Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 14:57

Πανικός σε παραλία στο Σαν Ντιέγκο: Θαλάσσια λιοντάρια κυνήγησαν λουόμενους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το βίντεο με την εμφάνιση θαλάσσιων λιονταριών στο Σαν Ντιέγκο

Στιγμές πανικού καταγράφηκαν σε παραλία στην περιοχή Λα Τζόλα του Σαν Ντιέγκο, όπου δύο θαλάσσια λιοντάρια βγήκαν στη στεριά.

Συγκεκριμένα, τα θαλάσσια λιοντάρια βγήκαν από το νερό και άρχισαν να τρέχουν πίσω από τον κόσμο, προκαλώντας σε αρκετούς λουόμενους αναστάτωση, οι οποίοι έτρεχαν να σωθούν.

Οι ναυαγοσώστες της παραλίας επενέβησαν άμεσα και κάλεσαν τον κόσμο να μείνει μακριά τους.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα τα θαλάσσια λιοντάρια χάθηκαν στο νερό.

Δείτε το βίντεο:

A group of people were chased by two Sea Lions at a beach in the La Jolla area of San Diego. Lifeguards were on standby in the water ensuring no one was hurt and the sea lions could easily make their way. It's recommended people stay at least 50 ft away from sea lions. 📹: Charli pic.twitter.com/KUhLVns8H7

— Malik Earnest (@MalikEarnest) July 10, 2022

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 12:10

Σχετικά Άρθρα

  • Πιερία: 73χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία
    Πιερία: 73χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία

    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας ηλικιωμένος από παραλία της Πιερίας.

    Όπως ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ένας 73χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία.

    Στον 73χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και, στη συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας
    Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας

    Ένας 71χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γερμανίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Κοντογυαλού της Κέρκυρας το μεσημέρι του Σαββάτου 14/09.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες για το συμβάν, στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έναν ναυαγοσώστη και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Στην Πάτρα η σορός 72χρονης που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από παραλία στο Μεσολόγγι
    Στην Πάτρα η σορός 72χρονης που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από παραλία στο Μεσολόγγι

    Η σορός της διακοσμήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία – νεκροτομή

    Συναγερμός το απόγευμα της Τρίτης, καθώς 72χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία του Λούρου, στις Οινιάδες Μεσολογγίου.

    Υπήρξε κινητοποίηση και η γυναίκα που ήταν κάτοικος Νεοχωρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    Η σορός της διακοσμήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

    Πηγή: Agriniopress.gr - Pelop.gr

  • Ρόδος: Βρέθηκε πτώμα σε παραλία – Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο Βρετανό τουρίστα
    Ρόδος: Βρέθηκε πτώμα σε παραλία – Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο Βρετανό τουρίστα

    Ο Βρετανός εξαφανίστηκε την Τετάρτη από την παραλία του Θεολόγου στη Ρόδο.

    Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην παραλία Παραδεισίου, στη Ρόδο

    Από τις πρώτες ενδείξεις οι αρμόδιες αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον 48χρονο Βρετανό, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν είχε πάει για μπάνιο στην παραλία του Θεολόγου με την ανιψιά του, όπως μεταδίδει η Ροδιακή.

    Το πτώμα δεν έφερε ρούχα

    Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

    Το πτώμα δεν έφερε ρούχα και εντοπίστηκε από κάτοικο του Παραδεισίου ο οποίος ειδοποίησε Λιμενικό, Αστυνομία και την ομάδα του Silver Alert η οποία είχε δραστηριοποιηθεί από την πρώτη στιγμή για την αναζήτηση του 48χρονου.

    Αμέσως μετά κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής ο οποίος και πιστοποίησε το θάνατο του. Ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική αρχή και δόθηκε εντολή για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι πρόκειται για πνιγμό.

    Πηγή: in.gr

  • Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο από πνιγμό - «Δεν ανέπνεε, ήταν μελανιασμένος»
    Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο από πνιγμό - «Δεν ανέπνεε, ήταν μελανιασμένος»

    Άνδρας 62 ετών βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στην παραλία της Σωζόπολης στη Χαλκιδική καθώς κινδύνεψε να πνιγεί, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των λουόμενων και την συνεργασία τους με τον ναυαγοσώστη που βρισκόταν στην παραλία, επανήλθε στη ζωή παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12:30 μ.μ. στην παραλία της Χαλκιδικής την οποία δεκάδες λουόμενοι το επισκέπτονται καθημερινά.

    Τι συνέβη στην παραλία

    Ο 62χρονος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο νερό, ωστόσο με την άμεση επέμβαση των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί και του ναυαγοσώστη, τελικά σώθηκε.

    Μέσα σε 10 λεπτά κατέφθασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Νέα Μουδανιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και η γιατρός μετέφεραν άμεσα στον άνδρα στο ΕΣΥ Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

    Μαρτυρία του ναυαγωσώστη: «Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος»

    «Καθόμουν στον Πύργο και άκουσα ένα κοριτσάκι γύρω στα 150 μέτρα μακριά να φωνάζει για βοήθεια. Άμεσα πήγα προς το σημείο και ήταν ένας άνδρα 62 ετών κάτω στην άμμο, γύρω του ήταν πάνω από 5 άτομα και τον είχαν τοποθετήσει σε πλάγια θέση ασφαλείας για να του φύγει το νερό. Άμεσα κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα με το οξυγόνο του, έβγαλα μία AMBU και του έκανα 5 εμφυσήσεις. Έτσι, σιγά σιγά ξεκίνησε να επανέρχεται. Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος όταν τον έβγαλαν οι λουόμενοι. Μάλλον δεν ήξερε να κολυμπάει, αλλά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήρθε μέσα σε 10 λεπτά, πολύ γρήγορα» τόνισε στο GRTimes.gr ο ναυαγοσώστης που ήταν στο σημείο.

    Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Γαζής σημείωσε ότι «όταν υπάρχει πνιγμός μιλάμε για αναπνευστική ανακοπή. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα όπως έγινε σήμερα ο άνθρωπος παθαίνει καρδιακή ανακοπή και έτσι καταστρέφονται τα όργανά του. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να τον βλέπουν μελανιασμένο, δηλαδή νεκρό, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να τον επαναφέρουν με εμφυσήσεις. Με το σημερινό περιστατικό φάνηκε ότι στα δύσκολα ο κόσμος είναι δεμένος και υπάρχει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, ενώ φάνηκε ότι γνώριζαν όλοι από πρώτες βοήθειες, κάτι πάρα πολύ θετικό».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Χίος: Έκλεισαν την παραλία της Αγίας Φωτιάς - Φόβοι για νάρκη στον βυθό
    Χίος: Έκλεισαν την παραλία της Αγίας Φωτιάς - Φόβοι για νάρκη στον βυθό

    Κλειστή θα παραμείνει η παραλία της Αγίας Φωτιάς (Αγία Φωτεινή) στη Χίο μετά από τον εντοπισμό άγνωστου αντικειμένου στον βυθό.

    Μέχρι την εξακρίβωση και ανάσυρσή του η παραλία αποκλείστηκε.

    Πρόκειται για νάρκη;

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου προχώρησαν σε αποκλεισμό της παραλίας το βράδυ της Δευτέρας (12/08), μετά την πληροφορία που έλαβαν από λουόμενο ότι στον βυθό -περίπου 20 μέτρα από την ακτή- υπάρχει άγνωστο αντικείμενο.

    Oι αρχές εκτίμησαν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για νάρκη, με αποτέλεσμα να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, που προβλέπουν τον αποκλεισμό της παραλίας με κορδέλες. Η παραλία έμεινε φυλασσόμενη όλο το βράδυ, ενώ ενημερώθηκε ήδη η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, η οποία αναμένεται να προχωρήσει την Τρίτη (13/08) σε όλες τις ενέργειες για την εξακρίβωση του αντικειμένου και την ανάσυρσή του.

    Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία η παραλία της Αγίας Φωτιάς θα παραμένει κλειστή.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πώς τα θαλάσσια λιοντάρια βοηθούν τους επιστήμονες να εξερευνήσουν ωκεανούς
    Πώς τα θαλάσσια λιοντάρια βοηθούν τους επιστήμονες να εξερευνήσουν ωκεανούς

    Με κάμερες οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν άγνωστα θαλάσσια οικοσυστήματα στη νότια Αυστραλία

    Θαλάσσια λιοντάρια εξοπλίστηκαν με… κάμερες και βοήθησαν τους ερευνητές να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν άγνωστα θαλάσσια οικοσυστήματα στη νότια Αυστραλία.
    Ο βυθός στους ωκεανούς έχει εξερευνηθεί ελάχιστα και οι γνώσεις των επιστημόνων είναι αποσπασματικές. Η χρήση τηλεχειριζόμενων υποβρύχιων οχημάτων για τη γνώση των βυθών είναι δαπανηρή, απαιτεί συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και είναι δύσκολο να γίνει σε βαθιά, απομακρυσμένα και υπεράκτια τμήματα του βυθού. Για να παρακάμψουν αυτές τις προκλήσεις, ερευνητές στην Αυστραλία, με επικεφαλής τον διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας και του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης της Νότιας Αυστραλίας, Νέιθαν Αγγελάκη, επιστράτευσαν οκτώ απειλούμενα ενήλικα θηλυκά αυστραλιανά θαλάσσια λιοντάρια. Τοποθέτησαν μικρές και ελαφριές κάμερες επάνω στη γούνα τους, καθώς και συσκευές GPS, ώστε να εντοπίσουν τη θέση τους, όταν τα λιοντάρια θα επέστρεφαν στην ξηρά για να θηλάσουν τα μικρά τους.
    Τα βίντεο που συγκεντρώθηκαν (συνολικά 89 ώρες καταγραφών) επέτρεψαν στους ερευνητές να εντοπίσουν προηγουμένως αχαρτογράφητα οικοσυστήματα και έμβιους οργανισμούς που αναπτύσσονται στον βυθό της νότιας Αυστραλίας.
    Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Frontiers in Marine Science». Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Χαμός στην Εύβοια: Ιερέας πήγε για μπάνιο σε παραλία και γιαγιάδες τον πήραν στο κυνήγι – «Ανάξιος, θέλεις ξύρισμα»
    Χαμός στην Εύβοια: Ιερέας πήγε για μπάνιο σε παραλία και γιαγιάδες τον πήραν στο κυνήγι – «Ανάξιος, θέλεις ξύρισμα»

    Ξινό βγήκε το μπάνιο για έναν ιερέα, καθώς τον πήραν στο… κυνήγι σε παραλία της Εύβοιας.

    Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν ο 39χρονος κληρικός μετέβη στην παραλία, έστρωσε την πετσέτα του, όχι στις ξαπλώστρες που ήταν δίπλα, αλλά πιο μακριά και έβγαλε τα ρούχα του για να βουτήξει στη θάλασσα.

    Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες από παρακείμενο κατάστημα στο ekklisiaonline.gr, μισή ώρα αργότερα πέρασαν από το σημείο δυο ηλικιωμένες γυναίκες και αφού είδαν τον ιερέα να κολυμπάει στη θάλασσα εξοργίστηκαν σε τέτοιο βαθμό που άρχισαν να του φωνάζουν, «ανάξιος, θέλεις ξύρισμα , ντροπή σου» , ενώ με τις φωνές τους ξεσήκωσαν όλη την παραλία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 39χρονος κληρικός αναγκάστηκε να βγει από τη θάλασσα, κάτι που όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, πυροδότησε ακόμη περισσότερο την οργή των γυναικών οι οποίες συνέχιζαν τις φωνές και τις ύβρεις ενώ άρχισαν και να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του, λέγοντάς του να σεβαστεί τον εαυτό του και το λειτούργημα του αλλά και τον ιερό τόπο (εννοώντας ότι κοντά στην περιοχή υπάρχει η Ιερά μόνη Οσίου Δαυιδ του Γέροντος). Μάλιστα, απείλησαν να του κάνουν και αναφορά, γεγονός που οδήγησε τον ιερέα να μαζέψει τα πράγματα του και βιαστικά να αποχωρήσει από το σημείο.

    Πηγή: enikos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch