Κόσμος

Ακάρ: Οι Έλληνες είναι μυθομανείς - Η Ελλάδα έχει αποχωρήσει από τη Λωζάνη

Ακάρ: Οι Έλληνες είναι μυθομανείς - Η Ελλάδα έχει αποχωρήσει από τη Λωζάνη

«Μυθομανείς και άρρωστους» χαρακτηρίζει τους Έλληνες σε νέες του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, από την Ισπάρτα της Τουρκίας, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τα νησιά, υποστηρίζοντας ότι με τον εξοπλισμό τους, η Ελλάδα έχει ουσιαστικά αποχωρήσει η ίδια από τη συνθήκη της Λωζάνης.

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ φιγουράρουν σήμερα στα πρωτοσέλιδα δύο τουρκικών εφημερίδων.

Μιλιέτ: Έχουν καταληφθεί από μυθομανία

O Ακάρ έκανε τη διάγνωση για την Ελλάδα

Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα σε κάθε ευκαιρία και δυσφημούν την Τουρκία. Στην ιατρική βιβλιογραφία αυτό ονομάζεται μυθομανία. Ασθένεια του ψέματος. Τόσο πολύ που πίστεψαν και οι ίδιοι το ψέμα. Τους ευχόμαστε περαστικά!

Εργαζόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε η κατάσταση να είναι πλήρως υπό τον έλεγχό μας.

Μας κατηγορούν ότι είμαστε «νεο-οθωμανιστές» παρόλο που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται ‘Μεγάλη Ιδέα’. Κανείς δεν μιλάει για αυτό. Μιλάμε για διάλογο και επιμένουμε σε αυτό. Γιατί; Γιατί έχουμε δίκιο, είμαστε δυνατοί, είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο.

Ακσάμ: Η Ελλάδα θεωρείται ότι αποχώρησε από τη Λωζάνη

Σε δηλώσεις του Χ. Ακάρ στην εφημερίδα αναφέρει ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά κατά παράβαση των άρθρων 12 της Λωζάνης και 14 των Παρισίων, σημαίνει έξοδο από τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού.

Μερικοί Έλληνες πολιτικοί έχουν γίνει μυθομανείς.

  • Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
  • Το σημαντικότερο ζήτημά μας είναι οι Δυτικοί να είναι αντικειμενικοί.
  • Το πνεύμα του ’74 είναι ζωντανό.
  • Το εμπάργκο έχει αρθεί, αλλά θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί. Σας παρακολουθούμε μέρα-νύχτα. Δεν υπάρχουν αδυναμίες σε αυτά τα θέματα. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ εκεί να είμαστε αδύναμοι. Το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμά μας να είμαστε εγγυητές, τα δικαιώματα των αδελφών μας εκεί, όσα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια του νόμου έχουν γίνει μέχρι τώρα και θα γίνουν και στο μέλλον. Στεκόμαστε στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας στον δίκαιο σκοπό τους, όπως και το 1974, το ίδιο είναι και σήμερα. Να λάβουν το μάθημά τους από την ιστορία.
  • Ο πρώην πρόεδρος μιας χώρας υπερασπίζεται την Τριπολιτσά, δηλαδή τη σφαγή. Υπάρχουν Αλβανοί, Τούρκοι, Εβραίοι άμαχοι και Έλληνες μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν. Οι άνθρωποι δεν υπερασπίζονται τη σφαγή.
  • Αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
  • Η διαδικασία για αγορά προχωρά. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε μια νέα αναζήτηση αυτή τη στιγμή. Αλλά φυσικά δεν είμαστε και χωρίς εναλλακτικές.

Γενί Ακίτ: Δημιουργία βάσεων σε Αλβανία και Μακεδονία ως αντίποινα στα ελληνικά νησιά

Άρθρο της τουρκικής εφημερίδας κάνει μία πρόταση.

«Η Τουρκία έχει φίλους στα Βαλκάνια όπως η Αλβανία και η Μακεδονία. Ο στρατός μας έχει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τους στρατούς των δύο χωρών. Και οι δύο χώρες υπέφεραν πολύ από την Ελλάδα. Η Ελλάδα θέτει πολλές δυσκολίες σε αυτές τις χώρες τόσο στις διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ. Άλλαξαν ακόμη και το όνομα της Μακεδονίας. Εάν συμφωνήσουν αυτές οι χώρες, μπορούν να εγκατασταθούν τουρκικές βάσεις εκεί. Αν γίνει αυτό, η Τουρκία θα έχει περικυκλώσει την Ελλάδα από πίσω αντίποινα στον εξοπλισμό των νησιών».

Κοινή δήλωση μετά την εξαμερή συνάντηση της αντιπολίτευσης

Η δήλωση αναφέρει:

«Είναι ξεκάθαρο σαν το φως της ημέρας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή οικονομία χωρίς ισχυρή δημοκρατία και δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή εξωτερική πολιτική χωρίς ισχυρή οικονομία.
Η κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας ως εγχώριο πολιτικό υλικό, προσπαθεί με ηρωικούς λόγους να καλύψει το γεγονός ότι η τουρκοελληνική ισορροπία στο Αιγαίο επιδεινώνεται υπέρ της Ελλάδας. Αυτή η αδυναμία ασφαλείας, που είναι προϊόν μιας εξωτερικής πολιτικής στερούμενης θεσμικής σοφίας, δεν μπορεί να καλυφθεί με καμία ηρωική γλώσσα».

Σήμερα στη Λιβύη η μισή κυβέρνηση της Τουρκίας

Τσαβούσογλου, Ντονμέζ, Ακάρ, Καλίν, Αλτούν.

Για την πολιτική διαδικασία στη Λιβύη, διμερείς σχέσεις και στρατιωτική εκπαίδευση και περιφερειακά ζητήματα.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup