Παραπονιέσαι σε όλους τους άλλους για το σύντροφό σου
Το πιο κλασικό λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην επικοινωνούμε τα συναισθήματα και τα παράπονά μας στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Πιάνεις την κολλητή, την αδερφή, τη μαμά σου, έναν τυχαίο συνάδελφό σου ή τον περιπτερά και τους λες τον πόνο σου. Από τη μία, είναι καλό να μπορείς να τα λες κάπου και να ξαλαφρώνεις, αλλά η πραγματική λύση βρίσκεται στο πώς επικοινωνείτε οι δυο σας. Όσο δεν μιλάς, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να καταλάβει και ο ίδιος ποιο είναι το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα.
Ανάβεις το διακόπτη της παθητικής στάσης
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις παθητικότητα σε μία σχέση. Με το να συμφωνήσεις να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει, με το να υποσχεθείς κάτι και μετά να το «ξεχάσεις» ή με το να μην ανταποκρίνεσαι σε μία σύγκρουση και να επιλέγεις την απόλυτη σιωπή. Αυτό όμως που συμβαίνει τελικά είναι να δείχνεις στο σύντροφό σου ότι είσαι easy going, ενώ στην πραγματικότητα καταπνίγεις τις ανάγκες και τις απόψεις σου. Μέχρι να κάνεις το μεγάλο μπαμ.
Δε δείχνεις την αγάπη και τη στήριξή σου
Αυτό δε σημαίνει ότι γίνεσαι η προσωπική του μαζορέτα και φροντίζεις να του ανεβάζεις τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση κάθε μέρα. Μία σχέση όμως προϋποθέτει αμοιβαία στήριξη, ενίσχυση και πουσάρισμα. Όταν ο ένας από τους δύο βιώνει μία δύσκολη στιγμή, είναι πολύ σημαντικό να νιώθει ότι έχει ένα σύντροφο που είναι εκεί για να απαλύνει τον πόνο του, έστω και μόνο με την παρουσία του. Εξάλλου, η δύναμη της σχέσης κρύβεται στα μικρά και καθημερινά.
Δε διαχωρίζεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα
Μπορεί να είσαι άνθρωπος που γίνεται εύκολα τούρμπο και προσέχεις κάθε λεπτομέρεια. Αλλά πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς κατά πόσο αξίζει να σπαταλάς την ενέργειά σου σε όλα τα θέματα που προκύπτουν. Ναι, να τσακωθείς επειδή δεν σε στηρίζει στο νέο επαγγελματικό σου βήμα, αλλά έχεις το κουράγιο να το κάνεις και για το ποτήρι χωρίς σουβέρ στο coffee table; Γλίτωσε τον εαυτό σου από περιττή ένταση, που συνήθως δεν υπάρχει και λύση.
Δε βλέπεις την αστεία πλευρά
Πόσο αστείο μπορεί να είναι όταν γυρνάς σπίτι κουρασμένη από τη δουλειά και είναι όλα άνω κάτω; Καθόλου. Αν κάτσεις και το σκεφτείς λίγο, υπάρχει και η επόμενη μέρα, που θα ξυπνήσεις με μία άλλη (ενδεχομένως καλύτερη) διάθεση και θα μπορέσεις να πεις αυτό που θέλεις σε πιο ήπιους τόνους. Και ναι, το χιούμορ βοηθά πολύ στις δύσκολες καταστάσεις. Ακόμα και αν δεν βοηθήσει την ίδια την κατάσταση, βοηθά εσένα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Πηγή: Ladylike.gr