Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 08:24

Βρετανικό Μουσείο: Γιατί εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση ο διευθυντής και ο αναπληρωτής διευθυντής του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα σοβαρά λάθη που έκαναν ο Χάρτβιγκ Φίσερ και ο Τζόναθαν Ουίλιαμς στη διαχείριση της υπόθεσης της μεγάλης κλοπής που αποκαλύφθηκε πρόσφατα

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλαν, τις τελευταίες δέκα ημέρες, οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου προκειμένου να υποβαθμίσουν το σοβαρότατο περιστατικό της κλοπής 2000 περίπου πολύτιμων αντικειμένων από τη συλλογή του και να αποποιηθούν των ευθυνών τους, εν τέλει ο διευθυντής του, Χάρτβιγκ Φίσερ αλλά και ο αναπληρωτής διευθυντής Τζόναθαν Ουίλιαμς εξαναγκάστηκαν χθες σε παραίτηση αναγνωρίζοντας, έστω και με καθυστέρηση, τους λάθος χειρισμούς που έγιναν.

Όταν στα τέλη Ιουλίου ο Γερμανός ιστορικός τέχνης ανακοίνωσε πως έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του στα τέλη του χρόνου, πριν λήξει το συμβόλαιο της θητείας του, η οποία ξεκίνησε το 2016, κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί τί κρυβόταν πίσω από αυτή την κίνηση. Περίπου δύο εβδομάδες μετά όμως η είδηση της κλοπής ενός μεγάλου αριθμού αντικειμένων από τις αποθήκες του μουσείου, αποκάλυψε το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής αποχώρησης του πρώτου μη Βρετανού διευθυντή του πασίγνωστου μουσείου.

Ο ίδιος βεβαίως επέμενε ότι η απόφασή του για πρόωρη αποχώρηση από τη θέση του δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την κλοπή, αποδείχτηκε ωστόσο ότι όλο αυτό ήταν μια οργανωμένη επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε το Βρετανικό Μουσείο με στόχο να περιορίσει τις διαστάσεις του σκανδάλου που είχε ήδη ξεσπάσει και απειλούσε την αξιοπιστία του.

Η τακτική αυτή αποδείχτηκε αναποτελεσματική καθώς τελικά ο Χάρτβιγκ Φίσερ εξαναγκάστηκε σε άμεση παραίτηση η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες το απόγευμα και συνοδευόταν από μια αυτοδιάψευση των όσων είχε προσφάτως ισχυριστεί: «Είναι προφανές πως το μουσείο δεν ανταποκρίθηκε όσο ολοκληρωμένα θα έπρεπε στις προειδοποιήσεις του 2021 και στο πρόβλημα που έχει πλέον αναδειχθεί πλήρως. Η ευθύνη για την αποτυχία αυτή πρέπει τελικά να βαρύνει τον διευθυντή. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει το μουσείο είναι εξαιρετικά σοβαρή. Πιστεύω ειλικρινά ότι θα ξεπεράσει αυτή τη στιγμή και θα βγει ισχυρότερο, αλλά δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η παρουσία μου αποδεικνύεται αποπροσανατολιστική» παραδέχτηκε στην επίσημη δήλωση της παραίτησής του ενώ ανακάλεσε επίσης τα αρνητικά σχόλια που έκανε για τον άνθρωπο ο οποίος ανακάλυψε την κλοπή και ενημέρωσε το μουσείο.

Λίγες μόλις ώρες μετά την παραίτηση του Φίσερ ακολούθησε και αυτή του αναπληρωτή διευθυντή Τζόναθαν Ουίλιαμς ο οποίος πρώτος παρέλαβε, το 2021, τα στοιχεία που είχε με πολύ κόπο συγκεντρώσει ο Δανός έμπορος τέχνης και ιστορικός Ιτάι Γκράντελ και αποδείκνυαν πως ο επί 30 χρόνια εργαζόμενος του μουσείου και υπεύθυνος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρισκόταν πίσω από τις κλοπές πάνω από 1500 αντικειμένων - χρονολογούνται από το 1.500 π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ - τα οποία έκαναν φτερά, σταδιακά και χωρίς απολύτως κανείς να καταλάβει το παραμικρό. Αντί για «ευχαριστώ», όμως, έλαβε, μετά από μήνες, την απάντηση πως οι ισχυρισμοί του ήταν αβάσιμοι.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν έγινε πράγματι ενδελεχής έρευνα, εάν τα κλοπιμαία ήταν καταγραμμένα στους καταλόγους έτσι ώστε να μπορούν να τεκμηριωθούν, αν οι καταγγελίες υποτιμήθηκαν ή αποκρύφθηκαν σκοπίμως προκειμένου να μην εκτεθεί διεθνώς το μουσείο σε μια περίοδο που αρκετές χώρες ζητούν την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών τους με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ελλάδας και των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αποδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα συστήματα ασφαλείας του μουσείου.

Η επί της ουσίας έρευνα ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, με εντολή του Προέδρου του μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, και έφερε στο φως τις συνεχιζόμενες κλοπές που γίνονταν, τουλάχιστον από το 2016 και μετά με επικεφαλής, έναν από τους παλαιότερους και πιο έμπιστους εργαζόμενούς του.

Την υπόθεση έχουν ήδη αναλάβει οι αστυνομικές αρχές, ο βασικός ύποπτος που έχει απολυθεί κλήθηκε προχθές για κατάθεση ενώ το Βρετανικό Μουσείο καλείται να διαχειριστεί μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του εν όψει μάλιστα και την μεγάλης ανακαίνισης που προετοιμάζεται για το άμεσο μέλλον.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 08:33

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Μαθητής ξυλοκόπησε διευθυντή Γυμνασίου επειδή ενημέρωσε τους γονείς του ότι έκανε κατάληψη
    Ηράκλειο: Μαθητής ξυλοκόπησε διευθυντή Γυμνασίου επειδή ενημέρωσε τους γονείς του ότι έκανε κατάληψη

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής έστησε καρτέρι στον διευθυντή σήμερα το πρωί

    Επίθεση από μαθητή της Β΄ Γυμνασίου δέχτηκε το πρωί, διευθυντής σχολείου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
    Το επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, με τον διευθυντή να δέχεται επίθεση την ώρα που βγήκε από το αυτοκίνητό του για να μπει στο σχολείο.
    Όπως είπε ο ίδιος στο Cretalive, ο μαθητής τον περίμενε και άρχισε να του ζητάει εξηγήσεις επειδή οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν στην ομάδα των καταληψιών που είχαν κλείσει το σχολείο χθες, Πέμπτη.
    Σύμφωνα με το θύμα της επίθεσης, έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο από το χτύπημα που δέχτηκε ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον εκπαιδευτικό στο νοσοκομείο.
  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • Πάτρα: Κατάληψη στο 19ο Γυμνάσιο όπου πατέρας ξυλοκόπησε τον γυμνασιάρχη
    Πάτρα: Κατάληψη στο 19ο Γυμνάσιο όπου πατέρας ξυλοκόπησε τον γυμνασιάρχη

    Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 19ου Γυμνασίου Πατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και συμπαράστασης στον γυμνασιάρχη τους , που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα χθες.

    Διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό βίας σε βάρος του Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου Πατρών, από πατέρα μαθητή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

    Εξάλλου το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου τους και σε ανακοίνωση επισημαίνει:

    Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στον συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, είναι κτύπημα κατά του δημόσιου σχολείου και όσων το υπηρετούν.

    Αυτή η ενέργεια που στρέφεται κατά ενός εκπαιδευτικού με δεδομένες παιδαγωγικές ευαισθησίες, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

    Συνέπεια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, τη στιγμή που δίνουν καθημερινά μάχες στα σχολεία για να ανατρέψουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ασφυκτικού πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων και πολύ φοβούμαστε ότι δε θα είναι και η τελευταία.

    Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Επεισόδιο σε Γυμνάσιο της Πάτρας: Πατέρας μαθητή χτύπησε τον Διευθυντή! - Τι προηγήθηκε
    Επεισόδιο σε Γυμνάσιο της Πάτρας: Πατέρας μαθητή χτύπησε τον Διευθυντή! - Τι προηγήθηκε

    Επεισόδιο σε Γυμνάσιο της Πάτρας, σημειώθηκε σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 πατέρας μαθητή χτύπησε τον Διευθυντή του σχολείο, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

    Νωρίτερα, φέρεται ο γιος του να διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του, σύμφωνα με τον ίδιο- κι ενώ η σύζυγός του πήγε στο Διευθυντή για τη διευθέτηση του ζητήματος, δεν φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένη από τη στάση του Διευθυντή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το επεισόδιο.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Παραιτήθηκε ο Τιερί Μπρετόν από Επίτροπός της Γαλλίας – Σε ρήξη με τη φον ντερ Λαίεν
    Παραιτήθηκε ο Τιερί Μπρετόν από Επίτροπός της Γαλλίας – Σε ρήξη με τη φον ντερ Λαίεν

    Ο Γάλλος Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με άμεση ισχύ, υποστηρίζοντας ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από το Παρίσι να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το νέο εκτελεστικό όργανο.

    Στην επιστολή παραίτησής του, την οποία ανήρτησε στο X, ανέφερε ότι η φον ντερ Λάιεν «πριν από λίγες ημέρες» ζήτησε από τη Γαλλία να αποσύρει το όνομά του ως επιλογή της για την Επιτροπή «για προσωπικούς λόγους» σε αντάλλαγμα για ένα «υποτιθέμενο χαρτοφυλάκιο με μεγαλύτερη επιρροή».

    «Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για τη σύνθεση του μελλοντικού Κολλεγίου, ζητήσατε από τη Γαλλία να αποσύρει το όνομά μου», έγραψε ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς σε επιστολή προς τη φον ντερ Λάιεν, η οποία αναρτήθηκε στο X. «Ως εκ τούτου, παραιτούμαι από τη θέση μου ως Ευρωπαίος Επίτροπος, με άμεση ισχύ», ανέφερε.

    Η φον ντερ Λάιεν, συνεχίζει την προσπάθειθά της να ολοκληρώσει τον κατάλογο των επιτρόπων της για τη δεύτερη θητεία της στην ηγεσία του διοικητικού οργάνου. Ήδη η ανακοίνωση της στελέχωσης της Κομισιόν, έχει αναβληθεί μία φορά.

    Ο Μπρετόν, πρώην στέλεχος επιχειρήσεων, ήταν επίτροπος βιομηχανίας και εσωτερικής αγοράς της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της, επιβλέποντας πολλές από τις σημαντικότερες πολιτικές, από τη βιομηχανική παραγωγή όπλων έως τη ρύθμιση των Big Tech.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ OLIVIER MATTHYS

  • Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ
    Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ

    Οκταμελής συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» τα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, έχοντας διαπράξει 19 κλοπές σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

    Πρόκειται για γυναίκες ρομά ηλικίας από 23 έως 44 ετών οι οποίες από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και τον Απρίλιο του ίδιου έτους είχαν διαπράξει ληστείες προιόντων συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η δράση της θηλυκής συμμορίας αποκαλύφθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -8- ημεδαπές, ηλικίας από 23 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

    Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 28.2.2024 έως την 27.4.2024, οι κατηγορούμενες είχαν διαπράξει -19- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, όπου είχαν αφαιρέσει προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου -1.500- ευρώ.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου η Βούλα Κεχαγιά
    ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου η Βούλα Κεχαγιά

    Μετά τον Μπάμπη Παπαδάκη, την παραίτησή της υπέβαλλε και η Βούλα Κεχαγιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Την παραίτηση της υπέβαλλε η Βούλα Κεχαγιά από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Υπέβαλα χθες την παραίτησή μου από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ευχαριστώ τον Στέφανο Κασσελάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου. Ευχαριστώ εκείνα τα στελέχη του κόμματος που με αντιμετώπισαν συντροφικά και εκείνους τους συνεργάτες που φρόντισαν για την άψογη συνεργασία μας», αναφέρει σε ανάρτησή της και προσθέτει: «Ευχαριστώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αγάπη με την οποία με περιέβαλε. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους του Τύπου και τα ΜΜΕ για την έντιμη - με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις - στάση τους απέναντί μου. Κοιτάω μπροστά».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο
    Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο

    Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι

    Σε επιστήμη είχε αναγάγει τις κλοπές κινητών τηλεφώνων ένας 16χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο (13/7) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής.

    Ο ανήλικος, τουλάχιστον από το τέλη του περασμένου μήνα, μετέβαινε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, και, αφού πλεύριζε τα τραπέζια στόχους στη συνέχεια εναπόθετε πάνω στα κινητά των θαμώνων φυλλάδια και ζητώντας οικονομική βοήθεια αποσπούσε την προσοχή τους, αφαιρώντας τις συσκευές.

    Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση του

    Ο 16χρονος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

    Στο πλαίσιο μάλιστα της προανακριτικής έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο