Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 18:47

Πού σερβίρουν τα πιο κολασμένα γλυκά στο Παρίσι

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Αν μη τι άλλο οι Γάλλοι θεωρούνται, και όχι άδικα, ειδήμονες στο θέμα των γλυκών. Αφράτα γαλλικά κρουασάν, παχύρευστη κρέμα ζαχαροπλαστικής, υψηλής ποιότητας σοκολάτες, μακαρόν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Κάποιες μόνο από τις προτάσεις της γαλλικής ζαχαροπλαστικής που βάζουν σε πειρασμό ακόμη και τον πιο φανατικό οπαδό της υγιεινής διατροφής.

Μάθετε, λοιπόν, που σερβίρουν τα καλύτερα και πιο… κολασμένα γλυκά στη γαλλική πρωτεύουσα -σύμφωνα με το Bloomberg και τους διακεκριμένους σεφ ανά τον κόσμο που τα προτείνανε- κι αν ένα ταξίδι μέχρι το Παρίσι σας πέφτει μακριά (ή ακριβό) αρκεστείτε στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.

Odette Paris

Συνώνυμο των γαλλικών σου με κρέμα, το Odette Paris αποτελεί αγαπημένη επιλογή ακόμη και του δημοφιλούς σεφ και εστιάτορα Nobu Matsuhisa. Εδώ οι μικρές, χρυσές και τρυφερές ζύμες γεμίζουν με απίστευτη κρέμα βανίλια και σοκολάτα, ενώ στις πιο «πειραγμένες» εκδοχές συγκαταλέγονται εκείνα με τη γέμιση πραλίνας, φιστικιού ακόμη και πράσινου τσάι.

Le Meurice

Μία boutique γλυκών από τον καλύτερο pastry chef στον κόσμο, Cedric Grolet, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Πόλη του Φωτός, το 5* Le Meurice. Φρεσκοψημένες τάρτες βατόμουρο, εξαιρετικά μπισκότα και το χαρακτηριστικό Citron Vert (ένα γλυκό που εξωτερικά μοιάζει με λεμόνι και έχει γέμιση από κρέμα λάιμ και μαρμελάδα λάιμ και εστραγκόν) στα βασικά γλυκά του μενού του.

Pierre Herme Paris

Το Vanity Fair τον είχε ξεχωρίσει ως μία από τις γαλλικές προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στο κοινό για το 2016, ενώ την ίδια χρονιά είχε διακριθεί ως ο καλύτερος pastry chef στον κόσμο. Ο Pierre Herme, κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία με τα γλυκά- έργα τέχνης που παρασκευάζει.

Σημείο αναφοράς των ζαχαροπλαστείων του, εκτός από τα διάσημα μακαρόν, και το plaisir sucre (μπισκότο dacquoise με τραγανά φουντούκια, λεπτές γκοφρέτες με σοκολάτα γάλακτος, γκανάζ από σοκολάτα γάλακτος και κρέμα σοκολάτας chantilly).

La Patisserie des Reves

Ένα από τα πιο chic ζαχαροπλαστεία στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα με τα εντυπωσιακά γλυκά του Philippe Conticini να μοιάζουν με πραγματικά κοσμήματα. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στις κλασικές προτάσεις του La Patisserie des Reves το μεγαλοπρεπές Saint Honore, με ισορροπημένες και συμπληρωματικές υφές: μια τραγανή ζύμη που λιώνει στο στόμα με στρώσεις από πλούσια κρέμα καραμέλας, λεία κρέμα ζαχαροπλαστικής και μια μεταξένια επικάλυψη από κρέμα Saint Honore.

La Patisserie Cyril Lignac

Όταν πρόκειται για φρέσκα κρουασάν, μπαγκέτες και ζύμες με σοκολάτα, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε κάποια από τις επτά γλυκές μπουτίκ του Cyril Lignac. Δημιουργίες που σέβονται το παρελθόν και αντιπροσωπεύουν επάξια το μέλλον της γαλλικής ζαχαροπλαστικής κοσμούν τις βιτρίνες τους.

Από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις του το Equinoxe, η πρώτη signature πάστα του ζαχαροπλαστείου, με ελαφρώς αρωματισμένη με Bourbon κρέμα βανίλιας, αλατισμένη καραμέλα βουτύρου και τραγανό μπισκότο.

Jean-Paul Hevin

Οι λάτρεις της σοκολάτας έχουν βρει τον επίγειο παράδεισό τους στο ζαχαροπλαστείο του Jean Paul Hevin. Μετρ της σοκολάτας ο ίδιος, στο χώρο λειτουργεί μπαρ σοκολάτας και σοκολατερί, όπου μια μεγάλη γκάμα χειροποίητων και πρωτότυπων σοκολάτων βρίσκεται στη διάθεση του επισκέπτη. Εκτός από τις σοκολάτες, αξίζει κανείς να δοκιμάσει τα μακαρόν και κάποια από τις πάστες του.

Angelina

Το ζαχαροπλαστείο- καφέ Angelina, με την belle époque αισθητική του, αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, συνώνυμο ενός ροφήματος γεμάτης και πλούσιας σε γεύση ζεστής σοκολάτας. Το όνομά του, ωστόσο, είναι συνυφασμένο και με το διαχρονικό Mont Blanc, ένα γλυκό με μαρέγκα, πουρέ κάστανο και σαντιγί.

Stohrer

Στο Stohrer –το παλιότερο ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι που λειτουργεί από το 1730 και ιδρύθηκε από τον ζαχαροπλάστη του Λουδοβίκου 15ου– την τιμητική τους έχουν κλασικές δημιουργίες που αντανακλούν αιώνες παράδοσης της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για έναν ναό γλυκών και αλμυρών δημιουργιών, με το διαχρονικό Baba au rhum (μικρό αφράτο κέικ λουσμένο με σιρόπι από ρούμι και γεμισμένο με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή σαντιγί) να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Sebastien Gaudard

Ένας από τους πιο αξιόλογους κριτικούς φαγητού στη Γαλλία χαρακτήρισε τον Sebastien Gaudard ως έναν από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της χώρας. Στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο αλλά και στην τσαγερί του, φιγουράρουν λιτά γλυκά, πλούσια, ωστόσο, σε γεύση και αρώματα.

Εκτός από τις κλασικές αξίες όπως baba au rhum, μιλφέιγ, εκλέρ και τάρτα λεμονιού, αξίζει κανείς να δοκιμάσει το Mussipontain ένα μείγμα μαρέγκας, κρέμας βανίλιας και καραμελωμένων αμυγδάλων –μια συνταγή του πατέρα του Daniel Gaudard.

Πηγή: Newsbeast.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 21:34

Σχετικά Άρθρα

  • Εκρήξεις σε πολυώροφο κτίριο στο Παρίσι - Συναγερμός στη γαλλική πρωτεύουσα
    Εκρήξεις σε πολυώροφο κτίριο στο Παρίσι - Συναγερμός στη γαλλική πρωτεύουσα

    Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι λόγω ισχυρών εκρήξεων σε πολυώροφο κτίριο, που βρίσκεται στο 13ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες υγραερίου, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο για υλικές ζημιές.

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ για λόγους ασφαλείας διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια του τραμ και του μετρό στην περιοχή Πορτ ντ’Ιβρί.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα Σάββατο, προτελευταία ημέρα
    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα Σάββατο, προτελευταία ημέρα

    Η χώρα μας έχει μία συμμετοχή στην ποδηλασία δρόμου, τέσσερις στην κολύμβηση και δύο στον στίβο

    Το Σάββατο (7/9), η προτελευταία ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει για την ελληνική αποστολή παρουσία σε τρία αθλήματα: μία συμμετοχή στην ποδηλασία δρόμου, τέσσερις στην κολύμβηση και δύο στον στίβο.
    Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ελλήνων τη δέκατη ημέρα των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσει με την ποδηλασία δρόμου. Στις 10:30 ώρα Ελλάδας ο Νίκος Παπαγγελής θα αγωνιστεί στους δρόμους του Κλισί σου Μπουά και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το καλό του αγώνισμα είναι η ατομική χρονομέτρηση στην οποία κέρδισε την τέταρτη θέση.
    Αμέσως μετά παίρνει σειρά η κολύμβηση. Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στοχεύει σε ακόμα έναν τελικό και αυτός είναι στα 100μ πεταλούδα S8. Σε αυτό το αγώνισμα αλλά στην κατηγορία S9 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο πριν από οκτώ χρόνια στο Ρίο. Το απόγευμα είναι βέβαιος ο τελικός της χάλκινης Παραολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάνδρας Σταματοπούλου, στα 50μ ύπτιο S4, ενώ αγώνα έχει και ο Γιάννης Κωστάκης στα 200μ ελεύθερο S3 και η Μαρία-Φανουρία Τζιβελέκη στα 200μ μεικτή SM5.

    Στον στίβο, ο Μιχάλης Σεΐτης έχει τα προκριματικά των 200μ Τ64 και ο Θανάσης Προδρόμου τον τελικό του μήκους Τ20, ο οποίος είναι ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης του 2021 στο Τόκιο.
    Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας (7/9):

    Ποδηλασία δρόμου
    10:30 - Νίκος Παπαγγελής - αγώνας δρόμου

    Κολύμβηση
    11:13 - Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης - προκριματικά 100μ πεταλούδα S8
    12:04 - Γιάννης Κωστάκης - προκριματικά 200μ ελεύθερο S3
    12:28 - Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη - προκριματικά 200μ μεικτή SM5
    20:04 - Αλεξάνδρα Σταματοπούλου - τελικός 50μ ύπτιο S4

    Στίβος
    13:17 - Μιχάλης Σεΐτης - προκριματικά 200μ Τ64
    20:20 - Θανάσης Προδρόμου - τελικός μήκους Τ20
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΑΙ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEX PLAVEVSKI
  • Παραολυμπιακοί αγώνες 2024: Σε στίβο, κολύμβηση και τζούντο διαγωνίζονται οι Έλληνες αθλητές σήμερα
    Παραολυμπιακοί αγώνες 2024: Σε στίβο, κολύμβηση και τζούντο διαγωνίζονται οι Έλληνες αθλητές σήμερα

    Με δέκα μετάλλια μπαίνει η Ελλάδα στην ένατη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου αναμένεται οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να διαγωνιστούν σε κολύμβηση, στίβο και τζούντο.

    Ειδικότερα, στις 11:37 ώρα Ελλάδας ο Μανώλης Στεφανουδάκης θα αγωνιστεί στον τελικό του ακοντισμού F54 και θα κυνηγήσει το τρίτο μετάλλιο της καριέρας του μέσα στο Σταντ ντε Φρανς.

    Λίγο αργότερα στην Σαμπ ντε Μαρς Αρένα η Δώρα Πασχαλίδου θα παίξει τον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία -70κ (J1) του τζούντο. Η αντίπαλός της θα είναι η Ματίλντε Λαουρία (Ιταλία). Οι δυο τους έχουν μεγάλες πιθανότητες μεταλλίων, αλλά βέβαια οι δύο σημαιοφόροι δεν είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι για μετάλλιο.

    Στην κολύμβηση, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης αγωνίζεται το πρωί στα προκριματικά των 100μ ελεύθερο S8, αγώνισμα στο οποίο πριν τρία χρόνια στο Τόκιο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

    Ο Γιάννης Κωστάκης θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 50μ ελεύθερο S3, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα προκριματικά των 50μ ελεύθερο S4 και ο Αλέξανδρος Λεργιός στα προκριματικά 50μ πεταλούδα S5. Ο Στέλιος Μαλακόπουλος θα αγωνιστεί στον απευθείας τελικό των 400μ Τ62.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα

    • Κολύμβηση

    10:45 – Αλέξανδρος Λεργιός – προκριματικά 50μ πεταλούδα S5
    11:54 – Γιάννης Κωστάκης – προκριματικά 50μ ελεύθερο S3
    12:11 – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – προκριματικά 50μ ελεύθερο S4
    12:32 – Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης – προκριματικά 100μ ελεύθερο S8

    • Στίβος

    11:37 – Μανώλης Στεφανουδάκης – τελικός ακοντισμού F54
    20:31 – Στέλιος Μαλακόπουλος – τελικός 400μ Τ62

    • Τζούντο

    12:18 – Δώρα Πασχαλίδου / Ματίλντε Λαουρία (Ιταλία) – προημιτελικά -70κ (J1)

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

  • Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των Ελλήνων στην όγδοη ημέρα
    Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των Ελλήνων στην όγδοη ημέρα

    Σε σκοποβολή, κολύμβηση, τζούντο, άρση βαρών και στίβο διαγωνίζονται σήμερα, Πέμπτη (5/9) κατά την όγδοη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

    Ο Νάσος Γκαβέλας μαζί με τον Γιάννη Νυφαντόπουλο θα τρέξουν στον τελικό των 100μ Τ11 και στόχος είναι το χρυσό.

    Στις 10:30 ώρα Ελλάδας ο Σωτήρης Γαλόγαυρος θα συμμετάσχει στα προκριματικά των 50μ τουφεκίου πρηνηδόν SH1 mixed (R6). Αυτό θα είναι το τρίτο του αγώνισμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

    Στην Λα Ντεφάνς Αρένα θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Λεργιός. Ο Έλληνας κολυμβητής θα πέσει στα 50μ ελεύθερο S5 στις 10:38, ενώ στις 12:28 θα αγωνιστεί η ελληνική τετράδα στην μεικτή 4Χ50μ μεικτή 20 πόντων.

    Η Εμμανουέλα Μασούρου θα συμμετάσχει στην κατηγορία -48κ (J1) στο τζούντο και η αντίπαλός της στα προημιτελικά θα είναι η Ναταλία Νικολάουτσικ (Ουκρανία).

    Ο δεύτερος αρσιβαρίστας της ελληνικής αποστολής είναι ο Πασχάλης Κουλούμογλου και αγωνίζεται αύριο στην κατηγορία των 59κ. Ο αγώνας του ξεκινά στις 14:35 και φιλοξενείται στην πολύ εντυπωσιακή Λα Σαπέλ Αρένα.

    Ο Νάσος Γκαβέλας καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του και μαζί του σε αυτή την κούρσα θα έχει ως guide τον Γιάννη Νυφαντόπουλο. Επιδιώκει να γίνει ο μοναδικός Έλληνας αθλητής, είτε μιλάμε για Ολυμπιακούς είτε για Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεκδικεί δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε δρομικό αγώνισμα.

    Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές

    • Σκοποβολή

    10:30 – Σωτήρης Γαλόγαυρος – προκριματικά 50μ τουφεκίου πρηνηδόν SH1 mixed (R6)

    • Κολύμβηση

    10:38 (ΕΡΤ2) – Αλέξανδρος Λεργιός – προκριματικά 50μ ελεύθερο S5
    12:28 (ΕΡΤ2) – μεικτή 4Χ50μ μεικτή 20 πόντων

    • Τζούντο

    11:18 – Εμμανουέλα Μασούρου – -48κ (J1)

    • Άρση βαρών

    14:35 – Πασχάλης Κουλούμογλου – 59κ

    • Στίβος

    20:08 (ΕΡΤ2) – Νάσος Γκαβέλας / Γιάννης Νυφαντόπουλος – 100μ Τ11//ΑΦ

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MARTIN DIVISEK

  • Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Γκαβέλας με άνεση στα ημιτελικά στα 100μ. T11 στο Παρίσι
    Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Γκαβέλας με άνεση στα ημιτελικά στα 100μ. T11 στο Παρίσι

    Ο παραολυμπιονίκης του αγωνίσματος στο Τόκιο πήρε την πρώτη θέση στη 2η σειρά των προκριματικών με 11.16, σημείωσε ρεκόρ περιόδου

    Ο Νάσος Γκαβέλας άρχισε επιτυχημένα την προσπάθεια διατήρηση του τίτλου του στα 100μ. Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
    Ο παραολυμπιονίκης του αγωνίσματος στο Τόκιο, με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο πήρε την πρώτη θέση στη 2η σειρά των προκριματικών με 11.16, σημείωσε ρεκόρ περιόδου κι εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά, που θα γίνουν το βράδυ της Τετάρτης (4/9, 21:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Παρισιού.
    Ο Γκαβέλας κάτοχος του παγκοσμίου και παραολυμπιακού ρεκόρ με 10.82 από τους Αγώνες στο Τόκιο, σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά, με τον Γάλλο Τίμο Αντόλφ, με οδηγό τον Τσαρλς Ρενάρ να ακολουθεί σε 11.19.
    Την 3η καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Κινέζος, Ντονγκντόνγκ Ντι, με 11.24, που ήδη στο Παρίσι έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος Τ11.

    Από ελληνικής πλευράς και τα αγωνίσματα του στίβου, υπάρχει επίσης το βράδυ της Τετάρτης (4/9, 21:29) η συμμετοχή από τον Στέλιο Μαλακόπουλο στον τελικό του μήκους T64.
    Γκαβέλας: «Όλο το παιχνίδι είναι αύριο, σήμερα απλά τρέχουμε»

    Ο Νάσος Γκαβέλας και ο οδηγός του, Γιάννης Νυφαντόπουλος μετά το τέλος του προκριματικού συμφώνησαν πως τα πιο σημαντικά είναι την Πέμπτη είναι την Πέπμτη (5/9. 20:00) και στον τελικό του αγωνίσματος.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πλούσιες οι ελληνικές συμμετοχές την έβδομη ημέρα
    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πλούσιες οι ελληνικές συμμετοχές την έβδομη ημέρα

    Πολλές είναι οι ελληνικές συμμετοχές και σήμερα, Τετάρτη (4/9), έβδομη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να δίνουν «μάχη» για την πρόκριση και για μια θέση στο βάθρο σε ποδηλασία δρόμου, στίβο, κολύμβηση και άρση βαρών.

    Η προσοχή αναμένεται να στραφεί στον χρυσό Παραολυμπιονίκη των 100μ. (Τ11) Νάσο Γκαβάλα, ο οποίος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

    Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές

    Ποδηλασία δρόμου

    09:27 – Νίκος Παπαγγελής – ατομική χρονομέτρηση

    Στίβος

    11:20 – Νάσος Γκαβέλας με guide Γιάννη Νυφαντόπουλο – προκριματικά 100μ Τ11

    21:29 – Στέλιος Μαλακόπουλος – τελικός μήκους Τ64

    Κολύμβηση

    11:37 – Γιάννης Κωστάκης – προκριματικά 50μ πρόσθιο SB2

    Άρση βαρών σε πάγκο

    19:35 – Δημήτρης Μπακοχρήστος – 54κ.//Λ.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEX PLAVEVSKI

  • Παραολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 6ης ημέρας (3/9)
    Παραολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 6ης ημέρας (3/9)

    Πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές είναι η σημερινή (3/9) έκτη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

    Συγκεκριμένα θα υπάρχουν ελληνικές παρουσίες σε 5 αθλήματα με το πολύ σημαντικό ντεμπούτο του Μιχάλη Καλαράκη στην ιππασία, η οποία θα διεξαχθεί στο «Μέγαρο των Απομάχων».

    Η μέρα θα ξεκινήσει με σκοποβολή στο Σατορού.

    Στις 10:30 ώρα Ελλάδας ο Σωτήρης Γαλόγαυρος θα αγωνιστεί στα προκριματικά 50μ τουφεκίου 3 θέσεων SH1 ανδρών (R7) και λίγα λεπτά αργότερα (10:34) στις εντυπωσιακές Βερσαλλίες θα ρίξει τα βέλη της η Δωροθέα Ποιμενίδου.

    Η Ελληνίδα αθλήτρια της τοξοβολίας θα αγωνιστεί στον γύρο 1/8 με στόχο να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο βάθρο.

    Το «Σταντ ντε Φρανς» θα υποδεχτεί για ακόμα μία φορά αθλητές με τη γαλανόλευκη στολή και πρώτη θα είναι παρούσα σε τελικό η Τάνια Κεραμυδά.

    Στην πρώτη της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα συμμετάσχει στον ακοντισμό F56, που θα ξεκινήσει στις 11:05.

    Το βράδυ (20:04) ο Στράτος Νικολαΐδης θα παλέψει για το μετάλλιο στην σφαιροβολία F20, όπως και οι Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ζησίδης και Λάζαρος Στεφανίδης στη σφαιροβολία F32.

    Το ντεμπούτο του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες θα κάνει και ο Μιχάλης Καλαράκης.

    Ο 27χρονος αθλητής θα αγωνιστεί στο dressage grade I, με τον αγώνα να ξεκινά στις 14:45 και να φιλοξενείται στο «Μέγαρο των Απομάχων».

    Ο Καλαράκης είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας μετά τον Νικόλαο Σιγκά που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

    Το μπότσια συνεχίζεται για τα ελληνικά χρώματα.

    Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Άννα Ντέντα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό αποτέλεσμα στο ομαδικό.

    Στο πρώτο τους παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν τους Νοτιοαφρικανούς, Καραμπό Μοραπεντί και Ελάνζα Τζόρνταν, ενώ στο δεύτερο τους Βραζιλιάνους, Έβελιν Ολιβέιρα και Ματέους Καρβάλιο.

    Οι ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης (3/9)

    Σκοποβολή

    10:30 - Σωτήρης Γαλόγαυρος - προκριματικά 50μ τουφεκίου 3 θέσεων SH1 ανδρών (R7)

    Τοξοβολία

    10:34 - Δωροθέα Ποιμενίδου - νοκ άουτ Ολυμπιακού τόξου γυναικών

    Στίβος

    11:05 - Τάνια Κεραμυδά - τελικός ακοντισμού F56
    20:04 - Στράτος Νικολαΐδης - τελικός σφαιροβολίας F20
    20:16 - Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ζησίδης, Λάζαρος Στεφανίδης - τελικός σφαιροβολίας F32

    Ιππασία

    14:45 - Μιχάλης Καλαράκης - grade I

    Μπότσια

    18:00 - προκριματικά μεικτού ομαδικού BC3 - Άννα Ντέντα, Γρηγόρης Πολυχρονίδης / Καραμπό Μοραπεντί, Ελάνζα Τζόρνταν (Νότια Αφρική)
    21:10 - προκριματικά μεικτού ομαδικού BC3 - Άννα Ντέντα, Γρηγόρης Πολυχρονίδης / Έβελιν Ολιβέιρα, Ματέους Καρβάλιο (Βραζιλία)

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 5ης μέρας
    Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 5ης μέρας

    Σε στίβο και κολύμβηση περιορίζονται οι ελληνικές συμμετοχές της 5ης ημέρας (2/9) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

    Στις 11:05 ώρα Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Τζούνης θα είναι έτοιμος για να συμμετάσχει στον τελικό της δισκοβολίας F56 στο στάδιο του Σταντ Ντε Φρανς. Ο 33χρονος αθλητής ήταν τέταρτος πριν από τρία χρόνια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και φέτος θα κυνηγήσει να βρεθεί στα μετάλλια.

    Περίπου μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 12:04, ο Αντώνης Τσαπατάκης θα κολυμπήσει στην εντυπωσιακή πισίνα της Λα Ντεφάνς Αρένα. Ο Κρητικός είναι δηλωμένος στα προκριματικά των 100μ πρόσθιο SB4 και θα κληθεί πρώτα να μπει στον τελικό και έπειτα να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο.

    Αναλυτικά:

    Στίβος
    11:05 - Κωνσταντίνος Τζούνης - δισκοβολία F56

    Κολύμβηση
    12:04 - Αντώνης Τσαπατάκης - 100μ πρόσθιο SB4

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CHRISTOPHE PETIT TESSON
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο