Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 20:13

Βίντεο που σοκάρει: Εκτέλεσαν σε ζωντανή μετάδοση Ινδό μαφιόζο που έγινε πολιτικός

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νωρίτερα είχε δολοφονηθεί ο έφηβος γιος του από αστυνομικά πυρά, γράφει το BBC.

Όλα έγιναν σε διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού. Υλικό από το βράδυ του Σαββάτου δείχνει τον Ινδό πρώην μαφιόζο και νυν πολιτικό, Ατίκ Αχμέντ, να δολοφονείται σε ζωντανή μετάδοση, ενώ πήγαινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Αχμέντ που σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών εγκληματικής δράσης έχει κατηγορηθεί για φόνους, απαγωγές και εκβιασμούς, αλλά εξελέγη πέντε φορές βουλευτής, έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστου που προσποιούνταν έναν από τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για μια δήλωση έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Πραγιαγκράτζ.

Μια οικογένεια νεκρή

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα νεκρός από τις σφαίρες του ίδιου δράστη έπεσε και ο αδελφός του, επίσης σιδηροδέσμιος και έγκλειστος στην ίδια φυλακή για παρόμοια εγκλήματα. Όπως γράφει το BBC, ακολούθησαν τρεις συλλήψεις το ίδιο βράδυ.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο έφηβος γιος του Ινδού πρώην πολιτικού είχε πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Ο Αχμέντ είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι απειλείτο η ζωή του από την αστυνομία.

Τα τελευταία λόγια

Στο βίντεο, που έκανε το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικών δικτύων στην Ινδία, ο Αχμέντ ερωτάται αν παρέστη στην κηδεία του γιου του. «Δεν μας πήγαν, άρα δεν παρέστημεν», ήταν τα τελευταία του λόγια στην κάμερα.

Ο Βίκραμ Σίνγκ, πρώην γενικός διευθυντής της αστυνομίας στο Ούταρ Πραντές, δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο θάνατος του Αχμέντ είναι απαράδεκτος. «Ο θάνατος στη φυλακή είναι άσχημος, η δολοφονία ακόμα χειρότερη».

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 19:05

Σχετικά Άρθρα

  • Άγρια επίθεση Ρομά σε Ινδό στο Αιτωλικό - Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν
    Άγρια επίθεση Ρομά σε Ινδό στο Αιτωλικό - Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν

    Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση στο Αιτωλικό και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου σε ότι αφορά τα φαινόμενα παραβατικότητας από Ρομά.

    Το Σάββατο 21/9 απογευματινές ώρες σημειώθηκε στα δυτικά γεφύρια άγρια ληστεία σε βάρος 54χρονου Ινδού. Ο άνδρας δέχθηκε επίθεση από 24χρονο Ρομά και 37χρονο Αλβανό. Τον απείλησαν με μαχαίρι, μαζί με άλλους τέσσερις Ρομά ώστε να τον ληστέψουν.

    Ο άνδρα επιχείρησε να αντισταθεί και να διαφύγει ωστόσο δεν τα κατάφερε. Τον ακινητοποίησαν, τον μαχαίρωσαν στο χέρι και του έκλεψαν 250 ευρώ. Ο 54χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου λόγω του τραύματος στο χέρι του ενώ εχθές το πρωί (22/9) συνελήφθησαν από τις Αρχές ο 24χρονος Ρομά και ο 37χρονος Αλβανός.

    Οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για ληστεία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοκατοχή.

    Πηγή: Αgrinionews.gr

  • Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τον θάνατο 4.000 ανθρώπων σε πλημμύρες
    Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τον θάνατο 4.000 ανθρώπων σε πλημμύρες

    Οι αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε να εκτελεστούν έως και 30 αξιωματούχοι για την αποτυχία τους να αποτρέψουν μαζικές πλημμύρες και κατολισθήσεις το καλοκαίρι που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η New York Post.

    Ειδικότερα, αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ δήλωσε ότι 20 έως 30 αξιωματούχοι στη Βόρεια Κορέα κατηγορούνται για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει σε θανατική ποινή, μετέδωσε η τηλεόραση Chosun.

    «Έχει διαπιστωθεί ότι 20 έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα», δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο πρακτορείο.

    Οι αναφορές για τις εκτελέσεις δεν επαληθεύτηκαν αμέσως από ανεξάρτητα μέσα.

    Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 4.000 ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.

    Μετά τη συνάντηση με τον Κιμ, ο πρώην βορειοκορεάτης διπλωμάτης Lee Il-gyu δήλωσε στην τηλεόραση Chosun ότι ήταν σαφές ότι οι αξιωματούχοι στην επαρχία ήταν «τόσο ανήσυχοι που δεν ξέρουν πότε θα κοπεί ο λαιμός τους».

    Ο Κιμ εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις κατεστραμμένες περιοχές και να συναντάται με τους κατοίκους, καθώς εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση των πλημμυρισμένων γειτονιών.

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τα έβαλε επίσης με τις αναφορές της Νότιας Κορέας για τον αριθμό των νεκρών, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται αναφορές ότι ο Κιμ διέταξε αξιωματούχους να βγουν από τη μέση για μια θεωρούμενη αποτυχία.

    Το 2019, το κράτος φέρεται να εκτέλεσε τον Κιμ Χιοκ Τσολ, τον πυρηνικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ, επειδή απέτυχε να διαπραγματευτεί μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Κιμ και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

    Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο Τσολ βρισκόταν απλώς υπό κρατική επιτήρηση, ανέφερε το CNN.

    Η Βόρεια Κορέα έχει γενικά υψηλό ποσοστό δημόσιων εκτελέσεων, σύμφωνα με τους Korea Times, με το κράτος να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 10 δημόσιες εκτελέσεις πριν από την πανδημία COVID-19.

    Το δημοσίευμα εκτιμά ότι ο ρυθμός έχει έκτοτε αυξηθεί, με τουλάχιστον 100 εκτελέσεις να πραγματοποιούνται πέρυσι.

    Πηγή: Eidiseis.gr

  • ΟΗΕ: 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν μέσα στο 2024
    ΟΗΕ: 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν μέσα στο 2024

    Τουλάχιστον 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

    Πριν από δύο ημέρες, η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR) με έδρα την Νορβηγία ανακοίνωσε ότι το Ιράν εκτέλεσε στις 7 Αυγούστου δι' απαγχονισμού 29 ανθρώπους, τους 26 σε ομαδική εκτέλεση στην φυλακή Γεζέλ Χεζάρ στο Καράτζ κοντά στην Τεχεράνη.
    Τρεις ακόμη άνδρες εκτελέσθηκαν σε άλλη φυλακή της ίδιας πόλης.\

    Είχαν καταδικασθεί για φόνο, διακίνηση ναρκωτικών και βιασμό.

    «Ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Φόλκερ Τουρκ είναι εξαιρετικά ανήσυχος» από τις πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπός του στην Γενεύη. «Πρόκειται για ανησυχητικά υψηλό αριθμό εκτελέσεων σε τόσο μικρό διάστημα».

    Από την πλευρά της, η Υπατη Αρμοστεία επιβεβαίωσε ότι 38 άνθρωποι εκτελέσθηκαν τον Ιούλιο στο Ιράν, ενώ 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν αυτόν τον χρόνο.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το ήμισυ των εκτελέσεων από την αρχή του 2024 αφορούν αδικήματα σχετιζόμενα με τα ναρκωτικά.

    Εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας υπενθύμισε ότι η επιβολή της θανατικής ποινής για εγκλήματα που δεν έχουν σχέση με ανθρωποκτονία εκ προθέσεως είναι ασύμβατη με τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Απουσία δίκαιων δικών

    Η Υπατη Αρμοστεία ανησυχεί επίσης για την απουσία δίκαιων δικών, την ώρα που σε πληθώρα περιπτώσεων, πολλές είναι οι εκτελέσεις που πραγματοποιούνται χωρίς να έχει ενημερωθεί η οικογένεια και οι δικηγόρος του φυλακισμένου.

    Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένως απευθύνει έκκληση για την επιβολή μορατόριου στις εκτελέσεις μέχρι την κατάργηση μακροπρόθεσμα της θανατικής ποινής.

    Το Ιράν κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την θανατική ποινή ως μέσο εκφοβισμού απέναντι στο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος που πυροδοτήθηκε από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση των ενδυματολογικών περιορισμών που εφαρμόζονται κατά των γυναικών στην Ισλαμική Δημοκρατία.

    Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίσθηκαν κατά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που χαρακτηρίσθηκαν από την Τεχεράνη «ταραχές» ενορχηστρωμένες από την Δύση.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στου Ζωγράφου εντοπίστηκε ο βασικός ύποπτος - Προσήχθη και η σύντροφός του
    Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στου Ζωγράφου εντοπίστηκε ο βασικός ύποπτος - Προσήχθη και η σύντροφός του

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Πέντε 24ωρα μετά την δολοφονία του έχει προσαχθεί ο βασικός ύποπτος, Έλληνας και γνώριμος στις αρχές.

    Ο άνδρας προσήχθη από την αστυνομία, έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και στο σπίτι της φίλης του σε περιοχή του Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 44χρονος εξετάζεται ως ύποπτος για την εν ψυχρώ δολοφονίακαι η σύντροφός του για το αν τυχόν εμπλέκεται στην υπόθεση.

    Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του βασικού υπόπτου

    «Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Αναλύοντας το οπτικό υλικό, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει στο πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στην δική του μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας αλλά και την μηχανή του υπόπτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος στο Ψυχικό.

    Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

    Η απαγωγή, οι σχέσεις με την Greek Mafia και το μηχανάκι

    Ο 40χρονος βασικός ύποπτος είχε εκτίσει ποινή φυλακιστής για την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία το 2009, ενώ φέρεται να έχει και στενές σχέσεις με την Greek Mafia.

    Κομβική εξέλιξη είναι ότι εντοπίστηκε το μηχανάκι, που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής το πρωί της Τρίτης (2/7). Το μηχανάκι έχει ήδη σταλεί για εγκληματολογική ανάλυση, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του βασικού υπόπτου σε αυτό . Σημειώνεται ότι ο εκτελεστής έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να διερευνά τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελέσει το θύμα τρεις ημέρες πριν το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς περνούσε με την μοτοσικλέτα του από το σημείο της εκτέλεσης.

    Οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν, ενώ δεν αποκαλείται εντός της ημέρας να έχουμε ένταλμα σύλληψης καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Έτσι το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ψυχικό: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του βασικού υπόπτου - Η απαγωγή, η Greek Mafia και το μηχανάκι
    Ψυχικό: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του βασικού υπόπτου - Η απαγωγή, η Greek Mafia και το μηχανάκι

    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.Τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον πέντε άτομα πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για ερωτήσεις, ένας εξ΄αυτών παραμένει και ανακρίνεται στα γραφεία του «ανθρωποκτονιών» ενώ από το βράδυ προσήχθη ένας άνδρας ως βασικός ύποπτος με τις Αρχές να έχουν στα χέρια τους στοιχείο που τον δείχνουν ως τον εκτελεστή του τοπογράφου.

    Πώς έφτασαν στα ίχνη του υπόπτου οι Αρχές

    Ο άνδρας αυτός είναι Έλληνας, περίπου 40 ετών, με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και οι Αρχές κατέληξαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο από μηνύματα που εντόπισαν στο κινητό του θύματος.

    Πιστεύεται ότι σκόπευε να φύγει από τη χώρα, καθώς το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του και τον έπιασε κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στα χέρια.

    Η απαγωγή, οι σχέσεις με την Greek Mafia και το μηχανάκι

    Ο 40χρονος βασικός ύποπτος είχε εκτίσει ποινή φυλακιστής για την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία το 2009, ενώ φέρεται να έχει και στενές σχέσεις με τη Greek Mafia.

    Κομβική εξέλιξη είναι ότι εντοπίστηκε το μηχανάκι, που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής το πρωί της Τρίτης (2/7). Το μηχανάκι έχει ήδη σταλεί για εγκληματολογική ανάλυση, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του βασικού υπόπτου σε αυτό . Σημειώνεται ότι ο εκτελεστής έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να διερευνά τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελέσει το θύμα τρεις ημέρες πριν το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς περνούσε με την μοτοσικλέτα του από το σημείο της εκτέλεσης.

    Οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν, ενώ δεν αποκαλείται εντός της ημέρας να έχουμε ένταλμα σύλληψης καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Έτσι το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ψυχικό: Aνακοίνωση της οικογένειας του τοπογράφου - «Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του»
    Ψυχικό: Aνακοίνωση της οικογένειας του τοπογράφου - «Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του»

    Συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα για τη στυγερή εκτέλεση στο Ψυχικό, με θύμα τον 54χρονο τοπογράφο.Ήδη, στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο των ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν το θύμα.

    Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το θύμα στη Μύκονο και έχει μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    Εκτιμάται ότι η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά, όπως την Ίο και την Πάρο, ενώ αναφέρεται από την αστυνομία πως οι κινήσεις του δολοφόνου του 54χρονου και ο τρόπος διαφυγής του εκτελέστηκαν με ακρίβεια.

    «Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του»

    Την ίδια ώρα η οικογένειά του ξεσπά σε ανακοίνωσή της στα όσα ακούγονται για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου. Όπως τονίζουν «έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.».

    «Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά».

    Όπως τονίζει η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου, θα κινηθούν νομικά σε όσους δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του. «Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Βύρωνας: Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν μεθοδικά την οικογένεια του 32χρονου
    Βύρωνας: Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν μεθοδικά την οικογένεια του 32χρονου

    Νέα στοιχεία στο «φως» για την εν ψυχρώ δολοφονία του 32χρονου στον Βύρωνα, το βράδυ της Πέμπτης (9/5).

    Ο 32χρονος, μετά από δύο δολοφονίες που είχε διαπράξει το 2021 και το 2022 στην Αλβανία, είχε καταφύγει στην Ελλάδα, ενώ μέχρι πρόσφατα έμενε στο Ντουμπάι, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

    Οι Αρχές πιθανολογούν ότι σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και γι’ αυτό έμενε σε διαφορετικές χώρες, ώστε να καλύψει τα ίχνη του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega. Την τελευταία εβδομάδα ο 32χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να δει τη σύζυγο και το παιδί του.

    Όλα δείχνουν ότι οι εκτελεστές του παρακολουθούσαν μεθοδικά την οικογένειά του στην Ελλάδα, με το εν ψυχρώ «χτύπημα» να γίνεται μπροστά στα μάτια του παιδιού του θύματος.

    Το προφίλ του θύματος

    Την είδηση του εγκλήματος στον Βύρωνα προβάλουν με εκτενή ρεπορτάζ και τα αλβανικά ΜΜΕ, καθώς ο 32χρονος ήταν καταζητούμενος και μέλος συμμορίας. Ήταν ύποπτος για δολοφονία 28χρονου στην Αλβανία ενώ είχε εμπλοκή και σε φονική ενέδρα.

    Το 2018 είχε συλληφθεί για κατοχή μεγάλης ποσότητας οπλισμού και πυρομαχικών, αλλά και για χρήματα που προέρχονταν από κλοπές. Τρία χρόνια μετά είχε εισβάλει με μέλη της συμμορίας του σε μπαρ οπλισμένος με καλάσνικοφ. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τις επίμαχες σκηνές με τους θαμώνες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και τον 32χρονο να ψάχνει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Όπως έδειχναν οι εικόνες ο ίδιος και οι συνεργοί του ζητούσαν τις ταυτότητες πελατών για να ελέγξουν τα στοιχεία τους, ώστε να μην γίνει λάθος στο άτομο που θα έμπαινε στο στόχαστρό τους.

    Λίγους μήνες μετά ο 32χρονος είχε εμπλοκή σε φονική ενέδρα στην Αλβανία και το 2022 θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για τη φονική επίθεση σε όχημα με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία 28χρονου.

    Όλα αυτά όπως φαίνεται τον έβαλαν στο στόχαστρο αντίπαλων συμμοριών, που τον εντόπισαν στην Ελλάδα και τον Βύρωνα.

    Οι αστυνομικοί αποδίδουν τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τη σύζυγο και το 7χρονο παιδί του θύματος, να παραμένουν σε κατάσταση σοκ, όπως μεταδίδει το Mega.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται αλλά για την ώρα παραμένουν άκαρπες, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι ανάστατοι από χθες το βράδυ, καθώς το έγκλημα σημειώθηκε μια ανάσα από τα σπίτια τους, σε κατοικημένη περιοχή, κοντά σε μικρά παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία.

    Πηγή: ethnos.gr

  • ΗΠΑ: Σταμάτησαν τελευταία στιγμή εκτέλεση serial killer στο Άινταχο
    ΗΠΑ: Σταμάτησαν τελευταία στιγμή εκτέλεση serial killer στο Άινταχο

    Η διεύθυνση της φυλακής κατέληξε ότι ήταν αδύνατο να γίνει ενδοφλέβια έγχυση, ύστερα από οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες στο χρονικό διάστημα που προβλέπει η νομοθεσία

    Η εκτέλεση του 73χρονου Αμερικανού, Τόμας Κριτς, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Άινταχο σταμάτησε την τελευταία στιγμή χθες, Τετάρτη, καθώς δεν κατάφεραν να του χορηγήσουν τη φονική ένεση στο χρονικό διάστημα που προβλέπει η νομοθεσία, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές αυτής της πολιτείας στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

    Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ή πότε θα επαναπρογραμματιστεί η εκτέλεση του Κριτς

    Έπειτα από περίπου μία ώρα η διεύθυνση της φυλακής κατέληξε ότι ήταν αδύνατο «να γίνει ενδοφλέβια έγχυση», εξήγησαν οι σωφρονιστικές αρχές του Άινταχο.

    Η απόφαση ελήφθη αφού έγιναν οκτώ προσπάθειες – στα χέρια και τα πόδια– να γίνει ενδοφλέβια έγχυση στον καταδικασμένο, διευκρίνισε ο διευθυντής των αρχών Τζος Τίγουολτ, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ή πότε θα επαναπρογραμματιστεί η εκτέλεσή του Κριτς.

    Είκοσι τέσσερις εκτελέσεις με φονική ένεση το 2023

    Και οι 24 εκτελέσεις που έγιναν στις ΗΠΑ το 2023 πραγματοποιήθηκαν με φονική ένεση.

    Για τον ίδιο λόγο με αυτόν του Κιτς είχε αναβληθεί η εκτέλεση του Κένεθ Σμιθ στην Αλαμπάμα στις 17 Νοεμβρίου 2022. Ο Σμιθ είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών το 1996 για τον φόνο μίας γυναίκας, έπειτα από παραγγελία του συζύγου της.

    Τελικά ο άνδρας εκτελέστηκε στις 25 Ιανουαρίου με υποξία λόγω της εισπνοής αζώτου, κάτι που έγινε πρώτη φορά παγκοσμίως και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

    Η δεύτερη εκτέλεση που έγινε χθες στη χώρα, αυτή του 50χρονου Ίβαν Κάντου η τύχη του οποίου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών διασημοτήτων, πραγματοποιήθηκε στο Τέξας χωρίς πρόβλημα.

    Ο Τόμας Κριτς ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος που έχει περάσει περισσότερα από 40 χρόνια περιμένοντας να εκτελεστεί. Καταδικάστηκε σε θάνατο για τον φόνο συγκρατούμενού του, όταν εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, και θα έπρεπε να εκτελεστεί επίσης με τη χορήγηση φονικής ένεσης.

    Κινητοποίηση αστέρων

    Στο Τέξας ο Ίβαν Κάντου είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2001 για τον φόνο την προηγούμενη χρονιά του εξάδελφού του Τζέιμς Μοσκίντα και της αρραβωνιαστικιάς του Έιμι Κίτσεν. Μέχρι το τέλος δήλωνε αθώος.

    «Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν σκότωσα τον Τζέιμς και την Έιμι», δήλωσε απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων.

    Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ήταν η αρραβωνιαστικιά του Έιμι Μπέτσερ, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Ίβαν Κάντου της ομολόγησε το έγκλημά του και την οδήγησε στο σημείο που είχε διαπράξει τον φόνο.

    Από την πλευρά του ο Κάντου κατηγορούσε έναν λαθρέμπορο ναρκωτικών στον οποίο ο εξάδελφός του χρωστούσε πολλά χρήματα.

    Μετά την ανακάλυψη νέων στοιχείων, αλλά και τις αμφιβολίες που προέκυψαν για τη μαρτυρία της Έιμι Μπέτσερ, αναβλήθηκε η εκτέλεσή του που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2023. Ωστόσο το εφετείο του Τέξας ακύρωσε την αναβολή.

    Ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, ένθερμος αντίπαλος της θανατικής ποινής, δημιούργησε στο Instagram αίτηση με την οποία ζητούσε από τον συντηρητικό κυβερνήτη της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ να αναβάλει την εκτέλεση του Κάντου. Η αίτηση αυτή συγκέντρωσε περίπου 150.000 υπογραφές.

    Η σταρ της ριάλιτι τηλεόρασης Κιμ Καρντάσιαν είχε επίσης ζητήσει από τους Αμερικανούς να κινητοποιηθούν και να ζητήσουν από τον Άμποτ «αναβολή 30 ημερών», προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεση του Κάντου.

    Είκοσι τρεις αμερικανικές πολιτείες έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή. Έξι άλλες – η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, το Οχάιο, το Όρεγκον, η Πενσιλβάνια και το Τενεσί—έχουν επιβάλει μορατόριουμ στις εκτελέσεις έπειτα από απόφαση των κυβερνητών τους.

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου Gallup, για πρώτη φορά από το 2000 το 50% των Αμερικανών εκτιμά ότι η θανατική ποινή δεν εφαρμόζεται δίκαια στις ΗΠΑ, έναντι του 47% που έχει αντίθετη άποψη. Ωστόσο η πλειονότητα των Αμερικανών (53%) εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής.

    Πηγή: in.gr - diana-polekhina-ZBstHWt9vLc-unsplash

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο