Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 18:10

Διάσημος αστροφυσικός απομυθοποιεί τον Άι Βασίλη και προκαλεί την οργή χριστιανών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο διάσημος αστροφυσικός Neil de Grasse Tyson την παραμονή των Χριστουγέννων αφιερώθηκε στην ανάρτηση μηνυμάτων σε μία προσπάθεια να απομυθοποιήσει τον Άγιο Βασίλη με πραγματικά γεγονότα τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία του Αγίου, το εργαστήριο του, τους τάρανδους, το έλκηθρο, τον Βόρειο Πόλο και άλλα πολλά που συνδέουν το μυθό του πιο διάσημου Αγίου.

«Δεν υπήρξε ο Άι Βασίλης»

«Δεδομένου ότι η Βόρεια Αρκτική είναι απλώς ένας ωκεανός στον οποίο επιπλέουν μόνο φύλλα πάγου, το εργαστήριο του Αϊ Βασίλη στο Βόρειο Πόλο δεν θα μπορούσε να υπάρχει ποτέ. Οι εικόνες που απεικονίζουν το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη με πεύκα και χιονισμένους λόφους στον ορίζοντα είναι γεωγραφικά ελλιπείς», ισχυρίστηκε ο Tyson σε ένα tweet, ενώ σε άλλο έγραψε πως ο τάρανδος του Άγιου Βασίλη δεν θα μπορούσε να έχει κέρατα διότι στους ώριμους αρσενικούς ταράνδους τα κέρατα πέφτουν τον Δεκέμβριο.

«Θα διαλύονταν και θα εξατμίζονταν»

Επίσης έγραψε πως το έλκηθρο του Άι Βασίλη «θα διαλύονταν και θα εξατμίζονταν εάν ταξίδευε με αυτές τις υπερηχητικές ταχύτητες που τον θέλει η παράδοση. Ο Tyson ανάφερε επίσης πως ο Άγιος Βασίλης θα μπορούσε να εγκλωβιστεί από το λιώσιμο των πάγων και ενθάρρυνε τα παιδιά να μην του προσφέρουν καρότα και σέλινο ώστε ο Άγιος Βασίλης να γίνει «πολύ, πολύ πιο αδύνατος».

Αυτός είναι ο Grinch

Αν και μερικοί οπαδοί του Tyson βρήκαν τα tweets του διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά, άλλοι ήταν λιγότερο επιεικείς με την προσπάθεια του Tyson να γκρεμίσει το μύθο του Αγίου Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων – συγκρίνοντας τον αστροφυσικό με τον «Grinch» (πράσινο τέρος που είναι η εκδοχή του κακού Άι Βασίλη).

«Ούτε ένα θαύμα δε θα τον κάνει να σωπάσει»

«Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι δεν συμπαθούν τους άθεους. Το δημοσιεύεις την παραμονή των Χριστουγέννων;»

Έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Ακόμα και ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα δεν θα έκανε αυτόν τον άνθρωπο να σωπάσει».

Άλλοι προσπάθησαν να εξηγήσουν στον Tyson ότι ο Άγιος Βασίλης και το έλκηθρό του είναι «μαγικά και επομένως δεν υπόκεινται στους κατά τα άλλα αδιαμφισβήτητους νόμους της φυσικής» και είπαν στον αστροφυσικό να «πιαστεί» με άλλα θέματα.

«Είχε προκαλέσει το 2014 και το 2019»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Tyson πυροδοτεί διαμάχη τα Χριστούγεννα. Το 2014, ο Tyson κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε τους Χριστιανούς αφού δημοσίευσε ένα μήνυμα στις 25 Δεκεμβρίου που έγραφε: «Την ημέρα αυτή πριν από πολύ καιρό, γεννήθηκε ένα παιδί που, στα 30 του, θα άλλαζε τον κόσμο. Χρόνια πολλά Ισαάκ Νιούτον 25 Δεκεμβρίου 1642.

Την ημέρα των Χριστουγέννων του 2019, ο Τάισον ευχήθηκε επίσης σε «Μουσουλμάνους, Αθεϊστές, Ινδουιστές, Βουδιστές, Παγανιστές και Εβραίους» μια «Καλή Τετάρτη». Εβραίοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν τον Τάισον ότι ήταν αδαής, επισημαίνοντας του πως τα Χριστούγεννα είναι και εβραϊκή γιορτή.

Πηγή: Ethnos.gr - Photo by LuAnn Hunt on Unsplash

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 19:46

Σχετικά Άρθρα

  • Ποιοι πολιτικοί ηγέτες ήταν καλοί και ποιοι άτακτοι το 2023; Ο Άγιος Βασίλης του Politico κρίνει και... μοιράζει δώρα
    Ποιοι πολιτικοί ηγέτες ήταν καλοί και ποιοι άτακτοι το 2023; Ο Άγιος Βασίλης του Politico κρίνει και... μοιράζει δώρα

    Το Politico φιλοξενεί μία εορταστική και χιουμοριστική «συνέντευξη» του Άγιου Βασίλη, ο οποίος κρίνει για το μέσο ποιοι ήταν οι «καλοί» και ποιοι οι «άτακτοι» πολιτικοί ηγέτες του 2023. Ο αγαπημένος Άγιος όλων, λέει στο Politico και τι δώρο θα κάνει στον κάθε ηγέτη, ανάλογα με τη φετινή λίστα του.

    Βλαντιμίρ Πούτιν

    «Άτακτος»: «Οι πόλεμοι δεν μού αρέσουν, δεν φαίνονται καλή ιδέα. Υπάρχει, από την άλλη, και το πολύ άσχημο ζήτημα του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Αυτά τα Χριστούγεννα, όπως τα περσινά και τα προπέρσινα, δεν έχει δώρα για τον Βλαντιμίρ».

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    «Καλός»: «Φέτος, περιέργως, δεν μού ζήτησε καινούριο πουλόβερ, παρά μόνο μόνο έναν καλό ύπνο. Και εγώ το ίδιο θέλω φίλε! Είσαι στην "καλή" λίστα».

    Όλαφ Σολτς

    «Καλός»: «Ξέρω έναν χιονάνθρωπο με το όνομα Όλαφ , οπότε έχω μια συμπάθεια παραπάνω για αυτό το όνομα… ίσως αυτός είναι και ο λόγος που μπαίνει στην καλή λίστα οπότε ας του δώσουμε που θέλει… χρήματα για διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης».

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Καλός»: «Ο Κυριάκος μπορεί να κάνει στην "καλή" ωραία λίστα, υποθέτω, καθώς δεν ζήτησε πολλά φέτος απλά μερικά παλιά μάρμαρα πίσω. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα του τα κλέψω όμως - είμαι Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας! — έτσι μπορώ μόνο να προσφέρω ηθική υποστήριξη»

    Οι αμφιλεγόμενοι

    Ο Άγιος Βασίλης, ωστόσο, αμφιταλαντεύεται για κάποιους. Για παράδειγμα, για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. «Ο Εμανουέλ ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να του αρέσουν τα κακά παιδιά. Βέβαια, το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν είχε αποτέλσμα. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε», σχολιάζει.

    Άλλο παράδειγμα, και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν. « Η Ούρσουλα ( φον ντερ Λάιεν) ζήτησε κάτι παράξενο, έναν ταριχευμένο λύκο του είδους Canis lupus γνωστό σαν GW950m (σαν τον λύκο που επιτέθηκε και σκότωσε το άλογό της). Νομίζω ότι είναι ακόμη ζωντανός, οπότε αυτό φαίνεται λίγο ανήθικο. Ας προσπεράσουμε αυτό το αίτημα», γράφει ο Άγιος Βασίλης του Politico.

    Πηγή: ethnos.gr

    Image by gpointstudio on Freepik

  • Από ποια ηλικία τα παιδιά αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη; Οι επιστήμονες βρήκαν την απάντηση
    σε Plus +
    Από ποια ηλικία τα παιδιά αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη; Οι επιστήμονες βρήκαν την απάντηση

    Από τα άδεια ποτήρια στο τζάκι μέχρι τις πατημασιές που οδηγούν στην πόρτα του υπνοδωματίου, οι αποδείξεις για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη είναι σαφώς αδιάψευστες για τα μικρά παιδιά. Ωστόσο, τα περισσότερα θα αρχίσουν να το αμφισβητούν κάποια στιγμή - και πολλοί γονείς περιμένουν αυτή τη στιγμή με τρόμο.

    Από πια ηλικία τα παιδιά αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη;

    Τώρα οι ψυχολόγοι εντόπισαν τη μέση ηλικία κατά την οποία ο σκεπτικισμός για τον Άγιο Βασίλη παρεισφρέει και ποια παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να τρέφουν αναπτύξουν συναισθήματα όταν αυτό συμβεί, μεταδίδει ο Guardian.

    Ενώ οι περισσότεροι ενήλικες έχουν πιστέψει στο μύθο ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει, πολλά παιδιά εξακολουθούν να πιστεύουν - ακόμη και αν η ιδέα ότι ένα και μόνο άτομο επισκέπτεται τα σπίτια δισεκατομμυρίων παιδιών σε μια νύχτα έρχεται σε αντίθεση με τις ευρύτερες δεξιότητες συλλογισμού τους.

    Η δρ Candice Mills, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας των ΗΠΑ και σκεπτικίστρια του Άγιου Βασίλη, δήλωσε: «Τα παιδιά συνήθως αρχίζουν να διακρίνουν τη φαντασία από την πραγματικότητα κατά την προσχολική ηλικία, αλλά η πίστη τους στην ύπαρξη ενός μοναδικού μαγικού Άγιου Βασίλη συχνά συνεχίζεται και στη μέση παιδική ηλικία».

    Η Mills άρχισε να ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό όταν έγινε γονέας και «βυθίστηκε η ίδια στον κόσμο της προώθησης του Άγιου Βασίλη». «Ένιωσα μια μικρή ένταση σχετικά με αυτό, επειδή από τη μια πλευρά συχνά ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να σκέφτονται λογικά και να μην εξαπατούν τους άλλους, όμως με την ιστορία του Άγιου Βασίλη, μερικές φορές υπάρχει κάποια διαστρέβλωση της αλήθειας που την συνοδεύει. Ανησυχούσα μήπως φανεί στα παιδιά μου ότι λέω ψέματα, γιατί ήξερα ότι είχα νιώσει αναστατωμένη επειδή μου είχαν πει ψέματα για τον [Άγιο Βασίλη]».

    Για να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη μετατόπιση από την πίστη στη δυσπιστία και τις εμπειρίες των παιδιών σχετικά με αυτήν, η Mills και οι συνάδελφοί της πήραν συνεντεύξεις από 48 παιδιά ηλικίας έξι έως 15 ετών που είχαν σταματήσει να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και 44 από τους γονείς τους, καθώς και από άλλους 383 ενήλικες.

    Η έρευνα, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους καθηγητές, διαπίστωσε ότι για τα περισσότερα παιδιά η δυσπιστία παρεισέφρησε σταδιακά περίπου στην ηλικία των οκτώ ετών - αν και ορισμένα παιδιά τριών ή τεσσάρων ετών είχαν πειστεί ότι ο Άγιος Βασίλης δεν ήταν αληθινός, ενώ άλλα παιδιά πίστευαν σε αυτόν μέχρι τα 15 ή 16 τους χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις, ήταν η μαρτυρία από άλλους δύσπιστους που τελικά συνέτριψε την πίστη τους.

    Περίπου το ένα τρίτο των παιδιών και οι μισοί ενήλικες ανέφεραν κάποια αρνητικά συναισθήματα όταν πείστηκαν πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Αν και τα συναισθήματα αυτά ήταν συνήθως ήπια και βραχύβια, περίπου το 10% των ενηλίκων ανέφεραν μακροχρόνια θλίψη ή μειωμένη εμπιστοσύνη στους γονείς τους ως αποτέλεσμα.

    Τέτοια συναισθήματα τείνουν να συνδέονται με το να μαθαίνουν απότομα ή να τους λένε ευθέως ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός, να κάνουν αυτή την ανακάλυψη σε μεγαλύτερη ηλικία και να έχουν γονείς που υποστήριζαν σθεναρά την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, π.χ. με το να τον βιντεοσκοπούν στο σαλόνι τους ή να αφήνουν ίχνη από γκλίτερ στο πάτωμα.

    Ωστόσο, υπήρχαν επίσης πολλά παιδιά που ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν ευτυχισμένα ή ανακουφισμένα όταν εγκατέλειψαν την πίστη τους. «Ήταν σαν να είχαν λύσει κάποιου είδους γρίφο», δήλωσε η Mills.

    Πηγή: Ethnos.gr - Φωτογραφία από HANSUAN FABREGAS από το Pixabay

  • Santa Tracker 2022: Πού είναι τώρα ο Άγιος Βασίλης; Ακολουθήστε το ταξίδι του με τη Google
    Santa Tracker 2022: Πού είναι τώρα ο Άγιος Βασίλης; Ακολουθήστε το ταξίδι του με τη Google

    Τι είναι το Santa Tracker και πώς μπορείτε να ακολουθήσετε live τη διαδρομή του Άγιου Βασίλη την Παραμονή των Χριστουγέννων.

    Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του και η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν μέσω μιας live πλατφόρμας πού βρίσκεται κάθε στιγμή.

    Συγκεκριμένα, η Google σε συνεργασία με τη NORAD (North American Aerospace Defense Command) δημιουργούν, για μία ακόμη χρονιά, ένα live χάρτη για το ταξίδι του Άγιου Βασίλη που ξεκινά και ολοκληρώνεται σήμερα, την παραμονή των Χριστουγέννων.

    Η πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει λέγεται "Santa Tracker" και εκτός από τον χάρτη που δείχνει το ταξίδι του "πατέρα" των Χριστουγέννων, περιλαμβάνει και πολλά παιχνίδια και κουίζ γνώσεων.

    Σύμφωνα με τη Google, ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του στις 12:00 το μεσημέρι και έχει διασχίσει ήδη αρκετές χώρες. Στο Santa Tracker εμφανίζεται ένας χάρτης που δείχνει τη διαδρομή που ακολουθεί με το έλκηθρό του, ενώ αναγράφεται και σε πόση ώρα θα φτάσει στη χώρα του χρήστη.

    Δείτε live που βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης αυτή τη στιγμή

    Πηγή: news247.gr

  • Τα παιδιά στέλνουν γράμμα στον Αη Βασίλη! - Σάββατο 24/12 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή
    Τα παιδιά στέλνουν γράμμα στον Αη Βασίλη! - Σάββατο 24/12 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

    Στο Εργοστάσιο του Αη Βασίλη στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών πιάνει δουλειά!

    Ευχές, επιθυμίες και ότι άλλο έχουν στο μυαλό τους οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές των εορτών θα έχουν την ευκαιρία να το καταγράψουν σε μια καρτ ποστάλ και να στείλουν «Ένα γράμμα στον πιο αγαπημένο Άγιο των παιδιών».

    Οι μικροί μας φίλοι, υπό τις οδηγίες του ξωτικού, θα στείλουν τις δικές τους καρτ ποστάλ και τα δικά τους γράμματα στον Άη Βασίλη. Ώρα 19.30-21.30.

    *Παράλληλα συνεχίζονται τα μπαζάρ συλλόγων και φορέων με χειροποίητες δημιουργίες όπως και οι δράσεις στο υπέροχο σκηνικό που έχει στηθεί στο χώρο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Viral το «φαρμακερό» γράμμα στον Άγιο Βασίλη: «Αγαπητέ χοντρέ, τα μπισκότα σου θα έχουν δηλητήριο!»
    σε Viral
    Viral το «φαρμακερό» γράμμα στον Άγιο Βασίλη: «Αγαπητέ χοντρέ, τα μπισκότα σου θα έχουν δηλητήριο!»

    Ο μικρός Τζέρεμι φαίνεται πώς δεν μπήκε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και έστειλε ένα θυμωμένο γράμμα στον Άη Βασίλη που έγινε viral.

    Viral έγινε τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο στο TikTok, όπου ένας χρήστης διαβάζει γράμματα που έχουν στείλει παιδιά στον Άγιο Βασίλη, με μία παλιά επιστολή να κερδίζει τις εντυπώσεις για έναν ιδιαίτερο λόγο.

    Το παιδί φαίνεται να είναι θυμωμένο που πήρε μόνο το ένα από τα δύο δώρα που ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη και του έστειλε ένα έξαλλο γράμμα, δίνοντάς του προθεσμία μίας εβδομάδας!

    «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, σου το γράφω αυτό την επομένη των Χριστουγέννων και είμαι πολύ λυπημένος που έλαβα μόνο το ένα από τα δύο δώρα που ζήτησα», γράφει ο Τζέρεμι.

    Ο Άγιος Βασίλης απάντησε στον μικρό: «Λυπάμαι που είσαι απογοητευμένος από τα δώρα σου. Ζήτησες δύο πολύ ακριβά δώρα και ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να κάνει τόσα πολλά. Αν συνεχίσεις να παραπονιέσαι, δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να σε προσθέσω στη λίστα των άτακτων την επόμενη χρονιά».

    Ο Τζέρεμι φαίνεται πώς θύμωσε και απάντησε σαν άλλος «Grinch»: «Αγαπητέ χοντρέ, οι απειλές σου δεν με φοβίζουν. Έπαιξα το παιχνίδι σου και δεν έφερες δεύτερο. Να φοβάσαι ότι φαίνεσαι αργός και εύκολος να σκοτωθείς. Απόλαυσε τα μπισκότα σου του χρόνου γιατί θα είναι δηλητήριο. Ελπίζω να πεθάνεις, Τζέρεμι», έγραφε το... φαρμακερό γράμμα του παιδιού.

    Το βίντεο στο TikTok μετρά ήδη 4,7 εκατ. προβολές!

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Κρήτη: «Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες» θα μοιράσουν ευχές και δώρα στο ΠΑΓΝΗ
    Κρήτη: «Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες» θα μοιράσουν ευχές και δώρα στο ΠΑΓΝΗ

    Με φωτάκια στις στολές τους, θα κατέβουν με σχοινιά από όροφο σε όροφο στις κλινικές, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ελπίδας και χαράς στα μικρά παιδιά και τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται τις γιορτινές ημέρες

    Ιπτάμενοι Αγιο-Βασίληδες θα επισκεφθούν αύριο Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, το ΠΑΓΝΗ. Με φωτάκια στις στολές τους, θα κατέβουν με σχοινιά από όροφο σε όροφο στις κλινικές, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ελπίδας και χαράς στα μικρά παιδιά και τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται τις γιορτινές ημέρες.

    Η «επιχείρηση» σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, θα στηθεί στον προαύλιο χώρο της Παιδο-Ογκολογικής Κλινικής και θα πραγματοποιηθεί από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου και του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω», που για μια ακόμα χρονιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

    Κοντά στα παιδιά και τους Αγιοβασίληδες φέτος και η γνωστή μπάντα Μπαταλά, μουσικό σύνολο νέων ανθρώπων, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, για να σκορπίσουν με τον ήχο των τυμπάνων τους ρυθμό και μελωδία, κάνοντας την καρδιά μας να χτυπήσει δυνατά.

    Μετά την δράση στον προαύλιο χώρο της Παιδο-Ογκολογικής Κλινικής, ο πρόεδρος και άνδρες του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω», θα μοιράσουν τα δώρα τους στα παιδιά της Παιδοογκολογικής, της παιδιατρικής και παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ, ανταλλάσσοντας μαζί τους ευχές.

    Η εκδήλωση σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς προσκεκλημένους, με θεατές-ακροατές σε απόσταση, από τα μπαλκόνια του νοσοκομείου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Χριστούγεννα: Παρά την πανδημία και τις ελλείψεις εφοδιασμού, ο Άη Βασίλης ταξιδεύει ξανά
    Χριστούγεννα: Παρά την πανδημία και τις ελλείψεις εφοδιασμού, ο Άη Βασίλης ταξιδεύει ξανά

    Δείτε live την πορεία του, όπως την καταγράφει η κοινή στρατιωτική διοίκηση ΗΠΑ-Καναδά, NORAD - Η καταγραφή της πορείας του Άγιου Βασίλη από τη NORAD ξεκίνησε το 1955

    Αψηφώντας την πανδημία, τα προβλήματα τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό που πλήττουν το εμπόριο…επί της γης, ο Άγιος Βασίλης πραγματοποιεί σήμερα το ταξίδι του με το έλκηθρο και τους ταράνδους για να παραδώσει χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους που παρακολουθούν τις πτήσεις του.

    «Ο Άγιος Βασίλης το κάνει αυτό εδώ και αιώνες, είναι επαγγελματίας», δήλωσε η λοχαγός του καναδικού στρατού Αλεξάντρα Χέιντακ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).

    Δείτε live το ταξίδι του Άη Βασίλη ΕΔΩ
    Η NORAD, η κοινή στρατιωτική διοίκηση ΗΠΑ-Καναδά στην αεροπορική βάση Πέτερσον στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της αντιαεροπορικής άμυνας και την έκδοση προειδοποίησεων για τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

    Η καταγραφή της πορείας του Άγιου Βασίλη από τη NORAD ξεκίνησε το 1955, όταν μια εφημερίδα του Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λάθος το τηλέφωνο ενός τοπικού πολυκαταστήματος προκειμένου τα παιδιά να καλούν και να μιλούν με τον Άγιο Βασίλη, με το νούμερο τελικά να ανήκει στην τότε Ηπειρωτική Διοίκηση Αεροπορικής Άμυνας (CONAD). Ένας αξιωματικός που ήταν σε υπηρεσία απάντησε στα τηλεφωνήματα και διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης γνωρίζει τι θέλουν για δώρο και ότι είναι ήδη καθ’ οδόν.

    Η ετήσια παράδοση συνεχίζεται για 66 χρόνια και αποτελεί πλέον μέρος της αποστολής της NORAD.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να ενημερωθούν real-time για το πού βρίσκεται το έλκηθρο με τους ταράνδους μέσω της noradsanta.org ή σε διάφορες άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ μπορούν να καλέσουν και την τηλεφωνική γραμμή του Άγιου Βασίλη, της οποίας χορηγός είναι η NORAD.

    Για την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη ετοιμάζονται και άλλες υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες για την προστασία του προέδρου, φροντίζουν και για την ασφάλεια του Άγιου Βασίλη, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter. «Οι Αμερικανοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι ο Άγιος Βασίλης, εδώ από τον Βόρειο Πόλο, θα ταξιδέψει με ασφάλεια σε όλο το ταξίδι στις ΗΠΑ», ανέφερε η ανακοίνωση.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Άι Βασίληδες... πέταξαν πάνω από το Ηράκλειο και μοίρασαν δώρα στα παιδιά (φωτογραφίες)
    Άι Βασίληδες... πέταξαν πάνω από το Ηράκλειο και μοίρασαν δώρα στα παιδιά (φωτογραφίες)

    Έριχναν από ψηλά δωράκια για τους μικρούς τους φίλους - Πέταξαν με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς

    Μία κόκκινη κουκίδα που σκορπίζει χαρά και αισιοδοξία είδαν όσοι σήκωσαν τα μάτια ψηλά σήμερα, στον μουντό ουρανό του Ηρακλείου.

    Οι δύο Άι Βασίληδες, Γιώργος Κυσσανάκης και Γιώργος Κωστάκης πέταξαν με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς, πάνω από το λιμάνι του Ηρακλείου, την πλατεία Ελευθερίας και τα Λιοντάρια και έριξαν μικρά δωράκια στα παιδιά της πόλης.

    Η πτήση μεταφέρθηκε και στην παραλιακή της Αμμουδάρας, καθώς και στο Γάζι, μοιράζοντας και εκεί χαρά και χαμόγελα. Πολύτιμη η συνδρομή αεροσκάφους της αερολέσχης Ηρακλείου με πιλότο τον πρόεδρο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Νίκο Μακράκη.

    Δείτε τις εικόνες του ekriti.gr:

    κρητη1
    κρητη2

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο