Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 14:07

Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλο - Δείτε εκπληκτικές εικόνες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι Μιχαήλ Κορνιγένκο, Αλεξάντρ Λίνικ και Ντένις Γεφρέμοφ έπεσαν από ένα αεροπλάνο Ilyushin-76 που πετούσε σε ύψος 10.500 μέτρων

Tρεις Ρώσοι έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ πέφτοντας την περασμένη εβδομάδα με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα της Γης στο Βόρειο Πόλο, σε μια αποστολή η οποία χρησίμευσε επίσης ως τεστ ενός νέου συστήματος επικοινωνιών για χρήση στην Αρκτική, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας οργανωτής του εγχειρήματος.
Οι Μιχαήλ Κορνιγένκο, Αλεξάντρ Λίνικ και Ντένις Γεφρέμοφ έπεσαν από ένα αεροπλάνο Ilyushin-76, που πετούσε σε ύψος 10.500 μέτρων, και έκαναν για περίπου δυόμισι λεπτά ελεύθερη πτώση πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους 1.000 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η πτώση τους καταγράφηκε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.
Και οι τρεις υπέστησαν κάποια κρυοπαγήματα στα μάγουλά τους, παρά το γεγονός ότι φορούσαν θερμαινόμενες κάσκες, δήλωσε ο οργανωτής Νικίτα Τσάπλιν. Καθώς έπεφταν με ταχύτητα πάνω από 300 χλμ/ώρα, η θερμοκρασία του αέρα, που ήταν γύρω στους -50 βαθμούς Κελσίου, ήταν αισθητή σαν -70 βαθμοί Κελσίου.

Προσγειώθηκαν κοντά στη ρωσική πολική βάση Μπαρνέο, όπου ο Τσάπλιν δήλωσε ότι μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν έναν σέρβερ χρησιμοποιώντας γεννήτριες ντίζελ και να συνδεθούν με ένα δορυφόρο. Ο εξοπλισμός είχε ριφθεί νωρίτερα από χαμηλότερο ύψος.

Οι επικοινωνίες στην Αρκτική πιθανολογείται ότι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία, καθώς χώρες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, ανταγωνίζονται για πόρους, για εμπορικές οδούς και για στρατιωτικό πλεονέκτημα.
Ο Τσάπλιν δήλωσε πως οι Ρώσοι μπόρεσαν να στείλουν δεδομένα μέσω ενός πειραματικού συστήματος, αν και παραδέχθηκε πως σ' αυτό το σημείο το σύστημα αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δυνατότητες της Iridium Communications Inc, η οποία έχει έδρα τις ΗΠΑ και προσφέρει κάλυψη και των δύο πόλων της Γης.

«Φυσικά η λύση μας είναι κάτι πιλοτικό, και πάλι όμως καταφέραμε, από τον σέρβερ μας, να συνδεθούμε με τον δορυφόρο μας και να διαβιβάσουμε δεδομένα», δήλωσε ο Τσάπλιν, ο οποίος είναι εταίρος και συνιδρυτής του ρώσου παρόχου RUVDS.

«Ασφαλώς δεν είναι ακόμα Iridium, όμως κάναμε μερικά μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό ήταν ο στόχος μας - να δούμε κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να κατασκευάσουμε μια λύση χαμηλού κόστους για να έχουμε πρόσβαση από ένα υπολογιστή σε ένα δορυφόρο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:45

Σχετικά Άρθρα

  • Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό
    Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα παγωμένα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

    Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα ιστιοφόρο που έμοιαζε με καταμαράν και ύψωνε μια κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι.

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε»

    «Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στα ύδατα της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενες στα ύδατα που εκτείνονται σε 1,58 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα (610.000 τετραγωνικά μίλια).

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε η περιφερειακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό θεμάτων μεταφορών. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

    Πού βρέθηκε το σκάφος

    Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, πρόσθεσε το πόστο.

    Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

    «Η επαφή μαζί τους χάθηκε»

    Οι αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη. «Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

    Το κανάλι Baza Telegram που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αφού ο 49χρονος αδελφός του και ο έφηβος πέθαναν ενώ παρασύρονταν.

    Οι πολύμηνες έρευνες μετά το ναυάγιο του σκάφους αποδείχθηκαν άκαρπες, προστίθεται.

    Δείτε το βίντεο της διάσωσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • Το αλεξίπτωτο που έγινε νυφικό – Η ιστορία μιας νύφης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
    Το αλεξίπτωτο που έγινε νυφικό – Η ιστορία μιας νύφης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
    Η αγάπη δεν χάνεται στον χρόνο αφού κλειδώνει με τις αναμνήσεις. Αυτό απέδειξε η Ruth Hensinger με το νυφικό που έφτιαξε από το αλεξίπτωτο του άνδρα της που σώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

    Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 19 Ιουλίου του 1947 και μάλιστα το νυφικό έβαλε η κόρη τους και η σύζυγος του γιου τους πριν γίνει δωρεά στο μουσείο «Smithsonian’s National Museum of American History»

    Πώς σώθηκε ο σύζυγός της

    Ο Claude Hensinger ήταν πιλότος και καθώς επέστρεφε στη βάση του μετά από έναν βομβαρδισμό στην Ιαπωνία τον Αύγουστο του 1994, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε πήρε φωτιά από πυρά του εχθρού και σώθηκε χάρη στο αλεξίπτωτό του. Χάρη σε αυτό κατάφερε να προσγειωθεί στο έδαφος και να μπορέσει να μείνει ζεστός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη ημέρα τον εντόπισαν οι συμπατριώτες του και επέστρεψε στην Αμερική σώος και αβλαβής.

    Την ίδια χρονιά γνώρισε την Ruth, την οποία ζήτησε σε γάμο την επόμενη χρονιά. Αντί για δαχτυλίδι της πρόσφερε το αλεξίπτωτό του και της είπε συγκινημένος: «Αυτό είναι το αλεξίπτωτο που μου έσωσε τη ζωή. Θέλω να φτιάξεις το νυφικό σου από αυτό».

    Η έμπνευση του νυφικού

    Η Ruth Hensinger έφτιαξε το νυφικό της από το αλεξίπτωτο που έσωσε τον αγαπημένο της και το σχέδιό του ήταν εμπνευσμένο από ένα φόρεμα που έβαλε η Βίβιαλ Λι στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» που έμεινε στην ιστορία ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών και της χάρισε το πρώτο βραβείο Όσκαρ.

    Τη φούστα του νυφικού την έραψε η ίδια, ενώ το βέλο τα ανέθεσε σε μια μοδίστρα της περιοχής της, την Hilda Buck. To φόρεμα πλέον βρίσκεται στο Smithsonian’s National Museum of American History.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η Ruth Hensinger δεν ήταν η μόνη που έραψε το νυφικό της από το ύφασμα του αλεξίπτωτου που έσωσε τον αγαπημένο της. Κι άλλες νύφες έπραξαν το ίδιο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Το γερμανικό αλεξίπτωτο του 1941

    Ένα νυφικό πλεγμένο από νήμα γερμανικού αλεξιπτώτου τον Μάιο του 1941, όταν ξεκινούσε η Μάχη της Κρήτης, που έφτιαξε μέσα στη δίνη του πολέμου η Ρεθυμνιώτισσα Ανδριανή Χαλκιαδάκη βρίσκεται στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στα Χανιά.

    Η ιστορία αυτού του χειροποίητου νυφικού, υπήρξε πηγή έμπνευσης για την Αμερικανίδα, φιλέλληνα δημοσιογράφο Mimi Seyferth που τo παρουσίασε μέσα από ένα 4σέλιδο αφιέρωμα στο ευρείας κυκλοφορίας αμερικανικό περιοδικό «PieceWork» το 2014 με τον τίτλο: «Ενα πλεκτό νυφικό φτιαγμένο από WWII αλεξίπτωτο».

    Το ασυνήθιστο πλεκτό, μεταξωτό νυφικό από γερμανικό αλεξίπτωτο δημιουργήθηκε από την Ανδριανή Χαλκιαδάκη την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου το ’41 στο Ρέθυμνο, χρησιμοποιώντας κλωστές από το νήμα που ήταν δεμένο στις αναρτήσεις του αλεξιπτώτου κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, όταν Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιτέθηκαν στη Μεγαλόνησο.

    Στις 20 Μαΐου του ’41 Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έπεσαν σε τέσσερις στοχευμένες ζώνες στις βόρειες ακτές της Κρήτης, μεταξύ αυτών και του Ρεθύμνου. Η Ανδριανή τότε ήταν 27 χρονών. Το μετάξι από το αλεξίπτωτο (κάθε ανάρτησή του είχε μήκος 21 μέτρα) χρώματος λευκού με πράσινο – καφέ ως καμουφλάζ ήταν ο μόνος τρόπος για να φτιάξει το νυφικό της, πριν τον γάμο της με τον Δημήτρη Αντωνακάκη τον Οκτώβριο του 1941.

    Πηγή: in.gr

  • Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντιδράσεις για Γερμανό διπλωμάτη που πέταξε με αλεξίπτωτο πάνω από τη Γάζα - Τον κατηγορούν ότι έδωσε την ιδέα στη Χαμάς
    Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντιδράσεις για Γερμανό διπλωμάτη που πέταξε με αλεξίπτωτο πάνω από τη Γάζα - Τον κατηγορούν ότι έδωσε την ιδέα στη Χαμάς

    Ένας πρώην απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γάζα καταγγέλλεται ότι έδωσε την ιδέα στη Χαμάς να χρησιμοποιεί αλεξίπτωτα πλαγιάς, το ίδιο μέσο που χρησιμοποίησαν οι μαχητές για να εισβάλουν στο Ισραήλ και να πραγματοποιήσουν την επίθεση από την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος.

    Ο Sven Kuhn von Burgsdorff, Γερμανός διπλωμάτης, δημοσίευσε βίντεο τον Ιούλιο που τον δείχνει να πραγματοποιεί «την πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Γάζα στην ιστορία». Καθώς πετούσε πάνω από τις ακτές της Γάζας φώναζε «λευτεριά στην Παλαιστίνη

    Ο τότε απεσταλμένος της ΕΕ φέρεται να έλεγε στους Παλαιστίνιους στο βίντεο πως μόλις ελευθερωθούν «μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα». Αλλά αντί να δει τους Παλαιστίνιους να κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς για αναψυχή όπως υποστήριζε, τέτοια αλεξίπτωτα χρησιμοποιήθηκαν από την Χαμάς για την εισβολή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άτομα.

    Το Ισραήλ κήρυξε έκτοτε πόλεμο στη Χαμάς και εξαπέλυσε καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, γεγονός που ώθησε τον von Burgsdorff να καταδικάσει το εβραϊκό κράτος, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει σημασία τι έκανε η Χαμάς», ανέφερε το Israel Hayom.

    Καταδίκασε την πτήση το Ισραηλινό ΥΠΕΞ

    Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ καταδίκασε τότε το θέαμα ως μια μορφή «προκλητικής» προπαγάνδας που εξυπηρετεί μόνο την ενίσχυση της Χαμάς.

    «Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης ξέχασε εδώ και πολύ καιρό ότι εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Συνεχίζει να εκπροσωπεί την παλαιστινιακή αφήγηση και να αποτελεί εργαλείο προπαγάνδας στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων που ελέγχουν τη Γάζα».

    Ένας εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στους Παλαιστίνιους δήλωσε στο Reuters ότι το αλεξίπτωτο πλαγιάς που χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο ανήκε στον von Burgsdorff.

    Ο von Burgsdorff εγκατέλειψε τη θέση του στη Γάζα τον Αύγουστο, αλλά συνέχισε να εκφράζει την αντίθεσή του στις ενέργειες του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, με πιο πρόσφατες τις αεροπορικές επιδρομές του.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Μεθυσμένοι Ρώσοι προκάλεσαν πανικό
    Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Μεθυσμένοι Ρώσοι προκάλεσαν πανικό

    Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν σε πτήση από το Μάντσεστερ της Αγγλίας στο Νταλαμάν της Τουρκίας δύο Ρώσοι υπήκοοι με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα της καμπίνας και στη συνέχεια λόγω της διατάραξης της ασφάλειας της πτήσης πραγματοποιήθηκε η έκτακτη προσγείωση.

    Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης. Σε έρευνα του χώρου και συγκεκριμένα στη θέση που καθόταν, βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

    Σε βάρος των δύο Ρώσων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και έτερες παραβάσεις του Αεροπορικού Κώδικα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Μυστηριώδη βουητά καταγράφηκαν στη στρατόσφαιρα – Η περίεργη ηχογράφηση
    Μυστηριώδη βουητά καταγράφηκαν στη στρατόσφαιρα – Η περίεργη ηχογράφηση

    Τεράστια ηλιακά μπαλόνια εστάλησαν στα 2,1χλμ από την επιφάνεια της Γης για να ηχογραφήσουν ήχους από τη στρατόσφαιρα. Και τα μικρόφωνά τους κατέγραψαν ορισμένους… ανεξήγητους ήχους.

    Η στρατόσφαιρα είναι το δεύτερο στρώμα της ατμόσφαιρας και στο χαμηλότερο επίπεδό της υπάρχει το όζον, που απορροφά και διασπείρει την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

    Ο αραιός και ξηρός αέρας της στρατόσφαιρας, όπου φτάνουν τα μετεωρολογικά μπαλόνια, είναι ένα ήρεμο ατμοσφαιρικό στρώμα, το οποίο σπάνια διαταράσσεται.

    Ο Ντάνιελ Μπόουμαν, επικεφαλής ερευνητής στα Εθνικά Εργαστήρια Σάντια στο Νέο Μεξικό, εμπνεύστηκε να εξερευνήσει τους ήχους της στρατόσφαιρας όταν γνώρισε τους χαμηλής συχνότητας ήχους που παράγονται από τα ηφαίστεια.

    Πρόκειται για τους υπόηχους, που δεν μπορεί να τους ακούσει το ανθρώπινο αυτί.

    Ο Μπόουμαν και οι φίλοι του είχαν στο παρελθόν στείλει μετεωρολογικά μπαλόνια με κάμερες για «να βγάλουν φωτογραφίες το σκοτεινό ουρανό, με τη Γη από κάτω» και είχαν καταφέρει να κατασκευάσουν τα δικά τους ηλιακά μετεωρολογικά μπαλόνια.

    Ο ερευνητής πρότεινε να τοποθετηθούν στα μπαλόνια μαγνητοφωνάκια υπόηχων για να καταγραφούν οι ήχοι των ηφαιστείων.

    Στη συνέχεια, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και ο σύμβουλός του, Τζόναθαν Λες από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Τσάπελ Χιλ, κατάλαβαν «ότι κανένας δεν είχε βάλει μικρόφωνα σε μπαλόνια στη στρατόσφαιρα για περίπου μισό αιώνα», όπως είπε ο ίδιος ο Μπόουμαν.

    Τα μπαλόνια μπορούν να ανεβάσουν τα μικρόφωνα σε διπλάσιο ύψος από τα εμπορικά αεροπλάνα.

    Ο Μπόουμαν, μιλώντας μέσω email στο CNNi, είπε ότι τα μπαλόνια τους κατέγραψαν ήχους από την επιφάνεια της θάλασσας, χημικές εκρήξεις, κεραυνούς, τη σύγκρουση κυμάτων, αεροσκάφη, ήχους της πόλης, εκτοξεύσεις πυραύλων, σεισμούς, μαχητικά ή ακόμη και τρένα.

    «Έχουμε καταγράψει, επίσης, και ήχους η προέλευση των οποίων είναι ασαφής» υπογράμμισε ο ίδιος.

    Ο ερευνητής μοιράστηκε τα ευρήματά του την Πέμπτη στην 184η συνάντηση της Ακουστικής Εταιρείας των ΗΠΑ στο Σικάγο.

    Μια από τις ηχογραφήσεις, που μοιράστηκε με τους συναδέλφους του ο Μπόουμαν, και προέρχεται από μπαλόνι της NASA που έκανε το γύρο της Ανταρκτικής, περιέχει υπόηχους κυμάτων που συγκρούονται, τα οποία ακούγονταν σαν να αναστενάζει κάποιος.

    Ωστόσο, άλλοι ήχοι είναι απροσδιόριστοι.

    «Στη στρατόσφαιρα υπάρχουν ορισμένα μυστηριώδη σήματα υπόηχων, που παρουσιάζονται αρκετές φορές ανά ώρα σε ορισμένες πτήσεις, αλλά η πηγή τους είναι εντελώς άγνωστη» είπε ο Μπόουμαν.

    Ο ερευνητής και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν μπαλόνια της NASA και άλλων υπηρεσιών για τις ανάγκες των μελετών τους, ωστόσο έχουν αποφασίσει να κατασκευάσουν και τα δικά τους μπαλόνια.

    Το κόστος κατασκευής είναι εξαιρετικά χαμηλό, περίπου 50 δολάρια, και μια ομάδα μπορεί να το έχει έτοιμο μέσα σε 3,5 ώρες.

    Αποκρυπτογραφώντας μυστηριώδεις ήχους

    Ο Μπόουμαν εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια των πτήσεων των μπαλονιών έχουν καταγραφεί πολλοί ήχοι, την πηγή των οποίων δεν κατανοούμε.

    Ενδεχομένως να πρόκειται για κάποια φοβερή καταιγίδα, ένα τρένο ή κάτι άλλο αντίστοιχα βαρετό -αλλά είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει εκεί πάνω, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα.

    Η Σάρα Άλμπερτ, γεωφυσικός στα Εθνικά Εργαστήρια Σάντια, διερευνά ένα «κανάλι ήχου» -έναν «αγωγό» που μεταφέρει ήχους σε μεγάλες αποστάσεις μέσα στην ατμόσφαιρα.

    Έχει καταγράψει τον ήχο εκτόξευσης πυραύλων και άλλους άγνωστους ήχους.

    «Ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιο ήχο που εγκλωβίζεται στο κανάλι αλλά συνεχίζει να ακούγεται, μέχρι να παραμορφωθεί εντελώς» λέει ο Μπόουμαν.

    Ο Μπόουμαν και η Άλμπερτ θα συνεχίζουν να διερευνούν τους ήχους αυτούς για να κατανοήσουν από πού προέρχονται τα περίεργα αυτά βουητά της στρατόσφαιρας και γιατί δεν καταγράφονται σε κάθε πτήση αλλά περιστασιακά.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να μπουν σε εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία - «Είναι κατάσκοποι», λέει ο Ράμα
    Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να μπουν σε εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία - «Είναι κατάσκοποι», λέει ο Ράμα

    Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός προσπάθησαν να εισέλθουν σε εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία, τραυματίζοντας τους δύο στρατιώτες που τους εμπόδισαν, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο το βράδυ το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.

    «Τρεις πολίτες με ρωσικά και ουκρανικό διαβατήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο» στην πόλη Γκραμς στην κεντρική Αλβανία, ανέφερε το υπουργείο.

    «Οι αξιωματικοί που φυλούσαν το εργοστάσιο αντέδρασαν αμέσως, αλλά στη διάρκεια των προσπαθειών τους να σταματήσουν τους τρεις ξένους πολίτες δύο από τους στρατιώτες μας τραυματίστηκαν», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι τρεις δράστες έχουν συλληφθεί.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο 24χρονος Ρώσος πολίτης που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Μ.Ζ. εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες.

    Αφού έγινε αντιληπτός, «χρησιμοποίησε νευροπαραλυτικό σπρέι εναντίον δύο φρουρών» προκειμένου να διαφύγει .

    Στη συνέχεια συνελήφθη.

    Οι δύο άλλοι δράστες, μία 33χρονη Ρωσίδα που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Σ.Τ. και ένας 25χρονος Ουκρανός με τα αρχικά Φ.Α επίσης συνελήφθησαν στον χώρο του εργοστασίου.

    Οι δύο Αλβανοί στρατιώτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στα Τίρανα, έχοντας τραυματιστεί στα μάτια.

    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι τα τρία αυτά πρόσωπα «είναι ύποπτα για κατασκοπεία».

    Η στρατιωτική αστυνομία, η υπηρεσία Πληροφοριών και η αντιτρομοκρατική έχουν σπεύσει στο σημείο για να ερευνήσουν το συμβάν.

    Στο παρελθόν το εργοστάσιο αυτό παρήγαγε το ρωσικό τουφέκι ΑΚ-47. Πλέον, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, χρησιμοποιείται για την αποσυναρμολόγηση παλαιών όπλων.

    Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009.

    Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ/EPA/ARIS OIKONOMOU / POOL

  • Θρίλερ στον αέρα μεταξύ Κορινθίας και Αχαΐας: Μαχητικά διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές
    Θρίλερ στον αέρα μεταξύ Κορινθίας και Αχαΐας: Μαχητικά διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές

    Οι πιλότοι των μαχητικών δεν είχαν ενημερωθεί ότι στο σημείο υπήρχε αεραθλητική δραστηριότητα

    Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία παραλίγο τραγωδία που πήγε να σημειωθεί στις 22/6/2022 στην πεδιάδα του Φενεού, ανάμεσα στην Αχαΐα και στην Κορινθία, με μαχητικά αεροσκάφη και ανεμοπτεριστές.

    Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το OPEN το πρωί της Παρασκευής (8/6), ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας διασταυρώθηκε ξαφνικά με δύο ανεμοπτεριστές, που έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς.

    Όταν ο σχηματισμός προσέγγισε την περιοχή στις 12:57, βρέθηκαν μπροστά τους τα δύο αυτά αλεξίπτωτα, χωρίς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να γνωρίζουν ότι υπήρχε αεραθλητική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο.

    Είναι χαρακτηριστικό πως το ένα αεροσκάφος πέρασε από το πρώτο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά σε δυστύχημα, καθώς ακόμα και από τα καυσαέρια, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα για τους δύο ανεμοπτεριστές.

    Οι πιλότοι επικοινώνησαν με το αρμόδιο κέντρο ελέγχου, και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποβληθεί κάποιο σχετικό σχέδιο πτήσης, κάτι που πρέπει να γίνεται.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Ρώσοι χάκαραν τηλεοπτικό κανάλι και μετέδωσαν ψεύτικο μήνυμα Ζελένσκι - «Παραδώστε τα όπλα»
    Ρώσοι χάκαραν τηλεοπτικό κανάλι και μετέδωσαν ψεύτικο μήνυμα Ζελένσκι - «Παραδώστε τα όπλα»

    «Προσοχή! Μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι -Το να είμαι πρόεδρος δεν ήταν τόσο εύκολο, πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις», φερόταν να λέει μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν γίνεται μόνο στα πεδία των μαχών με πυρά, βομβαρδισμούς και οδοφράγματα. Οι Ρώσοι βάλλουν με διάφορους τρόπους την Ουκρανία. Ένας από αυτούς είναι οι τηλεοπικοινωνίες που τον 21ο αιώνα έχουν κομβική σημασία.

    Ρώσοι χάκερς φέρονται να πήραν τον έλεγχο της λεζάντας του ουκρανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Ukraine24, στην οποία εμφανίστηκε για λίγο η «πληροφορία» ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από τους Ουκρανούς να καταθέσουν τα όπλα.

    «Προσοχή! Μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι! Αγαπητοί Ουκρανοί! Αγαπητοί αμυνόμενοι! Το να είμαι πρόεδρος δεν ήταν τόσο εύκολο. Πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις», έγραφε το μήνυμα και συνέχιζε καλώντας τους Ουκρανούς να παραδοθούν.

    Όπως είναι προφανές, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για επίθεση από Ρώσους χάκερς. Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε άμεσα βίντεο διαψεύδοντας την «πληροφορία».

    The broadcast of the TV channel Ukraine-24 was hacked, and a fake appeal by Zelenskyy to lay down arms to the military appeared on the running line below pic.twitter.com/TdhLKOP81R

    — NEXTA (@nexta_tv) March 16, 2022
    Πηγή: protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο