Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 18:26

Φρίκη στην Ινδία: Έφτιαξαν τη δική τους γκιλοτίνα και αυτοκτόνησαν με αποκεφαλισμό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην Ινδία, με ένα ζευγάρι να αποκεφαλίζεται από μια αυτοσχέδια γκιλοτίνα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μάλιστα, οι λεπτομέρειες είναι ακόμη πιο συνταρακτικές καθώς φέρεται πως είχαν υπολογίσει όχι μόνο να αυτοκτονήσουν μαζί με αυτόν τον τρόπο αλλά τα κομμένα κεφάλια τους να πέσουν μέσα σε έναν βωμό με φωτιά.

Ο αγρότης Hemubhai Makwana, 38 ετών, και η σύζυγός του, Hansaben Makwana, 35 ετών, διέπραξαν την αυτοκτονία στο χωριό Vinchiya.

Τα δύο παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας 12 και 13 ετών, βρήκαν τις σορούς τους όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους από την επίσκεψη στο θείο τους σε ένα κοντινό χωριό. Οι γονείς τους είχαν φροντίσει να λείπουν από την προηγούμενη ημέρα.

Couple beheaded themselves with homemade guillotine as a sacrifice #worldnews #news https://t.co/NT7mcfgr4v

— Filmy Chuna (@filmychuna) April 17, 2023
Οι Αρχές βρήκαν ένα σημείωμα αυτοκτονίας γραμμένο στα γκουτζαράτι που ανέφερε ότι το ζευγάρι είχε αυτοκτονήσει οικειοθελώς και ότι κανείς άλλος δεν έφταιγε για τον θάνατό τους, ανέφεραν οι Times of India.

Στο σημείωμά τους επίσης απηύθυναν έκκληση στα μέλη της οικογένειάς τους να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους και τα δύο ορφανά παιδιά τους.

Οι ερευνητές πήραν καταθέσεις από συγγενείς και προσπαθούν να προσδιορίσουν αν οι αποκεφαλισμοί ήταν μέρος τελετουργίας μαύρης μαγείας.

Το ζευγάρι λάτρευε τον θεό Σίβα -μια από τις κύριες θεότητες του ινδουισμού- σε έναν αυτοσχέδιο ναό που είχαν στήσει στην ιδιοκτησία τους.

Μέλος της οικογένειας, ανέφερε πως το ζευγάρι δεν αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες ή προβλήματα στη σχέση του.

Πηγή: ethnos.gr - Image by mailme6 from Pixabay

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 17:56

Σχετικά Άρθρα

  • Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει
    Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει

    Ένας άνδρας έχει ταμπουρωθεί από τις 10:44 το πρωί της Παρασκευής 25/10 σε σπίτι ψυχιάτρου στην οδό Καλλιδώνος 39 στο Περιστέρι και απειλεί να αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε δώσει τα κλειδιά σε έναν νοσηλευτή που είναι και ελαιοχρωματιστής για να το βάψει.

    Ωστόσο, δεν τα βρήκαν, λογοφέραν και ο ψυχίατρος του είπε να αφήσει τα κλειδιά και να φύγει. Εκείνος τότε κλειδώθηκε μέσα το σπίτι και δε φεύγει.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες
    Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες

    Επιτήδειοι στην Ινδία έστησαν ένα ψευτο-υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας και το λειτουργήσουν για τουλάχιστον 10 ημέρες.

    Οι κάτοικοι του χωριού Chhapora έμειναν έκπληκτοι, όταν είδαν ότι ένα υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας να ανοίγει στον ταπεινό οικισμό τους.

    Ορισμένοι ήταν επιφυλακτικοί και απέφυγαν να ανοίξουν κάθε είδους συναλλαγές με το υποκατάστημα. Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι είναι ευκαιρία να αποκτήσουν μία σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά.

    Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν το παραμικρό

    Ο 25χρονος Pintu Dhurve ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εργασία ως ταμίας στο υποκατάστημα της SBI, πληρώνοντας μίζα 580,000 ρουμπιών. Υπήρχαν, βέβαια, κάποια red flags, όπως η παντελής έλλειψη δουλειάς, και η απουσία δελτίων ταυτότητας. Ωστόσο, το λογότυπο της SBI στην είσοδο, το 100 τετραγωνικών μέτρων κτίριο, τα ολοκαίνουργια έπιπλα, τα γκισέ, τον έπεισαν ότι όλα είναι νόμιμα.

    «Υπήρχαν 10 υπολογιστές και μετά από λίγες ημέρες αποκτήσαμε και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ένα κουδούνι χτυπούσε για το μεσημεριανό γεύμα στη 1 μ.μ.», περιέγραψε ο Pintu.

    Επί 10 συνεχόμενες ημέρες, οι έξι υπάλληλοι της τράπεζας SBI στην Chhapora πήγαιναν στο γραφείο χωρίς να έχουν το παραμικρό να κάνουν. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος συνήθως ερχόταν γύρω στις 10 το πρωί και έφευγε το μεσημέρι, τους έλεγε να μπουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας και να διαβάσουν για τους κανονισμούς και τα πρωτοκολλά.

    Από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να έρχεται αλλά αυτό δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Τελικά, μετά από 10 ημέρες η αστυνομία έκανε έφοδο στο υποκατάστημα και είπε στο προσωπικό ότι ο χώρος εργασίας τους ήταν μια καλοστημένη απάτη.

    Οι επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλα χρηματικά από άτομα, όπως τον Pintu Dhurve, που τους έταξαν δουλειά. Θύματα τους έπεσαν και ορισμένοι πελάτες, αν και τους περισσότερους, τους έδιωχναν, λέγοντας πως δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα οι διακομιστές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Θρίλερ με δύο δολοφονίες γυναικών στην Κωνσταντινούπολη - Αυτοκτόνησε ο βασικός ύποπτος
    Θρίλερ με δύο δολοφονίες γυναικών στην Κωνσταντινούπολη - Αυτοκτόνησε ο βασικός ύποπτος

    Δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορά 30 λεπτών και ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Οι δύο γυναίκες και ο ύποπτος ήταν ηλικίας 19 ετών, ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα γνώριζαν τον φερόμενο δολοφόνο τους.

    Ο δράστης αποκεφάλισε τη μια γυναίκα

    Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο δράστης αποκεφάλισε μία από αυτές τις γυναίκες σε έναν από τους προμαχώνες της πόλης, στη συνοικία Φατίχ, από τους οποίους στη συνέχεια ο ύποπτος πήδηξε και σκοτώθηκε.

    Μια τουρκική οργάνωση καταμέτρησε 290 δολοφονίες γυναικών από τις αρχές του έτους και περισσότερους από 160 «ύποπτους θανάτους», τους οποίους οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα.

    Στα τέλη Φεβρουαρίου, επτά δολοφονίες γυναικών διαπράχθηκαν σε μία μονάχα ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα.

    Η Τουρκία αποσύρθηκε το 2021 από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, την επονομαζόμενη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία επιβάλλει στις αρχές να ερευνούν και να τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ινδία: Αγανακτισμένη σύζυγος χώρισε τον άντρα της επειδή δεν έκανε μπάνιο
    Ινδία: Αγανακτισμένη σύζυγος χώρισε τον άντρα της επειδή δεν έκανε μπάνιο

    Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έκανε μπάνιο μία με δύο φορές τον μήνα και ότι συνήθιζε να πλένεται με νερό τοπικά

    Σε έναν γάμο μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα και το ζευγάρι να οδηγηθεί μοιραία στο διαζύγιο. Τι συμβαίνει όμως όταν μπαίνει στη μέση η υγιεινή;

    Μία γυναίκα στην Ινδία ζήτησε διαζύγιο, μετά από μόλις 40 ημέρες γάμου, επειδή ο άντρας της δεν έκανε μπάνιο.

    Η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε στο τοπικό συμβουλευτικό κέντρο, λέγοντας ότι ο σύζυγός της έχει πλυθεί μόλις έξι φορές τις τελευταίες 40 ημέρες κι αυτό επειδή επέμενε η ίδια, φοράει βρώμικα ρούχα και η αναπνοή του μυρίζει άσχημα.

    Παραδέχτηκε ότι πλένεται… τοπικά

    Όταν ο σύζυγος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε ότι κάνει μπάνιο μία με δύο φορές τον μήνα και ότι συνηθίζει να πλένεται με νερό τοπικά.

    Ένας από τους συμβούλους του οικογενειακού κέντρου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι νεόνυμφοι άρχισαν να τσακώνονται λίγες εβδομάδες μετά το γάμο. Τελικά, η γυναίκα εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη και επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της. Λίγο αργότερα, η οικογένειά της υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση λόγω προίκας.

    Ένας άνδρας στην Ταϊβάν χώρισε τη σύζυγο του, επειδή εκείνη έκανε μπάνιο μόνο μία φορά το χρόνo

    Μαθαίνοντας για την απόφασή της συζύγου του να τον χωρίσει, ο άνδρας υποσχέθηκε να βελτιώσει την υγιεινή του και να κάνει μπάνιο σε καθημερινή βάση, αλλά η οικογένεια της νύφης δεν ήταν πρόθυμη να συμφιλιωθεί μαζί του.

    Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που η κακή υγιεινή οδηγεί ζευγάρι στο διαζύγιο. Ένας άνδρας στην Ταϊβάν χώρισε τη σύζυγο του, επειδή εκείνη έκανε μπάνιο μόνο μία φορά το χρόνο, ενώ ένας Ινδός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, επειδή η σύζυγος του έκανε μπάνιο μόνο μία φορά κάθε δέκα ημέρες.

    Πηγή: in.gr

  • Τραγωδία στην Ινδία: Δεκάδες παιδιά πνίγηκαν κατά τη διάρκεια γιορτής
    Τραγωδία στην Ινδία: Δεκάδες παιδιά πνίγηκαν κατά τη διάρκεια γιορτής

    Τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ινδουιστικής γιορτής στη βόρεια Ινδία, με τουλάχιστον 46 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, την ώρα που πλένονταν σε ποταμούς και λίμνες που υπερχείλισαν λόγω των πρόσφατων πλημμυρών.

    37 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

    Από τους 46 νεκρούς, οι 37 ήταν παιδιά και οι 7 γυναίκες. Πνίγηκαν σε ξεχωριστά συμβάντα, σε 15 περιοχές του κρατιδίου Μπιχάρ, την Τετάρτη, όπως ανέφερε η τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

    Στο παρελθόν στην Ινδία έχουν σημειωθεί πολύνεκρα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών, όμως οι πνιγμοί είναι σπάνιοι.

    Φούσκωσαν τα ποτάμια και οι λίμνες λόγω των βροχών

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ποταμοί και λίμνες του κρατιδίου είχαν φουσκώσει, μετά τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές.

    Οι πιστοί γιόρταζαν το ετήσιο φεστιβάλ Τζιβιπουτρίκα Βρατ, κατά το οποίο οι γυναίκες νηστεύουν για 24 ώρες και προσεύχονται για την ευημερία των παιδιών τους. Πηγαίνουν επίσης σε ποταμούς και λίμνες κοντά στα σπίτια τους για να πλυθούν, συχνά συνοδευόμενες από τα παιδιά τους.

    Η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με το ποσό των 400.000 ρουπιών (περίπου 4.700 ευρώ).

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τουλάχιστον 500 θάνατοι από αυτοκτονίες ετησίως στην Ελλάδα - Τα σημάδια της ψυχιατρικής κατάστασης
    Τουλάχιστον 500 θάνατοι από αυτοκτονίες ετησίως στην Ελλάδα - Τα σημάδια της ψυχιατρικής κατάστασης

    Τουλάχιστον 500 άνθρωποι κάθε χρόνο βάζουν τέλος στις ζωές τους στην χώρα μας ενώ παγκοσμίως αυτοκτονούν 738.753, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα αποκαλυπτικά στοιχεία του Worldmeter- real time world statistics.

    Την ίδια στιγμή γίνεται σαφές ότι ο αριθμός της αυτοκτονικότητα η οποία αποτελεί μια ψυχιατρική κατάσταση αυξάνεται καθημερινά.

    Με αφορμή την αυριανή ημέρα 10 Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας η οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια – ψυχοπαιδαγωγός, επιστημονική συνεργάτιδα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Αιμιλία Αξιωτίδου, αναφέρει:

    «Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κλίμακας -κέντρο ημέρας για την πρόληψη της αυτοκτονίας, η γραμμή – 1018/Γραμμή Παρέμβασης για την αυτοκτονία, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, δέχτηκε το 2023 περισσότερες από 20.750 κλήσεις. Τουλάχιστον 1500 άτομα έχουν αυτοκτονήσει από το 2022 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών.

    Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 57 αυτοκτονίες σε μέσα μαζικής μεταφοράς και 163 αυτοκτονίες σε σημεία γνωστά ως Hotspots», σημειώνει η κ. Αξιωτίδου.

    Παράλληλα αναφέρει ότι οι απόπειρες αυτοκτονίες που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος, οι οποίες οδηγούν σε θάνατο, είναι 20 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες.

    «Επειδή το 95% των περιστατικών θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί υπάρχει ανάγκη για ουσιαστική καταγραφή του προβλήματος και της κατανόησής του με στόχο να παρέχουμε αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης, που θα είναι εξατομικευμένοι και βοηθούμενοι από τις σύγχρονες εξελίξεις της επιγενετικής και των νευροεπιστημών.

    Το να προβλέψει κανείς την επικινδυνότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς όταν ένας άνθρωπος είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του είναι πολύ πιθανό να το κάνει.

    Οι άνθρωποι βέβαια που έχουν αυτοκτονικό ιδεασμό και εμφανίζουν υψηλή προδιάθεση για να τον πραγματοποιήσουν αποτελούν το χαμηλότερο ποσοστό. Περισσότεροι είναι αμφιθυμικοί ως προς την αυτοκτονία και στην πραγματοποίηση μιας απόπειρας αυτοκτονίας», επισημαίνει η κ. Αξιωτίδου.

    Τα σημάδια της αυτοκτονικότητας - Πως μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον;

    Απαντώντας στο ερώτημα, η κ. Αξιωτίδου λέει: «Μπορούμε να αναγνωρίζουμε κάποια σημάδια αν:

    Το άτομο μιλάει μαζί μας και μας εκφράζει τις σκέψεις του ή κρατάει σημειώσεις, όπου αναφέρεται στον θάνατο και στην αυτοκτονία.

    Είναι συχνά οργισμένο, απελπισμένο, θυμωμένο και έχει μια στάση έντονης εκδικητικότητας

    Νιώθει παγιδευμένο σε αδιέξοδες καταστάσεις.

    Έχει παρορμητικές, απερίσκεπτες συμπεριφορές, που δεν τις συνήθιζε προηγουμένως.

    Έχει διαταραχές στην όρεξη και στον ύπνο.

    Κάνει κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών.

    Κάνει αρνητικά σχόλια για τον εαυτό του και έχει έντονα ενοχικά συναισθήματα.

    Έχει ανεξέλεγκτο άγχος ή ξαφνική αλλαγή της διάθεσης από έντονη θλίψη και άγχος σε χαρά και ανακούφιση.

    Απειλεί πως θα κάνει κακό στον εαυτό του.

    Δεν έχει στόχους και κίνητρα και δεν έχει όνειρα για το μέλλον.

    Φυσικά και όλα όσα αναφέραμε μπορούν να εμφανιστούν όταν κάποιος αισθάνεται ψυχολογική ή σωματική κόπωση και ακόμη κι αν νιώθει έντονο άγχος δεν έχει σκεφτεί την περίπτωση να βάλει τέλος στη ζωή του.

    Δεν πρέπει λοιπόν να διαφεύγει από την προσοχή μας, αν κάποιος προσπαθεί να μας επικοινωνήσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει καθώς οι μισοί από εκείνους που διαπράττουν την απόπειρα έχουν ήδη μιλήσει γι’ αυτό σε κάποιο οικείο πρόσωπο».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Φόβος και υστερία σε χωριά της Ινδίας: Δεκάδες επιθέσεις λύκων σε παιδιά - Πώς εξηγείται το φαινόμενο
    Φόβος και υστερία σε χωριά της Ινδίας: Δεκάδες επιθέσεις λύκων σε παιδιά - Πώς εξηγείται το φαινόμενο

    Από τα μέσα Απριλίου, ένα κύμα επιθέσεων λύκων έχει τρομοκρατήσει περίπου 30 χωριά στην περιοχή Bahraich της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ. Εννέα παιδιά και ένας ενήλικας έχουν σκοτωθεί από τους λύκους. Το μικρότερο θύμα ήταν ένα αγόρι ενός έτους και το μεγαλύτερο ήταν μια γυναίκα 45 ετών. Τουλάχιστον άλλοι 34 έχουν τραυματιστεί.

    H μόλις τεσσάρων ετών τετράχρονη Sandhya κοιμόταν έξω από την καλύβα της από λάσπη στην πολιτεία Uttar Pradesh της Ινδίας τη νύχτα της 17ης Αυγούστου όταν μια διακοπή ρεύματος βύθισε το χωριό στο σκοτάδι.«Οι λύκοι επιτέθηκαν μέσα σε δύο λεπτά από τη στιγμή που έσβησαν τα φώτα. Μέχρι να καταλάβουμε τι συνέβαινε, την είχαν πάρει μακριά» θυμάται η μητέρα της, Sunita.

    Το άψυχο σώμα της Sandhya βρέθηκε την επόμενη μέρα στις φάρμες ζαχαροκάλαμου, περίπου 500 μέτρα από το σπίτι της.

    Φόβος και υστερία

    Φόβος και υστερία έχουν κυριεύσει τα χωριά αναφέρει το BBC. Με πολλά σπίτια χωρίς κλειδαριές, τα παιδιά κρατούνται σε εσωτερικούς χώρους και οι άνδρες περιπολούν στους σκοτεινά φωτισμένους δρόμους τη νύχτα.

    Οι αρχές έχουν αναπτύξει drones και κάμερες, έχουν βάλει παγίδες και χρησιμοποίησαν κροτίδες για να τρομάξουν τους λύκους. Μέχρι στιγμής, τρεις λύκοι έχουν συλληφθεί και έχουν μεταφερθεί σε ζωολογικούς κήπους.

    Τέτοιες επιθέσεις σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες και οι περισσότερες αφορούν λύκους μολυσμένους με λύσσα, μια ιογενή ασθένεια που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ένας λυσσασμένος λύκος συνήθως κάνει πολλαπλές επιθέσεις χωρίς να καταβροχθίσει τα θύματα.

    Έκθεση του Νορβηγικού Ινστιτούτου Έρευνας της Φύσης ανέφερε 489 «σχετικά αξιόπιστες περιπτώσεις» επιθέσεων λύκων σε 21 χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας - μεταξύ 2002 και 2020. Μόνο 26 από αυτές ήταν θανατηφόρες. Περίπου 380 άνθρωποι έπεσαν θύματα «άγριων επιθέσεων».

    Υπήρξαν μόνο δύο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις θανάτων που σχετίζονται με λύκους στη Βόρεια Αμερική τα τελευταία 50 χρόνια, δήλωσε στο BBC ο Dave Mech, ένας διάσημος Αμερικανός βιολόγος που ειδικεύεται στη συμπεριφορά των λύκων. Αυτό συμβαίνει παρά τον πληθυσμό περίπου 70.000 λύκων που είναι εξαπλωμένοι σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

    Η κλιματική αλλαγή πίσω από τις επιθέσεις;

    Γιατί λοιπόν οι λύκοι επιτίθενται στους ανθρώπους στο Bahraich της Ινδίας; Φωλιασμένα ανάμεσα σε ένα ποτάμι και δάση, μέρη του Bahraich ήταν από καιρό παραδοσιακός βιότοπος λύκων. Βρίσκεται στην πεδιάδα του ποταμού Ghaghara, όπου ζουν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και είναι επιρρεπές σε εποχικές πλημμύρες.

    Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων έχουν αλλάξει δραστικά το τοπίο. Το φουσκωμένο ποτάμι έχει κατακλύσει τα δάση, οδηγώντας πιθανώς τους λύκους προς αναζήτηση τροφής και νερού.

    «Η κλιματική αλλαγή είναι μια σταδιακή διαδικασία, αλλά οι πλημμύρες μπορούν να οδηγήσουν σε διαταραχές του ενδιαιτήματος για τους λύκους, αναγκάζοντάς τους να εισέλθουν σε ανθρώπινους οικισμούς για αναζήτηση τροφής», λέει η Amita Kanaujia του Ινστιτούτου Επιστημών της Άγριας Ζωής στο Πανεπιστήμιο Λάκναου.

    Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για τις δολοφονίες των παιδιών από επιθέσεις λύκων στα χωριά του Uttar Pradesh το 1996, οι ειδικοί στην άγρια φύση διαπίστωσαν ότι υπήρχε ελάχιστη επίβλεψη των παιδιών επειδή τα περισσότερα θύματα προέρχονταν από φτωχά μονογονεϊκά νοικοκυριά, με επικεφαλής συνήθως μητέρες.

    Σε αυτά τα φτωχά χωριά, τα ζώα είναι συχνά καλύτερα προστατευμένα από τα παιδιά. Όταν ένας πεινασμένος λύκος, αντιμέτωπος με έναν εξαντλημένο βιότοπο θηραμάτων και περιορισμένη πρόσβαση σε ζώα, συναντά τέτοια ευάλωτα παιδιά, γίνονται πιο πιθανοί στόχοι.

    «Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχουμε γίνει μάρτυρες κρουσμάτων επιθέσεων λύκων σε παιδιά», μου είπε ο Yadvendradev Jhala, κορυφαίος Ινδός επιστήμονας και οικολόγος. Οι τρέχουσες επιθέσεις λύκων στο Uttar Pradesh είναι πιθανώς το τέταρτο τέτοιο κύμα σε τέσσερις δεκαετίες.

    Το 1981-82, επιθέσεις λύκων στο Bihar στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 13 παιδιά. Μεταξύ 1993 και 1995, άλλα 80 παιδιά δέχθηκαν επίθεση, αυτή τη φορά από πέντε αγέλες λύκων στην περιοχή Hazaribagh της περιοχής.

    Το πιο θανατηφόρο επεισόδιο σημειώθηκε σε διάστημα οκτώ μηνών το 1996, όταν τουλάχιστον 76 παιδιά από περισσότερα από 50 χωριά στο Uttar Pradesh δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα 38 θανάτους. Οι δολοφονίες σταμάτησαν αφού οι αρχές σκότωσαν 11 λύκους. Τα μέσα ενημέρωσης τους περιέγραψαν ως «ανθρωποφάγους» λύκους.

    Ο Jhala και ο συνάδελφός του Dinesh Kumar Sharma διεξήγαγαν μια σχολαστική έρευνα για τις δολοφονίες του 1996, εξετάζοντας υπολείμματα σωμάτων, τρίχες λύκου, καλύβες χωριών, πυκνότητα πληθυσμού, ζώα και εκθέσεις αυτοψίας. Οι τρέχουσες επιθέσεις στο Uttar Pradesh μοιάζουν τρομακτικά με τα ευρήματά τους πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

    Και στις δύο περιπτώσεις, παιδιά σκοτώθηκαν και καταναλώθηκαν μερικώς, δείχνοντας σημάδια από δάγκωμα στο λαιμό τους και τραύματα από τρυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

    Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα, με παιδιά να κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους στην καρδιά των χωριών. Τα θύματα ανακαλύπτονταν συχνά σε ανοιχτούς χώρους, όπως αγροκτήματα ή λιβάδια.

    Όπως και σήμερα, οι επιθέσεις λύκων το 1996 έγιναν σε χωριά κοντά σε όχθες ποταμών, που περιβάλλονταν από φάρμες ρυζιού και ζαχαροκάλαμου και βαλτώδεις ελαιώνες.

    Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν πολυσύχναστα χωριά και μεγάλο αριθμό ευάλωτων παιδιών από φτωχές αγροτικές οικογένειες, γεγονός που αύξησε τον κίνδυνο.Δεν είναι σαφές εάν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις γίνονται από μοναχικούς λύκους ή από αγέλες. Με βάση τα 30 χρόνια μελέτης του για τους λύκους, ο Jhala πιστεύει ότι ένας μόνο λύκος - όπως το 1996 - είναι πιθανώς υπεύθυνος για τις πρόσφατες δολοφονίες.

    Οι χωρικοί ανέφεραν ότι είδαν μια ομάδα πέντε έως έξι λύκων στα χωράφια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η μητέρα του 8χρονου που επέζησε είδε έναν μόνο λύκο να μπαίνει στο σπίτι της και να επιτίθεται στον γιο της.

    Για αιώνες, άνθρωποι και λύκοι στην Ινδία συνυπήρχαν ειρηνικά, χάρη στην παραδοσιακή ανοχή των κτηνοτροφικών κοινοτήτων, λένε οι ειδικοί της άγριας ζωής. Αυτή η μακροχρόνια συνύπαρξη επέτρεψε στους λύκους να επιμείνουν παρά τις συχνές συγκρούσεις, ιδιαίτερα για τα ζώα. Ωστόσο, οι καιροί έχουν αλλάξει και η πρόσφατη αύξηση των επιθέσεων έχει εγείρει νέες ανησυχίες.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Νέος Βουτζάς: Αυτοκτόνησε αστυνομικός - Ήταν πατέρας τριών παιδιών
    Νέος Βουτζάς: Αυτοκτόνησε αστυνομικός - Ήταν πατέρας τριών παιδιών

    Φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τη σύζυγό του η οποία του ζήτησε να χωρίσουν

    Τέλος στη ζωή του έβαλε αστυνομικός στον Νέο Βουτζά, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

    Ήταν πατέρας τριών παιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τη σύζυγό του η οποία του ζήτησε να χωρίσουν.
    Ο 35χρονος μπήκε στο Σώμα το 2011, υπηρετούσε στη Ραφήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch