Life & Style

5 συμβουλές για να «χτίσουμε» μια σχέση εμπιστοσύνης με το σύντροφό μας

5 συμβουλές για να «χτίσουμε» μια σχέση εμπιστοσύνης με το σύντροφό μας

Η εμπιστοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος μιας δυνατής σχέσης.

Αν παλεύεις με θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, στη συνέχεια θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να «χτίσεις» μια σχέση εμπιστοσύνης με το σύντροφό σου.

Εμπιστοσύνη σημαίνει πως έχεις επενδύσει πίστη στη σχέση με τον σύντροφό σου και πως περιμένεις η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα, η πίστη και ο σεβασμός να αποτελούν το κέντρο της σχέσης σας. Περιμένεις επίσης ο σύντροφός σου να κρατά τις υποσχέσεις του και να κερδίζει την εμπιστοσύνη σου, και να μένει μαζί σου ακόμη και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
Η εμπιστοσύνη σου είναι κάτι που ο σύντροφός σου οφείλει να κερδίσει – δεν θα πρέπει να του την προσφέρεις αβίαστα. Όταν πρωτογνωρίζεις τον σύντροφό σου, πιθανότατα μοιράζεστε πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις αν “αξίζει” ή όχι την εμπιστοσύνη και την καρδιά σου.

Καθώς όμως όλοι μας κουβαλάμε τα τραύματα, τους φόβους και τις προσδοκίες μας, μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να νιώσουμε ασφαλείς – ανεξάρτητα πιθανώς από τη συμπεριφορά του συντρόφου μας.

Τι θα μπορούσες να κάνεις για να ενδυναμώσεις την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε σένα και το σύντροφό σου;

  1. Κράτα για σένα όσα σου λέει εμπιστευτικά ο σύντροφός σου. Αν λες στις φίλες σου όσα έχει μοιραστεί εκείνος μαζί σου καταστρέφεται η εμπιστοσύνη.

  2. Μη βασίζεις σε email, τηλέφωνα και μηνύματα την επικοινωνία με το σύντροφό σου. Αφιέρωσε χρόνο για να επικοινωνείτε πρόσωπο με πρόσωπο. Η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας καθώς σταδιακά θα ανοίγεστε και θα «εκτίθεστε» περισσότερο μεταξύ σας.

  3. Σκέψου τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σου. Όσα περισσότερα κάνεις για εκείνον, τόσο περισσότερο θα ξέρει ότι είναι σημαντικός για σένα και πως νοιάζεσαι πραγματικά για τις επιθυμίες του. Αν ο σύντροφός σου νιώθει πως μπορεί να βασιστεί επάνω σου, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνον να μοιραστεί μαζί σου τις πιο ευάλωτες πτυχές του εαυτού του.

  4. Να τηρείς τις μικρές υποσχέσεις που δίνεις. Για παράδειγμα, αν λες πως θα τηλεφωνήσεις ή θα είσαι κάπου μια συγκεκριμένη ώρα, να το κάνεις! Οι μικρές πράξεις βοηθούν να χτίσετε δυνατά θεμέλια εμπιστοσύνης.

  5. Μάθε να ζητάς συγνώμη αν κάνεις ένα λάθος ή απογοητεύσεις τον σύντροφό σου. Μια αυθεντική συγνώμη θα πρέπει να είναι ειλικρινής και από την καρδιά σου. Για να έχει πραγματικά βαρύτητα, ανάλαβε την ευθύνη των πράξεών σου και καθησύχασε τον σύντροφό σου ότι αντιλαμβάνεσαι πώς τον επηρέασαν οι πράξεις σου.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup