Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 11:45

Αεροσκάφος της DHL κόβεται στα δύο κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας προσγείωσης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν την Πέμπτη στο διεθνές αεροδρόμιο Juan Santamaría στο Σαν Χοσέ, την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα με αεροσκάφος Boeing 757-200 της DHL που μετέφερε αλληλογραφία και δέματα να κόβεται στα δύο.

Το ατύχημα δεν προκάλεσε θύματα, είχε όμως αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο αερολιμένας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Οι δύο άνθρωποι» που αποτελούσαν το πλήρωμα του 757 «είναι καλά στην υγεία τους», είπε στον Τύπο ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Κόστα Ρίκα, ο Έκτορ Τσάβες.

Οι δύο γουατεμαλτέκοι πιλότοι διακομίστηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, είπε ο Γκίδο Βάσκες, μέλος σωστικού συνεργείου του Ερυθρού Σταυρού.

Το 757 της γερμανικής εταιρείας μεταφορών DHL είχε απογειωθεί 25 λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, με προορισμό τη Γουατεμάλα, όταν ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στα υδραυλικά συστήματα και ζήτησε άδεια να κάνει αναστροφή, εξήγησε ο Χουλιάν Μπεγιάρντ, διευθυντής επιχειρήσεων και ασφάλειας της δημόσιας επιχείρησης AERIS, που διαχειρίζεται τον αερολιμένα.

Καθώς έκανε κατεπείγουσα προσγείωση, λίγο πριν από τις 19:30 (ώρα Ελλάδας), το 757 βγήκε από τον διάδρομο και κόπηκε στα δύο.

Το ατύχημα «παρέλυσε πλήρως τη λειτουργία του αεροδρομίου Χουάν Σανταμαρία τόσο ως προς τις αφίξεις, όσο και ως προς τις αναχωρήσεις», διευκρίνισε ο κ. Μπεγιάρντ. Θα επηρεαστούν 32 επιβατικές πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ, την κεντρική Αμερική, το Μεξικό, τον Καναδά και την Ευρώπη, καθώς και δύο πτήσεις cargo. Η λειτουργία του αερολιμένα αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα, αφού απομακρυνθεί από τον διάδρομο το κατεστραμμένο 757.

Εικόνες από την εφημερίδα La Nación εικονίζουν το κίτρινο 757 με το λογότυπο της DHL με τσακισμένο το αριστερό φτερό, κομμένο στα δύο στο ουραίο του τμήμα, καθώς πυροσβέστες του ρίχνουν αφρό, με τμήμα του στον διάδρομο και το υπόλοιπο στο γρασίδι.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Jeffrey Arguedas

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 11:18

Σχετικά Άρθρα

  • Viral το ατύχημα σε ενυδρείο: Φάλαινα αφόδευσε στο σόου και πιτσίλισε τον κόσμο (video)
    σε Viral
    Viral το ατύχημα σε ενυδρείο: Φάλαινα αφόδευσε στο σόου και πιτσίλισε τον κόσμο (video)

    Μια φάλαινα προκάλεσε ατύχημα κατά την διάρκεια σόου και το βίντεο έγινε viral.

    Ένα αστείο και ταυτόχρονα σιχαμερό περιστατικό σημειώθηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ. Η στιγμή καταγράφηκε και το βίντεο έγινε γρήγορα viral.

    Πρωταγωνίστρια του περιστατικού μια τεράστια φάλαινα, η οποία κατά την διάρκεια του σόου της, αφόδευσε μέσα στην τεράστια δεξαμενή και στη συνέχεια κάνοντας μια εντυπωσιακή βουτιά πιτσίλισε το κοινό με το βρώμικο νερό.

    Όπως είπε ένας θεατής, «περιμέναμε να βραχούμε καθισμένοι τόσο κοντά, αλλά όχι έτσι. Μύριζε απαίσια και οι άνθρωποι είχαν κλείσει τη μύτη τους για να μην αναπνέουν».

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Πώς ένα ποντίκι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπλάνο
     Πώς ένα ποντίκι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπλάνο

    Το περιστατικό με το ποντίκι συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα

    Τα γεύματα των αεροπορικών εταιρειών δεν είναι αυτό που λες γκουρμέ αλλά σίγουρα δεν έχουν… ποντίκια.

    Την περασμένη Τετάρτη ένας επιβάτης αντιμετώπισε κάτι περισσότερο από ένα απογοητευτικό δείπνο, αφού ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω από το γεύμα του την ώρα που το άνοιγε, αναγκάζοντας την πτήση του να κάνει μια απρογραμμάτιστη προσγείωση.

    Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κοπεγχάγη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

    Τα ποντίκια μασάνε τα ηλεκτρικά καλώδια στο αεροσκάφος

    Οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν αυστηρά την… επιβίβαση τρωκτικών στο αεροσκάφος, επειδή μπορούν να μασήσουν τα ηλεκτρικά καλώδια, που αποτελούν κλειδί για τη λειτουργία ενός αεροπλάνου.

    «Είτε το πιστεύετε είτε όχι. Μια κυρία δίπλα μου … άνοιξε το φαγητό της και ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω», έγραψε ένας επιβάτης, ο Jarle Borrestad, στο Facebook, μαζί με μια φωτογραφία που τον δείχνει να χαμογελάει δίπλα σε δύο γυναίκες, επίσης χαμογελαστές.

    Ο Øystein Schmidt, εκπρόσωπος της SAS, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις διαδικασίες μας, έγινε αλλαγή αεροσκάφους» και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Μάλαγα της Ισπανίας με άλλη πτήση.

    «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε. «Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης μια επανεξέταση με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

    Δεν ήταν η πρώτη φορά…

    Το 2017, μια πτήση της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο απέτυχε να απογειωθεί αφού εντοπίστηκε ένα ποντίκι στο αεροσκάφος. Μετά από τετράωρη καθυστέρηση, βρέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης. Πιστεύεται ότι το γεγονός αυτό κόστισε στην BA περίπου 250.000 λίρες, σύμφωνα με τον Guardian.

    Οι μη προγραμματισμένες προσγειώσεις δεν οφείλονται πάντα σε τεχνικά προβλήματα ή σε προβλήματα ασφαλείας. Πέρυσι, μια πτήση της United Airlines από το Χιούστον προς το Άμστερνταμ εκτράπηκε προς το Σικάγο, αφού ένας απείθαρχος επιβάτης της επιχειρηματικής θέσης διέκοψε την πτήση επειδή η πρώτη επιλογή γεύματος που είχε επιλέξει δεν ήταν διαθέσιμη. Το 2017, ένα αεροπλάνο της Qatar Airways αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη μέση της πτήσης, αφού μια γυναίκα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε δεσμό.

    Πηγή: in.gr

  • Κρήτη: Στη ΜΕΘ εργάτης που έπεσε από ύψος 8 μέτρων
    Κρήτη: Στη ΜΕΘ εργάτης που έπεσε από ύψος 8 μέτρων

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας 51χρονος άνδρας, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πέφτοντας από ύψος 8 μέτρων.

    Ο 51χρονος κλάδευε ένα δέντρο στο χωριό Αρμένοι Ρεθύμνου, χθες το μεσημέρι, ως υπάλληλος εταιρίας που κλήθηκε να κλαδέψει το δέντρο γιατί τα κλαδιά του ακουμπούσαν σε σύρματα της ΔΕΗ.

    Όπως αναφέρει το Creta24 παραμένει άγνωστο πως βρέθηκε στο κενό και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Τι συνέβη
    Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Τι συνέβη

    Λαχτάρησαν οι 177 επιβάτες αεροσκάφους της Air Horizont το οποίο οδηγήθηκε σε αναγκαστική προσγείωση το μεσημέρι του Σαββάτου (14/9) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Λάρνακα προς την Μπρατισλάβα, αλλά χρειάστηκε να προσγειωθεί στην Αθήνα λόγω ραγίσματος στον ανεμοθώρακα.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα
    Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ πραγματοποίησε αεροπλάνο που ταξίδευε από την Ινδία προς τη Γερμανία λόγω απειλής για βόμβα.

    Στο αεροσκάφος χωρητικότητας 600 ατόμων επιβαίνουν 247 επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος σύμφωνα με το αίτημα του πιλότου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Μουσταφά Τσιφτσί πυροτεχνουργοί εισήλθαν στο αεροσκάφος και το αεροσκάφος ερευνήθηκε.

    «Όταν έγινε απειλή για βόμβα στον αέρα, το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Vistara ήθελε πρώτα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ορντού. Επειδή όμως εκεί γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, το κατεύθυναν στην Τραπεζούντα. Δεδομένου ότι και εκεί η εναέρια κυκλοφορία είναι μεγάλη, προσγειώνονται στο Ερζερούμ».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Στη θάλασσα έπεσε μια 71χρονη γυναίκα, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία επιβίβασης επιβατών στο πλοίο Διαγόρας τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα η γυναίκα, γλίστρησε κατά την προσέγγισή της από την προβλήτα στον καταπέλτη του πλοίου και έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως, στη θάλασσα έπεσαν ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου καθώς και ένας ιδιώτης, για να την βοηθήσουν.

    Η 71χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανασύρθηκε καλά στην υγεία της, και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Άρτα: «Βουτιά» ασανσέρ με δύο γυναίκες μέσα - Τραυματίστηκαν σοβαρά
    Άρτα: «Βουτιά» ασανσέρ με δύο γυναίκες μέσα - Τραυματίστηκαν σοβαρά

    Τον τραυματισμό δύο γυναικών είχε ως αποτέλεσμα η ξαφνική «βουτιά» ενός ανεκλυστήρα πολυκατοικίας στην Άρτα.

    Το ατύχημα σημειώθηκε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όταν το ασανσέρ στο οποίο επέβαιναν δύο αδερφές 51 και 53 ετών αντίστοιχα, «έπεσε».

    Η μία από τις τραυματίες, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άρτας και από κει στο νοσοκομείο Ιωαννινων όπου νοσηλεύονται.

    Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πήγε να ζητήσει δουλειά σε εργοτάξιο και κατέληξε στη ΜΕΘ
    Πήγε να ζητήσει δουλειά σε εργοτάξιο και κατέληξε στη ΜΕΘ

    Ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά σε εργοτάξιο στο Ρέθυμνο όταν ένα βαρύ αντικείμενο έπεσε πάνω του

    Στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ με πολύ σοβαρά τραύματα κατέληξε νεαρός άνδρας που είχε πάει στην εν λόγω επιχείρηση αναζητώντας εργασία.

    Ο 22χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων σε κρίσιμη κατάσταση

    Για κακή του τύχη, ωστόσο, η επίσκεψή του την περασμένη Τρίτη κατέληξε σε τραγωδία, με τον ίδιο να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

    Ο νεαρός που είναι 22 ετών με καταγωγή από την Ινδία πήγε σε εργοτάξιο στον Πρίνο Ρεθύμνου να βρει δουλειά και καθώς βρισκόταν μέσα στο εργοτάξιο της επιχείρησης ένα βαρύ αντικείμενο έπεσε επάνω του.

    Από την πτώση του αντικειμένου, η οποία σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο νεαρός άνδρας υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

    Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο που βρίσκεται το εργοτάξιο και μετέφερε τον 22χρονο στο νοσοκομείο Χανίων.

    Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο