Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 20:09

Φρίκη στο Παρίσι: Σορός 12χρονης βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα - Την απήγαγαν από το σπίτι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η σορός ενός 12χρονου κοριτσιού βρέθηκε μέσα σε μια βαλίτσα στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν γαλλικά δημοσιεύματα. Ο πατέρας του παιδιού ανησύχησε καθώς η μικρή δεν έφτασε στο σπίτι μετά το σχολείο την Παρασκευή και τότε η οικογένεια άρχισε να την αναζητεί, μετέδωσε το BFMTV.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε την εξαφάνισή της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στο βορειοανατολικό 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας λίγη ώρα αργότερα. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα την έρευνα αφού κατάλαβαν ότι υπάρχουν σημάδια απαγωγής στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας.

Στη συνέχεια, οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης έδειξαν μια γυναίκα έξω από το κτίριο να μεταφέρει μια βαλίτσα, η οποία αργότερα βρέθηκε λίγους δρόμους μακριά στην οδό d'Hautpoul με το πτώμα του κοριτσιού μέσα.

Το πρόσωπό του παιδιού ήταν καλυμμένο με ταινία και είχε αρκετές τομές στο λαιμό. Η νεκροψία που αναμένεται να ρίξει φως στο άγριο έγκλημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τέσσερα άτομα βρίσκονται υπό κράτηση, αλλά δεν είναι σαφές για ποιο λόγο συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους είναι και ο άνδρας που κάλεσε την γαλλική αστυνομία μετά την ανακάλυψη της βαλίτσας.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 21:01

Σχετικά Άρθρα

  • Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών
    Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών

    Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Νάουσας. Τι έδειξε η νεκροψία.

    Από εισρόφηση γαστρικών υγρών προήλθε ο θάνατος του βρέφους μόλις 9 ημερών στη Νάουσα, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

    Το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.



    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών
    Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών

    Οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο της πόλης αλλά είχε ήδη χάσει την ζωή του.

    Ένα βρέφος μόλις εννέα ημερών, μεταφέρθηκε - όπως αποκαλύπτει το newsima - νεκρό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

    Όπως σημειώνεται τόσο οι γονείς όσο και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που θα προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του.

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Μελέτη: Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έπειτα από επιπλοκές σε καρδιοχειρουργική επέμβαση
    Μελέτη: Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έπειτα από επιπλοκές σε καρδιοχειρουργική επέμβαση

    Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να πεθάνουν από μετεγχειρητικές επιπλοκές έπειτα από καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα μετεγχειρητικά.

    Αυτό διαπιστώνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA Surgery».

    Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 850.000 περιπτώσεις ανθρώπων στις ΗΠΑ που υποβλήθηκαν την περίοδο 2015-2020 σε καρδιοχειρουργική επέμβαση υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού bypass, της αποκατάστασης ανευρύσματος αορτής και της αποκατάστασης μιτροειδούς και αορτικής βαλβίδας. Οι άνδρες και οι γυναίκες είχαν παρόμοιο ποσοστό επιπλοκών έπειτα από την επέμβαση, περίπου 15%.

    Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

    Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες πέθαναν από αυτές τις επιπλοκές σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό: Στο 10,7% των περιπτώσεων, έναντι 8,6% για τους άνδρες ασθενείς. Η εξήγηση επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι μεγαλύτερες σε ηλικία όταν χειρουργούνται και έχουν περισσότερες συννοσηρότητες από ό,τι οι άνδρες. Οι γυναίκες έχουν, επίσης, μικρότερη ανατομία και μικρότερο μέγεθος αγγείων, γεγονός που μπορεί να καταστήσει τη χειρουργική επέμβαση τεχνικά πιο δύσκολη. Εξάλλου, για χρόνια οι γυναίκες υποεκπροσωπούνταν στην ιατρική έρευνα.

    Οι πιο συχνές επιπλοκές και σε άνδρες και σε γυναίκες ήταν η νεφρική ανεπάρκεια, η πνευμονία και η αναπνευστική ανεπάρκεια. Η ποιότητα του νοσοκομείου, όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, δεν επηρέασε την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων, όσον αφορά στην αποτυχία διάσωσης.

    Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες ασθενείς είχαν χαμηλότερο ποσοστό δεύτερης επέμβασης, λίγες ημέρες μετά την πρώτη, και αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να είναι ένα μήνυμα ότι οι επιπλοκές τους δεν αντιμετωπίστηκαν κατάλληλα.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Μεντιλίμπαρ για θάνατο Μπάλντοκ: Μας έχει συγκλονίσει όλους, μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο
    Μεντιλίμπαρ για θάνατο Μπάλντοκ: Μας έχει συγκλονίσει όλους, μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο

    Συγκλονισμένος απ’ τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

    Το παραπάνω είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Cosmote TV, υπογραμμίζοντας πως η απώλειά του είναι τεράστια τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι:

    Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ:

    «Είναι κάτι συγκλονιστικό! Είναι κάτι που κανένας δεν περίμενε και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί. Είναι μια τραγική είδηση και μια μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό κι όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνέβη τις μέρες της Εθνικής και αυτό μας κάνει όλους να σκεφτόμαστε πως θα μπορούσε να είναι εκεί με την Εθνική Ελλάδας αντί να βρίσκεται στο σπίτι του και να του συμβεί αυτό. Το μόνο που έχω να πω είναι συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους φίλους του και στον Παναθηναϊκό. Μας έχει συγκλονίσει όλους».

    Για την προετοιμασία στην διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων:

    «Δεν είναι εύκολο για λείπουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Λείπουν 13-14 άτομα με τις Εθνικές τους ομάδες και η προπόνηση δεν είναι η ίδια και δεν έχει την ίδια ποιότητα. Αναγκαστικά παίρνουμε 3-4 μέρες ρεπό και στη συνέχεια όταν επιστρέφουν οι παίκτες το κάνουν ένας ένας. Δεν επιστρέφουν όλοι μαζί, επομένως αργούμε να μπούμε σε κανονική προπόνηση. Κάποιοι μπορεί να γυρίσουν άρρωστοι ή κουρασμένοι. Γενικώς είναι πρόβλημα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία».

    Για το ματς με τον Λεβαδειακό:

    «Πρώτα από όλα πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Μπορεί ο Λεβαδειακός να μην έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα κάποιο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ωστόσο η εικόνα του είναι μιας ομάδας που παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμα και στα παιχνίδια του απέναντι στον Παναθηναϊκό και απέναντι στον ΠΑΟΚ προσπάθησαν μέχρι το τέλος για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να έχουμε τη μπάλα και να τους πιέσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυτούμε».

    Για το αν περίμενε να ανταποκριθούν σε απαιτητικά παιχνίδια ο Κωστούλας κι ο Μουζακίτης:

    «Τους είδαμε και στα παιχνίδια τους με την Εθνική Ελπίδων όπου ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλοί. Είχαν μεγάλη συμμετοχή στα παιχνίδια, έπιασαν καλή απόδοση και σκόραραν. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί όπως μας βοηθάνε στην προπόνηση καθημερινά, αλλά και στα παιχνίδια που αγωνίζονται, έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο καλοί παίκτες είναι. Ξέρουμε την αξία των παιδιών αυτών και βλέπουμε πόσο πολύ μας βοηθάνε. Έχουν όλες τις προδιαγραφές για να τους εμπιστευτούμε και να στηριχτούμε πάνω τους. Τα παιδιά αυτά αξίζουν τον χρόνο συμμετοχής και θα τον βρούνε».

    Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Λορέντσο Πιρόλα τονίζοντας:

    «Είμαι συγκλονισμένος και πολύ στεναχωρημένος με αυτό που έγινε. Έμαθα την είδηση όταν ήμουν στην Ιταλία με την Εθνική μου ομάδα. Καταλαβαίνω πως είναι μια σοκαριστική είδηση για την ομάδα του, για τους συμπαίκτες του και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια τραγωδία. Δεν ήξερα τον Μπάλντοκ προσωπικά. Τον είδα στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως ήταν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας που αγωνίστηκαν εκείνο το βράδυ στην Αγγλία, αλλά τουλάχιστον χαίρομαι που πήραν μια νίκη για τον φίλο τους».

    Για την Εθνική Ιταλίας:

    «Ο στόχος μου είναι να παίξω στην Εθνική ομάδα ανδρών της Ιταλίας. Για αυτό δουλεύω και ελπίζω να συμβεί. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά με την Εθνική Ελπίδων της χώρας μου και προκριθήκαμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω πραγματικά πως θα καταφέρω να εκπληρώσω τους στόχους μου. Δουλεύω σκληρά και ανυπομονώ να μάθω τι θα συμβεί στο μέλλον».

    Για το ματς με τον Λεβαδειακό:

    «Όλα τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολα και ταυτόχρονα σημαντικά, γιατί όλες οι ομάδες όταν παίζουν απέναντι μας θέλουν να δώσουν το 200% των ικανοτήτων τους για να πετύχουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Για μας είναι σημαντικό να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Γαλλία: Πλημμύρες, ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
    Γαλλία: Πλημμύρες, ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

    Μεγάλες πλημμύρες προκάλεσαν σήμερα Παρασκευή 18/10 σοβαρές ζημιές και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της ορεινής περιοχής της νοτιοανατολικής Γαλλίας έπειτα από ημέρες σφοδρής βροχόπτωσης, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

    Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France έθεσε χθες, Πέμπτη, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για πλημμύρες έξι νομούς νότια της πόλης της Λιόν. Ο συναγερμός υποβαθμίστηκε σήμερα σε «πορτοκαλί», πράγμα που σημαίνει ότι η στάθμη των υδάτων θα μειωθεί και πάλι.

    «Σε ορισμένα σημεία στην περιφέρεια Αρντές έπεσαν μέσα σε 48 ώρες 700 χιλιοστά νερού. Είναι περισσότερο απ' όσο πέφτει σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους στο Παρίσι, η ποσότητα είναι γιγάντια», δήλωσε στο BFM TV η υπουργός Περιβάλλοντος Ανιές Πανιέ-Ρινασέ.

    Στις εικόνες που μεταδίδονται από γαλλικούς ειδησεογραφικούς σταθμούς, αυτοκίνητα, οδικές πινακίδες και ζώα κτηνοτροφίας φαίνονται να παρασύρονται από τα νερά. Ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λιόν μεταμορφώθηκε για λίγο σε γιγάντιο χείμαρρο.

    Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το Παρίσι έστειλε 1.500 επιπλέον πυροσβέστες στις πληγείσες περιοχές.

    Μεταξύ των περιοχών που αφορά ο κόκκινος συναγερμός είναι η Λιόν, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, όπως και οι Κάννες, γνωστές για το κινηματογραφικό φεστιβάλ τους.

    Οι αρχές έκαναν γνωστό πως έκλεισαν δρόμους, εκκένωσαν συνοικίες και ζήτησαν από κατοίκους να αποφεύγουν να θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους βγάζοντας φωτογραφίες και τραβώντας βίντεο.

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους ή τραυματισμούς.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Γαλλία: Σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες έθεσαν οι αρχές έξι διαμερίσματα λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων (video)
    Γαλλία: Σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες έθεσαν οι αρχές έξι διαμερίσματα λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων (video)

    Μεταξύ των περιοχών που αφορά ο κόκκινος συναγερμός είναι η Λιόν και οι Κάννες - Δείτε βίντεο

    Έξι διαμερίσματα στη Γαλλία τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες, εξαιτίας «ασυνήθιστων βροχοπτώσεων», με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία να αναφέρει ότι σε μία περιοχή έπεσαν 630 χιλιοστά βροχής σε ένα 48ωρο.
    Μεταξύ των περιοχών που αφορά ο κόκκινος συναγερμός είναι η Λιόν, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, όπως και οι Κάννες, γνωστές για το κινηματογραφικό φεστιβάλ τους.
    Οι αρχές έκαναν γνωστό πως έκλεισαν δρόμους, εκκένωσαν συνοικίες και ζήτησαν από κατοίκους να αποφεύγουν να θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους βγάζοντας φωτογραφίες και τραβώντας βίντεο.
    Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους ή τραυματισμούς, αν και δεν είναι σαφές το εύρος των ζημιών από τις πλημμύρες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών
    Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών

    Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

    Τον θάνατό της ανακοίνωσε ο θεράπων γιατρός της Παναγιώτης Λούσκος, με ανάρτηση στο Facebook.

    Είχε διατελέσει επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ του οποίου ήταν κορυφαίο στέλεχος επί σειρά ετών, καθώς και επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ (η πρώτη γυναίκα επίτροπος).

    Το 1993 συγκέντρωσε 256.831 σταυρούς προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών, την υψηλότερη επίδοση στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ως επίτροπος στην ΕΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου συγκρούστηκε με διάφορους συντηρητικούς ηγέτες και κυρίως τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

    Ποια ήταν η Βάσω Παπανδρέου

    Γεννήθηκε στα Βαλιμίτικα Αιγίου στις 9 Δεκεμβρίου 1944. Σπούδασε Οικονομικά στην τότε ΑΣΟΕΕ και συνέχισε στην Αγγλία όπου έλαβε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια δίδαξε στην Οξφόρδη.

    Διετέλεσε πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ (1981-1985), υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1985-1986), αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1986-1987), αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στη Κοινότητα (1988-1989), επίτροπος της ΕΟΚ για την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνικές Υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση, και την Ισότητα των δύο Φύλων (1989-1993), υπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1999-2001) και ΠΕΧΩΔΕ (2001-2004) σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Πέτυχε την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της χώρας, συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η συνεπωνυμία με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου είναι συμπτωματική.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
  • ΚΕΟΣΟΕ: Στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2021, η φετινή συγκομιδή σταφυλιών στη Γαλλία
    ΚΕΟΣΟΕ: Στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2021, η φετινή συγκομιδή σταφυλιών στη Γαλλία

    Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σωστά η παραγωγή κρασιού στη Γαλλία, δηλώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΚΕΟΣΟΕ. Συγκεκριμένα, νέα εκτίμηση με τις προβλέψεις που δημοσιεύτηκαν στις 8 Οκτωβρίου από τις Υπηρεσίες Στατιστικής και Προοπτικών του γαλλικού Υπουργείου Γεωργίας, υποβιβάζουν στα 37,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα την παραγωγή κρασιού.

    Η νέα εκτίμηση είναι πολύ κάτω από τα 40 έως 43 εκατομμύρια hl κρασιών που ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου και τα 39,3 εκατομμύρια hl που ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αποτυχία πρόβλεψης αρκετή για να τροφοδοτήσει την κριτική από τη βιομηχανία κρασιού, σχετικά με εκτιμήσεις που συχνά δυσκολεύονται να ποσοτικοποιήσουν τις σοδειές, με την πρόβλεψη να είναι πολύ υψηλή όταν πέφτουν οι αποδόσεις και το αντίστροφο. «Η σοδειά του 2024 θα είναι κατά 22% χαμηλότερη από πέρυσι και 15% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 2019-2023» διευκρινίζει το υπουργείο Γεωργίας, σημειώνοντας ότι η σοδειά «θα ισοδυναμεί με τη χαμηλή παραγωγή του 2021, που επλήγη από παγετό» και έπεσε στα 37,46 εκατομμύρια hl. Έτσι, ο τρύγος του 2024 πλησιάζει επικίνδυνα στο ιστορικό χαμηλό του 2017, στα 36,78 εκατομμύρια hl.

    Περιηγούμενοι στους γαλλικούς αμπελώνες, η πρόβλεψη συγκομιδής απαριθμεί τα κλιματικά φαινόμενα: παγετός, μείωση ανθοφορίας, περονόσπορος, χαλάζι, ωίδιο, ξηρασία… «που έπληξαν χωρίς εξαίρεση ιδιαίτερα όμως τη Bourgogne και το Beaujolais (-35%) και την Champagne (-33%), καθώς και τους αμπελώνες που προορίζονται για την παραγωγή eaux-de-vie (αποστάγματα) που είχαν εξαιρετική συγκομιδή το 2023 (-31% για το κονιάκ)», περιγράφει η υπουργική αξιολόγηση, ενώ η Jura δείχνει -75% , η Val de Loire -30%, η Provence και η Vallée du Rhone -16%, το Bordeaux -14%, το Languedoc-Roussillon -13%, η Αλσατία -13%, η Κορσική -13%, η Savoie -5%…

    Αβεβαιότητα τιμών

    Η εκτίμηση της παραγωγής παραμένει δύσκολη, αλλά και η προβολή των τιμών δεν είναι λιγότερο δύσκολη. Αν πριν από μερικά χρόνια μια πτώση της παραγωγής είχε άμεσο ανοδικό αντίκτυπο στις τιμές του χύμα κρασιού, αυτές οι μέρες έχουν περάσει, καθώς η αποκατανάλωση επιβαρύνει τις πωλήσεις. Ο αμπελώνας αναμένει αυξήσεις στις τιμές του κρασιού για να αντισταθμίσει εν μέρει το άλμα στο κόστος παραγωγής του και τη μείωση των αποδόσεών του.

    Στους αμπελώνες του Νότου, «φθάνουν οι πρώτες προσφορές από μεσίτες και εμπόρους, με τις τιμές χαμηλά, όπως στο τέλος της τελευταίας αμπελοοινικής περιόδου» τονίζει ο Ludovic Roux, ο πρόεδρος των Vignerons Coopérators d’Occitanie: «Θα έχουμε μια από τις μικρότερες συγκομιδές στην ιστορία, γύρω στη συγκομιδή του 2021 και αυτό είναι καταστροφικό. Με τόσο μικρή σοδειά, είναι αδύνατο να μην ξεκινήσουμε με χαμηλές τιμές. Λέμε στοπ σε εμπόρους και μεσίτες που συμμετέχουν στον θάνατο του επαγγέλματος».

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσογειακών Εταιρειών Οίνου (UEVM), ο έμπορος Ζαν Κλοντ Μας απαντά ότι «χρειαζόμαστε μια ενάρετη και κερδοφόρα στρατηγική παραγωγής. Αυτό απαιτεί καλοσυντηρημένους αμπελώνες, με κόστος παραγωγής, που να επιτρέπει να μπορούμε να εμπορευόμαστε [τα κρασιά] πιο αποτελεσματικά και σε αντάλλαγμα να δίνουμε καθοδήγηση στην παραγωγή για την παραγωγή των κρασιών που απαιτούνται μακροπρόθεσμα. Αλλά να λέμε σήμερα ότι θα αλλάξουμε τιμές… Είναι πολύ επισφαλές να ακολουθήσεις αυτή τη διαδρομή».

    «Η ελεύθερη αγορά είναι πολύ βίαιη, λόγω της απουσίας συνεργασίας. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, η κρίση δεν λυπάται κανένα σήμερα και ο ανταγωνισμός πουλάει φθηνά από Χιλή και Αυστραλία, ενώ το τοπικό εμπόριο δεν έχει τη δύναμη να το αλλάξει αυτό», αναφέρει ο έμπορος κρασιών Gerard Bertrand.

    Η αντίθεση αυτή, επικρατεί και στις υπόλοιπες οινοπαραγωγές χώρες και θυμίζει κάτι που μοιάζει όχι με πόλεμο, αλλά με αγώνα επιβίωσης.

    Πηγή: Etheas.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο