Όσο θα υπάρχουν social media και dating apps, δεν θα σταματήσουν να δημιουργούνται νέες τάσεις και ορολογίες στις σχέσεις.
Η αλήθεια είναι ότι το cloaking δεν είναι ολοκαίνουρια τάση. Μετρά λίγο παραπάνω από έναν χρόνο και δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Rachel Thompson, μετά από μία αποτυχημένη γνωριμία. Εμπνέεται από τη λέξη cloak που σημαίνει μανδύας και μάλλον καταλαβαίνεις πού το πάω.
Το cloaking είναι χειρότερο από το ghosting
Η Thompson εξιστόρησε αυτό που της συνέβη με μία γνωριμία που έκανε μέσω μία εφαρμογής. Βγήκαν σου λέει ένα πρώτο ραντεβού, όλα πήγαν καλά (ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε), κανονίστηκε το δεύτερο ραντεβού και εκείνος όχι μόνο δεν εμφανίστηκε, αλλά την μπλόκαρε και από όλες τις εφαρμογές όπου επικοινωνούσαν. Όπως κάνουν δηλαδή οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τους χωρίζει κάποιος ξαφνικά. Όχι ότι είμαι υπέρ αυτού, αλλά έτσι έχει μία κάποια βάση.
Γιατί όλο αυτό το παιχνίδι;
Το cloaking εμπνέεται βεβαίως από τον μανδύα του Χάρι Πότερ, που τον φορούσε κάθε φορά που ήθελε να εξαφανιστεί. Είναι όταν να θέλεις να σβήσεις τα ίχνη σου και ακυρώνεις κάθε οδό επικοινωνίας. Από τη μία, είναι σεβαστό να μην επιθυμείς συνέχεια με έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν έχεις χημεία. Από την άλλη, θα έρθω και θα διερωτηθώ για πολλοστή φορά. Αντί να κλείνεις ραντεβού και να στέλνεις το λάθος μήνυμα, γιατί να μην πεις ότι δεν σου βγαίνει; Εξάλλου, μία γνωριμία μέσα από εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι πιο ευθύς.
Πηγή: LadyLike.gr