνατο την Τετάρτη 3 Μαϊού κατά την ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» από δεκατετράχρονο μαθητή. Κατά την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν οχτώ μαθητές της 7ης τάξης και ο φύλακας του σχολείου. Τραυματίστηκαν πέντε παιδιά και μία δασκάλα.

    Στο χωρίο Μάλο Οράσιγιε, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, θα κηδευτούν σήμερα οι πέντε νεαροί που σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (4 Μαΐου) όταν ο 21 ετών μακελάρης έσπειρε τον θάνατο σε τρία χωριά πυροβολώντας, αδιακρίτως, μέσα από το αυτοκίνητό του. Οχτώ νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός σε θύματα της επίθεσης.

    Μετά τις δύο ένοπλες επιθέσεις που συνέβησαν σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών το αίσθημα ανασφάλειας έχει ενισχυθεί στη γειτονική χώρα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών από εχθές το πρωί η αστυνομία δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από πολίτες που υποστηρίζουν ότι παρατήρησαν «κάποιες ύποπτες κινήσεις συμπολιτών τους». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κυρίας, η οποία τηλεφώνησε από το διαμέρισμα της, που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Βελιγραδίου, για να δηλώσει ότι βλέπει στο απέναντι πεζοδρόμιο ένα άνδρα να περπατάει κρατώντας ένα μακρύκανο όπλο. Ειδική μονάδα της αστυνομίας έφτασε άμεσα στο σημείο ακινητοποίησε τον «ύποπτο» αλλά αποδείχθηκε ότι το αντικείμενο που κρατούσε δεν ήταν όπλο. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται και να μην τηλεφωνούν χωρίς να υπάρχει λόγος.

    Παράλληλα, εμφανίζονται φαινόμενα μιμητισμού στο διαδίκτυο, που προκαλούν ανησυχία. Ένας μαθητής δεκατεσσάρων ετών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή ανηλίκων, χθες, Παρασκευή (5/5), στην πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα στην Βοϊβοντίνα. Ο μαθητής αυτός σε μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε την φωτογραφία του μαθητή που προκάλεσε την αιματοχυσία στο δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι με το μήνυμα: «Μπράβο σου! Και εγώ θα κάνω το ίδιο». Ανάλογο περιστατικό αναφέρθηκε και στην πόλη Μπίχατς, στην βορειοδυτική Βοσνία, με έναν μαθητή γυμνασίου.

    Ένα άλλο πρόβλημα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι αρχές στην Σερβία είναι ο παράνομος οπλισμός και ο έλεγχος των όπλων που βρίσκονται νόμιμα στην κατοχή πολιτών. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι το διάστημα από τις 8 Μαΐου έως τι 8 Ιουνίου όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους, παράνομα, οπλισμό ή πολεμικό υλικό θα μπορέσουν να το παραδώσουν στην αστυνομία χωρίς να υποστούν ποινικές συνέπειες. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα επαναξιολογηθούν όλες οι άδειες νόμιμης κατοχής όπλων που έχουν χορηγηθεί.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ANDREJ CUKIC
  • Συγκλονισμένη για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες η Σερβία: Ποιος είναι ο 21χρονος δράστης που άνοιξε πυρ - Καβγάς η αιτία;
    Συγκλονισμένη για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες η Σερβία: Ποιος είναι ο 21χρονος δράστης που άνοιξε πυρ - Καβγάς η αιτία;

    Νέο αιματοκύλισμα, με τουλάχιστον δέκα νεκρούς σε δύο χωριά της Σερβίας εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης και ενώ έχουν περάσει μόνο δυο ημέρες από το μακελειό σε σχολείο με 9 νεκρούς στο Βελιγράδι. Ο δράστης συνεχίζει να αποφεύγει τη σύλληψη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του. Το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δέκα ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων δεκαπέντε.

    Εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

    Εντωμεταξύ, ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει, αλλά εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς. Όμως αρνείται να παραδοθεί και ανταλλάσσει πυρά με αστυνομικούς.

    Serbia: eight killed in second mass shooting in days, with attacker on the run https://t.co/RG9fUumJSQ

    — 𝐄.𝐒. 𝐇𝐚𝐠𝐠𝐚𝐧 (@RedbrickedSlums) May 5, 2023

    Ένας καβγάς η αιτία;

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν μετά από έναν νυχτερινό καβγά στην αυλή ενός σχολείου κοντά στο Mλαντόνεβατς ο ύποπτος επέστρεψε με ένα όπλο, άνοιξε πυρ και συνέχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα θύματα ένας αστυνομικός και η αδερφή του.

    Serbia News:The Serbian police surrounded a man (21) who opened fire tonight in Mladenovac near Belgrade, during which he killed at least seven people. pic.twitter.com/42vpmzyRIT

    — SEICO-OSINT (@SeicoIntel) May 4, 2023

    Ποιος είναι ο δράστης - Γιος στρατιωτικού με προβληματική συμπεριφορά

    Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο δράστης ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς, και είναι γιος στρατιωτικού. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ.

    Στα social media κυκλοφορεί η παρακάτω φωτογραφία για τον δράστη της επίθεσης:

    Uroš Blažić, ima 21 godinu, napadač iz Mladenovca pic.twitter.com/3eTOrAeyHu

    — Biljana (@biljanicaaa) May 4, 2023

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο