Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 12:09

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Χεζμπολάχ: «Να σταματήσει να απειλεί την Κύπρο»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση προς τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα μετά τις απειλές του εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε «εμείς και οι εταίροι μας είμαστε ξεκάθαροι: η Χεζμπολάχ και άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν αυτή τη σύγκρουση να επεκτείνεται στον Λίβανο ή στην ευρύτερη περιοχή. Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο και τον λιβανικό λαό και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μιλερ κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, πρόσθεσε πως «προφανώς αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικά. Η Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσει να απειλεί οποιονδήποτε. Προτιμάμε η Χεζμπολάχ να επιδιώξει διπλωματική λύση».

Για την συνάντηση Μπλίνκεν - Κόμπο

Ο κ. Μίλερ αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Άντονι Μπλίνκεν με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Μίλησε για «απίστευτα παραγωγική συνάντηση», προσθέτοντας πως ο ΥΠΕΞ «Μπλίνκεν ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κύπρου για το έργο που έχει κάνει προκειμένου να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας. Και θέλω απλώς να το επισημάνω ξανά, ότι η Κύπρος έχει πραγματικά διαδραματίσει βασικό ρόλο ως χώρα οργάνωσης για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα, που βοηθά αθώους Παλαιστίνιους, που προσφέρει τρόφιμα σε αθώους Παλαιστίνιους. Το γιατί η Χεζμπολάχ να επιτεθεί σε μια χώρα εν μέσω αυτού του σημαντικού ανθρωπιστικού ρόλου που διαδραματίζει, γιατί εξαπέλυσε αυτού του είδους τη λεκτική επίθεση είναι κάτι που με ξεπερνά».

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 13:29

Σχετικά Άρθρα

  • Τι θα μας συμβεί εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαλύσει τη Google;
    Τι θα μας συμβεί εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαλύσει τη Google;

    Ειδικός από το Πανεπιστήμο του Λάνκαστερ (Ηνωμένο Βασίλειο) εξηγεί τι σημείναι στην πράξη η διάλυση της Google σε κομμάτια

    Υπό την άμεση απειλή διάλυσής της βρίσκεται αντιμέτωπος η Google καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θέλει να τιθασεύσει τον τεχνολογικό γίγαντα που έχει εξελιχθεί σε πανίσχυρο πόλο εξουσίας.

    Αν και αυτό είναι ακόμα μια μακρινή προοπτική, εξετάζεται μετά από μια σειρά αποφάσεων στις ΗΠΑ και την ΕΕ που υποδηλώνουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν όλο και περισσότερο από την ισχύ που συγκεντρώνουν οι εταιρείες αιχμής στην τεχνολογία.

    Σύμφωνα με τον Λέκτορα Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, Ρενό Φουκάρ, εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει και περάσει αυτό και από τα δικαστήρια, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η εταιρεία θα χωριστεί σε ξεχωριστές οντότητες -μηχανή αναζήτησης, διαφημιστική εταιρεία, ιστότοπος βίντεο, εφαρμογή χαρτογράφησης (google map)- που δεν θα επιτρέπεται να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ τους

    Τι θα πετύχαινε όμως η διάλυση αυτών των τεχνολογικών κολοσσών για τους καταναλωτές; Ο Φουκάρ υποστηρίζει με άρθρο στο The Conversation πως όσοι τάσσονται υπέρ του «σεισμού» στη Silicon Valley, με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν ότι θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και περισσότερες επιλογές.

    Το καλύτερο σενάριο θα μπορούσε υπάρχει διαλειτουργικότητα ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα και εφαρμογές πχ. WhatsApp. Εξάλλου, η αποστολή και λήψη μηνυμάτων από διαφορετικές εφαρμογές είναι πλέον τόσο συνηθισμένη που μόλις και μετά βίας το παρατηρείτε.

    Με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσατε να στείλετε ένα email από το Gmail στο Hotmail το 2024, μπορείτε πλέον να επιλέξετε από μια σειρά εφαρμογών κοινωνικών μέσων -μαζί με το Instagram, το TikTok και το Snapchat- με κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται σε ένα δίκτυο εύκολα προσβάσιμα μέσω άλλου.

    Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ύπαρξη ανταγωνιστικών εφαρμογών κάνει τους καταναλωτές λιγότερο «τεμπέληδες»…

    «Επιλέγετε μια εφαρμογή επειδή σας αρέσει η εμφάνισή της ή ο τρόπος που φιλτράρει και παρουσιάζει περιεχόμενο – όχι μόνο επειδή όλοι οι άλλοι συμμετέχουν σε αυτήν.

    Επίσης, η επιλογή ενός εστιατορίου θα μπορεί να διευκολύνεται από τις κριτικές που έχουν κάνει άλλα άτομα ανεξαρτήτως της εφαρμογής που χρησιμουποιούνε.

    Η διαφήμιση προϊόντων και το περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη δεν υπάρχε πρακτικά, καθώς η εφαρμογή χαρτογράφησης δεν θέλει να διακινδυνεύσει να δώσει συμβουλές που δεν θέλει ο χρήστη. «Εάν το έκανε, απλώς θα μεταβείτε σε έναν ανταγωνιστή που παρέχει ανώτερη υπηρεσία».

    «Αυτό το αυξημένο επίπεδο ανταγωνισμού είναι κεντρικό για όσους υποστηρίζουν τη διάλυση της μεγάλης τεχνολογίας» συνεχίζει ο Φουκάρ. «Αντί οι προγραμματιστές εφαρμογών να πρέπει να πληρώνουν το 30% των πωλήσεών τους στην Google ή την Apple, θα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα καταστήματα εφαρμογών, όλα ανταγωνίζονται για να προσφέρουν τις καλύτερες εφαρμογές μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους τους. Η θεωρία είναι ότι η αγορά εφαρμογών -και η τεχνολογική καινοτομία- θα ευδοκιμήσουν ως αποτέλεσμα».

    Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ύπαρξη ανταγωνιστικών εφαρμογών κάνει τους καταναλωτές λιγότερο τεμπέληδες και αναγκάζει τις επιχειρήσεις να προσφέρουν καλύτερα προϊόντα και καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής.

    Καλά νέα για την ιδιωτικότητα

    Σήμερα η Google κατέχει τα δεδομένα των χρηστών της τα οποία μπορεί να πουλάει σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Φουάρ, μεγάλη επιπλέον αλλαγή που θα μπορούσε να προέλθει από τη διάλυση μεγάλων τεχνολογιών είναι ότι μπορεί τελικά να γίνουμε οι μοναδικοί κάτοχοι των δεδομένων.

    «Δυνητικά, θα είστε ο μόνος με πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησής σας – τα προϊόντα που αναζητήσατε, αυτά που αγοράσατε και αυτά που σχεδόν αγοράσατε. Θα σας ανήκουν οι πληροφορίες σχετικά με το πού πήγατε για μεσημεριανό γεύμα, τι παραγγείλατε και πόσα ξοδέψατε» λέει ο λέκτορας.

    Σε αυτές τις πληροφορίες εντάσσονται βίντεο που μας κάνουν να γελάμε, τη βιβλία που αφήσαμε στη μέση, ή ο δρόμος που παίρνουμε για τη δουλειά μας, ή αν γνωρίζαμε την/τον σύντροφό μας από το διαδίκτυο από το τραπέζι προσθέτοντας και πληροφορίες όπως ο τρόπος μετακίνησής μας, .

    Σε έναν τέτοιο φανταστικό σενάριο ο Φουκάρ αναφέρει ότι «θα διατηρούσατε αυτά τα δεδομένα σε έναν κρυπτογραφημένο διακομιστή και διαφορετικές εταιρείες θα πρόσφεραν εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε και να διαχειριστείτε τις πληροφορίες σας. Όποτε το θέλατε, μπορείτε να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σας για δικούς σας σκοπούς».

    Ο χωρισμός είναι δύσκολο να γίνει

    Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι η διάσπαση μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας δεν είναι χωρίς κινδύνους. Μια προφανής συνέπεια είναι ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες θα ήταν λιγότερο κερδοφόρες.

    Αυτήν τη στιγμή, η Google και η Meta κερδίζουν (πολλά) χρήματα από τη διαφήμιση και αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή κατέχουν τόσες πολλές πληροφορίες για εμάς. Εάν δεν το έκαναν, μπορεί να καταλήξουν να χρεώνουν τους χρήστες για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

    Η διαλειτουργικότητα και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μπορεί επίσης να παρέχουν περισσότερο χώρο στους χειριστές εφαρμογών που είναι όμως απάτη, αναφέρει ο ειδικός. «Και ενώ περισσότερες επιλογές σχετικά με τις εφαρμογές μπορεί να είναι καλές για μερικούς, μπορεί να είναι προβληματικό για όσους βρίσκουν ήδη τη σύγχρονη τεχνολογία αρκετά προκλητική» λέει.

    Ωστόσο, προειδοποιεί ότι για τις ρυθμιστικές αρχές, η πρόκληση της σύγχρονης τεχνολογίας φαίνεται να είναι η αίσθηση της αδυναμίας. «Και αν αποφασίσουν να κάνουν τη ριζοσπαστική επιλογή και να διαλύσουν κυρίαρχες εταιρείες, θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά στον διαδικτυακό κόσμο για όλους μας» καταλήγει.

    Πηγή: In.gr
  • Ισραήλ: Νεκροί τρεις διοικητές της Χεζμπολάχ και περίπου 70 μαχητές σε 48 ώρες
    Ισραήλ: Νεκροί τρεις διοικητές της Χεζμπολάχ και περίπου 70 μαχητές σε 48 ώρες

    Το Ισραήλ επέκτεινε τις προειδοποιήσεις εκκένωσης σε πολλές κεντρικές γειτονιές στην πόλη-λιμάνι της Τύρου του νότιου Λιβάνου την Τετάρτη

    Οισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τρεις διοικητές της Χεζμπολάχ και περίπου 70 μαχητές στο νότιο Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες, μια ημέρα αφότου επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τον Χασέμ Σαφιεντίν, τον προφανή διάδοχο στην ηγεσία τη οργάνωσης.

    «Στον νότιο Λίβανο, τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού συνεχίζουν να πραγματοποιούν περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιδρομές κατά των τρομοκρατικών υποδομών και οργανισμών της Χεζμπολάχ», ανέφερε η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) σε δήλωσή της.

    «Την περασμένη ημέρα, τα στρατεύματα εξολόθρευσαν περίπου 70 τρομοκράτες σε χερσαίες και εναέριες επιδρομές», ανέφερε.

    Το Ισραήλ επέκτεινε τις προειδοποιήσεις εκκένωσης σε πολλές κεντρικές γειτονιές στην πόλη-λιμάνι της Τύρου του νότιου Λιβάνου την Τετάρτη, δίνοντας εντολή στους ανθρώπους να απομακρυνθούν βόρεια από την πόλη.

    Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια κλιμακούμενη επίθεση στον Λίβανο μετά από ένα χρόνο συνοριακών συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ, την πιο τρομερά οπλισμένη από τις δυνάμεις πληρεξουσίων του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή.

    Η επίθεση του Ισραήλ έδιωξε τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια Λιβανέζους από τα σπίτια τους και σκότωσε 2.530 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 63 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση του Λιβάνου.

    Την Τρίτη, ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Χασέμ Σαφιεντίν , του προφανούς διαδόχου του αρχηγού του Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση τον περασμένο μήνα.

    Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη Χεζμπολάχ στη δήλωση του Ισραήλ ότι σκότωσε τον Σαφιεντίν.

    "Φτάσαμε στον Νασράλα, τον αντικαταστάτη του και το μεγαλύτερο μέρος της ανώτερης ηγεσίας της Χεζμπολάχ. Θα προσεγγίσουμε οποιονδήποτε απειλεί την ασφάλεια των αμάχων του κράτους του Ισραήλ", δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι.

    Το Ισραήλ δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής κανένα σημάδι υποχώρησης στις εκστρατείες του στη Γάζα και στον Λίβανο, ακόμη και μετά τη δολοφονία αρκετών ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

    Διπλωμάτες λένε ότι το Ισραήλ σκοπεύει να κλειδώσει σε μια ισχυρή θέση πριν αναλάβει μια νέα αμερικανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μεταξύ της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

    Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιτέθηκε στο λιμάνι του Ισραήλ με drones δύο φορές, χτυπώντας «ζωτικούς» στόχους, ωστόσο ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ύδατα κοντά στο Εϊλάτ.

    Η Ισλαμική Αντίσταση, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η πολιτοφυλακή Χούτι της Υεμένης και διάφορες σιιτικές μουσουλμανικές ένοπλες ομάδες στο Ιράκ και τη Συρία, γνωστές ως «Άξονας Αντίστασης» στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, έχουν ορκιστεί να στηρίξουν τους Παλαιστίνιους στον αγώνα τους.

    Πηγή: NewsBomb.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WAEL HAMZEH
  • Ισραήλ: Ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ - Σκότωσαν και τον Ταμία της «μονάδας 4.400»
    Ισραήλ: Ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ - Σκότωσαν και τον Ταμία της «μονάδας 4.400»

    Στόχος του Ισραήλ να κόψει τις πηγές χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε στη Συρία ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ, αρμόδιο για μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής της.

    Αν και το όνομα του άνδρα δεν αποκαλύφθηκε, ήταν επικεφαλής της «μονάδας 4.400» και «υπεύθυνος για τις μεταφορές κεφαλαίων της Χεζμπολάχ» που εξασφαλίζονταν κυρίως χάρη στην πώληση ιρανικού πετρελαίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι.

    «Εξαλείφθηκε (...) πριν από μερικές ώρες στη Συρία», υποστήριξε.

    Φωτογραφία από τον φερόμενο ως επικεφαλής της μονάδας που σκοτώθηκε:

    Χθες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως βρέθηκε ένα καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από ένα νοσοκομείο της Βηρυτού, όπου η οργάνωση είχε αποθηκεύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά. Ο IDF, όπως ανέφερε, κατάφερε πλήγμα ακριβείας, όμως είναι πιθανόν τα χρήματα να είχαν μεταφερθεί.

    Η «μονάδα 4.400» είχε προηγουμένως επικεφαλής τον Μοχάμεντ Τζαφάρ Ξιρ, γνωστό επίσης ως σεΐχη Σάλαχ, που «διαχειριζόταν για χρόνια την κύρια πηγή εσόδων της οργάνωσης» και «εξαλείφθηκε» από το Ιράν σε «στοχευμένη επίθεση» στη Βηρυτό στις αρχές Οκτωβρίου.

    Η «μονάδα 4.400» φέρεται να ήταν αρμόδια για τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου που εκφορτώνεται στη Συρία και μεταπωλείται στον Λίβανο.

    Ο εκπρόσωπος Χαγκάρι υποστήριξε ακόμη ότι η Χεζμπολά εν μέρει χρηματοδοτείται από «εργοστάσια» στη Συρία, στην Υεμένη, στον ίδιο Λίβανο και στην Τουρκία — κράτος μέλος του NATO.

    Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα «εργοστάσια» αυτά.

    300 στόχους της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

    Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως έπληξε 300 στόχους συνδεόμενους με το κίνημα Χεζμπολά στον Λίβανο μέσα σε 24 ώρες, καθώς αποφάσισε να διευρύνει την επίθεσή του εναντίον της προσκείμενης στο Ιράν παράταξης βάζοντας πλέον στο στόχαστρο το οικονομικό σύστημά της, την ώρα που οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν πως εργάζονται προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος «το γρηγορότερο».

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να αρχίσει σήμερα στο Ισραήλ νέα περιοδεία στην Εγγύς Ανατολή, με διακηρυγμένο στόχο να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και να περιοριστεί η περιφερειακή κλιμάκωση.

    Στον Λίβανο χθες βράδυ έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στο νοσοκομείο Χαρίρι, τη μεγαλύτερη δημόσια δομή υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 24, στη νότια Βηρυτό, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

    Προηγουμένως, το υπουργείο έκανε λόγο για έξι νεκρούς, ανάμεσά τους παιδί, στην Μπααλμπέκ (ανατολικά) και τέσσερις εργαζόμενους σε υπηρεσία πρώτων βοηθειών συνδεόμενη με τη Χεζμπολά νεκρούς σε 24 ώρες στον Νότο, που σαρώνεται από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

    Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στοχοποίησε υπόγειο καταφύγιο του σιιτικού κινήματος που περιείχε κατ’ αυτόν «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια», στο πλαίσιο «σειράς πληγμάτων ακριβείας εναντίον οικονομικών συμφερόντων της Χεζμπολά».

    Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στις δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, η εθνική αεροπορική εταιρεία Middle East Airlines χρειάστηκε να μεταφέρει τις προσγειώσεις των αεροσκαφών της σε άλλον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού, διότι ο κύριος διάδρομος της εγκατάστασης βρίσκεται κοντά σε τοποθεσία όπου εξαπολύθηκε ισραηλινός βομβαρδισμός σε νότιο προάστιο της λιβανικής πρωτεύουσας.

    Αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβιχάι Αντραΐ, αξίωσε προηγουμένως οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν δυο τομείς αυτής της περιοχής, αναφερόμενος ιδίως σε περίμετρο κοντά στο αεροδρόμιο.

    Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε κάπου 30 στόχους συνδεόμενους με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό Αλ Καρντ αλ Χάσαν, θεσμό της Χεζμπολά, που έβαλε στο στόχαστρο σ’ όλο τον Λίβανο από προχθές Κυριακή.

    Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ-EPA/ MOHAMMED SABER
  • Reuters: Η ίδια η Μοσάντ έφτιαξε και «πούλησε» τους βομβητές που διέλυσαν τη Χεζμπολάχ
    Reuters: Η ίδια η Μοσάντ έφτιαξε και «πούλησε» τους βομβητές που διέλυσαν τη Χεζμπολάχ

    Η μπαταρία «φονικό σάντουιτς» και ο ρόλος της εταιρείας από την Ταϊβάν - Ένα από τα πλέον θεαματικά σε σχεδιασμό και εκτέλεση χτυπήματα ενάντια στη Χεζμπολάχ που ενεργοποίησε το Ισραήλ

    Τριάντα σχεδόν ημέρες μετά το χτύπημα με τους βομβητές στην καρδιά της Βηρυτού το οποίο «ακρωτηρίασε» τη Χεζμπολάχ, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυξάνουν τον «μύθο» γύρω από τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο εγχείρημα, που είναι με διαφορά το εντυπωσιακότερο σχέδιο στα χρονικά των μυστικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή.
    Το πρακτορείο Reuters το οποίο από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και υλοποιήθηκε το χτύπημα στην καρδιά της Βηρυτού, ερευνά τα «πως και τα γιατί» της συγκεκριμένης ιστορίας αναφέρει, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον της Χεζμπολάχ, ότι το όπλο του Ισραήλ δεν ήταν οι βομβητές.
    Σύμφωνα με τις συγκριμένες πηγές, η Μοσάντ γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο κινείται η σιιτική οργάνωση και έχοντας επί χρόνια μελετήσει κυρίως τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι έλεγχοι ασφαλείας, αποφάσισε να κατασκευάσει δική της μπαταρία (!). Η συγκεκριμένη μπαταρία παγιδεύτηκε με την εξαιρετικά ισχυρή εκρηκτική ύλη PETN (pentaerythritol tetranitrate) και συγκεκριμένα με 6 γραμμάρια.
    Επιπλέον το Ισραήλ όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα τοποθέτησε ως επιταχυντή μία εξαιρετικά εύφλεκτη πλαστική ύλη ανάμεσα στα εκρηκτικά και τους δύο πόλους της μπαταρίας.
    Επί της ουσίας οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ δημιούργησαν ένα «φονικό σάντουιτς» το οποίο είχε και μία πρόσθετη «φονική» και κομβικής σημασίας καινοτομία: δεν περιείχε μεταλλικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια έκανε όπως αποδεικνύεται την διαφορά καθώς κατά τον έλεγχο με ανιχνευτές μετάλλων από την Χεζμπολάχ όταν οι βομβητές – φονικά όπλα έφτασαν στη Βηρυτό δεν υπήρξε καμία ανησυχητική ένδειξη. Τα πακέτα στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες της Χεζμπολάχ και διανεμήθηκαν στα μέλη της σιιτικής με τη συνέχεια να είναι γνωστή και κυρίως εκρηκτική…

    Ακόμη ένα στοιχείο που ήρθε στο φως και δείχνει πως οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ σχεδίασαν με μεθοδικότητα κάθε τους βήμα προκειμένου να πλήξουν την καρδιά της Χεζμπολάχ, είναι και η εμπλοκή – συνεργασία με την εταιρεία από την Ταϊβάν που έχει την αποκλειστική διάθεση των βομβητών στην παγκόσμια αγορά.

    Είναι ήδη γνωστό πως η Μοσάντ δημιούργησε μία εταιρεία κέλυφος με έδρα την Βουδαπέστη αλλά αυτό συνέβη μόνο για να καταφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ να προσεγγίσουν την εταιρεία στην Ταϊπέι. Συγκεκριμένα πράκτορες της Μοσάντ υποδυόμενοι ανθρώπους από εταιρεία που είχε κατασκευάσει μία νέα μπαταρία πολύ μεγάλης διάρκειας έκαναν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της Apollo Systems προκειμένου να του ζητήσουν συνεργασία.

    Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αν και δεν εντυπωσιάστηκε από τον σχεδιασμό της μπαταρίας δέχθηκε να βάλει τον συγκεκριμένο τύπο μπαταριών στον κατάλογο με τα πρόσθετα προϊόντα που οι πελάτες του θα μπορούσαν κατόπιν παραγγελίας να λάβουν. Ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ και δεν έστειλε ποτέ φορτίο με φονικές μπαταρίες σε πελάτες ή στην Χεζμπολάχ, όπως άλλωστε είχε πει στα διεθνή μέσα που τον προσέγγισαν μερικές ώρες μετά τις αλυσιδωτές εκρήξεις στην Βηρυτό.

    Οι Ισραηλινοί δημιούργησαν και κατοχύρωσαν και κωδικό για τις δικές τους μπαταρίες ο οποίος είναι ο LI-BT783. Για να εξασφαλίσουν μάλιστα πως θα είναι αυτή η μπαταρία που τελικά θα έφτανε μαζί με τους βομβητές στα χέρια της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν μία «ηλεκτρονική εκστρατεία» διαφήμισης των δυνατοτήτων του προϊόντος τους. Χιλιάδες κριτικές και δημοσιεύσεις σε σελίδες πώλησης βομβητών διαφήμιζαν ως «must have» τις συγκεκριμένες μπαταρίες οι οποίες τελικά αποτέλεσαν και την επιλογή της Χεζμπολάχ…

    Στο τέλος της διαδρομής το «μακρύ χέρι» του Ιράν πλήρωσε ένα σημαντικό ποσό για την αγορά των συγκεκριμένων βομβητών και των μπαταριών που ήταν η αρχή του τέλους της οργάνωσης τουλάχιστον με την μορφή και την δομή που την ξέρουμε.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WAEL HAMZEH
  • Χεζμπολάχ: «Μπαίνουμε σε φάση κλιμάκωσης του πολέμου με το Ισραήλ» – «55 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες»
    Χεζμπολάχ: «Μπαίνουμε σε φάση κλιμάκωσης του πολέμου με το Ισραήλ» – «55 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες»

    Η Χεζμπολάχ συνεχίζει να συγκρούεται με τις IDF στον νότιο Λίβανο παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί από το Ισραήλ

    Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι θα «περάσει σε μια νέα και κλιμακούμενη φάση στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ», η οποία θα καταστεί σαφής τις επόμενες ημέρες.

    Η λιβανέζικη οργάνωση μπορεί να έχασε τον ηγέτη της, Χασάν Νασράλα αλλά συνεχίζει να συγκρούεται με το Ισραήλ

    Σε ανακοίνωσή της, η ένοπλη οργάνωση ανέφερε επίσης ότι οι στρατιωτικές απώλειες του Ισραήλ έχουν φθάσει περίπου τους 55 νεκρούς στρατιώτες και περισσότερους από 500 τραυματίες από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στον Λίβανο την 1η Οκτωβρίου.

    Καταστράφηκαν 20 τανκς λέει η Χεζμπολάχ

    Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης ότι κατέστρεψε 20 ισραηλινά άρματα μάχης Merkava, τέσσερις στρατιωτικές μπουλντόζες και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης στις πρόσφατες μάχες.

    Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:

    Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε μάχη στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

    Νεκροί είναι δύο αξιωματικοί και τρία μέλη της επίλεκτης Ταξιαρχίας Γκολάνι. Η κατάσταση τριών από τους επτά τραυματισμένους στρατιώτες χαρακτηρίζεται «σοβαρή».

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης του Ισραήλ, Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν έφοδο την Τετάρτη σε πολυώροφο κτίριο όπου εντόπισαν υπόγειες σήραγγες. Ήρθαν αντιμέτωποι με τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών. Στη διάρκεια της μάχης, σκοτώθηκαν οι τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ATEF SAFADI
  • Πολύνεκρες επιδρομές του Ισραήλ εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ - Πλήγμα στη Λαττάκεια της Συρίας
    Πολύνεκρες επιδρομές του Ισραήλ εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ - Πλήγμα στη Λαττάκεια της Συρίας

    16 άνθρωποι σκοτώθηκαν εχθές στη Ναμπατίγια, στη μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον κρατικών κτηρίων του Λιβάνου

    Ο δήμαρχος μεγάλης πόλης στον νότιο Λίβανο ήταν μεταξύ των 16 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον κτηρίων του δήμου της Ναμπατίγια, στη μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον κρατικών κτηρίων του Λιβάνου.
    Λιβανέζοι αξιωματούχοι επέκριναν το πλήγμα αυτό, από το οποίο τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι, εκτιμώντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ τώρα στρέφονται και κατά του κράτους του Λιβάνου.
    Οι Ισραηλινοί «στοχοθέτησαν σκοπίμως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στόχος της οποίας ήταν να εξετάσει την ανθρωπιστική κατάσταση και την κατάσταση των υπηρεσιών της πόλης», προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους εκτοπισμένους από τις ισραηλινές επιχειρήσεις, κατήγγειλε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι.
    Από τις 8 Οκτωβρίου 2023, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν καθημερινά πυρά. Τον προηγούμενο μήνα το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Λιβάνου με στόχο την εξάρθρωση της Χεζμπολάχ.
    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε ότι η «βίαιη απάντηση» του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου, έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφική ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, η οποία τώρα μεταφέρεται στον Λίβανο.

    «Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν γίνει στόχος και έχουν σκοτωθεί. Εκατοντάδες. Δεν υπάρχει ασφάλεια και προστασία ώστε να μπορεί να οργανωθεί με ικανοποιητικό τρόπο το ανθρωπιστικό έργο», κατήγγειλε ο Λέναρτσιτς στο περιθώριο εκδήλωσης της ASEAN στη Τζακάρτα. Χαρακτήρισε μάλιστα την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας «χονδροειδώς ανεπαρκή».

    Οι ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη έχουν αυξηθεί, αφού το Ισραήλ δήλωσε ότι θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του, που εξαπολύθηκε την 1η Οκτωβρίου.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι έπληξαν με βομβαρδιστικά Β-2 πέντε υπόγειες αποθήκες όπλων των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων εναντίον θέσεων των Χούθι τον Οκτώβριο.
    Οι Χούθι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας, έχουν εξαπολύσει σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από πέρυσι τον Νοέμβριο.

    Το Ισραήλ από την πλευρά του εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη λιμάνι Λαττάκεια της Συρίας νωρίς σήμερα το πρωί προκαλώντας το ξέσπασμα πυρκαγιάς, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Το πλήγμα αυτό είχε στόχο «αποθήκη όπλων», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το Ισραήλ κατηγορεί τακτικά τη Χεζμπολάχ ότι εισάγει όπλα μέσω της Συρίας.
    Εντολές απομάκρυνσης και συγκρούσεις

    Το Ισραήλ εξέδωσε πρώτη φορά εντολή εκκένωσης για τη Ναμπατίγια, μια πόλη με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, στις 3 Οκτωβρίου. Τότε ο δήμαρχος της πόλης Άχμεντ Χαλίλ είχε δηλώσει στο Reuters ότι δεν θα εγκαταλείψει τη Ναμπατίγια.

    Όταν ρωτήθηκε για το πλήγμα στην πόλη αυτή, ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνθήκες συγκεκριμένων επιθέσεων, αλλά πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Χεζμπολάχ δρα από περιοχές όπου υπάρχουν σπίτια αμάχων και στηρίζουν περιορισμένα πλήγματα με στόχο τη σιιτική οργάνωση.

    «Προφανώς δεν θέλουμε να βλέπουμε να καταστρέφονται ολόκληρα χωριά. Δεν θέλουμε να βλέπουμε να καταστρέφονται σπίτια αμάχων», πρόσθεσε.

    Χθες ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι έβαλε «εναντίον δεκάδων στόχων της Χεζμπολάχ» κοντά στη Ναμπατίγια, προπύργιο αυτού του σιιτικού κινήματος καθώς και της επίσης σιιτικής οργάνωσης Αμάλ, που είναι σύμμαχός του.

    Στην Κανά, «περισσότερα από 15 κτήρια καταστράφηκαν εντελώς, μια πραγματική καταστροφή», δήλωσε ένας διασώστης, ο Μοχάμεντ Ιμπραχίμ έπειτα από ισραηλινή επιδρομή.

    Ο στρατός του Ισραήλ επεσήμανε ότι κατέστρεψε δίκτυο τούνελ που χρησιμοποιούσε η δύναμη Ραντουάν της Χεζμπολάχ στο κέντρο πόλης, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει πολλές εκρήξεις κοντά σε κτήρια. Λιβανέζοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι το πλήγμα είχε στόχο την πόλη Μχάιμπιμπ.

    Τα ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Τάιρ Ντέμπα, κοντά στην Τύρο, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων, όπως μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ANI, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

    Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν επτά αεροπορικές επιδρομές σε διάστημα λιγότερων από 10 λεπτών εναντίον της πόλης Χιάμ, κοντά στα μεθόριο.

    Πλήγματα της ισραηλινής αεροπορίας στοχοθέτησαν την επαρχία Χερμέλ και την πόλη Ιαάτ, περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Μπααλμπέκ, στην κοιλάδα Μπεκάα.

    Χθες ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι «δήλωσε άμεσα στο Ισραήλ» ότι είναι «αντίθετος» σε πλήγματα εναντίον «πυκνοκατοικημένων περιοχών της Βηρυτού» και του ζήτησε «να μην απειλεί τις ζωές αμάχων», των κυανόκρανων του ΟΗΕ και των Λιβανέζων στρατιωτών.

    Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ έκανε λόγο για «βίαιες μάχες εκ του συστάδην» με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά σε ένα μεθοριακό χωριό. Πρόσθεσε ότι εκτόξευσε για τρίτη φορά μέσα σε 24 ώρες «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ και ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό άρμα μάχης «με τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο».

    Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, «περίπου 90 βλήματα» εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εναντίον του Ισραήλ. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα.

    Η Unicef χαρακτήρισε «καταστροφή για όλα τα παιδιά του Λιβάνου» την καταστροφή τουλάχιστον «28 εγκαταστάσεων υδροδότησης», που επηρεάζει «περισσότερους από 360.000 ανθρώπους», κυρίως στο νότιο Λίβανο, εκθέτοντας τα παιδιά σε ασθένειες όπως η χολέρα και η ηπατίτιδα.

    Εδώ και σχεδόν έναν μήνα τουλάχιστον 1.373 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημα στοιχεία. Ο ΟΗΕ έχει μετρήσει σχεδόν 700.000 εκτοπισμένους.

    Περίπου 50 Ισραηλινοί, στρατιώτες και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί την ίδια περίοδο.

    Πυρά εναντίον της UNIFIL

    Η αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι κυανόκρανοί της είδαν ισραηλινό άρμα μάχης να πυροβολεί εναντίον παρατηρητηρίου τους στην περιοχή Κφαρ Κελά. Καταστράφηκαν δύο κάμερες και το παρατηρητήριο υπέστη ζημιές.

    Ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι το περιστατικό ερευνάται.

    «Οι υποδομές και οι δυνάμεις της UNIFIL δεν είναι στόχος και κάθε παράτυπο περιστατικό θα εξετάζεται ενδελεχώς», τόνισε ο στρατός, ενώ πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ δρα «εδώ και πολλά χρόνια από εγκαταστάσεις που έχει τοποθετήσει μέσα ή δίπλα σε θέσεις της UNIFIL».

    Το Ισραήλ έχει ζητήσει από τον ΟΗΕ να μετακινήσει τα μέλη της UNIFIL που είναι ανεπτυγμένα στον νότιο Λίβανο μακριά από τη ζώνη των συγκρούσεων.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε από την πλευρά του, κατά την επίσκεψή του στο βόρειο Ισραήλ κοντά στη μεθόριο, ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ STR
  • Σφυροκόπημα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 50 ρουκέτες - Νέος βομβαρδισμός στον Λίβανο με 10 νεκρούς
    Σφυροκόπημα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 50 ρουκέτες - Νέος βομβαρδισμός στον Λίβανο με 10 νεκρούς

    Ακόμη μία νύχτα έντασης και βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή. Νέος συναγερμός στον Λίβανο το πρωί της Τετάρτης.

    Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. Η χθεσινή νύχτα ήταν φονική, με τουλάχιστον 10 ανθρώπους να σκοτώνονται και 15 να τραυματίζονται από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

    Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου.

    Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης τους ενοίκους ενός συγκεκριμένου κτιρίου στα νότια προάστια της Βηρυτού, με σχετική προειδοποίηση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

    Οι Ισραηλινοί, όπως αναφέρει το Reuters έπληξε να προάστια της Βηρυτού μετά από αρκετές ημέρες. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

    Το βράδυ της Τρίτης όμως δεν ήταν ήρεμο ούτε για τους κατοίκους του Ισραήλ, όπου η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες στα βόρεια.

    «Πολλά βλήματα αναχαιτίστηκαν» και άλλα έπεσαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, ανέφερε ο IDF.

    Από την πλευρά του, το φιλοϊρανικό κίνημα του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, υπογραμμίζοντας πως εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της ισραηλινής πόλης Σάφεντ.

    Υπενθυμίζεται πως ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί τον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ.

    Από την 8η Οκτωβρίου 2023, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο ανέρχεται σε 2.350 και των τραυματιών σε 10.906, σύμφωνα με απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Ισραήλ: Καταιγισμός ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στα βορειοδυτικά – Ηχούν σειρήνες
    Ισραήλ: Καταιγισμός ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στα βορειοδυτικά – Ηχούν σειρήνες

    Η Χεζμπολάχ δεν κάνει πίσω παρά τα συνεχή πλήγματα του Ισραήλ σε θέσεις της στον Λίβανο, ενώ οι IDF βομβαρδίζουν και πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Βηρυτό

    Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων-ρουκετών ήχησαν σήμερα το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις στο βορειοδυτικό Ισραήλ, και ενώ η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει το Γιομ Κιπούρ, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι «περίπου 80 βλήματα» εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

    Η Χεζμπολάχ δεν έχει χάσει τη δυνατότητά της να κάνει επιθέσεις παρά τα πλήγματα του Ισραήλ

    Το Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης) είναι η πιο ιερή ημέρα του χρόνου στον Ιουδαϊσμό.

    Μεταξύ 17:21 και 17:24 «περίπου 80 βλήματα» εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τον στρατό.

    Δείτε βίντεο:

    Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 12, το οποίο είχε ήδη διακόψει την κανονική ροή προγράμματος λόγω του Γιομ Κιπούρ, επέστρεψε στο ενημερωτικό του πρόγραμμα για ένα έκτακτο ολιγόλεπτο δελτίο μεταδίδοντας την είδηση για την εκτόξευση των βλημάτων αυτών.

    Επιτέθηκαν στις θέσεις εκτόξευσης οι IDF

    Οι IDF, σε ανάρτησή τους στο Χ, ενημέρωσαν ότι επιτέθηκαν στα σημεία από όπου εκτοξεύτηκαν τα βλήματα προς το Ισραήλ.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο