Κόσμος

Ακάρ: Οι S-400 είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί

Ακάρ: Οι S-400 είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό είπε σχετικά με το θέμα της αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ: «Είμαστε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Για τα F-16 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. Αν δεν γίνει, έχουμε στο μυαλό μας κι άλλα πράγματα».

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι το σύστημα αντι-πυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί.

«Εάν υπάρξει απειλή, θα το χρησιμοποιήσουμε».

Σχετικά με τις κριτικές για την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε: «Δεν χρειαζόμαστε έναν τεχνητό λόγο για να δράσουμε. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί κι ο τελευταίος τρομοκράτης».

Ο Χουλουσί Ακάρ διέψευσε επίσης κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση της κυβέρνησης με την οργάνωση των μισθοφόρων SADAT. «Είναι κάτι έξω από εμάς», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο Ακάρ προέβη στο γνωστό κατηγορώ κατά της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο (ο Ακάρ) τόνισε ότι «ως Τουρκία, δηλώνουμε πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα, τα δικαιώματα και τους νόμους όλων των γειτόνων μας και ότι αναμένουμε ειρήνη, φιλία, διάλογο, καλή γειτονία και συνεργασία με όλους. Η Ελλάδα, από την άλλη, καταβάλλει κάθε είδους προσπάθειες αύξησης της έντασης, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική, με διεκδικήσεις και απαιτήσεις, που ξεπερνούν την κοινή λογική και το νόμο, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρο κόσμο».

Η Ελλάδα καταπιέζει μειονότητα και μετανάστες

Σύμφωνα με τον Τ/ΥΠΑΜ, η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατισμό έχοντας εφεύρει μια έννοια που ονομάζεται «Νεο-Οθωμανισμός», παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει επεκταθεί 3 φορές σε 7 στάδια επιδιώκοντας τη “Μεγάλη Ιδέα” ήδη από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της, και έχει έρθει ακριβώς κάτω από τη μύτη της Τουρκίας.

«Αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη (στη Θράκη), (η Ελλάδα) προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τούρκους με πολιτικές αφομοίωσης, καταπίεσης, σχεδόν συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας. (Επίσης) συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και παρέχει κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στους τρομοκράτες, ειδικά στο ‘στρατόπεδο του Λαυρίου’, ενώ σπρώχνει προς τα σύνορα της Τουρκίας με εξαιρετικά σκληρές και απάνθρωπες πρακτικές τους μετανάστες και επιμένει να αρνείται ξεδιάντροπα αυτά τα γεγονότα, τα οποία όλος ο κόσμος γνωρίζει. Ακόμα και το ΕΔΑΔ, που μέχρι τώρα έχει δείξει κάθε είδους ανοχή απέναντι σε αυτή τη σκληρότητα της Ελλάδας, δεν άντεξε άλλο τις βαρβαρότητες που διαπράχθηκαν και τελικά έκρινε την Ελλάδα ένοχη».

Η Ελλάδα έχει προκαλέσει γενοκτονίες, όχι η Τουρκία

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η Ελλάδα πρόσφατα υιοθέτησε το ψέμα της γενοκτονίας και τα μέσα της μαύρης προπαγάνδας.

«Η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 100 χρόνια σαν πιόνι άλλων, επιδίωξε ξεδιάντροπα να εμφανιστεί ως θύμα, παρά την ήττα που υπέστη από τον τουρκικό στρατό, και έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνει για να εμφανίσει την ήττα εκείνη ως γενοκτονία. Σε αυτό το πλαίσιο, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα γυρίζοντας (κινηματογραφικές) ταινίες (σ.σ. εδώ μπορεί και να αφήνει αιχμές για το Κόκκινο Ποτάμι) και στήνοντας τα λεγόμενα μνημεία γενοκτονίας. Ωστόσο, πραγματικές θηριωδίες και γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της εξέγερσής της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία ανήκε, καθώς και στην προσπάθειά της να καταλάβει την Ανατολία κατά το διάστημα 1919 - 1922. Από αυτή την άποψη, η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη, εάν αναζητά γενοκτονίες. Κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας απαντώνται στο διπλωματικό πεδίο και εντός του φάσματος της αμοιβαιότητας», υποστήριξε ο Ακάρ.

«Προσδοκία μας είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ειδικά κάποιοι συγκεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί, να εγκαταλείψουν άμεσα τις αδιάλλακτες προκλητικές στάσεις που υιοθετούν για εγχώρια πολιτική στόχευση, στάσεις οι οποίες αυξάνουν τις ήδη υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες των δικών τους ανθρώπων, βλάπτοντας την ευημερία και την ασφάλειά τους, και να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και με διάλογο».

Ο πλούτος του Αιγαίου και της Μεσογείου να μοιραστούν δίκαια

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύει προβλήματα μέσω διαλόγου, ο Ακάρ είπε: «Θα ήταν προς το συμφέρον τόσο της ίδιας όσο και ολόκληρης της περιοχής και του ΝΑΤΟ η Ελλάδα να δει την Τουρκία ως ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο, όχι ως απειλή, Αναμένουμε από τρίτα μέρη να ενεργήσουν αμερόληπτα, αντικειμενικά, λογικά, και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ειλικρινής μας ελπίδα είναι ότι Αιγαίο και η Μεσόγειος να αποτελέσουν μια θάλασσα φιλίας και όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να μοιραστούν δίκαια».

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup