Κόσμος

Μπιλ Γκέιτς: «Απέχει πολύ από τέλος της η πανδημία» - Προειδοποιεί για μία «ακόμη πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα» παραλλαγή του κορονοϊού

Μπιλ Γκέιτς: «Απέχει πολύ από τέλος της η πανδημία» - Προειδοποιεί για μία «ακόμη πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα» παραλλαγή του κορονοϊού

Απέχει πολύ από το να τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού, προειδοποιεί ο Μπιλ Γκέιτς. Σε νέα συνέντευξή του τονίζει πως θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη μία παραλλαγή που θα είναι «περισσότερο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα», ενώ «δεν έχουμε δει ακόμα το χειρότερο σενάριο».

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης της Microsoft υποστήριξε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για εμβόλια μεγαλύτερης διάρκειας που εμποδίζουν τη μόλυνση, υπογραμμίζοντας ότι η τρέχουσα πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Εξακολουθούμε να διατρέχουμε τον κίνδυνο αυτή η πανδημία να δημιουργήσει μια παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και ακόμη πιο θανατηφόρα», είπε συγκεκριμένα.

«Δεν είναι πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής και της κατήφειας, αλλά είναι πολύ πάνω από 5% ο κίνδυνος ότι από αυτή την πανδημία, δεν έχουμε δει καν τα χειρότερα» πρόσθεσε ο Γκέιτς.

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος -ο οποίος το 2015 προειδοποίησε για πρώτη φορά δημόσια ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την αναπόφευκτη επόμενη πανδημία- δήλωσε ότι η προτεινόμενη από αυτόν πρωτοβουλία για την παγκόσμια αντιμετώπιση και κινητοποίηση κατά της επιδημίας θα πρέπει να διοικείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί στη διεθνή ατζέντα, ο Γκέιτς προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες «να μην χάσουν από τα μάτια τους» την υγειονομική κρίση. Ζήτησε μεγαλύτερες επενδύσεις για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

«Μου φαίνεται άγριο το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να μην κοιτάξουμε αυτή την τραγωδία και να μην κάνουμε, για τους πολίτες του κόσμου, αυτές τις επενδύσεις», δήλωσε.

Τέλος, τόνισε πως αν και αναγνωρίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί επί του παρόντος στη διεθνή ατζέντα, «το χρηματικό ποσό που εμπλέκεται είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το όφελος και θα είναι μια δοκιμασία: μπορούν οι παγκόσμιοι θεσμοί να αναλάβουν νέες ευθύνες;».

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ LUDOVIC MARIN

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις